Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    nderroje nickun se te shkoka

COMPAGNO CARROARMATO

PS.sa per temen jam per shqiptarizimin e emrave.

Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Me vjen keq te rrime e te diskutojme tani per gjera kaq elementare...per ty mund te mos kete te beje por per mua ka te beje sepse nuk di anglisht.nuk ka perse te me vije keq qe emri im ne italisht shqiptohet dhe shkruhet compagno_carroarmato pasi kjo eshte ne funksion te lexuesit italian
    atij georges,nese une i therres -o george! nuk ka per ta kthyer koken sepse emri i tij shqiptohet xhorxh..

me sa kam lexuar,botimet enciklopedike apo ato filozofike i kane te shkruara emrat e personazheve ne te dyja versionet,ne shqip dhe ne kllapa ne anglisht por nje praktike e tille nuk mund te perdoret ne shtypin e perditshem pasi ky eshte nje konsum ekskluziv shqiptar.pra eshte nje botim qe lexohet nga masat e gjera te popullsise.
    Shkrimi i te dyja versioneve do ishte me i miri them une. Edhe pse shtypi i perditshem shqiptar eshte vetem per shqiptaret, prap duhet dhe emri origjinal pasi eshte e pamundur ndonjehere te kuptosh se per ke person behet fjale. Ose mund te hapim internetin dhe te kerkojme me shume lajme per personin dhe nuk do gjejme dot gje.

Pastaj dhe per te kontrolluar arkivat e nje gazete do jete e veshtire. Emrat shqiperohen ne menyra te ndryshme. Njeri e ben Klinton me "l" tjetri Kllinton me "ll" si p.sh, dhe ne kerkim do dali vetem gjysma e lajmeve.

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Nuk mendoj se duhet shqiptarizuar ndonjë gjë!

Thjesht çfarë është sllavizuar, italizuar apo greqizuar do duhet të kthehet në origjinën shqiptare.
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin

Thjesht çfarë është sllavizuar, italizuar apo greqizuar do duhet të kthehet në origjinën shqiptare.
    Po flitet per emrat e pervecem, jo per fjalet e huaja ne gjuhen shqipe.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin

Pastaj dhe per te kontrolluar arkivat e nje gazete do jete e veshtire. Emrat shqiperohen ne menyra te ndryshme. Njeri e ben Klinton me "l" tjetri Kllinton me "ll" si p.sh, dhe ne kerkim do dali vetem gjysma e lajmeve.
    Nuk ka perse te krijohen ngaterresa nese gazetat perdorin nje shqiperim standard.

Problemi pastaj eshte me profesionalizmin e gazetareve pasi realisht neper shkrimet e gazetave verejme shume gabime ortografike por kjo nuk ka lidhje me temen qe po diskutojme..

Citim Postuar më parë nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Nuk ka perse te krijohen ngaterresa nese gazetat perdorin nje shqiperim standard.

Problemi pastaj eshte me profesionalizmin e gazetareve pasi realisht neper shkrimet e gazetave verejme shume gabime ortografike por kjo nuk ka lidhje me temen qe po diskutojme..
    Eshte e veshtire te kete nje shqiperim standard. Vet ata qe flasin anglisht e shqiptojn ndryshe te njejtin emer, si p.sh. amerikanet dhe anglezet, e jo me pastaj shqiptaret qe do kene dhe 2-3 versione te tjera per te njejtin emer.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin

c'fare lidhje ka kjo me temen o minoritar????

gjuha shqipe eshte varfer .ngelem ne ta pasurojme.

shkoni futini nji boze se ju freskon.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

....do m'besh kakerdhi, do m'besh...
    Jarigas

Po emrat e huaj duhet te shqiperohen,sepse ashtu e kerkojne edhe rregullat e drejteshkrimit.
    Ju pelqen, apo jo s'kemi c'tju bejme!

P.s Nuk mund te shkruajme "james" sepse ai qe nuk njeh gjuhen e huaj do t'a perdor kete emer si psh:" Erdhi jamesi" , dhe jo " "Erdhi xhejmsi'.
    .................................................. ........................................

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin

E kupton vetë ti... (se ngela duke muarrë paralajmërime për përjashtim)
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •