Per ate kafsh qe mendoj un nuk esht ne sontazh ..qe kshtu nuk kam pse ta them dhe te votoj
Majmuni
Delfini
Balena vrasese (Orka)
Derri
Elefanti
Oktapodi
Qeni
Per ate kafsh qe mendoj un nuk esht ne sontazh ..qe kshtu nuk kam pse ta them dhe te votoj
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
Mendoj se qeni
Me sa di un shqiptari![]()
Delfini është më i zgjuari tek kafshët.
Sui generis
Dikush me siper ishte habitur me derrin.
Thuhet se derri eshte me i zgjuar se nje femije tre-vjecar.
Kerkime dhe kerkues ne kete fushe dolen ne konkluzion se derri eshte po aq i shpejte sa edhe shimpanzeja ne mesimin e gjerave te reja.
Ne nje eksperiment , derrit iu mesua te levizte “kursorin” ne nje ekran vidjoje me ane te feckes (hundes) , dhe kur e vendosen qe ta levizte perseri kursorin ne te njejtin ekran ai arriti te dallonte pjeste e reja me ato qe kishte levizur me pare.
Thuhet se derrat jane shume te piset, por eshte e kunderta .
Faktikisht derrat nuk kane gjendra djerse, dhe prandaj zhytja e tyre ne balte apo ferkimi ne balte eshte i qellimshem 1) Mbrojtja ndaj insekteve te ndryshme 2) ulja e temperatures se trupit.
Nese vetem njeri prej derrave (ne nje grup derrash ) eshte i zgjuar , ai ka aftesine per t’I mesuar dhe zgjuarsuar edhe derrat e tjere.
.................................................. ........................................
Do t'ju sjell edhe disa 'info" te tjera per derrin
.................................................. ........................................
Për ata që thonë se njeriu është krijuar nga majmuni, atëherë njeriu është kafsha më inteligjente.
Krijoni Kontakt