Close
Faqja 12 prej 40 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 399
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Jam ok me bashkejetesen vetem nqs jemi te fejuar....me pak se kjo eshte nje jo shume e madhe e s'do ta beja kurre. Lidhja po qe serioze edhe nga ana ekonomike apo shkaqe te tjera do te bashkjetosh, atehere mblidhni familjet edhe beni fejesen.
    Disa rregulla ne shoqeri duhet te jene, bashkejetese me nje person qe nuk e prezantoj si i fejuari/ apo burri s'me len ndergjegja e zemra ta bej.

Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk besoj se nje cope unaze e ndryshon njeriun; se ben me serioz apo me te mire
    Unaza eshte gje e madhe lol si eshte ajo kenga e shekullit
    Lumturia qe te jete e vertete,
    S'krijohet vec me ty dhe mua
    Me mijera zemra bashke kerkon ajo-----> (me kuptim te Respektit ndaj prinderve se ajo eshte kryesore ne kete ceshtje)

Unaze ne gisht, qofte fejese o martese .... perpara bashkejeteses
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 05-03-2010 më 01:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Kam qen gjithmon kundra. Sepse keshtu jan traditat shqiptar. jam rritur ne nje ambient ku dicka e till shikohet si gje nevative. With that being said jam ne nje mosh ku besoj se bashkjetesa me njeriun qe dua nuk do temtoj reputacionin tim. Pse? Sepse jam ne ate mosh ku di vet ca bej dhe vendos vet per veten time. U rri sa me larg thashethemeve dhe nuk le te me ndikojn mendimet e botes. Nuk gjykoj cifte qe vendosin te bashkjetojn.
    Por dhe pse nuk do ti bente gje reputacionit tim, besoj se dicka e till do demtonte lidhjen. Pra kam zgjedhur te jem kundra bashkjeteses jo per arsye te "ca do thoj bota" por per arsye personale dhe sepse nuk dua te demtoj lidhjen.
    Mendoj se nje cift nuk ka pse te bashkjetoj para se te martohet (ose tepakten fejohet). 2 njerez qe lidhen mesojn plot per njeri tjetrin dhe pa bashkjetuar. Rendesi ka te shpenzojn kohe bashk. Te ven ne vacations bashk. Te njofin shoqerin e njeri tjetrit etj.
    Mesa kam degjuar fillimi i marteses nuk eshte i leht. Eshte ai procesi ku 2 njerez mesojn cdo gje per njeri tjetrin (pozitive si dhe negative) dhe shpenzojn me shume kohe bashk. Rrutina e jetes se perditshme sjell zenka dhe grindje serioze. Por kjo gje eshte dicka qe pritet dhe dihet qe do ndodhi (ne shumicen e rrasteve). Nqs je i/e martuar eshte me e leht ti kalosh kto caste te veshtira duke ditur qe do besh te pa munduren te rregullosh situaten sepse keni obligim tek njeri tjetri. Nqs cifti nuk eshte i martuar dhe thjesht bashkjeton nuk besoj se do bente te pa muduren qe te kaloj situata te veshtira. Do jetojn si te martuar (me te mirat dhe te keqiat e saj) pa qen te martuar. Do ju duket me e leht te dalin nga situata sesa te mundohen te mesojn si te zgjidhin probleme bashk.

Gjithashtu di qe ne vendet e huaja porsa vajzat mbushin moshen 18 vjeçare, ikin nga shtepia prinderore duke krijuar te tyren dhe duke u perballur vetem me jeten dhe veshtiresite e saj!
    Di gabim. Do flas per vendin e huaj ku un jetoj (amerik) se ndoshta ne vendet e huaja te tjera vajzat na qenkan me te pjekura dhe inteligjente. Ato qe ikin nga shtepia prinderore dhe krijojn shtepin e tyre jan te pakta. Ikin te bashkjetojn me ndo nje bukurosh dhe zakonisht deshtojn. Ato te tjerat (shumica dermuese) qe ikin kur jan 18 vjece jan ato qe ven ne universitet. Jetojn ne universitet. Kan prindrit qe i ndihmojn te levizin plackat/rrobat ne dhomen e konviktit. Prindrit u dergojn lek cdo muaj. Jetojn ne nje vend ku nuk u duhet te paguajn as per qera as per drita as per uji. Dhe ushqimin u a blejn prinderit. Pra jetojn larg shtepis si te ishin ne shtepi me prindrit. Vetem qe tani qe vajten ne universitet u duket vetja sikur jan independent (dhe pse nuk jan) dhe te rritura dhe pse flasin dite per dite ne tel me prinderit. Kto jan vitet e vajzave amerikane ku per here te pare rrin jasht me shoqerin gjith naten. Abuzojn me alkohol dhe marihuana dhe ekperimentojn me seksualitetin e tyre (pika). Nuk i shikojn kto vite si nje rast per tu rritur dhe per tu ber indipendent, por si nje rast ku munden te party sa me shume.
    Aman se i kam par kto 18 vjecaret e huaja se kam jetuar dhe un ne konvikt. Nuk jan aq te pjekura dhe te zonjat sa te munden te perballojn jeten.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Njesoj jane, vetem se ju meshkujt asnjehere nuk i merrni seriozisht bashkejetesat. Rendesine lidhjes nuk ja jep nje karton, por dashuria, respekti, mirekuptimi. Nuk besoj se nje cope unaze e ndryshon njeriun; se ben me serioz apo me te mire. Kjo duket nga zhgenjimet qe peson cifti gjate jetes bashkeshortore, dhe nga numri i madh i divorceve.
    hej "my" nese e shikon qe ne fillim qellimin e lidhjes tregon qarte se kush eshte me e mire.Pse kerkon bashkejetese kur e di qe partneri/ja nuk do jete kurre engjell.Bashkejetesa me shume konsiderohet si shfrytezim seksual se sa formim i nje instuticioni sic eshte familja.Ne bashkejetese partneret i bejne bisht pergjegjesive kurse ne martese i vendosin pergjesite mbi supe.Tani ka dhe qe i fluturon mendja tak fak dhe fillojn etek divorci.Por une mendoj se njeriu serioz perpiqet per te formuar instuticionin e familjes dhe ky instucuion nuk mund te formohet me aventura por me lidhje te sinqerte dhe serioze e cila qendron vetem tek martesa.
    "Shoku Mjekesise"

Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    hej "my" nese e shikon qe ne fillim qellimin e lidhjes tregon qarte se kush eshte me e mire.Pse kerkon bashkejetese kur e di qe partneri/ja nuk do jete kurre engjell.Bashkejetesa me shume konsiderohet si shfrytezim seksual se sa formim i nje instuticioni sic eshte familja.Ne bashkejetese partneret i bejne bisht pergjegjesive kurse ne martese i vendosin pergjesite mbi supe.Tani ka dhe qe i fluturon mendja tak fak dhe fillojn etek divorci.Por une mendoj se njeriu serioz perpiqet per te formuar instuticionin e familjes dhe ky instucuion nuk mund te formohet me aventura por me lidhje te sinqerte dhe serioze e cila qendron vetem tek martesa.

Bashkejetesa eshte shume e bukur.

Bashkejetesen e provojne vetem ciftet qe kane “FAT” dhe zgjuarsi.
    Kush te paska thene ty qe bashkejetesa nuk paska rregulla?!
    Meqenese nuk e ke provuar nje gje te tille nuk duhet te flasesh me kaq kompetenca.
    Vetem fjala “BASHKEJETESE” te le te kuptosh qe tip po e ndan jeten tende bashke me dike tjeter, dhe ne kete bashkejtim normalisht qe ka rregulla dhe rregulla te forta. Varet nga gjithesecili se si e kupton dhe koncepton fjalen bashkejetese.
    Ketu nuk flitet Bashkejetesa VS Martesa.
    Per mendimin tim do te ishte mire qe te gjithe ciftet te kishin fatin qe te bashkejtonin njehere dhe pastaj te perfundonin ne martese.
    .................................................. ........................................

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Po martesa sipas teje eshte shfrytezim seksual me rregulla?
    Vertet nuk ka njerez perfekt. Por ka njerez e njerez. Ka meshkuj qe e dhunojne femren psikologjikisht dhe fizikisht , qe rrine tere diten tuj pi alkool ne lokale, qe nuk jane ne gjendje te ushqejne familjen e tyre. Ka vese e vese me nje fjale. Fatkeqesisht jo te gjithe i shfaqin keto cilesi neg. gjate fejeses, ose shume pak per te vendosur a ja vlen ta kalosh jeten me te apo jo? JU keni frike se femra ju zbulon dobesite dhe ju le pa arritur ne martese?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    kush shfrytezon, ke?
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Bashkejetesa ka dhe + edhe -
    Pluset qe ka jane se njrezit njihen me mire me njeri tjetrin ,jetojne dhe shikojne a mund te vazhdojne jeten bashke,perpiqen qe te dy per te njejtin qellim ...etj
    Minuset e saj jane se qifti para se te martohet mbase edhe velet kur jetojne nga rutina e perditcme,nga grindjet qe mund te vijne me vone ....
    Me metodat e europes une nuk jame dakort qe femija te ike nga shtepija kur mbush 18 sepse per mendimin time femija nuk eshte aq i pjekur qe te vendos me llogjike ne moshen 18 vjec.....
    nga ana tjeret mesohet te jete i pavarur dhe te mare jeten e tij ne dore
    Do ishte mire qe te bashkejetonin ciftet sepse kjo do ishte nje zgjidhje me e mire per te mare partenerin qe ata e njohin
    dhe jo si ne kohen e gjyshes time qe merte ke i binte ne lloto
    po ne kohet qe jetojne nje gje e tille eshte e veshtire
    sepse jeta eshte shume e shtrenjte edhe shumica e rinise nuk marin kollaj nje vendim te tille...
    Ndryshuar për herë të fundit nga HELEN OF TROY : 05-03-2010 më 16:54
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Shum vendim i duhur per ata qe zgjedhin bashkjetesen,njohin e vleresojn me mir njeri tjetrin sa te mos marrin vendime te nxituara ne martes....pastaj te perfundojn ne divorce.!

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    ne fakt Bota Sot ka kaluar il punto di non ritorno (piken e jo kthimin) duke u dhene shume liri, fjale seksit te dobet (Femres, Animalisteve, dhe Pederasteve) identik siç ka ndodhur me Greket e lashte dhe Romaket, ku as hiri su ngeli

Kalojme ne Teme:

Shumica e Femrave martohen per nje jete me te mire, per tu pasuruar (kjo dihet)
    e kundert ndodh me shumicen e meshkujve, te cilet gruan, me teper e veshtrojne nga ane te tjera (gjoksin, bythet, buzet, faqet, etj.

Ne nje çift qe lidhja te shkoje gjate, duhet te ekzistoje, si kudo tjeter ne jete hirarqia, pra komanden ta kete njeri, o Mashkulli o Femra, dhe jo sa njeri tjetri ose te dy Pernjeheresh, çifte te tilla ndahen, lidhjet e te cileve jane te dobeta

Bashkejetesa eshte nje rezultat i ketyre çifteve ku askushi Komandon.
    Fatmiresisht ne bote, shumica kerkojne martesen, dominacionin, hirarqine. E domosdoshme per jeten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga i/regjistruar : 05-03-2010 më 17:26

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga eaglexxx Lexo Postimin
    Bashkejetesa eshte shume e bukur.

Bashkejetesen e provojne vetem ciftet qe kane “FAT” dhe zgjuarsi.
    Kush te paska thene ty qe bashkejetesa nuk paska rregulla?!
    Meqenese nuk e ke provuar nje gje te tille nuk duhet te flasesh me kaq kompetenca.
    Vetem fjala “BASHKEJETESE” te le te kuptosh qe tip po e ndan jeten tende bashke me dike tjeter, dhe ne kete bashkejtim normalisht qe ka rregulla dhe rregulla te forta. Varet nga gjithesecili se si e kupton dhe koncepton fjalen bashkejetese.
    Ketu nuk flitet Bashkejetesa VS Martesa.
    Per mendimin tim do te ishte mire qe te gjithe ciftet te kishin fatin qe te bashkejtonin njehere dhe pastaj te perfundonin ne martese.
    Duhet te kesh fat qe te provosh bashkejetesen?Teori e re kjo.Sa e shet autorsine?Me thuaj ndonje rregull te forte te bashkejeteses meqe po supozon se di se cfare kam provuar dhe cfare nuk kam provuar une.

Nje pyetje kam une per ty qe mos i bi gjate.

Nga ndryshon martesa me bashkejeten?
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 12 prej 40 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •