me llogjiken tende ok je ti
po je 1 kundra cave ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La Femme est le Chef-d'0euvre de Dieu
sur tout quand elle a
le Diable au corps...
✿⊱╮✿⊱╮ ✿⊱╮
Po ta mendosh hollë, sot bashkëjetesa dhe martesa janë e njejta gjë, të dyja janë të shthurura.
Sot martesës i ka humbur kuptimi, ajo është vetëm një bashkëjetesë që legalizohet.
Fjala martesë është një fjalë e madhe dhe ajo përfshin shumë gjëra brenda, po për fat të keq ajo ka vdekur.
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Po kur po vendos ti vula per keto ceshtje kaq delikate si Martesa dhe Bashkejetesa,e s’po vendoskemi ne vula per nje si puna jote
Ti mire e ke shkruar vendin e ke atje te “xhura” se s’je per keto tema.
Dhe pranoji dhe mendimet te tjereve se ne flasim nga eksperienca.
Mos na bej te “zgjutin” ktu
E sa per ato gudulisjet me vjen keq per ty qe s’ka kush te te gudulisi
Fantazohesh shpesh keshtu,,,,?
Ehh ,,,,,,,,
.................................................. ........................................
Dallon qe martesa eshte diçka qe pritet te vije se shpejti , sapo kushtet ekonomike apo vendbanimi te jete siguruar . Ndryshon edhe ne konceptimin e jetes se perditshme , pasi nje femer ne bashkejetese nuk i detyrohesh asgje , as ajo ty , nuk jeni nje , por dy persona te ndryshem qe i bashkon deshira per jetese pa pergjegjsi . Edhe dy vete qe pine hashash e qe ndajne nje strehe rruge , bashkejetese bejne ne kete kuptim .
Fejesa nuk praktikohet nga njerez qe nuk ja dijne rendesine , ti shume mire e sheh qe njerezit nuk e lodhin me koken me formalizma dhe as ndonje turp prej opinionit nuk ka arsye qe te kene . Nuk jam tip i apasionuar pas formalizmave por duke vleresuar nje premtim , sa me teper do ta vleresosh permbushjen e premtimit pastaj . Nese per ty ka vlere dhe eshte nje status fejesa , martesa do te jete akoma me teper e rrespektuar nga te dy si dhe e permbushur . Dhe me beri te qesh pak ky serioziteti i bashkejeteses , po mashkulli korrekt duke te fejuar te rrespekton , e duke te martuar te do me shume se veten , si qenkan keto hapa te sigurte ne bashkejetese aman . Edhe thone pastaj qe meshkujt jane tradhtare e te ligj , i duan te virgjera e vete i zhvirgjerojne femrat . Po çfare pret ti kur te jepen keshtu , pa asnje pergjegjsi ?
U tha qe martesat nuk ekzistojne me , besoj se eshte nje çeshtje qe i perket individit dhe jo shoqerise , mjafton nje e seksit te kundert qe te jete me te njejtin mentalitet , pjekuri, dhe ja ku u be . S'ja vlen te rrime te bejme sociologji te deshperuar .
Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.
Une sa i perket kesaj femres qe ka kaluar ne shume bashkejetese , do isha i sigurte se eshte nje femer qe nuk me perket mua dhe as qe me ngjan ne tip , pasi keto eksperiencat e saj mund ti mbledhe e ti beje nje liber roze po nuk hyjne ne pune per nje martese . Femra qe eshte serioze kerkon angazhime nga mashkulli dhe po ashtu zotohet ndaj tij . Ne bashkejetese nuk shoh asnje angazhim , secili eshte i qete te beje jetese paralele megjithese nen nje çati e ne nje shtrat . Me tu prishur humori lidhja ne bashkejetese eshte ne pikepyetje . Kjo menyre jetese per mendimin tim e ka burimin nga egoizmi ne rradhe te pare , si dhe liria per flirte e kushedi ndonje femer tjeter te rastit , siç e thua ti . Pasi sa i detyrohesh nje femre ne bashkejetese ? Cilat jane pergjegjsirat qe une nuk i kuptoj ne bashkejetese ?
Ne martese me te cilen e krahasoj une , tradhtia do te sillte menjehere argument per ndarje . Dhe une krahasoj martesen me bashkejetesen , jo keto te dashurat qe deri sa te arrijne ne martese (i thençin) , kalojne nje skuader futbolli me gjithe stol rezervash .
Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.
Krijoni Kontakt