Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 75 prej 75
    Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Sdi a behet fjala per te njejten gje qe po me ndodhe kohen e fundit por ketu mjeku e diagnistoj sikur, La paralysie du sommeil.Me ndodh te zgjohem nga nje enderr por smundem te leviz e tera jam e paralizuar per disa sekonda,mundohem te bertas apo ti hapi syt por kot,
    mundem te them se shume keq ndjehem edhe mbasi te me kalon.
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Sueda Lexo Postimin
    Sdi a behet fjala per te njejten gje qe po me ndodhe kohen e fundit por ketu mjeku e diagnistoj sikur, La paralysie du sommeil.Me ndodh te zgjohem nga nje enderr por smundem te leviz e tera jam e paralizuar per disa sekonda,mundohem te bertas apo ti hapi syt por kot,
    mundem te them se shume keq ndjehem edhe mbasi te me kalon.
    Ajo qe perjeton ti ne gjume Sueda nuk ka te bej fare me Lucid Dreams. Eshte pothuajse e kunderta. Ti nuk arrin ta zoterosh endrren. Vuan dhe nuk je ne gjendje te reagosh. Lucid dream eshte kur ti e zoteron endrren. Nuk je zgjuar, je ne enderr, dhe kete e di. E zoteron endrren, dhe nuk vuan aspak, por perkundrazi, argetohesh. Mund dhe te shikosh gjerat qe do ti te shikosh. Si te thuash ben qe te ndodhin gjerat qe ti deshiron te te ndodhin ne enderr.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 06-02-2010 mė 17:13

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Ajo qe perjeton ti ne gjume Sueda nuk ka te bej fare me Lucid Dreams. Eshte pothuajse e kunderta. Ti nuk arrin ta zoterosh endrren. Vuan dhe nuk je ne gjendje te reagosh. Lucid dream eshte kur ti e zoteron endrren. Nuk je zgjuar, je ne enderr, dhe kete e di. E zoteron endrren, dhe nuk vuan aspak, por perkundrazi, argetohesh. Mund dhe te shikosh gjerat qe do ti te shikosh. Si te thuash ben qe te ndodhin gjerat qe ti deshiron te te ndodhin ne enderr.
    AHA! Falemderit moter,respekt.
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    A ju ka ndodhur qe gjersa jeni ne enderr te kuptoni qe jeni duke pare enderr, dhe jo jetuar ne te vertet? Pra te jeni koshient qe jeni ne enderr? Mua per vete me ka ndodhur shume here.
    Kjo quhet'' Lucid Dreaming'' ose shqip mund ta perkthenim '' enderrim te qarte''. Gjate lucid dreaming mund ta kontrollojme enderren, por kjo varet se ne cfare shkalle eshte qartesia e enderrimit. Sa me i larte niveli i qartesise aq me koshient je, dhe arrin ta kontrollosh endrren.
    Shumica e njerezve nuk i mbajne mend endrrat kur cohen, ose e kane te veshtire te kuptojne qe eshte vec nje enderr dhe jo realitet ajo qe po perjetojne. Vetem kur zgjohen behen te vetdijshem qe ishte thjesht nje enderr.
    Jo te gjithe kane eksperienca te kesaj lloj enderrimi, ose jo te shpeshta.
    Do desha te dija nga ju a keni patur eksperienca te tilla? A keni arritur ta kontrolloni endrren?
    Ju ftoj te sillni me shume informacion rreth ketij lloj enderrimi . Diskutim te kendshem.
    Po me ka ndodhur kjo, me ka ndodhe qe ne enderr e kam kuptu qe jam duke pare enderr. P.sh. ni enderr krejt palidhje pa kurrfare kuptimi... kam pare enderr qe kusheriri im ka vdekur, dhe nuk e kam besu ne enderr, pra e kam kuptu ne enderr se jam duke pare enderr. (kam pare enderr se kusheriri im ishte ne Kosove e edhe une ne Kosove, e kam kuptu qe kjo eshte genjeshter) Ndersa kur jam zgjuar me kishte ikur jargani. Interesante he, shume interesante. Mos me tallni tashti

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Me ka ndodhur disa here. E kam kuptuar qe jam ne enderr, bile kam perjetuar edhe zgjimin fallco. Heren e fundit shikoja sikur po ecja ne korridorin e shtepise time dhe perpiqesha te ndizja driten, por drita ishte teper e zbehte. Kjo gje me friksonte dhe shtypja prape celesin e drites, por prap e njejta gje. Ne kete moment ndergjegjsohem se jam ne enderr. Qepallat i kam tmerresisht te renda dhe mezi arrij ti mbaj syte hapur. Prap jam ne krevat dhe me duket sikur zgjohem. Gezohem qe ky makth mori fund dhe zgjas doren te ndez driten e ambazhurit prane krevatit, por edhe ajo drite nuk ndizet...ose eshte teper e zbehte. Kuptoj se jam perseri ne enderr dhe se nuk jam zgjuar. Perpiqem te zgjohem duke sforcuar qepallat e syve qe te me hapen....dhe kur zgjohem me te vertete, prap nuk jam e sigurte nese jam zgjuar dhe perpiqem te gjej prova, per te vertetuar qe jam zgjuar.
    Endrrat lucide i perjetoj si dicka jo te kendshme. Nuk me pelqen ideja qe te jem e vetdijshme per endrren. Dhe me teper se kjo, me frikeson zgjimi i rreme. Kam lexuar se keto endrra jane nje aftesi e vecante e trurit te njeriut.
    Le te shpresojme se nuk jemi te cmendur

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •