Close
Faqja 9 prej 40 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 399
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Ne te pakten o Infinity kemi provuar martesen, dhe e dime sa e veshtire eshte. Mua ashtu me erdhen punet qe nuk bashkejetova. Pastaj ne Shqiperi mos e di aq te lehte. Edhe te duash ti, s'do familja. Jo te gjithe prinderit jane aq liberale. Bashkejeto Infinity sikur disa muaj nese ke mundesi se me mire do ju bej. Nje mundesi per te njohur memire njeri- tjetrin. Sinqerisht ta them.
    Dea, mos mendon se prinderit tane ndryshojne kur vijne ketej, perkundrazi. Gjithsesi, per mua bashkejetesa eshte nje humbje kohe sidomos kur je ne nje moshe te pershtatshme per martese, ke liri financiare, edukim, pune te mire, etj..etj. Ketu nuk eshte se martohesh me dike javen tjeter qe e njeh. A nuk do dalesh ti me kete njeri? A nuk do e shohesh si reagon ne shoqeri apo dhe kudo ne pergjithesi? Sado qe nje mashkull ta luaj lojen bukur, prape po te jesh femer e zgjuar, ai nuk do arrij ta luaj lojen aq gjate. Nqs te dy jeni ne pune, shkoni ne darke ne shtepi, ja do bisedoni per diten gjate kohes qe po gatuani, dhe pastaj shikoni TV, dilni, etj. Cfare zbulove ti nga ato 3 ore qe ndenjet bashke: nese di te laj enet apo jo, nese di te gatuaj, nese di te palosi rrobat, nese do lahet para se te flini apo jo? Cfare konkretisht? Prandaj dhe njerezit date per ca kohe (muaj apo vite) perpara se te fejohen dhe qendrojne disa kohe te fejuar (kohe gjate se ciles prape e teston kete lidhje) dhe pastaj martohen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Dea, mos mendon se prinderit tane ndryshojne kur vijne ketej, perkundrazi. Gjithsesi, per mua bashkejetesa eshte nje humbje kohe sidomos kur je ne nje moshe te pershtatshme per martese, ke liri financiare, edukim, pune te mire, etj..etj. Ketu nuk eshte se martohesh me dike javen tjeter qe e njeh. A nuk do dalesh ti me kete njeri? A nuk do e shohesh si reagon ne shoqeri apo dhe kudo ne pergjithesi? Sado qe nje mashkull ta luaj lojen bukur, prape po te jesh femer e zgjuar, ai nuk do arrij ta luaj lojen aq gjate. Nqs te dy jeni ne pune, shkoni ne darke ne shtepi, ja do bisedoni per diten gjate kohes qe po gatuani, dhe pastaj shikoni TV, dilni, etj. Cfare zbulove ti nga ato 3 ore qe ndenjet bashke: nese di te laj enet apo jo, nese di te gatuaj, nese di te palosi rrobat, nese do lahet para se te flini apo jo? Cfare konkretisht? Prandaj dhe njerezit date per ca kohe (muaj apo vite) perpara se te fejohen dhe qendrojne disa kohe te fejuar (kohe gjate se ciles prape e teston kete lidhje) dhe pastaj martohen.
    infy nefakt si tha pinku, bashkejetesa per disa mund te jet njesoj si martesa, thjesht nga fakti qe po jetoni bashk dhe sjeni te martuar sdo te thot qe sjeni aq te lidhur me njeri tjetri sesa ciftet e martuar...mua bashkejetesa me duket e arsyeshme nese rezulton ne martes, nese kjo nuk ndodhet do ishte nje pendim i madh dhe harxhim kohe...por nje cift qe bashkejeton bashk aftrohet me shume me njeri tjetrin (per mendimin tim) sesa nje cift qe shkojn ne dates per nje kohe te gjate...sepse shpenzon me shume kohe me partnerin tend, e shikon me shpesh, ambjetohesh me te me shume sesa dikush qe thjesht shikohen kur vendosin te shkojn on dates or what not
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 21-11-2009 më 20:24
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    moj une I do i kam thene qe ne fillim fare per ate pune, nuk prita as fejesa as martesa. por ajo qe dua te them eshte, qe ka njerez qe dyshojne ne vendimet qe marrin, sidomos kur vjen puna tek keto te medhajat qe ndryshojne jeten tende komplet. varet nga temperamentet e njerzve. po asnjehere se shoh si gje negative. eshte choice.
    ai qe ka nder mend te jete i papergjegjshem eshte si me letra si pa letra. trust me.
    PINK, kjo puna e letrave ne fakt me kujtoi Kalifornine se ne Kaliforni bashkejetesa eshte mese normale dhe njerezit rrinin me vite te tera duke bashkejetuar dhe pastaj ndaheshin nderkohe qe kishin investuar shume, financiarisht ose ne menyra te tjera, ne kete bashkejetese. Arriti deri aty sa Kalifornia nxori nje ligj qe nqs nje cift ka bashkejetuar me shume se 7 vjet (me duket), nqs ndahen do jete tamam sikur po divorcohen, sepse secili do marri 50%.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    PINK, kjo puna e letrave ne fakt me kujtoi Kalifornine se ne Kaliforni bashkejetesa eshte mese normale dhe njerezit rrinin me vite te tera duke bashkejetuar dhe pastaj ndaheshin nderkohe qe kishin investuar shume, financiarisht ose ne menyra te tjera, ne kete bashkejetese. Arriti deri aty sa Kalifornia nxori nje ligj qe nqs nje cift ka bashkejetuar me shume se 7 vjet (me duket), nqs ndahen do jete tamam sikur po divorcohen, sepse secili do marri 50%.
    po bashkejetove aq shume, ma merr mendja do jesh bere me kids. Domosdo ne nje fare menyre, prape do te kushtoj ajo ndarje.
    Mua me duket praktike, kur jeton bashke fillimisht. Si tip fejese alla shqip, po me ndryshimin qe fle-ha-cohesh bashke. Nje 1-2 vjecar nuk te ben asgje. Biles ambjentohesh me njeri tjetrin. Vertet eshte dashuria e madhe ne mes, por eshte nje ndryshim i madh nga fejesa formale me ate qe jeton bashke. Kur jeton perdite aty njifet surrati i vertete

me shume njerezit preferojne, me ckam degjuar ketej te bashkejetojne, sepse kushtojne shume ato dicorcet me pas, plus ka lloj lloj njerezish. E jo te gjithe jane njelloj. E nese i ben ndonje sondazh, shume veta mund te jen te martuar po jane te ndare, po prape jo me letra sepse kushton. E mbajne ashtu ne qetesi, medemek.
    Nejse, martesa ka lezetin e vet. Eshte endrra e cdokujt te kete nje nice wedding qe te kete cte mbaj mend e cti tregoj femijeve me vone.

dhe kryesorja eshte , sesa serioze jane per ate lidhje te dy. te tjerat rregullohen.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    jam kunder bashkjeteses...
    si qeka kjo pun me nejt disa vjet bashke pastaj i thu partneres ik se nuk jemi per njeri tjterin.,,,,pale po te ket bo edhe noj zog rruges,,,,,,
    jam per ate martese e cila kur vihet nuk hiqet me veq po te jet rast ekstrem
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga bombona Lexo Postimin
    jam kunder bashkjeteses...
    si qeka kjo pun me nejt disa vjet bashke pastaj i thu partneres ik se nuk jemi per njeri tjterin.,,,,pale po te ket bo edhe noj zog rruges,,,,,,
    jam per ate martese e cila kur vihet nuk hiqet me veq po te jet rast ekstrem
    mundeket shqiptaret kur mendojn per bashkejetes mendojn se do rezultoj ne ndarje...ama dhe martesa mund te perfundoj ne ndarje...dhe nese biesh me barr femija prap do jet nje krijese juaj, seshte me shume nje aksident sesa nje cift qe aksidentalisht bie me barr kur jan te martuar...ju i vini me shume rendesi thjesht aktit per te qen i/e martuar sesa lidhjes te nje ciftit
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Walk a little slower... Maska e ♥ Ela ♥
    Anëtarësuar
    11-07-2009
    Postime
    369
    Citim Postuar më parë nga Eros- Lexo Postimin
    Pikerisht kjo eshte e keqja e marteses, qe gjerat nuk marrin fund me nje bye,je e detyruar ta ngrysesh jeten me nje njeri qe nuk e do me pra do i thuash derrit burre ose doses grua.

kurse ne bashkejetese...mbaroj dashuria.hajd shendet tutti felici e contenti
    E shikokemi ndryshe kete gje. Personalisht une nuk i le gjerat me nje Bye, prandaj thash ate qe thash. Nese vertete eshe dashuri, si mund te thuash "bye"? E vemtja gje qe me ben mua te them bye eshte 1) tradhetia, dhe 2) dhuna. Te tjerat rregullohen, keto jo... keto nuk durohen.

-

Te gjithe e shikojme ndryshe, te gjithe e mendojme ndryshe. per mua martesa eshte dicka e serioze, dicka e vecante, dhe e bukur. Me aq vite sa kam martuar skam pare keq nga ajo qe te mendoj "wow, pse nuk bashkjetova ta njihja". Megjithate ka cifte qe vertete i duhet kjo gje, sidomos atyre qe nuk kane jetuar kurre larg familjes ose vetem. Na jane dhene kushtet qe ne te mesojme nga jeta vetem dhe e pranojme bashkjetesen. Po prinderit tane si kane bere? U dashuruan ne martese me mbleseri. Kuptimi? Varet nga njeriu, varet nga lidhja.

Po une prap per martesen jam.

i/e regjistruar Maska e milena123
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    101
    Pro.

........................... (e pse duhet me patjeter, qe postimi te permbaje 10 characters) ?

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga ♥ Ela ♥ Lexo Postimin
    E shikokemi ndryshe kete gje. Personalisht une nuk i le gjerat me nje Bye, prandaj thash ate qe thash. Nese vertete eshe dashuri, si mund te thuash "bye"? E vemtja gje qe me ben mua te them bye eshte 1) tradhetia, dhe 2) dhuna. Te tjerat rregullohen, keto jo... keto nuk durohen.

-

Te gjithe e shikojme ndryshe, te gjithe e mendojme ndryshe. per mua martesa eshte dicka e serioze, dicka e vecante, dhe e bukur. Me aq vite sa kam martuar skam pare keq nga ajo qe te mendoj "wow, pse nuk bashkjetova ta njihja". Megjithate ka cifte qe vertete i duhet kjo gje, sidomos atyre qe nuk kane jetuar kurre larg familjes ose vetem. Na jane dhene kushtet qe ne te mesojme nga jeta vetem dhe e pranojme bashkjetesen. Po prinderit tane si kane bere? U dashuruan ne martese me mbleseri. Kuptimi? Varet nga njeriu, varet nga lidhja.

Po une prap per martesen jam.
    Prinderit tane nuk kishin konto bankare.Dhe bashkejetesa kete provon....
    Mendimi im,pa dyshime natyrisht.
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    martesa thjesht nje cope leter eshte. nje kontrate dhe asgje me shume.
    jam totalisht pro bashkjeteses.

per mendimin tim, te martohesh pa provuar bashkjetesen eshte gabim (e di qe ne shqiperi nuk eshte aq e thjeshte).
    bashkjetesa te ndihmon te njohesh me mire partnerin. vihet re me mire nese jeni te bere njeri per tjetrin, apo jo.
    nese po, atehere edhe mund te kalohet ne martese; nese jo, mirupafshim dhe secili ne rruge te vet.
    nese martohesh pa provuar bashkejetesen, gjate martesesh mund te vesh re qe partneri nuk eshte ashtu si mendoje. ç'te besh pastaj? te "durosh" gjithe jeten, apo t'i futesh burokracirave per te bere divorc.
    nese divorci eshte konsensual gjerat kryhen shpejt.
    po nese partneri nuk deshiron te te jape divorcin? peripeci te pafund......

gjeja qesharake eshte se shume femra duan te martohen vetem per hir te fustanit te bardhe.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 9 prej 40 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •