Close
Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 201
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Eros- Lexo Postimin
    as above

so below

thjesht nuk qendronuniversalisht nuk ka siper dhe poshte ka nje te tere....siper dhe poshte eshte nje koncept hermetik i sforcuar njerezor.
    Mos u nxito... shprehja "Si lart, ashtu edhe poshte" ne fakt eshte barazvlera e asaj qe the ti. Qellimi i asaj shprehje eshte pikerisht te barazoje konceptet njerezore te "lart" dhe "poshte" ne nje. Nuk ka krijues te ndare nga krijesa. Jemi nje.

Shprehjen e gjen te perdorur edhe ne variantin "Si lart edhe poshte, si poshte edhe lart." Ose "C'ka eshte poshte i korrespondon asaj qe eshte lart dhe c'ka eshte lart i korrespondon asaj qe poshte (per te permbushur mrekulline e TE GJITHES)."

Pevecse nenkupton qenien NJE te te gjithes, universit, forces, energjise, materies, krijuesit, eshte nje nga frazat qe pershkruan njeherazi koncepte hermetike, principe te "okultizmit" te transferuara kryesisht ne menyre verbale qe nga Trismegistus. Sic eshte dualizmi apo polariteti.

Ne interpretimin me modern dhe me te shkurter, perdoret per te peshkruar qe gjithcka eshte e njejta, nuk ka lart e poshte, nuk ka Zot e Njeri. Jemi Zoter e Njerez ne te njejten kohe.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Mos u nxito... shprehja "Si lart, ashtu edhe poshte" ne fakt eshte barazvlera e asaj qe the ti. Qellimi i asaj shprehje eshte pikerisht te barazoje konceptet njerezore te "lart" dhe "poshte" ne nje. Nuk ka krijues te ndare nga krijesa. Jemi nje.

Shprehjen e gjen te perdorur edhe ne variantin "Si lart edhe poshte, si poshte edhe lart." Ose "C'ka eshte poshte i korrespondon asaj qe eshte lart dhe c'ka eshte lart i korrespondon asaj qe poshte (per te permbushur mrekulline e TE GJITHES)."

Pevecse nenkupton qenien NJE te te gjithes, universit, forces, energjise, materies, krijuesit, eshte nje nga frazat qe pershkruan njeherazi koncepte hermetike, principe te "okultizmit" te transferuara kryesisht ne menyre verbale qe nga Trismegistus. Sic eshte dualizmi apo polariteti.

Ne interpretimin me modern dhe me te shkurter, perdoret per te peshkruar qe gjithcka eshte e njejta, nuk ka lart e poshte, nuk ka Zot e Njeri. Jemi Zoter e Njerez ne te njejten kohe.
    hermes trismegistus perfaqeson harmonine midis zotit "egjiptian" Thot(qe shume veteve ju pelqen qe thoti fliste shqip) dhe hyjnise pellasge Hermes,kto besime influencuan rende traditat ezoterike perendimore sidomos gjete periudhes se rilindjes europiane.

"as above so below"

kto fjale qarkulluan permes okultit dhe ratheve magjike,dhe vijne prej teksteve hermetike.koncepti u mor tek The Emerald Tablet te hermes trismegistus...domethene si lart dhe poshte per te permbushur mrekulline e nje te teres(pra eshte pikerisht ashtu si thua ti)....nje kuptim tjeter i jepet ketij koncepti dhe si makrokozmosi me mikrokozmosin...................por une pikerisht kte them,eshte nje e tera pa lart dhe poshte..........lart dhe poshte nuk ka,imagjino je ne hapesire,ku eshte lart dhe poshte!?..................lart dhe poshte ne e lidhim me gravitetin....shembull,cfare eshte lart per ne(te hemisferes se veriut) eshte poshte per australianet.

cfare eshte makrokozmos dhe mikrokozmos?spekullim njerezor.ka vetem nje,kozmos....i cili ka ligjet e tij te cilat ne nuk i kemi zbuluar plotesisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 06-12-2009 mė 13:59
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga shpresa vranari Lexo Postimin
    Ore Xfiles si shume seriozisht e ke marre luften me Zotin.kaq i forte je????shiko se nje rruge e tille te con asgjekundi.Ka pase edhe shume koka te tjera te cilet i shpallen lufte besimit ne Zotin,por perfunduan ne hic.P.sh.Nice te gjithe e njohin historine e tij te trishtuar dhe absurde.Vdiq i cmendur,i vetmuar,i shkalafitur me idete e tij te marra antinjerezore.
    Sa per Paganizmin eshte si nje rruge e gjate ,ku njerezit me ne fund takuan Besimin se eshte Nje Zot.Pavaresisht se ne cfare emri i flet.
    Paganizmi(ne shumellojshmerine e tij) ishte dhe eshte akoma dhe sot e kesaj dite nje besim(ose shume besime po i quaj) teper i paster,pa qellimin e erret per te kontrolluar turmat injorante,besimet pagane jane shume afer natyres,pothuaj vete jam pagan dhe pse e definoj veten ateist.

Besimet e felliqura monoteiste rodhen te gjitha nga paganizmi....zotin e pare pagan dhe me te madhin BAAL semitet e bene satanin(Baalzebub),i dhane ngjyra negative dhe na shpiken jehovahun e tyre..arabojevgjit shpiken ekuivalentin e jehovahut dmth Allahun.

ky eshte "faji" i vetem i paganizmit,polli monoteizmin

lexoni tek kjo teme ca paganizem tani,se ju ben mire eshte nje teme e shkelqyer.

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=95346
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 06-12-2009 mė 14:23
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Eshte shume e veshtire sot te gjesh dicka te shtypur per mesimet e lashta hermetike. Tradita u transmetua gojarisht. Shume nga "ligjet" e principet e tyre u transformuan ne alegorira si ajo "as above so below".
    Shumica e thenieve te tyre duken te tipit WTF??? ne mungese te celesit. Po celesat asnje nga pasuesit duket sikur nuk i besojne lehte.
    Kjo eshte arsyeja pse masonet apo vllazeri te ngjashme nuk rekrutojne

Eros kot per kuriozitet, landi je ti se une u be ca muaj pa hy knej?

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Pse gjithmone duhet ti referoheni cfare ka thene X apo Y.

krijues per mua jane mami dhe babi.une e kam gjithmone ne afolio.

e di qe Xfiles nuk i pelqen.cavoli suoi

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin

xfiles eshte i zoti i shtepise,por ne mungese po sherbej une.
    A ka mish derri se atje tek islamiket ka food vetem hallall. S'di hala a e hajn ateistet dhe okultitistet mishin e derrit.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anėtarėsuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Tung,

Pyetje per PAGANET

A i adhuroni apo besoni Perendite pellazgoillire apo, jeni edhe ju(Neopaganet) nje iniciativ e armikut dhe besoni ne perendi te huazuara?

Njefar Analize e imja
    Pagan ne kohen kur u zyrtarizu Krishterimi i kan quajtur ata njerz qe nuk jav morojshin qefin Katolikeve!

Barbar ne ballkan quheshin ne kohen romake, Illiret qe mburreshin me ate qka jan dhe nuk nenshtroheshin romakeve nje koh te gjat.

Arrnaut ne kohen osmane edhe deri sot quhen BIJT E SHQIPES. Mirepo deri von Arrnavut apo Arrnaut i kan quajtur vetem debillet apo njerz me te meta mendore.
    (nje ngjarje para 5 viteve une takove nji Turk dhe gjat bisede me pyeti se qfar natinaliteti i takoj edhe une, se po e di nje fjal turke i thash jam Arrnaut dhe aj u qesh dhe me tha se i thae vetes ““budall““.

Ne kohen e okupimit Sllave vetem ata ishin ““Qytetar““ qe folshin gjuhen Turke.
    E ata qe flisnin gjuhen e Perendive dhe te shejnt Shqipe ishin Fshatar, Bjeshkatar,Malok dhe KOK trash.

Edhe sot kush nuk eshte musliman nuk eshte Shqipetar(nga fanatiket musliman ne teritoret e Shqipes). Mirepo me dhimbese eshte se e indetifikojn edhe token e Pellazgeve,Illireve,epirioteve,Arberoreve e tash Shqipetarve si Toka Muslimane.

Eshte shum e vertet qe perendit e Paganeve kan qen mbreter te aft por edhe zanatlinj qe kan zoteruar punen e tyre si nje ZOT. Por une nuk po shoh ni dallim tek muslimanet e tek krishteret nga paganet per qka i perket perendive apo te shejntrit apo pengameret.
    Monoteistet thojn se eshte vetem nje Zot p.sh te krishteret i shejnti eshte pak a shum i perkryer njifar gjysem Zoti e te muslimanet pejgameret.
    Paganet besojn ne nje fuqi te Perkryer, por at fuqi e len rehat dhe merren me njerez apo gjysem zotna qe e din se vet e quajten dhe me te berat e mira te tyre. Si te gjitha fet.

Edhe kto qka i shkrujta dot te perballen me pergjigjje se kta jan te zgjedhur nga Shpirti i shejnt apo nga vet Allahu etj. Per pergjigjje te tjera gzohem shum.

Nji te mir e kan kta paganet me perendi te Illireve se i luten shqipetarve gjegjsisht Pellazgeve. E jo si te Krishteret dhe ne muslimanet qe lutemi apo falemi drejt njerzve nga Izraeli apo nga Arabet dhe e quajm gjuh te shejnt gjuhen Arabe.

Ju lutem mos u zemroni se une dhash vetem nje analiz qe jam duke e bere se cila fe eshte e mir per kombin tone edhe pse jam Musliman. Nese i intereson dikujt prej nga kjo ide. Un shkoj e i fali naj tpremte e Bajramat mirepo per tu bere i dyshimt eshte fakti se kan filluar te naj imponojn veshjen Arabe dhe nese e pyet nji Hoxh per paraardhesit tan aj thot se ne duhet shikuar perpara dhe ta lem te kaluaren shqiptare. ( A hoxhe predikon per te kaluaren Arabe por edhe ka filluar ti pervetsojn edhe MUMIET)Hehehehe

Ps. ju korkoj Falje per gabime dhe jo strukturim te texti e radhitje te mendimit se nuk po kam koh shum.Por edhe mund tket ngatrrime qka i perket Paganeve se nuk kam lexuar diqka nga kta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hillirian-zo : 07-12-2009 mė 13:39

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anėtarėsuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar mė parė nga shpresa vranari Lexo Postimin
    Ore Xfiles si shume seriozisht e ke marre luften me Zotin.kaq i forte je????shiko se nje rruge e tille te con asgjekundi.Ka pase edhe shume koka te tjera te cilet i shpallen lufte besimit ne Zotin,por perfunduan ne hic.P.sh.Nice te gjithe e njohin historine e tij te trishtuar dhe absurde.Vdiq i cmendur,i vetmuar,i shkalafitur me idete e tij te marra antinjerezore.
    Sa per Paganizmin eshte si nje rruge e gjate ,ku njerezit me ne fund takuan Besimin se eshte Nje Zot.Pavaresisht se ne cfare emri i flet.

A te kje tu u frigu, mos e ke gajle se Zoti naj fal edhe pse nuk e qojm veten ne air per luften e shejnt arabe.

Ata njerz si Nice aj nuk doli kunder fes por kunder njerzimit. Mirepo Historin e Nices une,ti,Hoxha,Prifti etj. E kemi mesuar se si naj ka interpretuar Kisha apo nji ““institucion““ fetar dhe historin e jetes se Nices te deformuar po e perdorin predikuesit ti frigoj njerzit qe mos tju shkon mendja tje kritik ndaj fes qe predikohet sot

Ps. Mendimi iim eshte se Institucionet fetare kan qen edhe jan krimi me i madh ne historin njerzore e tejkaloj edhe Hitlerin. (Feja si fe eshte Kultur nuk ka tbej me Zot por eshte perdor nga mbreterit qe mos trrebeloj populli por edhe tket frig prej dikujt prifterinjet i ka pas nga mbreti edhe Kriiissjjjaaaa)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hillirian-zo : 07-12-2009 mė 14:14

i/e regjistruar Maska e shpresa vranari
    Anėtarėsuar
    16-12-2007
    Vendndodhja
    boston
    Postime
    95
    Xfiles dhe te tjereve qe jane irrituar nga pergjigja ime e shpejte dhe e percipte:
    Se pari po ju them se per mua nuk ka asnje Fe qe ka te drejte te vihet mbi te tjerat.
    Se dyti,me pelqen te perdor shprehjen"te gjitha Fete jane shkolla qe perpiqen te percojne fjale nga Zoti.
    Se treti , une vij nga ajo shkretetire e mesjetes shqiptare(komuniste) ku mungojne shume gure te besimit te verber,dua te shtoj pa pikepyetje.
    Se katerti, une si natyre me pelqen te lexoj dhe nuk lodhem kurre te kap sinjale nga e Verteta e madhe qe per fat te keq ka kanale shume shume te brishta....per t'u futur e per te pare se cka aty.Mendja ime dhe besoj dhe e juaja eshte aq e vogel sa nuk arrin te rrok Gjithesine=Zotin.

Ju them sinqerisht nuk arrij ta kap qofte edhe per nje sekonde Zotin apo ate qe parashtruat ju me lart.E megjithate nuk heq dore nga te lexuarit Per TE.
    Ju falemindert Xfiles! Ne fakt une nuk bej me poezi,qe nga klasa e tete,po tani jam duke punuar per dy romane te tjere,mbi jeten e njerezve te zakonshem.Ka gje me me rendesi se Njeriu?!
    elsa vrana

Faqja 20 prej 21 FillimFillim ... 1018192021 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •