Postuar më parë nga
burimix
kaprosi, murik dhe brari... se pari me falni qe ju perfshije te treve me nji pergjigjeje, nese mund ta quaj keshtu... por ma teper me duket se ma e drejt eshte ti thuhet debat. un jam si edhe shum te tjere... por se di, me duket qe gjitheher kam qene me mendimet e mija nga ana qe i perkasin pakices.
nuk dua te nderhyje ne qendrimet e as kuj, me qe eshte e drejta e qdo kuje ta thot mendimin e vet... ashtu qe edhe nuk e kam te veshtire qe ta vlersoi ndo kan. gjitheher ne mendimet e mija kam qene jo i varur... por edhe nese shikoj majtas, djathtas, mbrapa dhe para edhe shum shoke kam. dikush me tha qe nuk jam i afte qe te shkruaj me gramatike... he! po, ka te drejt besa! edhe un kisha me pase deshire te madhe te dije te shkruaj bukur shqipen, besa edhe te flas, me qe edhe qe jam shqiptare, nuk e dije mire gjuhen shqipe... por shum mire e kuptoj. per ket nuk jam un ne faj, por ndoshta edhe as babai im, por as gjyshet e stergjyshet e mi. ne fai ishin ata qe erdhen ne vatrat tona, ne fai ishin ata qe ne shqiptarve gjithemone tentonin qe te na lene puntore krahu, te pa shkolle, por per fat qe gjenet nuk munden qe te naj ndryshojne, dhe fale "pakices" qe ishin te pa "durushem", dhe nuk u nenshtruan ne as nji qast, ne as nji kohe, ktu e mija vjet ma pare. un i takoj nji familje qe historikisht kemi qene te shtypur prej turku e serbit, dhe kjo na beri si duket qe nuk ishim aq te afte qe te jau mesonim gjuet e tyre... as te turkut e as te serbit... prandaj pa dyshim qe ne nji menyre metem ca mbrapa edhe me te folur dhe me te shkruajtur shqipen...! mua shpesh me dhimbeset vehtja qe nuk e flas shqipen mire, ket shum mire e di, por eshte edhe nji qe edhe shum ka qe nuk dine mire qe ta flasin shqipen, edhe ne shumten e rasteve, edhe qe e flasin keta te mjere, nuk e kuptojne dhe nuk dijne qe nuk e kuptojne... por fatekeqesija eshte qe nuk e kuptojne qe ne shkrim dhe shpreheje gabojne shum. un i takoj asaj familje qe nuk pranuan kurr as paret e krajlive... e as kredite e pushtetit titist qe te shkollohen me qe edhe ne shumten e rasteve deri dikundi shkollimi ishte "nenshtrim"... por jo gjitheher. e per shkollim te nderuar zotri edhe mungonin leket, me qe e tere pasurija shpesh nau grabit prej pushtetareve te ndryshem, deri ne ket te fundit pushteti titist. edhe un do kisha deshire te jam i ditur si x te tjere... por kurr te jam si ata. edhe qe nuk dije ndoshta mire te shkruaj, e di mire se qe dote thot tradhetija.
mendoi qe qdo kush e ka te drejten e shprehejes... me qe edhe shprehja e dikuj dikendin ndoshta e pengon, por nese nuk ka argumente per debat, se paku mos te ofendon... kam vrejte qe ne shumten e rasteve qe njerzit kur nuk kan aftesine, dhe mungojne argumentet... prandaj per te komentuar... perdorin ofendimet. por nejse, duhet te mesohemi. un mendoj qe ne lidhje me temen aq sa kam lexuar jan dhane mjaft argumente se kush dhe shka eshte. prandaj me duket e tepert qe te shtoja diq. per temen.
kaq te nderuaur lexues. ju pershendete burimi x duke i mos perjashtuar edhe keta te permendurit.
tung.
Krijoni Kontakt