Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3

Si Ti Largoj Aknet

me duhet nje ndihme nga ekspertet e kesaj lemije nese ka ndonje ne forum
    kam nje problem disa raste me shfaqen akne (puēra) disa raste me hiqen. quditrisht diteve kur nuk jam ne pune e shtune dhe e diele kam me shume? e dini pse? dhe dini ndonje kure diqka natyrale per ti kuruar ? poashtu a shkakton masturbimi akne?
    flm
    Nuk lejohet vendosja e lidhjeve ne firme

i/e regjistruar Maska e darknesss
    Anėtarėsuar
    08-10-2009
    Postime
    70

Ja prit edhe njecike sa te rreshtohen njeri pas tjetrit, ekspertet e masturbimit dhe te japin pergjigje.

p.s (mos u merzit, se te kalon dhe akne...po shko tek ndonje dermatolog dhe jo ketu)

Pasioni pėr shkencėn Maska e rm_renald
    Anėtarėsuar
    27-11-2006
    Postime
    170
    Per te percaktuar nje trajtim kundra akneve nevojitet te percaktohet origjina e tyre. Ka raste kur aknet vijne si pasoje e papastertive te lekures dhe bllokimi i poreve te lekures, por ka edhe raste qe ato mund te vijne nga infeksione te ndryshme. Ne rastin me te mire, kur aknet vijne si pasoje e fytyres se yndyrshme dhe bllokimit te poreve te lekures une do te te sugjeroja keto gjera:

1. Preparate qe permbajne Acid Salicilik (ne disa farmaci ketu ne Tr ekzistojne farmaciste te vjeter qe pergatisin nje lloj alkooli me etanol, acid salicilik dhe kloramfenikol-antibiotik).
    2. Peroxid Benzoili ne perqendrim deri 5% (mund ta gjesh ne forme tubetash ne farmacite e Tiranes).
    3. Do t t keshilloja gjithashtu edhe larjen e fytyres me sapun me squfur.

Gjithsesi x nje diagnoze dhe mjekim t sakte duhet ti drejtoheni dermatologut.

Sa per masturbimin, ai nk shkakton akne. Shprehja qe masturbimi shkakton akne eshte nje mit qe eshte perdorur per te frikesuar adoleshentet qe mos ta kryejne kete veprim. Ne te vertete shfaqja e akneve te adoleshentet nk vjen nga masturbimi por nga rritja e nivelit te testosteronit gjate pubertetit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •