Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 62
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Po të vinte në Shqipëri, Majkëllit do t'i bëhej qejfi kur të dëgjonte që shqiptarët e shqiptonin emrin e tij "Majkëll", dhe do të mërzitej sikur t'ia shqiptonin "Michael".

Po u shkruajt Majkëll, shqiptohet saktë, ashtu si në anglisht, ndërsa po u shkruajt Michael, shqiptohet gabim. Nuk ka asgjë të keqe në shkruajtjen e emrave në shqip dhe unë jam shumë i çuditur me mënyrën e të menduarit të disave.

Hej, Michael-i do takohej vetem me ato qe dine te flasin anglisht. Ato qe s'ja dine si t'ja thone emrin, as do merrte mundimin ai. Loooool

Edhe mos dil nga tema me supozime koti. Po behet fjale kur lexon nje liber apo nje artikull. Je ti dhe gazeta apo libri. Ne mendjen tende mund ta perpunosh emrin si te duash ti pastaj. Emri duhet te shkruhet ashtu sic eshte.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Psh cuni im e ka Aidan. Kur shkova ne Tirane, ma zuri gripi cunin. Kur e cova te doktori me pyeti- Si e ka emrin ? Aidan i thashe. Mbushi ato letrat. Kur cte shoh e kish shkruar Eiden.
    Doktore i thashe- nuk ekziston njeri me ate emer ketu.

( i refuse te ma shqiptarizojne emrin e cunit ). LoL

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga alnosa Lexo Postimin
    Si te duket qe ne nje shtet tjeter emri jot te deformohet ?! Mua nuk do me vi mire .
    Nuk ka te bej fare me shqiptimin mjafton te shkruhet ashtu si une e kam ne te vertet.Si gjithmone shqiptari e gjen punen me te lehte dhe as qe mundohet fare, s'eshte per tu cuditur edhe perkthimi i emrave .
    Kjo eshte e vertet , emri te shkruhet origjinal ashtu sic eshte .Shqiptimi shqip ai qe nuk mundet ta shqiptoj ne gjuhen origjinale te emrit.

Ne mbiemrin tim eshte nje z qe ketu shqiptohet c . Normal qe nuk me vjen mire kur ma shqiptojne c se del emer tjeter :-D
    Jeto sot se neser nuk i dihet

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shqiptarizoi pak te qeshim ca!

Jake/Maggie Gyllenhaal

Mariska Hargitay

Joaquin Phoenix

Emily Deschanel

Reese Witherspoon

Seymour Hoffman

Keira Knightley

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Ti je kundër, por nuk na dhe asnjë arsye pse je kundër. Vetëm thua që disa gjuhë nuk e kanë këtë rregull dhe kaq! Sipas teje, edhe pse jo të gjithë dinë anglisht, qenka arsye idiote! Si t'i lexojnë atëherë?

Ti thua se je për shqipërimin e emrave historikë por jo të të gjithë emrave. Ku qëndron e keqja nëse në një roman, personazhet që quhen Jack dhe James, përkthehen Xhek dhe Xhejms? Ku qëndron e keqja këtu, aq më tepër që personazhet e romaneve janë të krijuar nga fantazitë e shkrimtarëve?
    po pse, jemi me injorante ne shqiptaret se sa popujt e tjere europiane???
    si ja bejne italianet e gjemanet qe nuk dine anglisht, ashtu t'ia bejne edhe shqiptaret qe nuk dine anglisht...

ne itali prane kufirit me france ndodhet nje qytet turistik qe quhet courmayeur...
    pra eshte e dukshme qe eshte frengjisht.
    italianet e shkruajne gjithmone keshtu.
    madje edhe nese njeri i nis sms nje tjetri e shkruan frengjisht (shume e shkruajne gabim, por ama nuk e italianizojne).

e di ti se ka tinguj qe ne gjuhen shqipe nuk shkruhen??
    tek fjala "calle" ne spanjisht, qe do te thote rruge, ajo "ll" shqiptohet si nje nje rruge e mesme mes "gj" dhe "xh".
    nuk shqiptohet as "kagje" as "kaxhe"...
    si e shqiptarizon rrugen qe quhet "calle alcala" ne madrid???

sa per ate rastin qe permende ti: jack - xhek dhe james - xhejms...
    ai "xheku" tek romani qe kam lexuar une, ne anglisht shkruhet "jake" dhe keshtu edhe ne gjuhet e tjera... pra duhet te ishte shkruar "xhejk"

imagjino nje shqiptar qe nuk di anglisht dhe do te bejen nje kerkim per nje personazh te caktuar dhe shkruan "maikell xhekson"...
    imagjino rezultatet!!!
    si ia ben ky shqiptari qe nuk di anglisht per ti treguar adresen e tij te e-mailit dikujt tjeter???
    xxx@yahoo.com si e shkruan ai? xxx@jahu.kom
    xxx@live.com = xxx@laiv.kom.
    pastaj kemi: feisbuk.com; iutub.kom; gugel.kom etj
    si i lexojne shqiptaret jo anglishtfoles keto?

nje rast personal:
    une flas 5 gjuhe por aspak frengjisht...
    para shume vitesh lexoja shume romanet e agatha christie (ne italisht)...
    personazhi i saj me i famshem eshte hercule pouirot (nje detektiv belg)....
    çfare beja une qe nuk di aspak frengjist? e lexoja "herkul poirot".
    pas disa vitesh lexova nje liber te tille ne shqip.
    dhe aty ai quhej "herkul puaro".
    pra mesova se "poirot" lexohet "puaro" dhe une ne gjithe ato libra e lexoja gabim.
    po si ja bera une, pa ditur asnje fjale frengjisht??? mos valle nuk arrita te lexoj librat sepse lexoja gabim emrin e personazhit kryesore?
    jo. librat i lexoja njelloj edhe duke e lexuar keq...
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Hej, Michael-i do takohej vetem me ato qe dine te flasin anglisht. Ato qe s'ja dine si t'ja thone emrin, as do merrte mundimin ai. Loooool

Edhe mos dil nga tema me supozime koti. Po behet fjale kur lexon nje liber apo nje artikull. Je ti dhe gazeta apo libri. Ne mendjen tende mund ta perpunosh emrin si te duash ti pastaj. Emri duhet te shkruhet ashtu sic eshte.
    Rregullat e drejtshkrimit dhe leximit janë njësoj për të gjithë, për të vegjël dhe të mëdhenj. Rregullat janë njësoj si për librat shkollorë, ashtu edhe për gazetat apo romanet. Emrin e huaj nuk mund ta përpunosh ti me mendjen tënde, duke hamendësuar si mund të lexohet.

Kam parë se kundër shkruajtjes së emrave të huaj në shqip, zakonisht jeni ju që jetoni në Amerikë dhe keni mësuar mirë anglisht. Jane disa tipa si ju, që dinë mirë anglisht dhe tallen kur shikojnë ndonjë shqiptar që e shkruan anglishten keq. Ndërsa po këta tipa, gjuhën e tyre, shqipen, e shkruajnë plot gabime dhe nuk u vjen turp për këtë.

Do të ishte mirë që ju të shkruanit më mirë shqipen se anglishten.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 17-04-2010 më 13:39

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga eye Lexo Postimin
    Shqiptarizoi pak te qeshim ca!

Jake/Maggie Gyllenhaal

Mariska Hargitay

Joaquin Phoenix

Emily Deschanel

Reese Witherspoon

Seymour Hoffman

Keira Knightley
    hahahahaahah!!!

kira naitlli dhe hoakin finiks.

cili grup te pelqen me shume ty?
    "kuin" apo "bitells"?
    Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 17-04-2010 më 13:41
    Vasudhaiva Kutumbakam

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Rregullat e drejtshkrimit dhe leximit janë njësoj për të gjithë, për të vegjël dhe të mëdhenj. Rregullat janë njësoj si për librat shkollorë, ashtu edhe për gazetat apo romanet. Emrin e huaj nuk mund ta përpunosh ti me mendjen tënde, duke hamendësuar si mund të lexohet.

Kam parë se pro shkruajtjes së emrave anglisht, jeni zakonisht ju që jetoni në Amerikë dhe keni mësuar mirë anglisht. Jane disa tipa si ju, që dinë mirë anglisht dhe tallen kur shikojnë ndonjë shqiptar që e shkruan anglishten keq. Ndërsa po këta tipa, gjuhën e tyre, shqipen, e shkruajnë plot gabime dhe nuk u vjen turp për këtë.

Do të ishte mirë që ju të shkruanit më mirë shqipen se anglishten.
    Ti me duket se ke probleme ne lexim. LoL

Ne shkrime, libra apo gazeta emrat e pervecem, duhet te shkruhen ashtu sic jane tamam. Ne cfaredo lloj gjuhe qofshin. Meqe une di anglisht, dhe atehere te njejten gje po them dhe nese do ishte ne Kinezce. Emri duhet shkruar ashtu sic eshte. Pa deformime.

Pastaj, kush me garanton mua se ai gazetari nuk eshte vetem nje cope gomar qe mbush faqet per ca pare me shume, dhe nuk i intereson fare shqiptarizimi i Michael-it ? Po ja vesh - Misheli. Edhe qe thua ti, na vjen Majkelli dhe une duke u bazuar ne nje shkrim qe kam lexuar diku me ndonje liber apo gazete i them - Hej Mishel, Mishel te lutem me jep nje autograf ? Dhe prit une per Mishelin, po Mishel ska... dhe ngelem pa autograf pastaj. Lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga the admiral
    imagjino nje shqiptar qe nuk di anglisht dhe do te bejen nje kerkim per nje personazh te caktuar dhe shkruan "maikell xhekson"...
    imagjino rezultatet!!!
    Një shqiptar që nuk di anglisht, nuk kërkon në internet nëpër faqe angleze. Ai shkruan në "google" Majkëll Xhekson dhe do t'i dalin faqe shqiptare.

Ndërsa një shqiptar që di anglisht, nëse sheh emrin Majkëll Xhekson në një gazetë dhe do të bëjë një kërkim, ai e di që emri Majkëll Xhekson në anglisht shkruhet Michael Jackson, dhe kështu e kërkon këtë emër në "google" për të lexuar faqe në anglisht.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    hahahahaahah!!!

kira naitlli dhe hoakin finiks.

cili grup te pelqen me shume ty?
    "kuin" apo "bitells"?

ok po i jap nje tjeter, me te lehte

Clint Eastwood

Kujdes!!! "w" nuk eshte as "v" dhe as "u", shqipja nuk e ka kte tingull.

Ps.Me shume me pelqejne dip parpllat pastaj, gans en rozis, hec mo shqiptarizojm dhe bandat muzikore tani hahahaha

ty po te le si detyre te shqiptarizosh

Red Hot Chili Peppers
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 17-04-2010 më 13:57

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •