Rezultatet e Arritura: Gjer me tani se skemi ditur thuaje asgje per shejte ilire para romake.
Ne presim qe rezultatet tona te analizes qe vijon esht per tu trajtuar disa nga pytjet te hapura ne lidhje me besimet dhe identitetin kulturor te Ilirve, si dhe lidhje e tyre me grekete dhe boten Romake ne shekuje para se perfshirja e Dalmacise ne shtetin Romake.
Te gjitha materijalet e mbledhura jane te ruajtur ne depo te Muzeut Arkeolgjik ne Dubrovnik. Se shpejti dote hapen ne nje vende per muze
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fegi : 06-05-2010 mė 15:24
Njė anijembytje pėrmban vlerė 5million Evro tė thesareve tė lashta ėshtė e mbrojtur nga njė kafaz, duke krijuar njė gjigant i sigurt nėnujore, nė Kroaci.
Shekullit tė dytė anije tregtare greke shtrihet ne shtratin e detit nė brigjet e Cavtat.
Little mbetet i anijes prej druri, por vazo ngarkesės sė saj tė amphora enė prej argjile - qeramike - ende mbetet bėrė pirg rresht me rradhė.
Vazo, e cila fillimisht pėrmbante vaj ulliri dhe verė, janė ende tė paketuara ngushtė nė tė mbajė mallra si ata ishin shekuj mė parė.
ngarkesė e saj - njė prej mė tė mirė tė ruhet nga njė aksident lashtė - ka rėndėsi tė madhe historike dhe ka njė vlerė tė llogaritur prej £ 5m nė tregun e zi.
Autoritetet kroate janė tė shqetėsuar nė mėnyrė pėr plaēkitėsit plaēkitjen objektet e vlefshme qė ata kanė mbrojtur tani vendin - me njė kafaz metalik.
Kafaz i fortė pėrmban njė derė tė madhe varet, e cila ėshtė mbajtur i bllokuar me qasje tė rastit lėshohet pėr zhytės nėn mbikėqyrje tė rreptė.
Fotografim neneujor i Neil Shpresa, e Torpoint nė Cornwall, ishte nė mesin e atyre dhėnė leje tė pikiatė rrėnuar.
Ai tha: "Unė jam njė peshkatar me pėrvojė dhe e kam fetar, rrėnojave tė gjithė botėn, por kjo ka qenė pėrvojė mė unike.
"Unė kam qenė i marrė atje poshtė nga njeriu qė zbuloi atė. Sapo ishin mbaruar ato mbyllur derėn dhe e bllokoi pėrsėri.
"Natyrisht, kur je brenda ju nuk mund tė prekin ndonjė tė ngarkesave si ajo ėshtė shumė i vlefshėm, kėshtu qė ata nuk e le vetėm dikush brenda nė kafaz.
"Ju duhet aftėsi tė shkėlqyera buoyancy kėshtu qė ju nuk jeni i dėmtuar kėto gjėra tė vlefshme."
Ai ishte duke punuar nė njė detyrė pėr (AC Nėn-Aqua britanik Klubi i BS-) pikiatė revista.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fegi : 11-05-2010 mė 18:12
Krijoni Kontakt