Close

Rezultati i Sondazhit: Sa nga ju vellezer doni ti thoni Zotit : me dergo mua, ja ku jam?

Votues
3. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Qe te lutesh per Shqiperine

1 33.33%
  • Te jesh misionar ne SHqiperi

1 33.33%
  • Te mbeshtesesh misionaret dhe puntoret me lutje dhe financa

0 0%
  • Me politik, per shkak te shkolles qe ke

0 0%
  • tjeter

1 33.33%
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 105 prej 105
    Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Po keshtu Fryma e Shenjte ka bere te mundur, jo vetem zbulimin, por dhe pervetesimin e vepres se Krishtit. Pra, ne Frymen e Shenjte, ne e pervetesojme Kryqin, Gjakun, Jeten, Ringjalljen e Krishtit. Fryma e Shenjte i fuqizon te krishteret ne momentin qe ata e marrin Ate, duke i bere anetare te Trupit te Krishtit - Kishes. Anetare funksionale, te gjalle.
    Matrix me jep nje pasazh ne bibel per kete

Ne Pentikost lindi Kisha dhe cdo anetaresim i te krishterit ne Kishe, eshte nje pentikost personal. Fryma e Shenjte zbret mbi cdo te Krishter qe bashkohet me Krishtin. Nuk mund te kete jete te krishtere pa pranine e Frymes se Shenjte. Disa here kjo zbritje mund te kete shenja te jashtme, disa here jo. Por mungesa e shenjave te jashtme, nuk verteton mungesen e pranise se Tij.
    matrix pentakosti nuk eshte rilindje , dhe rilindja personale nuk eshte pentakost.
    Kisha nuk ka lindur ne pentakost. Ne pentakost kisha eshte manifestuar publikisht.
    Kisha ka lindur ne menyre te fshehte ne gjoni20:22 kur kisha ishte vetem per vetem me Jezusin.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e Rruga
    Anėtarėsuar
    25-12-2009
    Postime
    24
    Une mendoj se kjo eshte ndihmuese:

Bekime

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Une mendoj se kjo eshte ngaterrese

Citim Postuar mė parė nga Rruga Lexo Postimin
    Une mendoj se kjo eshte ndihmuese:

http://www.youtube.com/watch?v=ZjQQ3mw83Z8

Bekime
    Sa here qe dikush degjon fjalen pentaksotla ose karizmatik i vjen ne mendje shtremberimi i predikuar nga predikues te cilet mund te jen njerez te mire por edhe ata vete nuk e kuptojne c'do te thote pentaksot dhe karizma.

Po te thuash fjalen karizma ta marrin per keq dhe te vene ne nje list me prosperity gospel.
    po te thuash dikujt qe jam pentakostal te tjere te krishtere te drejtojne gishtin dhe te quajne te c'mendur.

ketu nuk flasim vetem per manifestimet por per emrin
    Keta persona qe e bejn kete nuk jane te vetdijshem qe fjala prosperity gospel NUK ASNJE lidhje me fjalen pentaksotal. apo karizmatik

Eshte per te ardhur keq qe akoma vazhdohet te mendohet ne kete menyre edhe nga kristiane te tille si rruga.

Nejse une kete qe po shkruaj tani ketu po e shkruaj qe te kemi kuptimin e vertete te fjales pentaksotal dhe karizmatik e te mos bejme me gabime dhe padashje te jemi percares ne trupin e Krishtit.

A do te mos jesh percares?
    Percares eshte ai qe quhet ujk.

atehere perpiqu te mos gjykosh te tjeret qe nuk jane si ty.

Shiko traun ne syrin tend pastaj ashklen ne syun e tjetrit.

Pentakostal dmth nje besimtar qe kekron pentakost cdo dite .
    Pas pentakostit cdo dite apostujt dhe dishepujt kerkonin pentaksot.
    prandaj jam duke esjelle kete teme sepse pentaksoti eshte veper e FRYMES SE SHENJTE

Karizmatik dmth nje besimtar qe kerkon cdo dite te praktikoje dhuntite mbinatyrore te FRYMES SE SHENJTE te cilat nuk jane shuar por jane prezente me pranine e FrYMES SE SHENJTE NE KISHE

Me vjen cudi me at pastorin qe kishte hapur biblen ne tavoline dhe nuk predikoi asnje fjale nga bibla. e vetmja gje qe permendi ishte Lluk 24:49 dhe atij vargu nuk ia dinte kuptimin.

Ne duhet te jemi studiues te bibles dhe jo lexues..
    Kush studion bblen do te kuptoje qe dhuntite e Frymes jane prezente ne kishe sot me prezencen e Frymes se Shenjte.

Ne lidhje me manifestimet ka vend per te diskutuar dhe ka shume manifestime te cuditshme por do te flas nje here tjeter per kete.

por me vjen shume keq qe puna e percaresit vazhdon edhe sot e edhe kesaj dite

Le te mos e ndryshojme kuptimin e fjales pentaksot dhe karizma.

Bekime
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e Rruga
    Anėtarėsuar
    25-12-2009
    Postime
    24
    Pershendetje Alban

E para
    Videoja nuk ka qellim percarjeje, por mbrojtje, sepse ata qe bejne manifestimet e cuditshme po vijne dhe do te vijne ne Shqiperi

E dyta
    ASkush nuk eshte kunder pentakostaleve, une kam miq qe jane pentakostale

E treta
    A e pe predikimin e plote? (sepse kjo ishte vetem nje pjese e shkurter) qe thua qe ai nuk bazohet pothuajse fare ne Bibel

e katerta
    Pastori i dyte ne kete video, eshte David Wilkerson, pentakostal shume i mirenjohur ne SHBA

e Pesta
    E verteta duhet thene. Une nuk do te sakrifikoj te verteten per hir te nje paqeje siperfaqesore, nese na pelqen, apo jo!

Shpresoj qe edhe ti te mos jesh i shpejte ne Gjykim

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ky diskutim per manifestimet nuk ka lidhje me temen.

Pershendetje Alban
    Pershendetje Rruga.
    Per shkak se nuk ka lidhje me temen nuk kam deshire te debatoj per kete gje , ndohta mund te flasim ne ndonje teme tjeter por kjo teme ka si qellim te komentoje librin e veprave te apostujve . Aty mund te diskutosh cdo gje ne lidhje me librin e veprave te apostujve .

E para
    Videoja nuk ka qellim percarjeje, por mbrojtje, sepse ata qe bejne manifestimet e cuditshme po vijne dhe do te vijne ne Shqiperi
    Videoja eshte mbrojtse ne nje aspekt te vecante por eshte provokuese ne nje aspekt tjeter.

E dyta
    ASkush nuk eshte kunder pentakostaleve, une kam miq qe jane pentakostale
    Nuk eshte kjo problemi sepse edhe une kam miq qe i perkasin denominacioneve te tjera , por asnjehere nuk kam thene se denominacione e tjera jane te pushtuara nga djalli. Duhet te kemi kujdes se si shprehemi duke ditur se do te kemi nje gjykim me te ashper nese gjykojme me shprehjet tona. Nese dicka nuk e kuptojme kjo nuk dmth se eshte jashte normales.

E treta
    A e pe predikimin e plote? (sepse kjo ishte vetem nje pjese e shkurter) qe thua qe ai nuk bazohet pothuajse fare ne Bibel
    Une pashe krejt videon nuk di per predikim te plote apo te pjesshme dhe ne ate video nuk ka asnje sqarim biblik.

e katerta
    Pastori i dyte ne kete video, eshte David Wilkerson, pentakostal shume i mirenjohur ne SHBA
    Po nuk jam kunder as kishave te tjera nuk po te them se vetem pentakostalet kane te verteten e plote por kur thua se e qeshura eshte nga satani kjo eshte gjykim , kurse kur thua se ne kishe nuk ka pasur fare predikim te fjales kjo eshte problem i asaj kishe .

e Pesta
    E verteta duhet thene. Une nuk do te sakrifikoj te verteten per hir te nje paqeje siperfaqesore, nese na pelqen, apo jo!
    Sigurisht qe e verteta duhet thene por me qellim ndertimi per trupin e Krishtit jo me qellim gjykimi ose ofendimi. Kisha e Zotit nuk duhet te jete duke luftuar mishin por frymerat e keqia. E verteta pa dashuri vret.

Shpresoj qe edhe ti te mos jesh i shpejte ne Gjykim
    Personalisht une te respektoj edhe ty prandaj kam thene qe te jesh i kujdesshem .
    ne kete teme une nuk dua qe te kete ndodnje gjykim per asnje denominacion te krishtere.
    Por e verteta sic thua ti te thueht por me dashuri per vellezerit ne Krishtin.

Psh une do te bej nje pyetje por nuk dua pergjigje nga ty ne kete forum vetem qe ti ta mendosh vete ne zemren tende.
    A jane vellezer ne Krishitn ata qe bien ne toke dhe qe qeshin ne Fryme per ty?

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •