Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar Maska e hasanhyseni
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139

Argumente qe vertetojne hadithet

Ju ftoj qe ne kete teme te sillni argumente qe vertetojne hadithet.

Ja po filloj une me disa argumente qe kam pas rastin ti shoh.

Ne nje hadith thuhet se kur shejtani e degjon ezanin ai iken me vrap duke i mbyllur veshet dhe duke leshuar britma.

Ne nje hadith tjeter thuhet se kur qente lehin i shohin shejtanet.

Shpesh me ka ndodh duke shkuar ne xhamine e lagjes tone (qe e kam shume afer) derisa thirrej ezani ne te njejten kohe disa qene te shtepijave perreth lehnin me te madhe.

Rastesi e ēuditshme apo jo?

Une mendoj pra se keta qene ka pare shejtanet duke ikur dhe kane lehur ne ate moment!

Ne nje hadith thuhet qe ne mengjes para se te lind dielli zbresin engjujt dhe marrin shenime per ata njerez qe ngriten per te falur sabahun.

Ne nje hadith tjeter thuhet se gjelat kendojne kur i shohin engjujt.

Mua me ka ndodhur shpesh, kur jam ngritur ne mengjes per t'u falur, kam degjuar gjelat duke kenduar, biles ka pasur rast qe ndonjehere me ka zgjuar kendimi i gjelit nga gjumi.

Ja pra edhe nje nderlidhje tjeter.

Pra, Allahu xh.sh. ka krijuar gjelin dhe ja ka bere te mundur te shohe engjujt dhe ne kete menyre gjelat sherbejne si argument qe engjujt zbresin dhe na vizitojne ne mengjes, dhe njekohesisht si alarm natyror per ngritjen e njerezve nga gjumi.

Allahu xh.sh. na lajmeron ne Kur'an:

12:105. Sa e sa argumente ka nė qiej e nė tokė, tė cilėt i shohin, por ata nuk i vėshtrojnė fare.

10:101. Thuaj: "Vėshtroni me vėmendje ēka ka (nga argumentet) nė qiej e nė tokė. Po argumentet dhe qortimet nuk bėjnė dobi ndaj njė populli qė nuk beson.

38:29. (Ky ėshtė) Libėr i begatshėm, Ne ta shpallėm ty kėtė, qė t'i studiojnė argumentet e tij dhe qė tė marrin mėsim prej tij ata qė kanė mend.

Pra, argumente ka plot ne vetem duhet ti studiojme ato.
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

-
    Anėtarėsuar
    15-08-2009
    Vendndodhja
    Graz
    Postime
    145
    shembuj interesant
    I'm MUSLIM and I'm proud

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin

Ne nje hadith thuhet se kur shejtani e degjon ezanin ai iken me vrap duke i mbyllur veshet dhe duke leshuar britma.

Shpesh me ka ndodh duke shkuar ne xhamine e lagjes tone (qe e kam shume afer) derisa thirrej ezani ne te njejten kohe disa qene te shtepijave perreth lehnin me te madhe.

Une mendoj pra se keta qene ka pare shejtanet duke ikur dhe kane lehur ne ate moment!

Ne nje hadith thuhet qe ne mengjes para se te lind dielli zbresin engjujt dhe marrin shenime per ata njerez qe ngriten per te falur sabahun.

Mua me ka ndodhur shpesh, kur jam ngritur ne mengjes per t'u falur, kam degjuar gjelat duke kenduar, biles ka pasur rast qe ndonjehere me ka zgjuar kendimi i gjelit nga gjumi.

Pra, Allahu xh.sh. ka krijuar gjelin dhe ja ka bere te mundur te shohe engjujt dhe ne kete menyre gjelat sherbejne si argument qe engjujt zbresin dhe na vizitojne ne mengjes, dhe njekohesisht si alarm natyror per ngritjen e njerezve nga gjumi.

12:105. Sa e sa argumente ka nė qiej e nė tokė, tė cilėt i shohin, por ata nuk i vėshtrojnė fare.

10:101. Thuaj: "Vėshtroni me vėmendje ēka ka (nga argumentet) nė qiej e nė tokė. Po argumentet dhe qortimet nuk bėjnė dobi ndaj njė populli qė nuk beson.

38:29. (Ky ėshtė) Libėr i begatshėm, Ne ta shpallėm ty kėtė, qė t'i studiojnė argumentet e tij dhe qė tė marrin mėsim prej tij ata qė kanė mend.

Nuk e di nese ekzistojne argumenta qe mund te vertetojne hadithet 100% se jane fjale te profetit!!!
    E sa i perket shembujve qe ke dhene, cfar te te them une, natyra punon ne menyre te cuditcme !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar mė parė nga hasanhyseni Lexo Postimin

ma bon hallall un kam lexu diku ni hadith por skom argument, behet fjal per palljen e gomarit kur e sheh shejtanin.

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Gjithashtu shpesh me ka ndodhur kur jam nisur per t'u falur ne xhami gjate rruges duke bere dhikėr gjelat qe ishin ne rruge kane kenduar ne ate moment.

Ja edhe nje argument qe e verteton hadithin qe thote se ka disa engjuj qe jane gjithmone ne levizje dhe qe kerkojne njerez qe e permendin Allahun xh.sh.!

Une nuk dyshoj aspak qe keta gjela ne ate moment kane pare engjujt.

Keto nuk jane argumenta qe vertetojn hadithet,por hadithe.Es selamu alejkum

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga gent001 Lexo Postimin
    Keto nuk jane argumenta qe vertetojn hadithet,por hadithe.Es selamu alejkum
    ē'na thu ore?

keto nuk qenkan argumente?

me trego ti pra pse kane lehur qente dhe pse kane kenduar gjelat mu ne ate kohe?

keto jane ngjarje qe vertetojne ato qe jane thene ne hadithe!

Me sa duket nuk jemi kuptuar,hadithet argumentohen nga dijetaret ku ato vete ne baze te transmetimit i quajne sahih nese eshte zinxhir i sigurt transmetimi ose i dobet ngase prejardhja e transmetimit nuk eshte zinxhir i sigurt.ALLAHU e din me mire.Es selamu alejkum

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    per transmetimin e haditheve , ka regulla ne islam,

hadithet fillojn me transmetimet e personave, qka asht ma kryesorja, asht fillimi i hadithit , fillon me dy pika dhe mbaron me dy pika, ketu nuk guxon as ni germ te mungohet ose te shtohet , perndryshe nuk vlen hadithi, dhe ne fund tregon se a asht sahih apo daif etj etj. hajr inshalla

sepaku ne po mundohem me ju perkujtu njani tjetrit hadithet , per ma shum lexojm edhe vet ngapak, selam alejkum.

Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    139
    Citim Postuar mė parė nga gent001 Lexo Postimin
    Me sa duket nuk jemi kuptuar,hadithet argumentohen nga dijetaret ku ato vete ne baze te transmetimit i quajne sahih nese eshte zinxhir i sigurt transmetimi ose i dobet ngase prejardhja e transmetimit nuk eshte zinxhir i sigurt.ALLAHU e din me mire.Es selamu alejkum
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    per transmetimin e haditheve , ka regulla ne islam,

hadithet fillojn me transmetimet e personave, qka asht ma kryesorja, asht fillimi i hadithit , fillon me dy pika dhe mbaron me dy pika, ketu nuk guxon as ni germ te mungohet ose te shtohet , perndryshe nuk vlen hadithi, dhe ne fund tregon se a asht sahih apo daif etj etj. hajr inshalla

sepaku ne po mundohem me ju perkujtu njani tjetrit hadithet , per ma shum lexojm edhe vet ngapak, selam alejkum.
    po mir bre ju fillozofa, ēfare po thoni ju? se une po trilloj?

me tregoni pra ju arsyet pse kane lehur qente dhe kane kenduar gjelat ne rastet e lartepermendura ?!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •