Close
Faqja 14 prej 40 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 399
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Jam pro ......

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Bashkejetesa eshte forma me e pershtatshe per jetese ne kohet moderne qe jetojme.

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Pro bashkejeteses, kundra marteses!

Te pakten ske nevoj me marr avokat me u nda
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    Pro bashkejeteses, kundra marteses!

Te pakten ske nevoj me marr avokat me u nda

S'te duhet fare te vesh prezent fut letrat firmosi vje divorci.

Une jam kundra bashkjeteses! Jam pro marteses.Cdo gje qe behet le te jet e dokumentuar jo ilegale!Bashkjetesa nuk egziston ne asnje vend.!!Ku ta mar vesh une me sa ka bashkjetuar burri im ???Apo ku ta mari vesh ai me sa kam bashkjetuar une???
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga SaS Lexo Postimin
    po ti i uruar bej nje kontrate martesore qe ta njef ligji edhe flije mendjen se edhe po u ndave nuk do te marri gjysmen e pasurise nusja !!!
    po por nese ka femije ne mes, gruaja merr femijen dhe shtepine. ndersa une mbetem ne rruge te madhe. madje jam i detyruar t'i jap edhe nje shume mujore...

prandaj shumica e femrave dokan martesen??? sepse keshtu marrin njefare sigurie???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    po por nese ka femije ne mes, gruaja merr femijen dhe shtepine. ndersa une mbetem ne rruge te madhe. madje jam i detyruar t'i jap edhe nje shume mujore...

prandaj shumica e femrave dokan martesen??? sepse keshtu marrin njefare sigurie???

Po ti paske pasurin me te vlefshme se familjen???!!!ty po te shkaterrohet familja mer derbardhe!! Leket vin e ikin po qetsin shpirterore si do ta fitosh prape??!!
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ca kuptimi ka bashkejetesa njehere? Nese dua te bashkejetoj e bej me shoqet per te ndare pagesen e qerase.
    nje çift te dashuruarish sillen njelloj, si te martuar ashtu sikur vetem te bashkejetojne... komplet njelloj.
    ne raste optimale martesa nuk ka asgje me shume as me pak se bashkejetesa.
    ndryshimi qendron kur mardhenia nuk funksionon me... ndarja, divorci.
    prandaj je pro marteses ti? sepse te shkon mendja tek ndarja?
    Vasudhaiva Kutumbakam

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    nje çift te dashuruarish sillen njelloj, si te martuar ashtu sikur vetem te bashkejetojne... komplet njelloj.
    ne raste optimale martesa nuk ka asgje me shume as me pak se bashkejetesa.
    ndryshimi qendron kur mardhenia nuk funksionon me... ndarja, divorci.
    prandaj je pro marteses ti? sepse te shkon mendja tek ndarja?

S'jam dakort me bashkejetesen midis boyfriend/girlfriend....se kjo per mua eshte nje hap i madh edhe do ta bej ate vetem me njeriun me te cilin une mendoj te krijoj familje ne te ardhmen, keshtuqe nqs do bashkejetoj duhet sesbene fejesa.
    Me fejesen pervec vetes tende, ja ben te ditur familjes edhe shoqerise qe kjo lidhje eshte serioze....nese nuk punon fejesa atehere ndarjen.
    Bashkejetesat ne forme tjeter nuk i kuptoj, mesiguri qe ka njerez qe jane ok me kete por Nuk eshte per mua.
    Si qenka njesoj bashkejetesa me martesen? Ti kur je i martuar je edhe duke bashkejetuar lol

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    I vezhgova me vemendje te perqendrume pozicionet e antarve en lidhje me bashkjetesen si alternativ ndaj marteses. Ndersa opinioni i mazhorancres nenshkruan te martesa per te institucionalizu e moralizu lidhjen romantike konform tradites kulturore shqiptare , fatkeqesisht nji fraksion deviant rrebelohet ndaj ligjeve te kulturs tradicionale shqiptare qe rregullojn jeten , institucionet tona morale e fabrikat sociale,duke refuzu institucionin e marteses e perqafu iden e bashkjetes si platform alternative lidhje e cila simas shpjegimeve te disa perfaqesuesve te tyre si mia, systema, pink etj eshte me produktive madje me e moralshme dhe e qendrushme. Fatmiresisht ky lloj mendimi terrorist e kurvnor (sic e emerton me plot te drejt edhe BATO) nuk rreflekton kalibrin e vertet te shumices te shqiptarve. Martesa per shqiptart eshte institucioni themeltar e i pazevendesushem mbi te cilin mardhanjet romantike fizike seksuale e ekonomike rregullohen dhe autorizohen koform tradits Kristjane dhe kolona baze mbi te cilen celula e shqeris familja ndertohet. Gjithashtu ajo nuk asht thjesht nji kontrat legale mes dy individeve, sic perpiqen ta reduktojn pionert e bashkjeteses- dishepujt e djallit ketu, por eshte edhe nje lidhje mes dy familjeve. Bashkjetesa eshte kurvnimi ndjenjave e trupit dhe nji nivel degjenerimi moral i masave njerzore urbane pa sens identiteti kulturor tradicional e fetar. asht shprehija e histeris se vendimeve te kushtezume irracionale te gjenerates supermoderne robotike dhe deficences se krijmtaris eimagjinats e bukuris en shpirtin e tyre. asht qellimi i perpjekjeve te organizuara te kapitalizmit per te alienuar njeriun nga vetvetja e shoqeria, shperbe institucionet tradicionale , shperla trurin nga inteligjenca, llogjika rracionaliteti, zhvesh shpirtin e trupin nga virtytet e bukuria divine , per te mbajt masat ne status quo duke ua eleminuar vetit e tiparet njerzore dhe zevedesu me ato kafsherore, qe te siguroje dominancen e tij. te dashtun patriot kercenimi terrorist ndaj moralit e kulturs shqiptare sic e pat ne ket tem mbetet rreal dhe ne duhet te mbesim vigjilent qe imoralitetii bashkjeteses nuk nxejn rrenje ne shoqerin shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GANGO of SG : 07-03-2010 më 06:10
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    Po ti paske pasurin me te vlefshme se familjen???!!!ty po te shkaterrohet familja mer derbardhe!! Leket vin e ikin po qetsin shpirterore si do ta fitosh prape??!!
    po pse arrin ne perndime qe nuk kane lidhje me ato qe shkruaj???

nuk ka aspak lidhje ajo qe kam shkruar une, me kete qe ke shkruar ti...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 14 prej 40 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •