Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 75
    i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anėtarėsuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576

Zhgjendra dhe Somnabulizmi

Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    A ju ka ndodhur qe gjersa jeni ne enderr te kuptoni qe jeni duke pare enderr, dhe jo jetuar ne te vertet? Pra te jeni koshient qe jeni ne enderr? .... dhe arrin ta kontrollosh endrren.
    Per mua eshte e zakonshme, ne kuptimin qe sa here qe jame i stresuar kaloje ne nje situate te tille, qe ne gjuhen popullore quhet "ZHGJENDER" (gjysem gjume -gjysem zgjuar ku dhe e kontrollon dhe ne njefare menyre e vetdrejton endren}.
    Por jo kur pi alkol , se atehere kaloj ne gjume te rrende si i vdekur.

...kur kam qen i vogel shpesh flija zbuluar me nje fjal me binte batania poshte krevatit,dhe une zgjohesha cohesha ne kembe po me sy mbyllur ne gjum i vdekur lol -
    dhe ne kembe verdall dhomes dhe bertisja kush ma ka vjedhur batanine kurse vllai me kapte me conte ne krevat... une akoma ne gjume !!!!!!!!!!
    Kjo situate kur njeriu leviz ne gjume, nga njehere dhe me sy te hapura (por nuk shikon) quhet "GJENDJE SOMNABUL". SOMNABULIZMI me sa di kurohet me ilaēe.

Per vete kur kam qene i vogel dhe e kisha, ma kane zhdukur ne rruge fetare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Paske qene shume semure ti ..........shyqyr qe je sheruar thuaj ..........

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anėtarėsuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    gjirfabe : Per vete kur kam qene i vogel dhe e kisha, ma kane zhdukur ne rruge fetare.

nese ka munci me na e shpjegu pake-
    se si ta kan zbukuruar fetaret me ckuptime ?!!

fetaret sperdorin ilace?!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BaBa : 25-12-2009 mė 09:47
    Dhe kau i mirė po s'e ngacmove, s'tėrheq nė brazdė.

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anėtarėsuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar mė parė nga aventurieri Lexo Postimin
    nese ka munci me na e shpjegu pake-
    se si ta kan zbukuruar fetaret me ckuptime ?!!

fetaret sperdorin ilace?!!!
    Po, fetaret perdorin me teper ate se ciles i perket kjo teme:

Filozofi-psikologji-sociologji.

Only god can judge me Maska e Anarchist
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Postime
    49
    Mua me ndodhe shpesh, p.sh kur shoh ndenje ender dhe ne ender ndodh dicka kot se koti si zakonisht, i them veftes me e lodh trurin kot ce ender ceka edhe kjo

sa per ty dea flm ce kjo me ndodhte shpesh po nuk e dinja se si ta shpjegoj dhe si i thuen kti fenomeni, qenka thjesht nje Lucid Dreaming

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Anarchist Lexo Postimin
    Mua me ndodhe shpesh, p.sh kur shoh ndenje ender dhe ne ender ndodh dicka kot se koti si zakonisht, i them veftes me e lodh trurin kot ce ender ceka edhe kjo

sa per ty dea flm ce kjo me ndodhte shpesh po nuk e dinja se si ta shpjegoj dhe si i thuen kti fenomeni, qenka thjesht nje Lucid Dreaming
    Tingellon bukur besoj, apo jo?.

Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Postime
    49
    Tingellon bukur besoj, apo jo?.
    me verte tingellon bukur -Lucid Dreaming-

Ne lidhje me kete gjeta edhe ni send tjeter , ne ndonje shtet ne lindje disa njerz paskan aftesi qe gjate Lucid Dreaming ta ndryshojn endren vet ashtu si kan deshir

p.sh Tye te nxiton ndenje kafsh e eger dhe ti mund te bejsh ce ti ta nxitojsh kafshen , me tvertet duhet te jet ndjenje e mir se si diet car endrash shohim naten

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Anarchist Lexo Postimin
    me verte tingellon bukur -Lucid Dreaming-

Ne lidhje me kete gjeta edhe ni send tjeter , ne ndonje shtet ne lindje disa njerz paskan aftesi qe gjate Lucid Dreaming ta ndryshojn endren vet ashtu si kan deshir

p.sh Tye te nxiton ndenje kafsh e eger dhe ti mund te bejsh ce ti ta nxitojsh kafshen , me tvertet duhet te jet ndjenje e mir se si diet car endrash shohim naten
    S'ka te bej nga je, por sa i afte je te arrish ta kontrollosh enderren. Mund ti ndodhi kujtdo , dhe kudo.

Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Postime
    49
    S'ka te bej nga je, por sa i afte je te arrish ta kontrollosh enderren. Mund ti ndodhi kujtdo , dhe kudo.
    ke te drejt po un se kam at aftsi , po sma mer mendja tmund ta kesh bo edhe ti ? apo jo ?

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Fakti i kontrollit te endrres me ndodh shpesh here. Bile duhet te them se rralle here ndodh qe te tronditem shume nga nje enderr sikur te ishte realitet. Pra jam i ndergjegjshem qe jam ne nje enderr dhe frika ulet pothuajse fare...sot po marr vesh se keto quhen "Lucid Dreams". Pergjithesisht kam mendimin se endrrat ne pergjithesi nuk jane te shendetshme shpirterisht. Ne mungese te ketij "shendeti" na vijne ne ndihme keto "Lucid Dreams".
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •