Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-10-2009
    Postime
    12
    Edhe une te pershendes nga Gjermania

Nje fjale e urte popullore thote " Nje dore qe jep , s`ngelet kurre bosh"

I po ketij mendimi jam dhe une. Mua per vete me kane ndihmuar kur suvatova nje pjese te shtepise shume djem nga Kosova ( ishta koha e luftes ne Kosove ). Une me qe ne shtepine time ne Shqiperi ate kohe kishte vend plot , porosita njerezit e mij qe te strehonin familjen e nje mikut tim kosovar nga Peja. Dhe ashtu u be . Ata ndenjen per nje kohe 5-6 muajshe tek ne.
    Mbas disa vitesh mu dha rasti ti vizitoja ne Peje. Ngela shume i kenaqurm megjithese ishte nje vizite teper e shkurter.
    Une mendoj kur ka njeriu mundesi ndihma e bashkatdhetarit tend eshte e vetkuptueshme edhepse nganjehere degjon fakte negative, por qe s`duhet ta ndalin mendimin per te bere mire e per te ndihmuar.
    Mach weiter so.
    Pershendetje

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Ne kohen e luftes se Kosoves motra ime ka pas nje familje nga Kosova qe kane kontakt akoma.Une nuk mundem ti numeroj se sa familje kosovare kan marre Asyl nepermjet meje.Edhe tani kam gjith ato miq e shoke qe kur nderojne shtepite vijne e marin kamion e karoca tek une.Nuk jam penduar asnje here qe i kam ndihmuar.Gjithashtu jo vetem Kosovare per edhe te Shqiperise e Maqedonise.
    Shqiperia e Madhe nuk duhet te shihet vetem atje poshte por edhe ketu ne Europe.
    Po nuk qeme ne per vehte,kush do te jete per ne??????????????????????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-10-2009
    Postime
    58
    alem de zoti do ta shperblej per te mirat qe ke bere

per bashkimin e shqiperis pyet baballaret e kombit kosov shqiperi maqedoni

pyet dhe superfuqit evropen ameriken etjer jemi vend i pasur i bukur por i vogel

kujto naim frasherin

zoti ta ruajt zemren e gjere urime adrian tironzi nga gjermania me zemer te burgosur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga janar : 18-11-2009 mė 17:31 Arsyeja: germa

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Alem te shpreh respekt per miresjellje ,vertet vetem me angazhim dhe kure e ndjejm te afert vllazrin shqiptare do jemi vertet te bashkuar.Une po shpreh disa gjera jo te kendshme per kohen qe deshmo se jemi lart bashkimi fatkeqsisht.Kom strehuar gjate luftes mese nji vjet dy familje te ikure nga lufta ju ndihmoja me lek e gjdo gje qe munda,mua me ndodhi nji fatkeqsi e rend ne familje as qe erdhen kurre per me mi pa syte . kom ndihmuar me lek shum familje e disa te marrin perendimin as s mi kthyen leket ase qe e permendin ndonjiher. borgj me kan njerzit sa nuke ta them se veshtire te besoje,ponji gje po te them se jom i zhgenjyer ,pse e mira kthehet me te keq .Une jom akoma i fuqishem e sdo bie ne ate shkall qe ata te me ndihmojn po me ben shume te nevrikosem pse jemi kaqe te mbrapsht si popull ne ven se ta kthejn me te mire ta kthejn me te keq .Po kom frike se nji popull i till ska te ardhme te mire. ju lumte juve se shqiptaria don sakrifica vellaqko .

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Eksperience te mire kam me nje shqiptar nga Mali i Zi,quhet Baftjar.E kam njohur nga nje shqiptar tjeter quhet Z.Dhe MIKU im Baftjari,me ofroi ndihmen e vete dhe u tregua i gatshem per nje fatkeqesi qe me ndodhi(pa ja kerkuar une ndihmen).Pa pike interesi nga ana e tij,dhe keshtu i vleresoj une njerezit personalisht.Me interesa jemi te gjithe shqipe.Sa per Z e shante mikun tim,sepse nje dite(nate) s'kishte pasur kohe ta conte ne Puf(ngaqe i ishte prishur kerri).Nuk kishte marre taksi....i mungonin disa euro
    Bashkimin e bejme vete me zemer ose ndihme te dyanshme!
    Fjale e urte: mikun e vertete e njeh ne dite te veshtira...........sa per hajgare i ke rreth e rrotull.
    Kush nuk mendon sipas menyres se tij,nuk ka llogjike!

Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Para 10 vjetesh Paja nga Mali i Zi u fejua me nje vajze nga Prishtina.Perfudimishte nuk u dakorduan,dhe vajza duhej te kthehej.Por Paja nuk donte ti paguante bileten.Une dhe Beqiri nga Ulqini ja paguam bileten dhe mbas 6 muajsh na i pruri babai i saje.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga alem_de Lexo Postimin
    Te dashur bashkeatedhetare,mendova te hap nje teme te re ne lidhje me bashkimin kombetare,mbasi kam lexuar disa here mbi kete ceshtje kaq te rendesishme dhe delikate.Kane folur edhe te tjeret para meje,por nuk kam pare asgje konkrete.Dua tua bej te ditur se si funksionon bashkimi kombetare,se une e kam realizuar ka shume vite dhe kam nje eksperiemce shume te mire me vellezrit e mi kosovare edhe pse vete vi nga Shqiperia.
    Se pari po ju tregoj nje rast.

Shabani nga Prishtina ishte i martuar me Shemsien dhe 7 vjet nuk kishin femije.Mu lut Shabani a mundem me i bere Shemsies nje Vize per Gjermani per te bere kontrolle mjeksore, per te bere femi.I bera garancinr - vizen,erdhi ajo dhe sot kan dy vajza ne Hamburg.
    Se dyti:

Nje shoku nga Vushtria i vdiq gruaja dhe e la me dy femije te vegjel.Ai vete ish i semure rende.Ai u njoh me nje nuse tjeter por nuk mundnin me vene kurore shpejt.Ishte me rezik se femite do ja mernin ata te jetimores (jugendamt)dhe kam bere te pa munduren qe ata te vene kurore sa me shpejtam mare nepunesin e gjendjes civile,deshmitaret dokunentat qe i kisha perkthyer vete pa para,i kam cuar ne spital 400 km large dhe atje kan vene kurore.Sot jan rrit femite dhe kan nje familje te lumtur.
    Se treti:

Nje grua e re, me nje vajze te vogel ne kohen e luftes,refugjate ne shqiperi,e vura ne aerpoplanin e frances dhe sot jeton ne ne soltau te Gjermanise.
    Mundem me ju permende edhe shume raste te tilla qe me kan ndodhur keto 15 vitet e fundit.Kam shume miq e shike nga kosova dhe kam nje experience shume te mire,se une u a d i dhe u a qaj hallin.
    Une mendoj qe bashkimi kombetare duhet te vi nga mbrenda,nga zemra,se jemi nje komb,nje gjak,jemi nje popull.

Me nderime dhe respakt Alem

Edhe une me ty jam . Bashkimin duhet ta duam , dhe ai vjen pastaj si nga vetvetja . Per mua , ne jemin te bashkuar kahere . Jam shqiptar nga Kosova , por kudo e theksoj se jam shqiptar . Biles ne perendim gjithmone them se jam nga Shqiperia . Kur me pyesin se mos jam nga Tirana , u them : Jo nga Mitrovica , Nga qyteti me veriore i Shqiperise .

Edhe une kam pase rastin te ndihmoj shqipetaret nga te gjitha viset tona .

Para disa vitesh per gjasht muaj rresht i kam blere Artanit nga Durresi cigare dhe ca cikrrina tjera .

Kete vere takova ne Vlore nje peshkatar . Ne bisede e siper me tregoi se ne Shqiperi nuk kishte materiale te mira per zenjen e peshkut . Pas nje muaji erdha ne Gjermani dhe i pergadita nje pako me gjana te ndryshme per peshkim ne det . Tanime veq i ka marre ( shpresoj shume te kete sukses andej nga Karaburuni ) .

Jan keto me te vertete veprime shume te vogla qe bejme per njeri tjetrin , por edhe keto tregojne se e duam njeri tjetrin dhe se jemi nje .

PS : Te gjithe qe kan mundesi le te kerkojne ne internet le ta gjejne dhe le ta shofin emisionin " Oksigjen " te dates 20.11 me Besim Dinen . Aty do ta shifni nje burre plak , dhe do te mesoni me shume per perpjekjet e shqiptareve per bashkim .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    une nuk kam asnje gja pozitive me than
    ma mire spo flas hic
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    Ne Fillim Urime Nga Zemera Festen E 28 Nentorit Te Gjith Kombit Ton Shqiptar Bashkimi Kombetar Esht I Pa Shmangeshem Por Ketu Ka Nje Problem Shum Serios Ne Kosove Politikanet Tan Jan Shum Njerz Te Poshter E Treguan Suartin E Tyre Tash Sa Te Pa Cip Jan Kta Politikuaj Jan Ne Gjendje Qe Per Pushtet Te Shpallin Luft Civile Hashimi Ramushi Dhe Seijdiu Dhe Disa Shok Te Tyre Po E Futin Kosoven Ne Nje Kris Seriose

Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Dei tani kam qene me disa shoke nga Kosova,jua kam bere me fat bajramin kemi pare Televizionin e kosoves emisionin Oksigjeni pe disa kengetare te mbrekullueshem.Kemi pi caj e kemi bere muhabet per 7 pale qefe.
    Nderime dhe respekte te gjithe kosovareve dhe atyre qe e duan Kosoven.

Me fat e per shume vjet << Haxhi Bajramin >>

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •