Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga J@mes Lexo Postimin

Keto lloj endrrash (lucid) ndodhin rralle tek njerezit, e aq me rralle tek ata te cilet nuk e dine se cfare jane keto.
    Avantazhi i ketyre endrrave eshte se ti je ne kontroll te endrres dhe ke mundesine te krijosh cdo gje brenda endrres, madje ta drejtosh ashtu sic kunder ti do, rrjedhen e ngjarjes.

po pergjigjem me dy fjale: Bota reale(realiteti) eshte nje enderr e vetedijshme(lucid dream).

J@mes

Sheh nje enderr , ku ti je shikuesi dhe njekohesisht aktori kryesor. Mendoje qe nuk arrin ta kontrollosh .
    Perderisa eshte dicka qe ndodh ne menyre te pavetedijshme .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Sheh nje enderr , ku ti je shikuesi dhe njekohesisht aktori kryesor. Mendoje qe nuk arrin ta kontrollosh .
    Perderisa eshte dicka qe ndodh ne menyre te pavetedijshme .
    Perkundrazi Izi, ti je e vetedijshme qe po shikon nje enderr, ky eshte pikerisht stadi kur nis te krijohet e zhvillohet nje enderr lucide.
    Si te thuash eshte nje sinkronizim i mendjes se vetedijshme me ate te pavetedijshme e qe nga ketu merr forme ajo per te cilen ne po flasim.

Te gjithe kemi pare endrra te bukura apo te frikshme. Ne rastin e nje endrre te bukur ndodh qe jemi zgjuar te ngacmuar prej saj, te emocionuar e njekohesisht te merzitur per faktin qe ajo ishte thjesht nje enderr e cila nuk zgjati shume.
    Nje deshire e brendshme e jona kerkon ta rishikoj serisht e te perjetoj ato pak sekonda te kendshme. Keshtu ne shtrihemi serisht me nje qellim te caktuar, te perqendruar dhe te vendosur se do e perjetojme serisht ate emocion pozitiv.
    Nese perqendrimi eshte i larte ndodh qe ne te na rishfaqet ajo enderr e bukur por ndryshe nga hera e pare ne jemi te vetedijshem qe nuk jemi ne gjume por ne te njejten kohe po rishikojme endrren qe aq shume e deshironim.
    Ne nje nivel te tille arrijne mjaft njerez.

Kjo eshte ne vija te pergjithshme nisma e nje endrre lucide. Sigurisht qe ky eshte nje nivel fillestar. Sikunder e kam permendur edhe me pare ne nje enderr lucide ne kemi mundesine te krijojme ēdo gje brenda endrres, te drejtojme rrjedhen e ngjarjeve ashtu sikunder deshirojme.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    ahh po shumeeee, dhe per cudi perjetoj keto lloj "lucid dreams" tani qe jam shtatezane...biles ndaloj enderren duke menduar "ok duhet ta ndaloj enderren sepse meduket eshte 10 apo 11 e mengjesit"
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

ExceLlenCe Maska e LlaCiPaCi
    Anėtarėsuar
    10-01-2004
    Vendndodhja
    InsaNe In The MembranE
    Postime
    895
    Endrra eshte perjetim real ne nje bote joreale.
    Eshte provuar qe endra ka efekte dhe ne jeten reale qe nuk zgjat me shume se 3-4 sekonda...por imazhet qe le krijojne lidhje te gjata sepse truri leviz ngadale kur ne jemi ne gjum...!
    Tipi i sleepwalkers jan ata qe kane me shume lidhje me boten reale dhe te endrrave. Gjithsesi eshte provuar ne harward qe endra ka efekte psiqike.

Eshte bere eksperiment me nje njeri qe i eshte simuluar nje enderr e tille : Ishte me shoket e tij ne lokal dhe njeri i fik cigaren ne dore...! Pasi uleret nga dhimbjet ( megjithse ne enderr ) kur i bejne zgjimin e menjehershem ky ferkon doren dhe aty shfaqet shenja e djegjes nga cigarja.
    Perfundimi :
    Eshte gjithcka psikologjike ne cdo lloj endrre.Ne jemi ne gjendje te shohim cte duam...te bejme cte duam...ta cojm endrren ne vijen qe duam ne qe ajo te shkoje...dhe madje te ndryshojme endrren ...mjafton ta kuptojme dhe te duam.
    * Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *

HoneY-BunnY √
    Anėtarėsuar
    10-10-2009
    Vendndodhja
    Mbi re...
    Postime
    2,710
    Po,me ka ndodhur te perjetoje endrra te tilla.Dhe kur ne enderr ka ndodhur dicka qe te me frikesoje,un e vetedijshme them:-"He,se enderr eshte,nuk eshte e vertete.Do hap syte dhe kaq..mbaroi "
    U come 2 love not by finding the perfect person,
    but by seeing an imperfect person perfectly.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    PO shoh shpesh , madje para se te bij te flej ndonje her e zgjedhi endren t'cilen dua ta shoh , mjafton qe para gjumit ta menoj reth diqkaj t'cilen dua ta shoh ne ender dhe shpesh her ndodh qe e shoh at ender me vetedije.
    We are all Aliens

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga J@mes Lexo Postimin
    Perkundrazi Izi, ti je e vetedijshme qe po shikon nje enderr, ky eshte pikerisht stadi kur nis te krijohet e zhvillohet nje enderr lucide.
    Si te thuash eshte nje sinkronizim i mendjes se vetedijshme me ate te pavetedijshme e qe nga ketu merr forme ajo per te cilen ne po flasim.

Te gjithe kemi pare endrra te bukura apo te frikshme. Ne rastin e nje endrre te bukur ndodh qe jemi zgjuar te ngacmuar prej saj, te emocionuar e njekohesisht te merzitur per faktin qe ajo ishte thjesht nje enderr e cila nuk zgjati shume.
    Nje deshire e brendshme e jona kerkon ta rishikoj serisht e te perjetoj ato pak sekonda te kendshme. Keshtu ne shtrihemi serisht me nje qellim te caktuar, te perqendruar dhe te vendosur se do e perjetojme serisht ate emocion pozitiv.
    Nese perqendrimi eshte i larte ndodh qe ne te na rishfaqet ajo enderr e bukur por ndryshe nga hera e pare ne jemi te vetedijshem qe nuk jemi ne gjume por ne te njejten kohe po rishikojme endrren qe aq shume e deshironim.
    Ne nje nivel te tille arrijne mjaft njerez.

Kjo eshte ne vija te pergjithshme nisma e nje endrre lucide. Sigurisht qe ky eshte nje nivel fillestar. Sikunder e kam permendur edhe me pare ne nje enderr lucide ne kemi mundesine te krijojme ēdo gje brenda endrres, te drejtojme rrjedhen e ngjarjeve ashtu sikunder deshirojme.
    Flas nga pevoja , ate qe mund te kontrolloj ne ender eshte te s'forcoje veten te dale (tek endrrat e frikshme ) apo te qendroje ne gjume (te endrrat e bukura )

ose une jam jashte konceptit 'Lucid Dreams '
    Se kam perjetuar, te shohe nje enderr qe dua te shohe.
    Megjithse me tmerron kjo ide, frika se mund te dalesh jashte kornizes -Realitet-

Thjeshte tek endrrat e keqia ,deshira te dalesh jashte endrres eshte me e pafuqishme se fuqia e te shikuarit te vetes ne nje 'horror'. Je e vetedijshme qe je ne enderr , je duke pare veten tende ne nje situat jo te kendshme dhe s'forcon trurin , basta eshte enderr zgjohu . Maksimumi do cohesh te pishe nje gote uje dhe nje smoking dhe me shpresen qe kur te shtrihesh prap ne krevat, endrra te kthehet ne 0.

Tek endrrat e bukura , ndosh e kunderta ,te del gjumi pernjeher , megjithse i thua mendjes qendro aty :-)
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Zakonisht me ndodh ne enderra jo te pelqyera.
    Kur isha me i ri, zgjidhja te fluturoja dhe te ngrihesha ne nje distanc kur rreziku nuk do me kapte. Vitet e fundit, zgjedhja ka ndryshuar. E detyroj veten te zgjohem nga gjumi duke e shternguar veten dhe pastaj per te "shperthyer" ne zgjim.
    Ka raste kur zgjimi nuk behet i plote dhe kjo eshte nje gjendje shume e veshtire. Thjesht ngeli as me enderren e as pa enderren dhe "terrori" vazhdon ne nje forem tjeter derisa te arrij zgjimin e plote.

Per enderrat e mire, nuk kam ndonje zgjidhje. Ne to nuk mund te nderhy fare. E keqja eshte se ato perfundojne ne nje moment ku eshte shume kyē dhe pasi qe jam zgjuar, per pak sekonda ndihem i zgenjyer!
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Gjeta nje dialog interesant qe zhvillohet midis nenes dhe femijes se vet. Me fjale te thjeshta ajo i shpjegon femijes cfare jane endrrat lucide, dhe si ta bej te kuptoj qe eshte ne enderr, dhe ta drejotj enderren sic do ai. Te shikoj ato gjera qe do ai te shikopj, e mbi te gjitha te argetohet ne te.

Djali : Nene? Cfare ndodh kur fleme?

Nena: Ne te shumten e rasteve ne enderrojme.

Djali: Cfare eshte enderrimi?

Nena- Kur enderrojme ne krijojme nje bote qe na duket shume reale ndersa jemi ne te, por kur zgjohemi realizojme qe kjo bote ekziston vetem ne mendjen tone.

Djali: O po. Dje pashe ne enderr sikur po fluturoja mbi ca male te bukura.

Nena: Ne enderren tende a te shkoj ne mendje qe ti ne te vertet nuk fluturon dhe cfare po perjetoje ishe ne enderr?

Djali- o Jezus, nuk e mendova kete.

Nena: Normalisht ne realitet ti nuk shikon monstra. Nese shikon here tjeter pse nuk i thua vetes,'' Duhet te jem ne enderr?''

Djali :Nese do e dija qe isha ne enderr une nuk do frikesohesha, por do ta mbertheja monstrin me forca magjike.

Nena: Po, gjithashtu nese nuk je i sigurt qe je duke pare enderr thjesht largohu. Nese do ishe i sigurt do e shikoje monstrin drejt e ne sy e do thoje. Nuk kam frike se jam duke enderruar. Mund ti drejtojohesh monstres dhe e pyet,'' Cfare do nga une?''

Djali:Po nese une nuk do mund te realizoje qe jam duke enderruar ne enderr? Si mund ta mesoj ta bej kete?

Nena: Po. Nee quajme enderrim lucid. Mund te praktikohesh duke ja bere vetes shpesh kete pyetje, dite dhe nate,'' A jam duke enderruar? Nese e ben si zakon do ta pyetesh veten dhe kur je duke enderruar. Nese do shikosh per disa ''gjurme'' atehere ka mundesi ta kuptosh qe do jesh duke enderruar. P.sh nese shikon elefante ne vaske atehere bej nje test per te kuptuar qe je ne enderr apo jo.
    Kur sigurohem qe jam ne enderr une mund te bej cdo gje qe dua. Zakonisht kerkoj te shikoj njerez qe nuk i shikoj me. P..sh shoqen time qe ka vdekur. Kur bisedoj me ta duket kaq reale.

Djali: Po sikur te gezohem aq shume qe jam duke enderruar dhe te zgjohem papritur?

Nena: Duhet te perpiqesh te jesh sa me i qete ne gjume. Mundohu te perqendrosh syte ne dicka per nje fare kohe. Funksionon me mua. Le te pyes per dicka.Mendon se je duke enderruar ne keto momente qe po flasim?

Djali: C'do te thuash me kete?

Nena:Zakonisht njerezit nuk jane koshient qe jane duke enderruar gjate kohes se gjumit. Keto endrra u duken shume reale gjersa jane duke ndodhur, ose shume te cuditshme, por nuk shikohen nga keta njerez si endrra. Me fjale te tjera, ne enderrojme normalisht per njerez dhe vende qe njohim, por edhe kur shikojme dicka te cuditshme ne mundohemi ta justifikojme kete. Vetem kur zgjohemi realizojme qe duhet ta kishim kuptuar qe ishim ne enderr. Mbaj mend. Kur kuptojme qe jemi duke enderruar ndersa jemi ne enderr kjo quhet ''enderrim lucid''.
    Vazhdon
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 24-12-2009 mė 19:33

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Djali: Me ka ndodhur kjo gje. Eshte dicka e vecante? E bejne dot te gjithe?

Nena: Enderrim Lucid do te thote qe ne e kuptojme qe jemi duke enderruar .
    Endrra mund te jete e qarte, ose jo, normale, e cuditshme. Ne nuk na kerkohet te studiojme kuptimin qe te jete lucide. Mjafton vetem te realizojme qe jemi duke enderruar pa u zgjuar nga endrra. Disa njerez enderrojne dhe asnjehere nuk mbajne mend cfare enderruan. Nje pjese e mire i kujtojne enderrat dhe e kuptojne qe kane pare enderr vetem pasi jane zgjuar. Nese nuk ua thone dikujt enderren apo ta shkruajne kane per ta harruar. Vetem ata qe e kuptojne qe jane duke enderruar para se te zgjohen quhen'' enderrimtar lucid''. Jo te gjithe shikojne endrra lucide dhe jo shpesh. Gjithsesi enderrimtaret lucid argetohen ne enderr. Cfare gjerash do te beje nese do te dije qe je koplet i ruajtur dhe asgje s'ka per te ndodhur?

Djali: WOW! Me le te mendoj njehere.

Nena: Do te te them dhe dicka tani. Une mendoj se vet jeta eshte enderr, por ne jo gjithmone jemi ''lucid'' mjaftueshem per ta kuptuar kete. Une besoj se 'nje mendje' eshte duke na enderruar te gjithe ne, qe ne momentin kur ne shkojme te flejme '' mendja'' jone enderron njerez dhe vende nga me te ndryshmet. Kur zgjohemi nga gjumi i nates kuptojme qe keto vende e njerez qe enderruam ishin vetem ne mendjen tone. Nese do te beheshim 'lucid ne jete' nuk do kishim nevoje te presim sa te zgjohemi te kuptojme qe vet jeta eshte nje enderr. Ne kuptojme qe te gjithe njerezit qe njohim, duke perfshire dhe trupat tane dhe gjithcka qe shikojme eshte pjese e nje 'mendje enderruese'. Ne e shikojme jeten tone si te krijuar nga imagjinata e ketij'nje mendje' ku ne bejme pjese. Keshtuqe ne mund te kuptojme gjithashtu qe gjithcka eshte e mundur ne jeten tone. Kur ne ndjejme lidhjen me kete'nje mendje; ne nuk kemi me frike ne jete. Kuptojme qe trupat tane nuk jane gjithcka ne jemi.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •