Sipas radhes...Majmuni,delfini,elefanti.
Ps1.Ca e ke ate oktapod ti mer hej qe ke hapur temen
Ps.2.Nga rraca njerezore,nenrraca me e trashe eshte homo arabicus....po punon shum keq evolucioni me kta.po shkon mbrapsht, devolution do ta quaja.
Majmuni
Delfini
Balena vrasese (Orka)
Derri
Elefanti
Oktapodi
Qeni
Sipas radhes...Majmuni,delfini,elefanti.
Ps1.Ca e ke ate oktapod ti mer hej qe ke hapur temen
Ps.2.Nga rraca njerezore,nenrraca me e trashe eshte homo arabicus....po punon shum keq evolucioni me kta.po shkon mbrapsht, devolution do ta quaja.
votova per derrin. asnje se merr per baze jetegjatesine e tij qe zakonsht eshte me pak se nje vit. dhe arrin te gjeje vete rrugen per ne stalle.
tvsh.................
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
votova majmunin![]()
Qeni mund te kuptoje me shume se 150 fjale. Ata qellimisht mashtrojne qente e tjere ose njerezit gjate nje loje per te marre ate qe duan.
Sipas aftesive mendore qente perllogariten t’u afrohen moshes 2 deri ne 2 vjec e gjysem te nje njeriu(pra sa nje femije 2 vjec e gjysem).
Sipas disa te dhenvave nga studiuesit e qeneve, numri nje i takon qeneve Kufitare “Border collies”, “Poodles” jane ne vend te dyte, te ndjekur nga qente barinj Gjermane “German Shepherds”. Te katertet ne liste vijne “Golden retrivers”, duke u ndjekur nga vendi i peste qe ju takon qeneve “Doberman” , te gjashtet “ Shetland sheepdogs” dhe vendi i fundit ne kete shtateshe i takon “Retrivers Labrador".
.................................................. ........................................
Megjithate qeni mbetet kafsha me familjare dhe me e dashur per njerezit.
.................................................. ........................................
Krijoni Kontakt