Close

Rezultati i Sondazhit: Cila është kafsha me e zgjuar?

Votues
105. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Majmuni

14 13.33%
  • Delfini

47 44.76%
  • Balena vrasese (Orka)

4 3.81%
  • Derri

5 4.76%
  • Elefanti

1 0.95%
  • Oktapodi

3 2.86%
  • Qeni

31 29.52%
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 101
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    Për ata që thonë se njeriu është krijuar nga majmuni, atëherë njeriu është kafsha më inteligjente.
    hhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa te lumt , mete vertet ka edhe asi qe e kan prej ardhjen e majmunit.

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    Per mua delfini dhe qeni.
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

Zogu Arberor Maska e zogu kosovar
    Anëtarësuar
    19-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Internet
    Postime
    408
    majmuni dhe delfini.....
    Kurrë mos thuaj kurrë.

i/e regjistruar Maska e Mehmet Kosovari
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Vendndodhja
    Ferizaj....
    Postime
    88
    majmuni dhe elefanti

DeQaNaLi Maska e bujaa
    Anëtarësuar
    30-07-2009
    Vendndodhja
    Ne deqanin e Ramushit
    Postime
    70
    Shimpanza dhe delfini.
    ---You'll never walk alone---

i/e regjistruar Maska e stern
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034

Smile

Citim Postuar më parë nga eaglexxx Lexo Postimin
    Dikush me siper ishte habitur me derrin.
    Thuhet se derri eshte me i zgjuar se nje femije tre-vjecar.
    Kerkime dhe kerkues ne kete fushe dolen ne konkluzion se derri eshte po aq i shpejte sa edhe shimpanzeja ne mesimin e gjerave te reja.
    Ne nje eksperiment , derrit iu mesua te levizte “kursorin” ne nje ekran vidjoje me ane te feckes (hundes) , dhe kur e vendosen qe ta levizte perseri kursorin ne te njejtin ekran ai arriti te dallonte pjeste e reja me ato qe kishte levizur me pare.
    Thuhet se derrat jane shume te piset, por eshte e kunderta .
    Faktikisht derrat nuk kane gjendra djerse, dhe prandaj zhytja e tyre ne balte apo ferkimi ne balte eshte i qellimshem 1) Mbrojtja ndaj insekteve te ndryshme 2) ulja e temperatures se trupit.
    Nese vetem njeri prej derrave (ne nje grup derrash ) eshte i zgjuar , ai ka aftesine per t’I mesuar dhe zgjuarsuar edhe derrat e tjere.
    Pajtohem me mendimin tuaj
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar Maska e ardis
    Anëtarësuar
    12-02-2008
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    211
    Citim Postuar më parë nga Linda5 Lexo Postimin
    Per ate kafsh qe mendoj un nuk esht ne sontazh ..qe kshtu nuk kam pse ta them dhe te votoj
    mos e ke fjalen per papagallin

Oktapodi

Oktapodi mund te thuhet se eshte me inteligjenti nga te gjithe jo-vertebroret , megjithese opinionet mbi Oktapodin variojne ndermjet biologeve te ndryshem neper vende te ndryshme te botes. Disa thone se Oktapodi eshte aq inteligjent sa gjysma e nje mace shtepie, te tjere pretendojne edhe me shume duke e future Oktapodin ne “toplisten” e kafsheve me inteligjente . Oktapodi ka nje system nervor teper kompleks , ku vetem disa pjese te ketij sistemi jane te lokalizuara ne trurin e tij, ndersa gati 2/3 e neuroneve te tij gjenden ne kordat nervore te krahve te tij. Pikerisht krahet e Oktapodit tregojne nje shumellojshemeri te veprimeve refleksive te tij duke u bazuar ne tre nivele te ndryshme te sistemit nervor.
    Disa Oktapode i levizin krahet e tyre ne menyre te njejte me levizjet qe bejne krijesat e tjera detare.
    Ne laboratore Oktapodet jane mesuar qe te dallojne forma dhe modele te ndryshme.
    Disa prej tyre mund te hapin kavanoze per te nxjerre qe andej ushqimin.
    Tek Oktapodet eshte vene re edhe aftesia per te luajtur- ata qellimisht hedhin shishe ose lodra ne rrymat e ujit te akuariumit me qellim per ti kapur dhe luajtur me to.
    Shpesh here eshte vene re qe ata dalin nga akuariumet e tyre dhe futen ne akuariume te tjere per te kerkuar ushqim, biles ata kane hyre edhe ne anije peshkimi dhe kan hapur kuti per te ngrene gaforre.
    Ne disa disa vende si USA dhe UK Oktapodet jane ne listen e kafsheve eksperimentale ku nderhyrja kirurgjikale nuk mund te behet pa anestezi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga eaglexxx : 19-11-2009 më 16:09
    .................................................. ........................................

Delfini......

i/e regjistruar Maska e darknesss
    Anëtarësuar
    08-10-2009
    Postime
    70
    Qeni im ...

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •