Close
Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 206
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anėtarėsuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Oficeri vret 13 ushtarė, plagos 31 tė tjerė 7 Nėntor, 2009
    Njė oficer i ushtrisė amerikane ka hapur zjarr mbi nė njė bazė ushtarake nė Teksas, duke lėnė 13 ushtarė tė vrarė dhe rreth 31 tė tjerė tė plagosur.
    Komandanti i bazės nė Fort Wood, gjenerallejtėnant Bob Cone, tha se personi i dyshuar si autori i vrasjeve, majori Nidal Malik Hasan, ishte plagosur. Motivi i 39 vjeēarit nga Virgjinia, mysliman me origjinė palestineze ishte fillimisht i paqartė. Ai do tė dėrgohej nė fund tė nėntorit nė Irak, gjė qė ai nuk e donte. Nė orėn 13:30 ora lokale ai kishte hyrė nė njėrin nga vendet mė tė frekuentuara tė bazės, njė qendėr, ku ushtarėt kryejnė kontrollet pėrfundimtare dhe dorėzojnė dokumentet, pėrpara se tė nisen nė njė mision jashtė vendi dhe ka shtėnė me dy armė, njėra gjysmė automatike. Viktimat nuk kishin mundėsi tė shpėtonin, sepse ishin tė paarmatosur. Kamerat e sigurisė tregojnė se nė mėngjesin e ditės sė incidentit Nidal Hasan mbante njė veshje tradicionale arabe e quajtur dishdashah dhe njė kapele myslimane, qė mbahet gjatė faljes. Gjatė kohės sė sulmit ai kishte tė veshur uniformėn ushtarake. Bob Kohen, komandanti i bazės thotė: “Ne nuk mbajmė armė nė bazė, kjo ėshtė shtėpia jonė.” Ish-kolegė tė intervistuar nė stacionet televizive amerikane thanė se ai ishte i indinjuar nga pėrfshirja e ushtrisė amerikanė nė Irak e Afganistan.

Incident ‘i tmerrshėm’
    Gjenerallejtėnant Cone tha se motivi i vrasjeve nuk dihej. Njė nga viktimat ishte polic, tė tjerėt ushtarė. Presidenti amerikan, Barak Obama, e pėrshkroi incidentin ‘si shpėrthim tė tmerrshėm dhune’.
    Nė njė konferencė shtypi nė Uashington ai tha: “Ėshtė mjaft e vėshtirė kur humbasim ushtarė e ushtare trima jashtė, por ėshtė e tmerrshme qė ata tė sulmohen nė njė kazermė ushtarake nė tokėn amerikane”.
    Ai u shprehu ngushėllime familjeve tė viktimave dhe shtoi: “Do tė sigurohemi qė tė gjejmė pėrgjigjet pėr ēdo pyetje nė lidhje me kėtė incident tė tmerrshėm”.

‘Indinjatė’
    Major Nidal Malik Hasan ishte punonjės i sektorit tė shėndetit mendor tė ushtrisė i dislokuar nė Fort Hood. Mė herėt u duk se pas incidentit, ai u vra nga policia, por komandanti i bazės tani thotė se majori Hasan ėshtė gjallė.
    Ish-kolegė tė tij, tė intervistuar nga stacionet televizive amerikane thanė se majori ishte i palumtur me epitetet racore qė pretendonte se i viheshin. Ata thonė se ai kėrkonte tė shmangte dhe dislokimin e shpejtė nė Irak. Kolegėt mendojnė se ai po bėhej gjithmonė e mė i indinjuar nga pėrfshirja amerikane atje dhe nė Afganistan. Shoqate islame CAIR e dėnoi ashpėr masakrėn. Nė tė njėjtėn kohė ajo shprehu shqetėsim pėr mundėsinė e akteve tė hakmarrjes kundėr myslimanėve nė SHBA.http://www.kosova-sot.info/?p=53548

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Mos spekulloni kot me se na ēmendėt. Bini ndonjė lajm aty dhe rrini urtė. Ėshtė mė mirė kėshtu sesa tė thotė secili gomarllėkun e vet.
    Ezekiel 25-17.

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Morali i lajmit tragik, qendrimi ndaj krimit !

Per lajme si ky lajm tragjik i temes qe ne diskutojme, c'duhet te trajtojme ne si forumista qe ne fakt jemi si spektatore neutral te nje krimi te kryer !? por mos harroni "neutral" pse nuk jemi cenuar personalisht ne krimin konkret !
    Ne nuk jemi tek ata qe hulumtojne shkaqet dhe detajet pse ka ndodhur dhe si ka ndodhur.Ne nuk duhet te jemi as tek ata qe gjurmojne per personalitetin ,motivin personal dhe procesin e mendimit te egzekutorit te krimit.
    Por nese i lejojme vehtes nje luks te tille, le ta bejme si te "trete " qe jemi(ose duhet te jemi) pa anime dhe pa shtysa simpatie nga kendveshtrimi personal per fene ose qendrimi yne per Ameriken.
    Mendimi im:
    Nuk ka justifikim per krimin konkret qe flitet ne teme, ku bilanci eshte 13 te vrare, dhe mbi 30 te plagosur, eshte nje krim monstruoz qe duhet denuar nga te gjithe dhe duhet qendrim i qarte ketu ne forum( kualifikimet politike per krimin ka kush ti japi- )
    Egzekutori: I lindur ne Amerike ( origjina kombetare-Palestinez,te ardhur nga Jordani ku vellezrit e tij palestineze lindin dhe vdesin ne cadra ), i rritur, i shkolluar ne boten e lire, me profesion mjek neuropsikiater, me grade ushtarake Major(2009).
    Ka mund te beje ndryshim te madh nga te gjitha keto privilegje te lirise, ka mundur te beje shume per popullin palestinez gjitheashtu shume, shume me shume se sa t'ia zgjasi edhe nje dekade roberine!!!!
    Pak per luksin : nuk dihet me perpikeri se kush kishte rol dominant per kete akt antinjerezor, ishte besimi apo ishte vete procesi i mendimit i ketij personi -neuropsikiater qe ka mundesi edhe vete te jete shendrruar ne nje pacient te deges vet ,apo eshte gershetim i te dyjave( qe une mendoj).
    Por, ky eshte luksi dhe ne flasim per aktin qe eshte kryer, ka shkaqe por s'ka motiv qe mund te arsyetoje nje akt barbar si ky.

Kontrata me ushtrine per shkollim eshte e qarte , nese do te shfrytzosh benificionet do te shesish lirine dhe mevetesine e vendimit .

Dikush kish permend " nuk e keni provuar ne lekuren tuaj"--
    Ne si shqiptare ne lekuren tone kemi provuar vetem lirine nga Amerika, si perpara ashtu edhe me rastin e clirimit te gjysmes se kombit- Kosoves.
    Per lekuren personale te kriminelit- ai ka provuar lirine, benificionet sublime qe sjelle liria ne nje shoqeri me te avansuar ne kete dimenzion qysh se egziston njerezimi!,
    dhe sigurisht ka shijuar kufizimet qe sjelle fakti se cndodh kur e shet lirine per karriere dhe mireqenje personale.
    Mesimi per ne: Liria qe nuk fitohet vete ,vjen me te metat e veta dhe nuk eshte liri e plote!!!

Per fene Islame: feja si koncept eshte e gabuar, eshte pjelle e njerezimit,pra njeriu e lindi Zotin dhe JO nuk eshte e kunderta.
    Konkretisht per pjestaret e shumte te fese Islame ne gjithe boten qe jane advokate por edhe akt-kryes te dhunes, terrorit dhe vetvrasjes me qellim shkatrrimi dhe vrasje njerezish i shkaktojne demin me te madh vetvetes.
    Ne rradhe te pare, nuk ka nje njeri normal ne bote qe mund te kete simpati dhe ngjenje solidariteti me nje njeri qe vret ne emer te Zotit, dhe duke bertitur me Zotin ne goje vret njerez te pafajshem , shpesh vrasin njerez me te vyeshem per popullin e vet dhe per Zotin e vet.
    Duke mos zgjedhur vend, moshe dhe gjini, duke mos zgjedhur mjete dhe duke mosrespektuar asnje norme njerezore.
    Keta pjestare qe jane te shtrire ne gjithe boten kane marre peng fene dhe Zotin, keshtu jane demi me i madh per vetveten-fene islame.
    Keta njerez jane armiqt me te medhenje te vetvetes, me sjelljen barbare pa tru dhe pa zgjedhur mjete,dhe me shtrirjen e tyre globale , keta i kane dhene mundesine me te madhe per nje pergjithsim dhe personifikim te Islamit me terrorizmin.
    - Keta vete i kane vene shenjen e barazise mes Islamit dhe terrorizmit, edhe i kane zgjuar dilemat per te pranuar kete kualifikim te gabuar alla-Bush edhe tek me neutralet, edhe tek ata qe mundohen deri ne vdekje ti mbesin besnik te vertetes dhe drejtesise.
    Eshte pune vetem e tyre qe te pastrojne me sojin e vet, qe te mund te ecin perpara dhe me pastaj te trajtohen dhe te kuptohen ndryshe edhe nga e gjithe bota.

Per te gjithe qe mund te identifikohen si musliman ne Amerike:
    Raste si ky krimi i temes vecsa e veshtirson jeten e tyre ne Amerike, e ngushton mendjen e amerikanit te rendomte per nje pergjithsim- te gjithe me nje thes, e zhduk simpatine per popullin Palestinez dhe per arabet ne pergjithesi e zhduk plotesisht dhe ne pakufi.
    Perderisa deri dje shahej Bush si nje cpikes i nje terrori-islamik, keta si ky (Nidali-Rrufeja), i vene kapakun se nje pergjithsim mund te kete per keta.... e tmerrshme per vete ata dhe per njerezimin.
    Sa nisi nje klime kthjellimi i nje lufte te padrejte, i shume rasteve dhe montazheve kunder ushtarakeve te vet qe kane pare realitetin dhe jane deklaruar haptaz kundra nje lufte te padrejte ku vdesin shume civile te pafajshem dhe ne rradhe te pare djemt dhe vajzat e reja amerikane!! del nje Nidal, i nje soji te njejte dhe i nje menyre dhe vendi tjeter veprimi - e tmerrshme kjo per nje pergjithesim qe do te duket si definicion real per shume kohe!!!

Per nga gjaku vetem shqiptaret i kam te afert, per nga humanizmi dhe parimet jetesore e denoj krimin: kur ndodh nga shteti, kur ndodh si ky ne teme nga individi dhe kur ndodh kudo ne bote , motivi me intereson vetem per te kuptuar individin dhe epshin shtazarak te qenjes njerezore , dhe jo per te arsyetuar absolutikisht te paarsyetuaren!

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 07-11-2009 mė 11:00
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga bili99 Lexo Postimin
    Dikush kish permend " nuk e keni provuar ne lekuren tuaj"--
    Ne si shqiptare ne lekuren tone kemi provuar vetem lirine nga Amerika, si perpara ashtu edhe me rastin e clirimit te gjysmes se kombit- Kosoves.
    Shume e sakte dhe si gjithmone shkrimet tuaja jane shume te moderuara. Krimi eshte krim dhe duhet te denohet. Ne shqiptaret kur behet fjale per zhvillimet globale, duhet te anojme nga aleati yne me i madh gjate historise, qe eshte Amerika dhe nuk duhet te perfshihen emocionet fetare apo ku e di une, ne dem te kombit. Antiamerikanizmi eshte vetevrasje per ne shqiptaret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 07-11-2009 mė 10:41

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Rina 87: sillesh me njeriun si sillet me ty, njashtu edhe me shtetin, por JO aspak nuk ndikohem nga miqesia qe kam me njeriun dhe dashuria per shtetin kur eshte ne pyetje e verteta dhe drejtesia( pra une "i moderuari" ,jam nje ekstremist per drejtesine ..l.)
    Sa e kuptoj une aq edhe e them ketu ne temat qe hy, mendoj se eshte nje kontribut modest i mendimit te lire dhe neutral shqiptar, dhe ne duhet te mendojme me mendjen tone pa u ndikuar nga perkatesia jone fetare-afetare!
    As qe do ta kisha permend ate fakt por dikush ka permendur se "ne nuk e dime se nuk e kemi provuar ne lekuren tone'(Ai qe ka kryer aktin e krimit ,ka shkel dhe ka keqperdorur cdo gje qe ka provuar ne lekure te vet- pra ka shkel miresine ,begatine dhe lirine)
    Une e dua Ameriken edhe si shqiptar edhe si amerikan qe jam , POR ne asnje menyre nuk arsyetoj as nje shuplake kur ja ngjit nje palestinezi se jo me vrasjen e nje familje civile me nje tonelate bombe, absolutikisht jo.
    Une mund te jeme perkrahesi me i madh i te drejte per vetvendosje per popullin palestinez dhe shtetin e pavarur te Palestines, shume me shume se ky qe ka vra njerez te pafajshem dhe ka varros vetveten dhe lirine e kombit nga e ka marre gjakun e origjines,por edhe per lirine e cdo populli ne bote qe lufton per vetevendosje,dhe per cdo individ.
    Kjo eshte me teme tjeter, ke pershendetje!

me nderime,
    bili99
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 07-11-2009 mė 10:55
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Une shume mire e kuptova shkrimin tuaj dhe ishte nje shkrim shume neutral dhe mos te keqkuptohemi edhe une jam kunder lufterave, kunder vrasjeve te femijeve, civileve, - eshte e vertete. Ne rastin specifik ky eshte krim dhe duhet te denohet ky krim e jo te mbizoterojne emocionet fetare. Une personalisht e njoh Ameriken vetem si nje shpetimtare te popullit tim e vertete. Ceshtjet tjera globale une seriozisht e kam shume te veshtire ti gjykoje, sepse jane nje nyje e pazgjidhshme.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Po me duket si AZIZ KELMENDI ne Paraqin,

kush ka ndegju per ket historin e Paraqinit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Citim Postuar mė parė nga honest Lexo Postimin
    Qef Kem Ne Shqipėtaret Qė Problemet E Huaja Ti Bėjm Tonat
    E Ta Qajm Kokėn Me To (e Ndonjė Herė Ma Shum Se Koken)
    hahaha,si duket do te shpallet lufte mes shqiptarve prej ne f.sh...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    Po me duket si AZIZ KELMENDI ne Paraqin,

kush ka ndegju per ket historin e Paraqinit.

hahahah

une e kamndegjuar bilei njohdy vetat nga maqedonia qekan vuajtur burgun per kete rast

dhe tanizbulohet se ate ekane bere sherbimet sekrete serbe,vetemper te njollosur shqiptaret si terrorist.islamist,vrases,seperatist

e njejta gje ndodh edhe tash ne amerike,nukeshte problem perne ,pormedhimben keta hajvana qemarin gjerat shkurt dhe kallep,

a e dini se sa qeshinmene amerikanet kur shohimse saverberisht ipermbajmene keto raste

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    kur dilte me ble ky hasani kishte gjithnje veshje arabe keshtu u tha dhe nje foto pash
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •