E pra. Ne jobesimtaret e variacioneve ateiste, iluministe, pagane, agnostike e tjere e tjere sipas mesimeve te librave te mykosur te juaj jemi vullneti i "Zotit" te juaj.
Kurani pa ne jobesimtaret do te ishte i pa sakte. Do te bente fjale per jobesimtaret, ndersa jobesimtaret nuk do te ekzistonin.
Allahu vete deshiron te kete jobesimtare.
Ndersa ne anen tjeter u thote te mos jeni si ne. Vete na krijon (na vulose zemrat), por juve u thote mos u beni te tille. Ne njeren ane vendose ai se a behen njerezit jobesimtare, ne anen tjeter jep te kuptoni se ju mund te vendosni kete gje vete.
E palogjikshme? E di!
*
Jo nuk eshte ashtu, Zoti nuk vulos zemra kuturu. Duhet te keni bere ju dicka te madhe qe Zoti te mos ua jap kete kenaqesi, ngase Zoti eshte shume i meshirshem dhe nuk i'a bene kete 'leht' dikujt.
Po ti vet the se Zoti yt na paska vulosur zemrat dhe ndikuar te behemi jobesimtare. Paska qene deshira e tij. Sipas perrallave te juaja...
Ndersa sipas atyre te mia cdo refuzim imi i Zotit tend deri sot ka qene i bazuar ne mendimin tim analitik. Eshte rezultat i forces intelektuale time. I asgjeje tjeter. Sot i kam dyert hapur te behem kur te dua besimtar. Allahu eshte i paforce ne kete vendim timin. Nuk ka lidhje "vulosja" apo mosvulosja e tij ketu. Por nuk e bej. Nuk me le mendimi analitik, krahasues, logjikues.
*
Jam shume kurioze ta dije se cfare te bene te jesh i tille si je. Sepse pikerisht mendimi racional mua me bene te jem besimtare dhe ne te njejten kohe muslimane. Pra dua ta di se cili lloj i mendimit analitik te con ne mohim, kur te njejten gje e bej edhe une por mua me con dikund tjeter!!
epo ka prej atyre qe ne pamje te jashtme duket ne form njeriu,mirpo ne realitet esht shejtan...
edhe ne f.sh ka ksi lloj dreqi
Ne lidhje me Krishterimin eshte vetem mendimi im analitik.
Ndersa ne lidhje me Islamin ka edhe nje faktor tjeter: Mburrja kombtare.
Se cfare eshte i pari, zgjate shume te te shpjegoj. Si test per ty, do e pervoj definimin e shkurte: Eshte shuma e mendimeve, te cilat ti vej per balle, pasuruar me principet logjike qe perdor ne to, situr me vlera njerezore dhe stolisur me ato kombtare shqiptare. A mendon se e kupton, nese ta shpjegoj detajisht?
*
Krijoni Kontakt