Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 40
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje vellezer dhe motra ne Krisht

Pa dashur te hyj ne detaje te bisedave qe jane bere me siper, do doja te thosha dicka qe kam verejtur tek ky forum (forumi ungjillor)

Ketu jane te krishtere te dy rrymave qe shkruajne. Eshte rryma ungjillore (qe perkrah kishat e organizuara me pastore dhe/ose pleqesi) dhe rryma e kishave organike (qe mblidhen neper shtepi ne menyre informale, thjesht ne bashkesi vellezerish dhe motrash)
    Kishat organike jane klasifikuar gabimisht si Kisha Ungjillore. Kjo sepse ato nuk kane pasur nje ze deri tani ne Shqiperi, por tani zeri i tyre eshte me i qarte.

Ne rast se ky forum do vazhdoje te jete shtepia e perbashket e te dyja rrymave, atehere duhet te mundohen te bashke-ekzistojne ne paqe dhe dashurine e Krishtit, pa i interpretuar shkrimet e njerit apo tjetrit si "gjykim", por si nje zbulese e Krishtit

Ju pershendes ne Krisht
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 06:17
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Marcus

[QUOTE=marcus1;2470469]I dashur vëlla,

Mënyra që ke shpjeguar ti është një mënyrë e krishtërimit modern që nuk ka asnjë mbështjetje në Dhjatën e Re. Të paktën ky është mendimi im dhe nuk mund të pajtohem me këto praktika moderne.

Nuk ka rendesi eshte moderne apo jo. Ne kemi sot kompjutera qe na ndihmojme per te ndare ungjillin ketu sot dhe pergatitemi per te sjelle tema qe te prekin zemrat e njerezve edhe te jobesimtareve. Me perpara nuk kishte dhe ungjillizohej vetem ne nje menyre, tani ugnjillizohet ne shume menyra, perse?
    Sepse do ta bej veten time jude me judeun, grek me grekun, amerikan me amerikanin, arab me arabin, informaticien me informaticienin, mekanik me mekanikun , tropojan me tropojanin, shkodran me shkodranin, kolonjar me kolonjarin, vlonjat me vlonjatin, vetem qe te mund te fitoj dike per Krishtin, une nuk do te rresht se predikuar me kompjuter ose ne kembe, me projekte per te arritur nje komunitet apo pa projekte sepse ditet jane te shkurtera dhe po vjen dita madje eshte shume afer qe Jezusi do te vije dhe kur Ai te vije atehere nuk do te kete me kohe per te predikuar..Mua nuk me intereson nese eshte metode moderne apo jo por nes jam duke arritur njerez per Krishtin apo jo.Parimi dhe motivi duhet te jete biblik por edhe metoda eshte biblike. Ne kutura te ndryshme Perendia ka vepruar ne menyra te ndryshme dhe ne kohe te ndryshme Perendia ka vepruar ne menyra te ndryshme, kjo patjeter qe nuk do te thote qe te mos drejtohemi nga Fryma ne duhet te drejtohemi nga Fryma por te jemi te hapur per cdo drejtim qe Fryma na jep duhet qe te zgjerohemi ne mendje dhe horizont te jemi te hapur per cdo gje.

Krishti kur i nisi dishepujt e tij, nuk u tha se për të ungjillëzuar do ju duhen para dhe projekte.

Ashtu eshte por Ai kur u largua tha: Qendroni ne Jeruzalem dhe kur te vije Fryma e Shenjte mbi ju atehere do te merrni fuqi per te deshmuar emrin Tim ne gjith skajet e dheut.
    Por ama po te shikosh gjerat u ben me rregull ne fillim jeruzalemi pastaj judeja, samaria vendet perreth dhe ne skajin e dheut.
    Gjithashtu Fryma e Shenjte eshte Fryma e Fuqise,dashurise dhe [B]urtesise
    .
    Fryma na jep urtesi sepse Ai eshte Fryma i urtesise.
    Ne kemi nevoje si besimtare per urtesi se si ti fitojme njerezit per Krishtitn.Dhe po te jete nevoja ne kuptimin se po te ne drejtoje Fryma e Shenjte ateher do te bejme edhe kete duke kerkuar urtesi po nga Fryma e Shenjte.
    [/B]

Pjetri kur shëroi invalidin që kërkonte lëmoshë i tha se nuk kishte para por në emër të Jezu Krishtit e ngriti në këmbë.

Kjo eshte e vertete sepse me te vertete qe i paralizuari nuk kishte nevoje per para ne ate moment por per sherim dhe kur ai te sherohej do te kishte mundesi jo vetem te adhuronte Perendine dhe te hynte ne tempull por edhe te punonte qe te nxirrte buken e gojes amen.Por ne qofte se do te qe i sheruar dhe do te kishte problem me papunesine sic ka sot shpesh ne Shqiperi atehere ashtu sic thote Jakobi qe besimi yne pa vepra eshte i vdekur , si mund te themi qe duam dike dhe nuk i japim gjene per te cilen ka nevoje nese ka nevoje per ushqim atehere do ti jap ushqim ose do te bej nje projekt kur behet fjale per komunitet te tere qe eshte i papune per shkak te pashkollimit . Projekti tjeter do te ishte per ti ndihmuar te lexojne ose te shkruajne ne kete menyre do te mund te lexojne edhe biblen.

Kur Fryma vepron me të vërtetë, programet dhe projektet njerëzore nuk kanë asnjë vlerë. Sot, në shumicën e rasteve, Fryma nuk vepron, prandaj edhe njerëzit mundohen të mbushin boshllëkun e Frymës me projekte dhe fonde të ndryshme.

Patjeter qe ashtu eshte dhe ke te drejte sepse kam pare kisha ose organizata te tilla qe ne vend te drejtohen nga Fryma por bejne projekte nga mendja e tyre. Por sinqerisht qe kjo nuk dmth qe Fryma nuk na shtyn te bejme projekte. Psh si do ti arrish ti studentet shqipetar per ungjillin? Por a e di ti se nqs do te ndihmojme te vejat e kishes apo jetimet ne na duhen para dhe projekte ose fonde? Pali ka thene qe te kujdesemi per ta dhe jo ti leme ne dore te fatit. Patjeter qe Zoti do te kujdeset por a nuk ka zgjedhur Zoti kishen te kujdeset per to?
    Dhe duke ditur qe Pali ka qene nje autoritet nga Perendia dhe fjalet e tij jane nga Perendia.

Jo, ne nuk e kemi mësuar Krishtin kështu!

Por Krishti na meson ne qe te bejme projekte dhe jo te mos bejme.

Te lutem lexoji te gjitha fjalet me germa te zeza.
    Zoti te bekofte
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk ka rendesi eshte moderne apo jo. Ne kemi sot kompjutera qe na ndihmojme per te ndare ungjillin ketu sot dhe pergatitemi per te sjelle tema qe te prekin zemrat e njerezve edhe te jobesimtareve. Me perpara nuk kishte dhe ungjillizohej vetem ne nje menyre, tani ugnjillizohet ne shume menyra, perse?
    Sepse do ta bej veten time jude me judeun, grek me grekun, amerikan me amerikanin, arab me arabin, informaticien me informaticienin, mekanik me mekanikun , tropojan me tropojanin, shkodran me shkodranin, kolonjar me kolonjarin, vlonjat me vlonjatin, vetem qe te mund te fitoj dike per Krishtin, une nuk do te rresht se predikuar me kompjuter ose ne kembe, me projekte per te arritur nje komunitet apo pa projekte sepse ditet jane te shkurtera dhe po vjen dita madje eshte shume afer qe Jezusi do te vije dhe kur Ai te vije atehere nuk do te kete me kohe per te predikuar..Mua nuk me intereson nese eshte metode moderne apo jo por nes jam duke arritur njerez per Krishtin apo jo.Parimi dhe motivi duhet te jete biblik por edhe metoda eshte biblike. Ne kutura te ndryshme Perendia ka vepruar ne menyra te ndryshme dhe ne kohe te ndryshme Perendia ka vepruar ne menyra te ndryshme, kjo patjeter qe nuk do te thote qe te mos drejtohemi nga Fryma ne duhet te drejtohemi nga Fryma por te jemi te hapur per cdo drejtim qe Fryma na jep duhet qe te zgjerohemi ne mendje dhe horizont te jemi te hapur per cdo gje.
    Alban, me sa shoh nuk më ke kuptuar qartë. Kur unë flas për metodat moderne nuk e kam fjalën me mjetet që përdoren. As për internetin as per telefonat, as për avjonët dhe për asgjë nga këto.

Unë e kam fjalën për ndryshimin e parimeve biblike. Parimet biblike kanë ndryshuar sot.

Ti p.sh. në një shkrim më lart flet për domosdoshmërinë e shkollave biblike. Këtë gjë nuk e vëmë re në Dhjatën e Re. Jezusi përdori për përhapjen e ungjillit akoma edhe njerëz pa shkollë. Kujto Pjetrin, i cili konsiderohej si shtyllë për kishën.

Koncepti modern nuk ka arritur të kuptojë se të jesh i aftë për t'i shërbyer Krishtit, mbi të gjitha ke nevojë të njohësh Krishtin. Koncepti modern, nuk ka arritur të kuptojë se të njohësh Krishtin, nuk do të thotë të bësh një shkollë biblike, apo të jesh në gjëndje të memorizosh çdo varg të Biblës. Koncepti modern nuk ka arritur të kuptojë se njohja e Krishtit është diçka që ndodh brenda nesh, në frymë, atje ku Ai me të vërtetë banon, dhe të aftë për ta gjetur Atë në frymë dhe për të bërë miqësi me Të dhe për të kaluar kohë me Të, janë të gjithë njerëzit, të shkolluar dhe jo.

Kjo eshte e vertete sepse me te vertete qe i paralizuari nuk kishte nevoje per para ne ate moment por per sherim dhe kur ai te sherohej do te kishte mundesi jo vetem te adhuronte Perendine dhe te hynte ne tempull por edhe te punonte qe te nxirrte buken e gojes amen.Por ne qofte se do te qe i sheruar dhe do te kishte problem me papunesine sic ka sot shpesh ne Shqiperi atehere ashtu sic thote Jakobi qe besimi yne pa vepra eshte i vdekur , si mund te themi qe duam dike dhe nuk i japim gjene per te cilen ka nevoje nese ka nevoje per ushqim atehere do ti jap ushqim ose do te bej nje projekt kur behet fjale per komunitet te tere qe eshte i papune per shkak te pashkollimit . Projekti tjeter do te ishte per ti ndihmuar te lexojne ose te shkruajne ne kete menyre do te mund te lexojne edhe biblen.
    I dashur vëlla, duhet të kuptosh fuqinë e Jezu Krishtit dhe zakonisht fuqia e Tij bëhet e qartë në dobësinë tonë. Sot misionarët vinë me fuqi të madhe, me para shumë dhe në vëndin ku ata jetojnë sjellin Amerikën, Gjermaninë apo Italinë aty. Dua të them që nuk u mungon asgjë, kanë një rrogë të majme dhe duke pasur të gjitha këto, bëjnë edhe "veprën e Zotit". Ky është një koncept modern nuk ka asgjë të përbashkët me parimet e Dhjatës së Re.

Po, njerëzit mund të kenë nevojë për punë dhe për ndihmë financiare, por mbi të gjitha ata kanë nevojë për Krishtin. Për sa i përket ndihmës financiare, nëse duam të shohim parimet e Dhjatës së Re, do shohim se kjo ndihmë u jepet vëllezërve dhe motrave që janë në nevojë, por edhe kjo gjë bëhet me kriter. Nuk ka nevoj të sjell vargje tani për këtë, por po të duash edhe e diskutojmë këtë gjë.

Patjeter qe ashtu eshte dhe ke te drejte sepse kam pare kisha ose organizata te tilla qe ne vend te drejtohen nga Fryma por bejne projekte nga mendja e tyre. Por sinqerisht qe kjo nuk dmth qe Fryma nuk na shtyn te bejme projekte. Psh si do ti arrish ti studentet shqipetar per ungjillin? Por a e di ti se nqs do te ndihmojme te vejat e kishes apo jetimet ne na duhen para dhe projekte ose fonde? Pali ka thene qe te kujdesemi per ta dhe jo ti leme ne dore te fatit. Patjeter qe Zoti do te kujdeset por a nuk ka zgjedhur Zoti kishen te kujdeset per to?
    Dhe duke ditur qe Pali ka qene nje autoritet nga Perendia dhe fjalet e tij jane nga Perendia.
    Më trego sikur edhe një projekt në Dhjatën e Re. Të thirresh nga fryma për të arritur studentët, nuk mendoj se duhet ndonjë projekt 6 mujor, 1 vjecar apo edhe 5 vjecar. Atyre që ua ka vënë Zoti në zemër, do gjejnë mënyrën, te drejtuar nga Ai, t'u flasin studentëve.

Për sa i përket vejuashave, Pali e ka fjalën për vejushat që i përkasin kishës, jo për njerëzit e botës. Pra kur në një kishë lokale, ndodhet ndonjë vejushë që nuk ka fëmijë që mund ta mbajnë, atëhere është turp për kishën të mos i ndihmojë këto vejusha. Pra, ajo që thotë Pali, është krejt ndryshe nga ajo që ke kuptuar ti.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Alban, me sa shoh nuk më ke kuptuar qartë. Kur unë flas për metodat moderne nuk e kam fjalën me mjetet që përdoren. As për internetin as per telefonat, as për avjonët dhe për asgjë nga këto.

Unë e kam fjalën për ndryshimin e parimeve biblike. Parimet biblike kanë ndryshuar sot.

Ti p.sh. në një shkrim më lart flet për domosdoshmërinë e shkollave biblike. Këtë gjë nuk e vëmë re në Dhjatën e Re. Jezusi përdori për përhapjen e ungjillit akoma edhe njerëz pa shkollë. Kujto Pjetrin, i cili konsiderohej si shtyllë për kishën.

Marcus a nuk ke lexuar per apostullin Pal i cili ne nje situate ku nuk po e mbeshteste kisha me financa ai filloi te punoje vete me akuilen duke bere cadra dhe keshtu jo vetem qe pali ,mund te ushqehej vete por edhe mbeshteste keshtu gjithe grupin me te cilin po sherbente. Por pikerisht ne kete kohe Pali pra punonte ne mengjes , shkonte dhe jepte mesim ne nje shkolle biblikie ku jepte mesim duke mesuar besimtare te tjere , kjo shkolla ishte e nje personi me emer Tiran. Nderkohe qe ne darke Pali shkonte neper kisha dhe predikonte. Me sa me kujtohet kjo gje zgjati nja 2 vjet. Pali ishte duke dhene mesim ne kete shkolle per rreth dy vjet. Tamam si disa shkolla biblike sot.
    Pastaj Pali i thote vete Timoteut qe te mesoje te tjerve ato qe vete kishte mesuar ne menyre te tille qe vete ata qe do mesonin te mesonin te tjere. Ku ne cfare vendi do ti mesonte Timoteu besimtaret ? Patjeter qe duhej nje vend i qete mendoj se ne kishe ose edhe ne ndonje shtepi.
    Vete Timoteun e kishte mesuar edhe gjyshja e tij Loide dhe patjeter qe e kishte mesuar duke marre kohe me Timoteun.
    Vet Jezusi merrte kohe me dishepujt dhe i mesonte ata duke u bere seminare biblike dhe ua tregonte edhe ne praktik, ata shkonin ne vende ku nuk kishte persona te tjere qe ti shqetesonte .
    Tek veprat e apostujve tek kapitulli 1 Jezusi ndejti me dishepujt per 40 dite dhe i mesoi ne lidhje me shkrimet e shenjta dhe ua hapi mendjen duke i mesuar dhe ky ishte nje mesim madje tamam si nje shkolle biblike dhe me pas Jezusi tha qe do te vije Fryma e Shenjte mbi ju dhe do te merrni fuqi per te predikuar, patjeter qe nuk eshte e thene se duhet me pare te besh shkolle e pastaj te pagezohesh me Frymen , Ti mund te jesh i pagezuar sepse Jezusi te pagezon por me mbrapa ptjeter qe ke nevoje te besh edhe shkolle biblike. Apollo ishte nje dishepull dhe ai ishte nje mesues shume i mire mund te vesh re qe ai mesonte dishepuj te tjere gjersa me pas erdhi Pali dhe u lut qe te pagezohej me Frymen por para kesaj ai jepte mesim dishepujve te tjere dhe ishte si nje shkolle.
    Profeti, gjyqtari, prifti Samuel ishte ai qe hapi nje shkoll profetesh ne kohen e gjyqrareve dhe kjo ishte nje nga gjerat me te zgjuara qe ai ose ndonje gjyqtar beri ne ate kohe te erret.
    Sepse ne ate kohe mungonin liderat e perendishem.

Koncepti modern nuk ka arritur të kuptojë se të jesh i aftë për t'i shërbyer Krishtit, mbi të gjitha ke nevojë të njohësh Krishtin. Koncepti modern, nuk ka arritur të kuptojë se të njohësh Krishtin, nuk do të thotë të bësh një shkollë biblike, apo të jesh në gjëndje të memorizosh çdo varg të Biblës. Koncepti modern nuk ka arritur të kuptojë se njohja e Krishtit është diçka që ndodh brenda nesh, në frymë, atje ku Ai me të vërtetë banon, dhe të aftë për ta gjetur Atë në frymë dhe për të bërë miqësi me Të dhe për të kaluar kohë me Të, janë të gjithë njerëzit, të shkolluar dhe jo.

Nuk mendoj se mund te njohesh Krishtin nqs nuk rri me Te. (Me thuaj me ke rri te te them se kush je). Si mund te rrish me Krishtin ? Si mund te qendrosh me Te dhe ne Te? Patjeter qe duke kaluar kohe me Te. Por si mund te kaloje kohe me Te? Duke lexuar fjalen e Tij dhe duke e studiuar, e theksoj duke e studiuar eshte shume e rendesishme sepse keshtu do te kemi njohjhen e Tij duke ditur per Te dhe duke pare se cberi Ai..Ai tha kush nuk zbaton urdherimet e mia nuk eshte dishepulli Im. Por si mund ti zbatoj urdherimet? Duke i lexuar duke i studiuar dhe duke i zbatuar pastaj ne praktike. Se nqs nuk i lexoj dhe nuk i studioj atehere nuk i di urdherimet e Tij.
    Dhe sigurisht duke kaluar kohe miqesie me Jezusin ne lutje, Por edhe duke u lutur per gjera nga me te ndryshmet.
    Keshut pra une mesoj dhe i zbatoj ato qe Ai ka thene dhe jam i sigurte per ato gjera qe Ai me drejton.
    Zoti Jezus na drejton permes fjales se Tij dhe permes Frymes se Shenjte por gjithashtu Fryma e Shenjte na drjteon permes fjales se Tij.
    Nese nuk studioj fjalen nuk mund te drjtohem ne menyre te sukseshme nga fryma e Shenjte.

Pastaj Jezusi kur i8 zgjedh njerezit qe ta ndjekin nuk shikon shkollimin por gjate kohes qe i mban afer i meson ne lidhje me gjerat e mbreterise se Perendise.

I dashur vëlla, duhet të kuptosh fuqinë e Jezu Krishtit dhe zakonisht fuqia e Tij bëhet e qartë në dobësinë tonë. Sot misionarët vinë me fuqi të madhe, me para shumë dhe në vëndin ku ata jetojnë sjellin Amerikën, Gjermaninë apo Italinë aty. Dua të them që nuk u mungon asgjë, kanë një rrogë të majme dhe duke pasur të gjitha këto, bëjnë edhe "veprën e Zotit". Ky është një koncept modern nuk ka asgjë të përbashkët me parimet e Dhjatës së Re.

Ti me permende Abrahamin disa dite me pare dhe duhet te dish qe kur Abrahami ju bind Perendise pa e ditur se ku do te shkonte ai kishte me vete shume pasuri dhe ishte shume i bekuar sepse Zoti e kish bekuar.
    Sigurisht ka pasur dhe mund te kete gabime te misionareve ne lidhje me ate qe nuk duhet te sjellin kulturen e tyre por te sjellin vetem mesazhin e Krishtit, dhe kulturen e bibles. Por megjithate mua nuk me shqeteson shume nes ndonje Shqipetar mund te filloje te jetoje sipas kultures amerikane kjo nuk eshte mekat por me shqeteson fakti se a jane besimtaret te rrenjosur ne Krishtin apo jo?Apo mos ndoshta kane deshura te tilla si te shkojne ne amerike dhe te punojne atje?

Edhe Jezusi kur turmat kishin nevoje nuk i dha vetem ushqim frymeror por edhe buke, Ai i shumoi buket dhe peshqit dhe njerezit hengren sa deshen madje dishepujt mblodhen ate qe ngeli.Jezusi ket e beri dy her thuhet ne bibel.Jezusi madje plotesoi edhe nje deshire ne nje dasem dhe e shnderroi ujin ne vere. Edhe profetet kishin shkollime te ndryshme psh: Danieli, Jeremia, Isaia etj..
    A nuk i dha Perendia judenjve rregullat se si te jetonin? A nuk u dha menyra se si te ndihmonin te varferit? Ai madje dha edhe ligje se si te ndihmoheshin te varferit ne. Boazi ishte njeri nga ata qe e respektonte dhe e zbatonte ligjin e Zotit per te ndihmuar te varferit. Ai ndihmoi Ruthin por kur ndihmoi ate mund te kete ndihmuar edhe te varfer te tjere. A nuk jane keto projekte te Perendise per te ndihmuar te varferit? Duhet me e lexu ate librin e numrave dhe te ligjit te perterire sepse aty meson shume gjera madje edhe levitiku na meson shume gjera.

Po, njerëzit mund të kenë nevojë për punë dhe për ndihmë financiare, por mbi të gjitha ata kanë nevojë për Krishtin. Për sa i përket ndihmës financiare, nëse duam të shohim parimet e Dhjatës së Re, do shohim se kjo ndihmë u jepet vëllezërve dhe motrave që janë në nevojë, por edhe kjo gjë bëhet me kriter. Nuk ka nevoj të sjell vargje tani për këtë, por po të duash edhe e diskutojmë këtë gjë.

Patjeter mund ta diskutojme.

Më trego sikur edhe një projekt në Dhjatën e Re. Të thirresh nga fryma për të arritur studentët, nuk mendoj se duhet ndonjë projekt 6 mujor, 1 vjecar apo edhe 5 vjecar. Atyre që ua ka vënë Zoti në zemër, do gjejnë mënyrën, te drejtuar nga Ai, t'u flasin studentëve.

NUk thashe qe smund tu flasesh ne menyre te drejt perdrejt, por se nese Fryma na drejton per te bere projekte atehere duhet ti bejme, ne menyren qe do Ai.
    Ti me kerkon per kete gje nga dhjata e re, Dhe une te trgova pak me larte nga dhjata e vjeter, por megjithate edhe nga dhjata e re kam nje shembull.
    Jezusi kishte nje thesar dhe kete thesar e mbanin dishepujt (me duket se Juda iskarioti) Por ky thesar mbahej per te ndihmuar te varferit. pra keto ishin para te vena menjane per te bere kete veper te mire. A nuk eshte ky nje projekt se si te ndihmosh te varferit? Tani nuk e di se si e benin qe te ndihmonin a me ushqime a me para por di qe i ndihmonin.
    Tjeter me sa di une kisha mblidhte para nga dishepuj te ndryshem pas momentit qe ndodhi predikimi i Pjetrit dhe qe u kthyen rreth 3000 veta tek Krishti tek veprat e apostujve. Por lind pyetja per cfare po i mblidhinin gjithe ato para? Une besoj se ishin per vellezerit qe ishin nga kombet te ardhur aty per te vajtur ne tempull por kur pjetri u predikoi ata filluan te besojne dhe te rrine me apostujt dhe dishepujt por kishin nevoje per ushqim. Gjithashtu kur kisha u rrit apostujt nuk mund tu sherbenin ne tavolin te gjitheve (projekt per te ushqyer njerez te varfer ose vejusha) prandaj zgjodhen (jo ata vete) 7 burra me deshmi te mire me Fryme te Shenjte dhe Urtesi qe te benin kete pune.Vihet tre qarte jetu se keta burra ishin te mbushur me Frymen (te drejtuar nga Fryma) dhe kishin urtesi(te zgjuar, te afte per ate pune ,te afte per te zgjidhur ceshtje te tilla, te pergatitur per ate gje). Eshte shume e rendesishme te zgjedhesh njerez te tille ne keshtu lloj punesh. Dhe aty nga keta burra ishte edhe stefani qe qe edhe deshmori i pare, si dhe Filipi qe predikonte me pasion me vone.
    Heres tjeter kur te sjell ndoshtea edhe te shkruar dicka ne lidhje me librin veprat e apostujve do te flas prap per keto gjera.

Për sa i përket vejuashave, Pali e ka fjalën për vejushat që i përkasin kishës, jo për njerëzit e botës. Pra kur në një kishë lokale, ndodhet ndonjë vejushë që nuk ka fëmijë që mund ta mbajnë, atëhere është turp për kishën të mos i ndihmojë këto vejusha. Pra, ajo që thotë Pali, është krejt ndryshe nga ajo që ke kuptuar ti.
    Patjeter keshtu thash edhe une . por duhet program dhe duhet projekt per ket pune sepse ka shume gjera ketu.

1. kisha mund te kete shume anetare dhe ndoshta kur behet fjale qe ka shume perndjekje mund te kete edhe shume vejusha ose vejane.

2. femijet e tyre duhet te shkollohen dhe te hane ushgqim, kush do te pergatise ushqiimin? kush do ti ndihmoje per te mesuar?Kush do ti ndihmoje femijet per te mesuar fjalen e Zotit?

3. Te duhen fonde per kete pune te duhet te japesh llogari se ku i merr fondet, si i shpenzon, cfare ble me keto fonde, dhe per keto gjera duhen edhe fatura.

4. eshte nje pune qe eshte e veshtire nuk mund ta bejne apostujt sepse ata merren me predikimin e fjalkes, prandaj zgjidhen dhjalket te cilet organizojne punen se si ta bejne ne menyre qe te kete rregull dhe mirekuptim.
    Ne kete rast duhet nje program i detajuar per shpenzimin e diteve, sepse kjo eshte nje sherbese me vehte.

5. Pastaj kisha ka brenda mesues dhe jo vetem apostuj apo ungjilltare ose profete apo barinj. Roliu i mesuesit eshte te mesoje te rriturit: burrat, grate por edhe femijet. Por nuk do te merret vetem nje mesues me keto gjera Pastaj Zoti ka vemndosur shume mesues ne kishe qe te mesojne fjalen e Zotit. Dhe keta mesues bejne programe se si tua japin fjalen dhe pergatiten.

6. Ka sherbesa per te arritur komunitete te tjera Zoti tha te shkojme te fitojme boten per Krishtin, dhe nuk eshte e lehte me disa njerez te cilet nuk kane asnje lloj formimi, sidomos ne Shqiperi. Une njoh nje djale qe eshte tek juridiku ketu ne tirane dhe ai nuk eshte student por lypes, dhe u hidhet vajzave ne qafe per ti bere ato te bezdisen qe ti japin detyrimisht ndonje lek. Por si i behet me kete djale ku ai te rritet si do te ushqehet ai? kur te shkoje 20-30 vjec ai ndoshta do te kerkoje te vjedhi dhe te vrasi, por ne si besimtare duhet te bejme projekte restaurimi per keta njerez qe ti ndihmojme te kene zanat dhe ti afrojme edhe te Krishti.

Po me njerezit e droguar cfare do te bejme?

Po kur ka ndonje tragjedi?

Do thush ti le te merret shteti me keto gjera.

A e di ti qe shpesh shteti nuk merret dhe madje vijne organizata Islamike qe i ndihmojne dhe ata shkojne e behen pastaj mysliman. Pse te mos shkojme ne te krishteret dhe ti tregojme dashurine eZotit dhe ti ndihmojme madje jo si myslimane tqe e bejne me kusht qe te vijne ne xhami por pa kushte, dashuri pa kushte dhe me vepra.Por qe te kemi mundesi per keto vepra na duhen fonde projekte , plane. Dhe nje gje e fundit: Po me Kosovaret qe erdhen duke u ngjeshur ne Shqiperi, si do te behej me ta a do ti linim ashtu apo do te themi qe kisha nuk ka nevoje te merrte me kete gje, keto gjera jane bere me plane projekte, dhe programe, te pergatitura nga fryma e Shenjte. Ka edhe nje mori te madhe gjerash qe mund te flasesh ne lidhje me kete teme, nuk mbaron vetem me kaq.

Te lutem lexoji me kujdes.
    Zotoi te bekofte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 04-11-2009 më 09:47
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Pershendetje vellezer dhe motra ne Krisht

Pa dashur te hyj ne detaje te bisedave qe jane bere me siper, do doja te thosha dicka qe kam verejtur tek ky forum (forumi ungjillor)

Ketu jane te krishtere te dy rrymave qe shkruajne. Eshte rryma ungjillore (qe perkrah kishat e organizuara me pastore dhe/ose pleqesi) dhe rryma e kishave organike (qe mblidhen neper shtepi ne menyre informale, thjesht ne bashkesi vellezerish dhe motrash)
    Kishat organike jane klasifikuar gabimisht si Kisha Ungjillore. Kjo sepse ato nuk kane pasur nje ze deri tani ne Shqiperi, por tani zeri i tyre eshte me i qarte.

Ne rast se ky forum do vazhdoje te jete shtepia e perbashket e te dyja rrymave, atehere duhet te mundohen te bashke-ekzistojne ne paqe dhe dashurine e Krishtit, pa i interpretuar shkrimet e njerit apo tjetrit si "gjykim", por si nje zbulese e Krishtit

Ju pershendes ne Krisht
    Te them te drejten nuk kam degjuar shume per keto kishat organike si nje rryme , kam degjuar qe mund te mbjellesh nje kishe shtepi por qe te jete nje rryme e ndare nga kisha ungjillore nuk e kisha degjuar. Me sa kam pare Marcus nuk eshte se ka nje doktrine tjeter nga ajo e ungjilloreve madje duket sikur eshte ungjillor.
    A mund te me thush me shume ne lidhje me kishat organike?

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Te them te drejten nuk kam degjuar shume per keto kishat organike si nje rryme , kam degjuar qe mund te mbjellesh nje kishe shtepi por qe te jete nje rryme e ndare nga kisha ungjillore nuk e kisha degjuar. Me sa kam pare Marcus nuk eshte se ka nje doktrine tjeter nga ajo e ungjilloreve madje duket sikur eshte ungjillor.
    A mund te me thush me shume ne lidhje me kishat organike?
    Alban, në lidhje me diskutimet që kemi bërë do doja që të mos vazhdoj më gjatë. Të falenderoj për pjesmarrjen tënde dhe të inkurajoj që gjithmonë të shprehësh mendimin tënd, pamëvarësisht ndryshimeve të bindjeve tona.

Nuk dua të vazhdoj më tej se e ndjej se nuk po mund të kuptohemi dot dhe po të vazhdojmë do përsërisim veten vazhdimisht. Thjesht dua te them se mendoj se disa gjëra nga Bibla i interpreton sipas dogmës së cilës i përket. Kam përshtypjen se duhet të heqësh syzet me të cilat lexon Biblën dhe atëhere do mundesh të shohësh disa gjëra më qartë, por me sa shoh, nuk je gati akoma t'i heqësh ato syze, jo se nuk dëshiron, por nuk e ke kuptuar akoma se i ke veshur. Të lutem, mos ma merr për keq këtë që të thashë. Uroj që të jem unë gabim, por sinqerisht e them, mendoj se nuk jam gabim, sepse dikur kam qenë edhe unë në vëndin tënd.

Të lutem shumë gjithashtu të mësosh të citosh shkrimet, sepse me mënyrën qe e bën, është shumë e ngatërrueshme për të tjerët. Vizitorët e mëvonshëm, nuk do e kuptojnë se shkrimet në të zeza janë shkrimet e tua, por do mendojnë se janë të miat. Deri atëhere shpresoj se moderatori do t'i ketë rregulluar ato shkrime, prandaj e lus që t'i moderojë pak dhe t'i bëjë të dallueshme.

Përsa i përket tani, kishave organike dhe kujt rryme i bëj pjese unë.

Unë e njoha Krishtin në kishat ungjillore. Por pas disa vjetësh në kishat ungjillore arrita të kuptoj se kisha e sotme nuk ka asnjë lidhje me kishat e shekullit te parë, për sa i përket praktikave. E theksoj që të mos keqkuptohem, flas vetëm për mënyrën se si funksionojnë kishat, jo për anën doktrinore. Pra, për sa i përket anës doktrinore, kam të njëjtin besim me ato të kishave ungjillore, pak a shumë. Por përsa i përket mënyrës se si duhet të funksionojë kisha, i jam kthyer praktikave të kishës së Dhjatës së Re. Këto kisha mund të quhen kisha-shtëpi, kisha të thjeshta, apo kisha organike. Por jo të gjitha kishat-shtëpi, pra ata që mblidhen në shtëpi janë edhe kisha organike.

Kisha organike nuk është një tabelë, siç themi p.sh. Kisha Babtiste, Kisha Pentekostale, etj. Këto kisha të cilat më përfaqësojnë mua, janë kisha që nuk kanë asnjë emër apo tabelë, por quhen organike, për shkak të funksionimit të tyre. Pra ato janë si një organizëm i gjallë, prandaj quhen dhe organike, pra nuk janë të organizuara. Ata mblidhen nëpër shtëpia në mënyrë të thjeshtë dhe funksionojnë spontanisht, si një organizëm i gjallë. Këto kisha nuk kanë nevojë as për organizime, as për programe, as për projekte. Këto kisha veprojnë ashtu siç i drejton Fryma.

Për më tepër të këshilloj të lexosh temën: "Përse nuk shkoj më në kishë". Në atë temë do kuptosh më qartë besimin tim mbi funksionimin e kishës.

P.S. I lutem edhe një herë moderatorit të ndajë të gjitha komentet që janë bërë këtu, në një temë të veçantë.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje Alban

Do hap nje teme te re per Kishat Organike sepse nuk dua ta mbingarkoj kete
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Kam degjuar se peshkataret nuk perdorin te njejtin grep kur duan te kapin peshq te ndryshem , tjeter grep do nje lloj peshku dhe tjeter grep do nje tjeter lloj peshku, si dhe cdo ambjent ka rrjeten e vet qe duhet perdorur. Ne liqene duhet nje lloj rrjete dhe ne dete nje tjeter lloj rrjete dhe ne lum do nje tjeter lloj rrjete , .
    Keshtu eshte edhe me njerezit nuk mund te ungjillizoj ne te njejeten menyre njerezit me shkolle dhe biznes te madh ashtu sic ungjillizoj nje person qe jeton ne fshat. dHE NDRYSHON UNGJILLIZIM QE I BEN NJE KOMUNITETI BIZNESMENESH NGA UNGJILLIZIMI qe i ben nje komuniteti njerezish te varfer pa pune madje edhe qe nuk i japin asnje te drejte sic jane Romet ne Shqiperi (jo te gjithe), sepse ketu nuk eshte se respektohen shume ligjet , madje eshte krejtesisht ndryshe menyra se si te sjellesh tek Krishti nje komunitet drogmenesh nga ata qe rrine rrugeve dhe prostitutash.
    Pali tha madje vet jezusi qe te arrijme te gjithe njerezit per Krishtin jo vetem komshijte tane dhe disa te tjere.
    A e di ti se si ja bene misionaret per te ungjillizuar kanibalet ne ishujt fixhi, vanuatu apo edhe vende te tjere ne Oqeani? Patjeter qe kur shkuan atje ishin te drejtuar nga Fryma e Shenjte dhe ne fakt nuk eshte se kishin ndonje projekt por kur shkuan atje e pane te nevojshme qe te rrinin nje kohe te gjate dhe te benin disa gjera si psh: te mesonin gjuhen e tyre , te mesonin kulturen e tyre, te mesonin te organizonin mbledhje me ata njerez qe te flisnin per Jezusin, etj por iu deshen nje kohe shume e gjate dhe iu deshen te futesjhin ne boten e tyre.
    te sugjeroj te lexosh nje liber titullohet FEMIJA I PAQES
    Nese duam te fitojme njerez per Krishtin duhet te jemi afer Krishtit, Fjales te jemi te Mbushur me Frymen e Shenjte , te drejtohemi nga Fryma, te kemi urtesi, te kemi dhembshuri9, frytet e Frymes , dhuntit e Frymes , njohje te personave qe do te takojme, etj te gjitha keto duan kohe qe tu perkushtohesh.l
    Nqs ju jeni mbledhur sebashku si kishe Organike jeni mbledhur duke kaluar nje fare kohe. Nuk eshte se u mblodhet direkt, dhe fap u bene te gjithe besimtare.

Marcus me kupto drejte nuk po te kundershtoj por po te tregoj njeren ane te medaljes.
    Ti po thekson njeren ane te medaljes dhe une poi shtoj theksimit tend edhe anen tjeter.
    Monedha ka dy ane.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 04-11-2009 më 11:28

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga marcus
    "Dhe ai u tha: 'Kur të luteni, thoni: "Ati ynë që je në qiej, u shenjtëroftë emri yt, ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullneti yt si në qiell edhe në tokë'." (Luka 11:2)

Lutja e vërtetë na jep neve mundësinë më të madhe për mohimin e vetvetes. Kur ishte hera e fundit që ne u lutëm jo për programin tonë, por për ardhjen e Mbretërisë së Perëndisë dhe që të bëhet vullneti i Tij? Kur ishte hera e fundit që erdhëm para Zotit, jo për të plotësuar nevojat tona, por për të plotësuar neovojat e Tij? Kur ishte hera e fundit që dëshirat tona ja nënshtruam Atij dhe që e dhamë tërësisht veten tonë në lutje që Qëllimi i Perëndisë të përfundohet? Kur ishte hera e fundit që ne e ndamë veten tonë nga familja, shokët dhe punët tona dhe kërkuam Zotin; jo për të marrë një bekim prej Tij për të bëhemi një bekim për Të?
    Do doja që t'i përgjigjeshit këtyre pyetjeve apo të komentonit diçka, sipas asaj që Zoti mund t'ju drejtojë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Atëherë Jezusi, mbasi e hodhi vështrimin përreth, u tha dishepujve të vet: "Sa vështirë është për ata që kanë pasuri të hyjnë në mbretërinë e Perëndisë!". Dishepujt u habitën shumë nga këto fjalë të tij. Por Jezusi foli përsëri dhe u tha atyre: "O bij, sa e vështirë është që të hyjnë në mbretërinë e Perëndisë ata që mbështeten te pasuria. Éshtë më e lehtë që një deve të kalojë nëpër vrimën e një gjilpëre, se sa të hyjë një i pasur në mbretërinë e Perëndisë". (Marku 10:23-25)

Çështja nuk është se çdo dishepull duhet të mbetet pa një dyshkë në xhep. Çështja është se në këtë Mbretëri, vetëm Krishti ka vëndin e parë dhe ti nuk mund t'i shërbesh dy zotave. Pse pasuria është një pengesë kaq e madhe? Sepse e gjithë kjo ka të bëjë me vetveten. Për një njeri të pasur vetvetja përfaqësohet nga pasuria e tij. Për dikë të zgjuar, vetvetja përfaqsohet në mënçurinë e tij. Për një njeri të mirë, vetvetja përfaqësohet më shumë në mirësinë e tij. Për njeriun e fortë, vetvetja përfaqësohet së shumti nga fuqia e tij. TI je pengesa më e madhe e jotja për të hyrë brenda. Pse? Sepse nuk ka vend në Mbretërinë e Perëndisë për Krishtin dhe për Vetveten. Të braktisësh Mbretërinë e Vetvetes dhe të hysh në Mbretërinë e Perëndisë, është me të vërtetë një Rrugë e Ngushtë dhe të pakët janë ata që do e gjejnë.
    Amen!
    Ky mesim eshte gjithmon shume i rendesishem per te krishterin
    .Jo me kot Krishti, Parane e quan nder sfidat me te rendesishme per te,ne raport me Vehten.
    Ai jo me kot e thote : Ose do te me qendrosh besnik Mua ose Parase,
    Por njerin nga te dy do t'a mashtrosh!
    Pershendetje

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •