Te dashur bashkeatedhetare,mendova te hap nje teme te re ne lidhje me bashkimin kombetare,mbasi kam lexuar disa here mbi kete ceshtje kaq te rendesishme dhe delikate.Kane folur edhe te tjeret para meje,por nuk kam pare asgje konkrete.Dua tua bej te ditur se si funksionon bashkimi kombetare,se une e kam realizuar ka shume vite dhe kam nje eksperiemce shume te mire me vellezrit e mi kosovare edhe pse vete vi nga Shqiperia.
Se pari po ju tregoj nje rast.
Shabani nga Prishtina ishte i martuar me Shemsien dhe 7 vjet nuk kishin femije.Mu lut Shabani a mundem me i bere Shemsies nje Vize per Gjermani per te bere kontrolle mjeksore, per te bere femi.I bera garancinr - vizen,erdhi ajo dhe sot kan dy vajza ne Hamburg.
Se dyti:
Nje shoku nga Vushtria i vdiq gruaja dhe e la me dy femije te vegjel.Ai vete ish i semure rende.Ai u njoh me nje nuse tjeter por nuk mundnin me vene kurore shpejt.Ishte me rezik se femite do ja mernin ata te jetimores (jugendamt)dhe kam bere te pa munduren qe ata te vene kurore sa me shpejt

am mare nepunesin e gjendjes civile,deshmitaret dokunentat qe i kisha perkthyer vete pa para,i kam cuar ne spital 400 km large dhe atje kan vene kurore.Sot jan rrit femite dhe kan nje familje te lumtur.
Se treti:
Nje grua e re, me nje vajze te vogel ne kohen e luftes,refugjate ne shqiperi,e vura ne aerpoplanin e frances dhe sot jeton ne ne soltau te Gjermanise.
Mundem me ju permende edhe shume raste te tilla qe me kan ndodhur keto 15 vitet e fundit.Kam shume miq e shike nga kosova dhe kam nje experience shume te mire,se une u a d i dhe u a qaj hallin.
Une mendoj qe bashkimi kombetare duhet te vi nga mbrenda,nga zemra,se jemi nje komb,nje gjak,jemi nje popull.
Me nderime dhe respakt Alem
Krijoni Kontakt