Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Toni te kam thene edhe ne te kaluaren, per Nexhatin kthim mbrapa nuk ka!!! Krishterimi per mua paraqet kthim mprapa, nuk i them keto qe te te ofendoj por thjesht qe te kuptojsh se cfar paraqet krishterimi per mua.
    Nese te intereson nqs ju urrej ose jo, pergjigja eshte edhe po edhe jo!!!
    I urrej ata kristijan dhe me dredhira luftojne muslimanet, i urrej ata kristijan qe i dalin ne ndihme krimeve izrealite, por i respektoj te gjithe kristijanet qe nuk i kane keto veti.
    Pra bazuar ne keto qe i thash ne larte , lirisht mund te them se "Jezu Krishti" nuk ka fuqi , as ka pasur fuqi dhe as do te kete fuqi qe te me bej kristijan!!!
    Jam lindur musliman, qenein time ia kam perkushtuar kesaj feje dhe do te vdes duke mbrojtur kete fe, jo me arme por ne menyre intelektuale.

GV_USA
    si ia del ti te jetojsh en Amerik me gjith ket urrejtje qe paske per ta?

ne ni palestinez nuk asht ma i kallt per paestinen aq sa te konke ti or bac, qe e vlersoke miqsin tu u bazu se sa dashni ka ni person per Izraelin.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari
    Pra bazuar ne keto qe i thash ne larte , lirisht mund te them se "Jezu Krishti" nuk ka fuqi , as ka pasur fuqi dhe as do te kete fuqi qe te me bej kristijan!!!
    Jezu Krishti tė ka dhėnė lirinė e plotė qė ti ta mohosh Atė. Ai nuk ka nevojė pėr robotė apo pėr njerėz qė i nėshtrohen Atij nga frika dhe nga detyrimi. Ai ka nevojė pėr njerėz qė, nė lirinė e tyre, do e duan Atė me gjithė fuqinė e shpirtit dhe zemrės sė tyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Cfar nenkuptojm me "Miqėsin" dhe kush meriton te behet mikė?

Mund te kesh koleg apo kolege, mund te kesh nje te njofshem qe smund ta quash mikė ose mund te kesh te aferm, mirpo zakonisht ne jete ke shume pak Miqė me plot kuptimin e fjales, keshtu qe miqesia si miqesi, ngerthen ne vete, besnikerin, dashamiresin, harmonin, jomaterizmin dhe dashurin e sinqert qe ia dojne njeri-tjetrit dy persona dhe keta dy persona neser i plotesojn keto kritere, ateher mund ta konsiderojn njeri-tjetrin miqė, ndersa te tjeret qe nuk i plotesojn keto kritere, nuk mund te quhen armiqė, mirpo asesi edhe miqė.

Kush mund ta bėj mikė Mesia4forever dhe Daniellin?

Perderisa persona te tillė, shquhen per keto krime te nivelit te forumeve, qe qoft edhe per nje postim nuk mund te karakterizohen si miqė, aman kush eshte ai budalla qe mendon te lidhe miqesi me keta te ndyrė.

Une personalisht, pa u ndalur ne asnje text te librave hyjnore, besoj qe me persona te tille qe kan kete mentalitet, asnje lloj miqesie nuk mund te kete, bile vetem ka tendenca per armiqesi.

Kam provuar ne kete forum, gjithmon te kem aso synimesh, qe te bej miq nga qdo ideologji dhe mentalitet ndryshe nga e imja, mripo asnjeher dhe shume rralle kam arritur qe ti pranoj si miq personat e tille, pasi qe nese ke nje konsiderate te mire sot, per kete person, ateher ka per te dal nje i sterkeq neser dhe pasneser, keshtu qe gjithmon kam problem ta arrij nje gje te tille, dhe nuk besoj se do arrij kete ndojher.

Sinqeriteti si kriterė

Realisht deri tash, ne baze te provojave qe me ka sjellur jeta, kam fituar at njohuri qe me ka shtyer te konkludoj, se vertet ajo qe flitet ne Kuran eshte pothuajse nje e vertet absolute. Realisht ajo qfar e pohon nje gje te tille eshte vete Sinqeriteti, sepse zakonisht ata(te krishteret dhe hebrejt) jan qe vazhdimisht gjenden ne sulm te qdo vlere identifikuese Islame, edhe nese ka prej ketyre ideologjive qe shiten si miq, mirpo ajo miqesi qe ofrojn, zakonisht prodhon efekte anesore, d.m.th nuk eshte e sinqert nje miqesi e tille.

Keshtu qe edhe pse Muslimani, vazhdimisht ka tentuar qe te lidhe miqesi dhe te shpreh dashuri ndaj ketyre barteseve ideologjie, mirpo pothuajse 100% te rasteve kjo tentative e nje muslimani, ka hasur ne nje kthim miqesi e mbeshtjellur me Konspiracion Classic, dhe ajo vetedije qe eshte krijuar te qdo musliman eshte fituar nga provoja te shumta gjate gjithe historis njerzore eshte se "Nese kan dhene Miqesin,ateher kan fituar Tradhetin si qmim apo kunder vlerė"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 15-11-2009 mė 08:44
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Cfar nenkuptojm me "Miqėsin" dhe kush meriton te behet mikė?

Mund te kesh koleg apo kolege, mund te kesh nje te njofshem qe smund ta quash mikė ose mund te kesh te aferm, mirpo zakonisht ne jete ke shume pak Miqė me plot kuptimin e fjales, keshtu qe miqesia si miqesi, ngerthen ne vete, besnikerin, dashamiresin, harmonin, jomaterizmin dhe dashurin e sinqert qe ia dojne njeri-tjetrit dy persona dhe keta dy persona neser i plotesojn keto kritere, ateher mund ta konsiderojn njeri-tjetrin miqė, ndersa te tjeret qe nuk i plotesojn keto kritere, nuk mund te quhen armiqė, mirpo asesi edhe miqė.

Kush mund ta bėj mikė Mesia4forever dhe Daniellin?

Perderisa persona te tillė, shquhen per keto krime te nivelit te forumeve, qe qoft edhe per nje postim nuk mund te karakterizohen si miqė, aman kush eshte ai budalla qe mendon te lidhe miqesi me keta te ndyrė.

Une personalisht, pa u ndalur ne asnje text te librave hyjnore, besoj qe me persona te tille qe kan kete mentalitet, asnje lloj miqesie nuk mund te kete, bile vetem ka tendenca per armiqesi.

Kam provuar ne kete forum, gjithmon te kem aso synimesh, qe te bej miq nga qdo ideologji dhe mentalitet ndryshe nga e imja, mripo asnjeher dhe shume rralle kam arritur qe ti pranoj si miq personat e tille, pasi qe nese ke nje konsiderate te mire sot, per kete person, ateher ka per te dal nje i sterkeq neser dhe pasneser, keshtu qe gjithmon kam problem ta arrij nje gje te tille, dhe nuk besoj se do arrij kete ndojher.

Sinqeriteti si kriterė

Realisht deri tash, ne baze te provojave qe me ka sjellur jeta, kam fituar at njohuri qe me ka shtyer te konkludoj, se vertet ajo qe flitet ne Kuran eshte pothuajse nje e vertet absolute. Realisht ajo qfar e pohon nje gje te tille eshte vete Sinqeriteti, sepse zakonisht ata(te krishteret dhe hebrejt) jan qe vazhdimisht gjenden ne sulm te qdo vlere identifikuese Islame, edhe nese ka prej ketyre ideologjive qe shiten si miq, mirpo ajo miqesi qe ofrojn, zakonisht prodhon efekte anesore, d.m.th nuk eshte e sinqert nje miqesi e tille.

Keshtu qe edhe pse Muslimani, vazhdimisht ka tentuar qe te lidhe miqesi dhe te shpreh dashuri ndaj ketyre barteseve ideologjie, mirpo pothuajse 100% te rasteve kjo tentative e nje muslimani, ka hasur ne nje kthim miqesi e mbeshtjellur me Konspiracion Classic, dhe ajo vetedije qe eshte krijuar te qdo musliman eshte fituar nga provoja te shumta gjate gjithe historis njerzore eshte se "Nese kan dhene Miqesin,ateher kan fituar Tradhetin si qmim apo kunder vlerė"
    Shikoje veten ne xham(pasqyre)dhe atehere e kupton c'far eshte sinqeriteti.
    Te pergezoj per shqipen e avancuar.Shqiptaret kane fe vetem SHQIPTARINE.
    Dhe q eshte c me bisht,36 germa,sepse je student dhe s'te lejohen gabimet,ne gjuhen e bukur Shqipe.
    Une kam shkolle te mesme...
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Dhe q eshte c me bisht,36 germa,sepse je student dhe s'te lejohen gabimet,ne gjuhen e bukur Shqipe.
    Pikerisht e kisha per personat e tillė, siq je edhe ti, edhe pse te kerkoj falje qe nuk potencove emrin tend lartė.

Une e kam at sinqeritet edhe ne kete rast, sepse personave siq je ti (qe qoft edhe per nje postim nuk je tregu real dhe tolerant ndaj nje mendimi te nje antari qe nuk i perket fes sate) qe pothuajse ne qdo postim ofendon te tjeret(qe nuk kan bindje fetare si tenden), ateher si ka mundesi qe dikush te ndjej qoft edhe nje grimc atomi miqesie ndaj nivelit tend.

Edhe pse ke rreth 40 vjet, ne vend qe te jesh shembull per te tjeret, ateher je dukuri negative per te tjeret, sepse nuk ti jep kush me shume se nje pjekuri adoleshenti(tek une, vitet nuk percaktojn pjekurin).
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e stern
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Postime
    5,034
    ...........................................e mos shikoni Kisha e Xhamija,feja e Shqiptari eshte
    SHQIPTARIA
    "Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Mė falni qė po ndėrhy kėtu por kam vėnė re se janė pikėrisht ata qė korrigjojnė tė tjerėt pėr drejtshkrim, qė bėjnė gabime tė tilla drejtshkrimore.

Nė radhė tė parė duhet tė kesh parasysh se fakti qė disa duan tė shkruajnė Gegėrisht nuk do tė thotė se nuk dinė Shqipen. Pėr sa i pėrket gabimeve tė tua, le t'u hedhim njė sy.

Shikoje veten nė xham (pasqyrė) dhe atėhere e kupton se ēfarė ėshtė sinqeriteti. (mungesė hapėsire - space - nė dy vėnde)

Pėrveē gabimit qė nuk ke lėnė hapėsirė midis fjalėve duhet "e pėrparuar" jo "e avancuar", nėse do tė flaėsh drejt gjuhėn Shqipe.

Nuk e di nėse ti do ishe nė gjėndje tė lexoje njė vepėr tė Patėr Gjergj Fishtės!

Ėshtė mė mirė tė pranosh tė tjerėt ashtu siē janė se sa t'i korrigjosh.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    si ia del ti te jetojsh en Amerik me gjith ket urrejtje qe paske per ta?

ne ni palestinez nuk asht ma i kallt per paestinen aq sa te konke ti or bac, qe e vlersoke miqsin tu u bazu se sa dashni ka ni person per Izraelin.
    Nuk kam urejtje per amerikanet shoku im, jo. Kam urrejtje per kristijanet debila por po ashtu edhe per musliamnet debila okay.
    I urrej ata qe bejne krime ndac qofshin ata musliman ndac qofshin ato kristijan, po sikur edhe babai im te kishte qene kriminel edhe ate do ta urreja okay!!!
    Sa i perket Izraelit, perderisa Izraeli po ndjek kete politik qe po ndjek por mua do te mbet nje shtet terrorist.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Jezu Krishti tė ka dhėnė lirinė e plotė qė ti ta mohosh Atė. Ai nuk ka nevojė pėr robotė apo pėr njerėz qė i nėshtrohen Atij nga frika dhe nga detyrimi. Ai ka nevojė pėr njerėz qė, nė lirinė e tyre, do e duan Atė me gjithė fuqinė e shpirtit dhe zemrės sė tyre.
    Nuk e mohoj une ate jo, por vetem e pranoj ashtu sic edhe ai ka deshire te pranohet nga besimtaret, si profet dhe asgje ma shum!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Po vetem njerzit e marre futen ne qeshtje private siq eshte feja . mua sme interson cfar feje ka nje mik i im apo nje mike ajo eshte diqka private qe nuk bane askujt ti intereson .

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •