Ju ftoj qe ne kete teme te sillni argumente qe vertetojne hadithet.
Ja po filloj une me disa argumente qe kam pas rastin ti shoh.
Ne nje hadith thuhet se kur shejtani e degjon ezanin ai iken me vrap duke i mbyllur veshet dhe duke leshuar britma.
Ne nje hadith tjeter thuhet se kur qente lehin i shohin shejtanet.
Shpesh me ka ndodh duke shkuar ne xhamine e lagjes tone (qe e kam shume afer) derisa thirrej ezani ne te njejten kohe disa qene te shtepijave perreth lehnin me te madhe.
Rastesi e ēuditshme apo jo?
Une mendoj pra se keta qene ka pare shejtanet duke ikur dhe kane lehur ne ate moment!
Ne nje hadith thuhet qe ne mengjes para se te lind dielli zbresin engjujt dhe marrin shenime per ata njerez qe ngriten per te falur sabahun.
Ne nje hadith tjeter thuhet se gjelat kendojne kur i shohin engjujt.
Mua me ka ndodhur shpesh, kur jam ngritur ne mengjes per t'u falur, kam degjuar gjelat duke kenduar, biles ka pasur rast qe ndonjehere me ka zgjuar kendimi i gjelit nga gjumi.
Ja pra edhe nje nderlidhje tjeter.
Pra, Allahu xh.sh. ka krijuar gjelin dhe ja ka bere te mundur te shohe engjujt dhe ne kete menyre gjelat sherbejne si argument qe engjujt zbresin dhe na vizitojne ne mengjes, dhe njekohesisht si alarm natyror per ngritjen e njerezve nga gjumi.
Allahu xh.sh. na lajmeron ne Kur'an:
12:105. Sa e sa argumente ka nė qiej e nė tokė, tė cilėt i shohin, por ata nuk i vėshtrojnė fare.
10:101. Thuaj: "Vėshtroni me vėmendje ēka ka (nga argumentet) nė qiej e nė tokė. Po argumentet dhe qortimet nuk bėjnė dobi ndaj njė populli qė nuk beson.
38:29. (Ky ėshtė) Libėr i begatshėm, Ne ta shpallėm ty kėtė, qė t'i studiojnė argumentet e tij dhe qė tė marrin mėsim prej tij ata qė kanė mend.
Pra, argumente ka plot ne vetem duhet ti studiojme ato.
Krijoni Kontakt