Uvjesa nese ke lexuar postimet e mia ne forumin e tolerances do e kuptosh shume mire mendimin tim per fene edhe sidomos fene islame ne vencanti kjo duket nga firma ime me qarte. Nese une do te te shaja apo ofendoja do e kishte mare vesh forumi I tere.
Persa I perket korigjimit qe ju ngulni kembe nese bibla apo kurani do korigjoshin gjeja e pare qe duhet te korigjonin ishte fakti se si u kalua nga 2 veta adami edhe eva ne nje popull shume te madh nga kanini a si e ka emrin djali I adamit. Menyra se si doli gruaja e djalit te adamit etj etj etj.
Vertet jezusi u rethpre po kjo nuk do te thote qe te gjithe te rethprehen. Vertet jezusi vdiq ne kryq per mekatet e botes do te thote kjo qe te gjithe duhet te veme ne kryq. Me kete qe the e kuptoj shume mire pse meshkujt islame rine me trecerekshe edhe mbajne mjeker se kshu ka bere muhamedi. Edhe jam shume I bindur qe nese muhamedi do kishte thene vetvrasja eshte menyra e vetme qe alahu te pranon te gjithe myslimanet do e vrisnin veten.
Per keto arsye ne mendimin tim bibla eshte me e lexushme per dike se vjen si tregime historike ne krahasim me kuranin qe te vjen si gjyme me urdhra edhe detyrime.
Ardi
P.S. Prap nuk me the pse mundoheni te mbroni islamin duke perulur te tjeret.
Krijoni Kontakt