Gjermani
Kosovë
Dubai
Francë
Shqipëri
Itali
Brazil
Angli
Spajnë
Eshte viti i trete qe po jetoj ne Stamboll, e me thene te drejten, si kam pare ndonje te mire deri tani. njerzit jane hipokrit, mendjemedhenje, rregullat jane te cmendme e ndryshojn cdo vit, po spate leeeeeeeeeeeeeeeeeeek, je vetem nje lecke, e edhe po i pate kto leeeeeeeeeeeeeket lecke mbetesh prape... njerez qe dune vetem te perfitojne prej te tjerve sidomos prej te hujve.... e sidomos kur kta te huj se dine gjuhen... sinqerisht nuk te keshilloj te jetosh ne stamboll... ktu lista eshte e vogel, po sdu ta zgjas me teper
Really Dude... Get A Life!!!
Ne nje vend te ngrohte, pa dimer, bore.
Feelings change - memories don't.
Te kuptoj, kjo eshte edhe ajo qe me thane edhe mua, ne mos shume me keq. Por mendo nje moment: Njerzit hipokrit jane kudo, ne cdo vend, edhe ne Shqiperi, edhe ne Itali e Amerike, kudo. Gjithashtu edhe mendjemedhenj. Dhe ne do vend kerkohet leku, kerkohet se eshte kthyer ne arsyen e vetme te jetes se njerezve.
Njof shume njerez qe jetojne ne Stamboll, dhe mi kane renditur me te mira e me te keqija. Pvaresisht se te keqijat ishin rradhe me e madhe, prap, jo aq demprurese sa jetesa ne nje vend tjeter.
Pastaj, jetesa ne Stamboll nuk eshte aq e shtrenjte sa jetesa ne Paris, apo Milano e Bolonja, ose ndonje vend tjeter. Kisha si alternative edhe Kanadane, Vancuver, por jetesa eshte shume e shtrenjte. Si dhe Bostonin e Amerikes, edhe ky shume i shtrenjte per mua.
Asnje ved nuk eshte parajse mbi toke. Te gjithe kerkojne te perfitojne prej teje, jeta i ka keto veshtirsi.
Nuk mund te gjej nje vend tjeter ku te pakten kur u thua qe je Shqiptar nuk te shohin me perbuzje sikur u ndot ambjentin, sic jane vendet fqinje.
Njerez te lligj, perfitues, dhe mendjemedhenj gjenden kudo, ne cdo vend.
Ti qe ke jetuar 3 vjet ne Stamboll, mos me thuaj qe nuk e ke vene re ndryshimin midis Stambollit dhe Tiranes, apo Stambollit dhe ndonje vend tjeter europian?
Une te pakten kam anen pozitive qe i njoh Turqit si persona qe tani, kam jetuar ca me ta. Kane tekat e tyre, si cdo individ tjeter.
Gjithsesi, Stambolli, per mua, eshte me mire se Italia apo se disa vende te tjera Europiane.
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Gjuhen - Gjys e gjys, te pakten kuptoj disa llafe baze
Lek - aq sa mjaftojne
Miq - me miq do iki
Emer, fuqi - keto skam ku ti gjej, me kalimin e kohes ndoshta
Pune e sigurt - si fillim do iki per te mbaruar shkollen, pra do kem statusin e studentit, gje e cila me jep perparsi ne disa fusha, pra mund te kem perfitime.
Nqs do iki, dua te kem te pakten akomodimin dhe ushqimin jo shume te shtrenjte, gje e cila karta e studentit me ndihmon shume
Pastaj do kerkoj dhe pune, pasi kam dhe nja dy persona atje.
Pra sme del shume keq, si thua?
plus, po ti kisha te gjitha keto une, cme duhej te ikja ne Turqi??? Do jetoja ne Shqipri si pasha![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Mau_kiko : 06-12-2009 më 20:52
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Pyete mos ka edhe ndonje Anije Kozmike, apo "toke te xanun" ne MARS.Gjuhen e di? Leke ke?... Miq ke?... Emer, fuqi ke? Punen e ke te sigurte?Ateher je ne rregull...
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Ndryshuar për herë të fundit nga Adaes : 06-12-2009 më 21:07
Really Dude... Get A Life!!!
Krijoni Kontakt