Perfundimisht njerzit shkojne nga ata te cilet u japin nje cope buke! Me kto fete eshte ber biznes, cila ofron me shume, e cila ka kushte me te mira, eshte nje gare e hapur. lol
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Extreme! Jam plotesisht dakort me Ty.
Une vete jam nga ajo shkolle e vjeter e rritur ne socializem.Po per fat te mire, deri ne vitin e dyte te shkolles se mesme,e cila ndodhej ngjitur me kishen katolike italiane,une kam frekuentuar kishen.Edhe ne oret bosh shkoja atje ne freskine dhe eren e vecante te qirinjve.Kjo deri ne 1967,deri kur partia komuniste beri raprezaljen me te shemtuar ne historine e saj te zeze.I ktheu ato monumente ne depo apo salla mbledhjesh.Nejse.Nuk eshte ky qellimi i pergjigjes sime.
Mendimi qe dua te shpreh eshte kye gjitha fete perpiqen te te cojne prane Zotit.(Te gjitha rruget te cojne ne Rome)analogji....per humor.
Vete une jam nje njeri qe lexoj cdo liber q me bie ne dore(per Zotin).Edhe lutjen e bej ne gjuhen shqipe,as ne arabisht,as ne latinisht,aq me pak ne grreqisht.Perdor fjalen e dale nga zemra.Dhe jam ne rregull.Asnje dyshim nuk ma felliq mendjen.Jam plotesisht ne paqe me Zotin tim atehere kur veproj e mendoj paster.
elsa vrana
Ore Xfiles si shume seriozisht e ke marre luften me Zotin.kaq i forte je????shiko se nje rruge e tille te con asgjekundi.Ka pase edhe shume koka te tjera te cilet i shpallen lufte besimit ne Zotin,por perfunduan ne hic.P.sh.Nice te gjithe e njohin historine e tij te trishtuar dhe absurde.Vdiq i cmendur,i vetmuar,i shkalafitur me idete e tij te marra antinjerezore.
Sa per Paganizmin eshte si nje rruge e gjate ,ku njerezit me ne fund takuan Besimin se eshte Nje Zot.Pavaresisht se ne cfare emri i flet.
elsa vrana
Nice eshte aq "hic" sa qe nuk ka fe ne bote, per te cilen Nice nuk eshte keshtjelle e pamposhtur. Neper Nice nuk ka fe qe kalon ndryshe pos me "fikje" te tij, me repression. Nese Nice vdiq si suicident, vdiqen miliona besimtare te zotit, te te tri veriacioneve te tij: ortodoks, katolik dhe musliman, si suicidente dhe edhe me keq, vdiqen shprehur shkurt: si qene. Keshtu qe nese perdorim mendimet tua (mbarimi i nje njeriu duhet te te jape mesim per saktesine e jetes se tij), besimtaret qenkan ne rruge definitivisht te gabuar. Paska shembuj per kete gje. Keshtu qe shume te shkurtera jane keto mendimet tua per te i demostruar ne kete menyre kaq arrogante ketu. Supozoj Zoti yt i ka fajet per keto veti qe ke.
Mendimi im per Xfiles dhe njerez tjere si ky, te cilet "luftojne" Zotin ne menyren si e bejne, eshte ky:
"Luftojne Zotin per te mire te njerezve te tyre te afert (familje, miq, bashkekombas)."
Edhe po te ekzistoje njerezimi edhe 5 biliarde vite, nuk do te dali kurre nje Zot, i cili keso njerez i denon. Keso "Zoti" (lexo: Zot ne thonjeza) mund te dali vetem nga penda e ndonje mizantropi (ndoshta perseri: semit). Ky "Zot" lidhje s'ka me Zot. Dhe si i tille eshte shenjester fare legale dhe e moralshme e intelektit te njeriut.
*
jo vallahi, si mund te luftoj diēka ne te cilen nuk besoj?
Edhe une kam zot, por nuk eshte aq e thjeshte te ta shpjegoj se kam frike se nuk ke per ta kuptuar sa te jesh gjalle.
se perse me sjell shembullin e niēes nuk e kuptoj. Si fillim nuk e njoh mire punen e niēes,
si mbarim, me mire te vdesesh ne kerkim te dijes, se sa te rrosh si injorant.
Sa per saktesim, DIJA nuk eshte thjesht informacion dhe te mesuar permendesh faqe te tera fjalesh pa kuptim. Informacioni eshte si ajo toka e paperpunuar ne miniera, mendja eshte fabrika qe ben rafinimin, dhe Dija eshte ai pak metal i ēmuar qe rezulton nga tonelata toke.
Do te thote qe njerzit realisht te ditur jane pak dhe me mesin e atyre qe quhen te tille.
Kur thua qe paganizmi ne fund takoi besimin ne nje zot, flet sepse e njeh mire paganizmin dhe menyren se si lindi feja monoteiste apo ja fut pordhes kot.
E ke nodnje fare ideje se ēfare jane Zotat e shumte ne paganizem,
e ke noj fare ideje qe Paganizmi nuk eshte politeizem i mirfillte, perkundrazi monoteizmi lindi nga injoranca e politeizmit, politeizmi qe kuptojne ata qe e shohin boten bardhe e zi, qe nuk arrij dot te kuptojne qe ne paganizem "shume zota" nuk jane aspak "shume ZOTA" si e kuptoni ju mendje mbyllurit skllever te "ZOTIT" ēifut.
Dhe nuk kam ndermend as te shpjegoj se ēfare jane realisht Zotat ne paganizem, sepse per fat te keq koncepti i deformuar i termit "zot" qe keni te trasheguar prej fese zyrtare tashme nuk mund fshihet aq kollaj. Mua mu deshen vite e vite(lol kam qene dhe une fetar ekstremist), dyshoj se ti mund ta besh brenda nje dite.
shko futja naj poezie tani.
P.S. Me vjen keq per tonin me te cilin t'u pergjigja, por meqe mu drejtove me ton aq autoritar dhe mbi nje teme qe nuk ja ke haberin...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 06-12-2009 mė 05:27
Me leje Shpresa? Sido qe ti vjen nga nje shkolle e vjeter, une mendoj se njeriu nuk duhet te ndalet kurre se perdoruri arsyen ne favor te shpirtit dhe jo anasjelltas.
Ka shkruar dicka te vertete per Nicen. Dhe kjo eshte e vertete per faktin e thjeshte se njeriu ne vetvete, do te deshtoje gjithmone ne kuptimin perfundimtar te Arkitektit te Universit. Kjo per dy arsye te thejshta :
1 - Sepse fillimisht ata e shikojne Krijuesin te ndare nga e gjitha; kur nuk eshte absolutisht keshtu. Krijuesi, apo Zoti, Zoterit e gjithe termat e mundshme jane : E GJITHA. pa perjashtuar asgje, materie, force, energji, dhe mendim. E GJITHA eshte konstante, eternale, e pa ndryshueshme. E pare keshtu, cdo gje qe ne jemi e kemi, eshte pjese e te gjithes, rrjedhimisht pjese e tij.
2 - Njeriu e shikon veten te shkeputur nga e gjitha kur arsyeton. Ai shikon JETEN (vetveten), Krijesen dhe Krijuesin. Kur eshte perseri gabim. Ne jemi pjese e Krijuesit po aq sa ai pjese e jona. Jemi po aq hyjnore sa E GJITHA eshte njerezore. Meqenese jemi vetem nje pjese e te gjithes do te kete shume pak mundesi te kuptojme natyren e vertete te te gjithes. E gjitha eshte e paperkufizueshme nga ne sepse ajo nuk njeh kufij dhe ne nuk jemi tjeter vecse nje pjese perberese e saj.
Por asnje nga keto nuk mund te na pengoje te aplikojme te vertetat, ligjet te cilat jane te lidhura me TE GJITHEN apo Zotin apo Krijuesin apo cfare e deshironi.
Cdokush qe ndalon ne kete udhetim, per te thene "Besoj ne nje Zot!" apo besoj "Besoj ne dhjete Zoter" humbi. Pranoi nje te vertete si "absolute" kur e vetmja gje absolute ne kete univers eshte ndryshimi konstant.
Kjo teme nuk eshte mbi te drejten apo te gabuaren, mbi nje Zot apo njeqind te tille, mbi luften e religjoneve, mbi teologjine apo metafiziken.
Keto jane tema mbi te verteten. Dhe nqs te gjithe e pranojme qe jemi pjese TE TE GJITHES, jemi ne rruge te mire. Ne rruge te mire drejt aplikimit te atyre te vertetave e ligjeve TE TE GJITHES, te cilat njehere te aplikuara mund te na mesojne se asgje nuk eshte kaos. Se cdo gje eshte "mendje" dhe se kjo e fundit eshte shume me teper se sa pretendojme.
Me duket sikur kam shkruar une aty, ne te gjithe shkrimin.
"Krijesen dhe Krijuesin. Kur eshte perseri gabim. Ne jemi pjese e Krijuesit po aq sa ai pjese e jona"
sa here e kam perseritur kete fjali, po mezalla se me ka kuptuar njeri.
![]()
Xfiles pse nuk u thua te verteten? Boll i torturove.
Apo ne kete rast do te aplikohej firma ime?
Edhe nje gje kisha per titullin e temes... per te gjithe ata qe mund ta marrin per ters fjalen okultizem (si pasoje e nje pune bindese te gjate nga kisha).
Okultizem eshte bere sinonim me negativizem, satanizem, magji e idiotesira te tilla.
Okultizmi ka te beje me dijen e fshehte, dijen e lashte, dijen e mbajtur sekret, dijen e transferuar nga buzet ne vesh. Cila dije? po e njejta qe mundesonte mijera vjet me pare te kishte harta yjore e planetare, e te ndertoheshin piramida me saktesi inxhinjerike.
Leksione te okultizmit i gjeni sot e kesaj dite ne Bibel. Kuran, Zohar etj... i gjeni te Kabalistet e Budistet.
Okultizem nuk do te thote Satanizem, eshte emri i dijes se fshehte qe u konsiderua shume e tepruar ti mesohej kujtdo. Sepse ishte shume e fuqishme. Ajo ishte me teper se nje religjion. Ne termat moderne do te konsiderohej shkence e mirefillte.
Nuk ka arsye qe asnje besimtar i krishtere apo musliman te reagoje keq ndaj kesaj teme, paganizmit apo okultizmit. Sepse ne thelb eshte gjithmone besimi te nje Arkitekt i Universit.
Nuk ka arsye qe asnje njeri i shkeces ti shikoje me qesendi tema te tilla. Sepse shkenca ne vetevete eshte e bazuar thelle dhe e ka gjithe origjinen e saj ne BESIM.
Shkenca nuk mund te provoje asgje pa Besim. Shkenca nuk mund te zgjidhe as teoremen me elementare pa patur thelbin e cdo besimi : AKSIOMEN.
Pohime te pranuara pa vertetim. Nga e dime qe ne 2 pika kalon vetem nje drejtez? Kush me thote cfare eshte nje drejtez. Ku e dime qe eshte e drejte? Cfare do te thote e drejte njehere? E drejte ne rapot me cfare? Cfare eshte nje plan, rrafsh? Ku ne univers mund te gjesh nje te tille.
Prandaj ne jeni besimtare apo "qafire", apo njerez te shkences, e verteta eshte nje per te gjithe, ajo eshte substanciale dhe absolute. Gjithcka tjeter eshte vetem gjysem e vertete. Mos marshoni per beteje, por drejt te vertetes. Rruget qe cojne drejt saj mund te jene te ndryshme, por ajo eshte finale.
Paganizmi(antik) dhe mitet e lashta....me kte te riun qe eshte produkt i te vjetrit,nuk po merrem fare....nocioni paganizem eshte nje nocion mjaft i gjere mitologjish te ndryshme....kush te doje le te beje debat me mua!!!
ne pergjithsi, civilizimet antike konsideronin mitet e tyre si ngjarje qe realisht kane ndodhur,shpesh here te lidhura me vete origjinen e botes.
vetem civilizimet te pajisura me nje kulture me te pasur dhe komplekse vene ne dyshim te verteten e miteve,dhe keshtu te pyesin per arsyet dhe menyren sesi linden keto mite te lashta.
ndoshta perendite antike kane qene ne realitet mbreter dhe luftetare qe me kohen u mitizuan dhe hyjnizuan.
ndoshta mitologjia duhet konsideruar si nje corpus mesimesh morale te shprehura ne forme metaforike...ose ndoshta miti lindi nga paaftesia e njerzve te pare per te formuluar koncepte abstrakte,dhe keshtu shpreheshin me figura imazhesh poetike.
per mendimin tim,ngjarjet mitike nuk jane gje tjeter vecse nje e vertete e shtremberuar dhe egzagjeruar.
as above
so below
thjesht nuk qendronuniversalisht nuk ka siper dhe poshteka nje te tere....siper dhe poshte eshte nje koncept hermetik i sforcuar njerezor.
La morte č soltanto il principio........
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 06-12-2009 mė 12:36
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt