Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 74
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nė vazhdim tė mendimeve tė mia, pra ėshtė mė mirė t'i thuash tjetrit se ka nevojė pėr Krisht sesa ka nevojė pėr tė lexuar Biblėn. Sapo tjetri tė ketė kuptuar nevojėn qė ai ka pėr Krisht, do tė pėrdorė ēdo mjet qė tė marrė Krisht dhe njė nga mjetet do jetė edhe Bibla.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Luani33 Lexo Postimin
    histori e vertete
    Nje i ri vella ne Krisht, ne nje bisede me nje tjeter vella me shume eksperjence, i deshmonte per mardhenjen qe kishte ne jeten e tij si i krishter,dhe gjith kohen ne cdo shprehje qe perdorte nuk harronte te thoshte me saktesi kapitullin dhe vargun e Bibles.Mbas nje kohe vellai me i vjeter i thoteo te jap nje keshille me shume dashamiresi ,ki kujdes ,se nga kujdesi i madh per Biblen mund ta zevendesosh ate ne zemren tende me Krishtin!(kete ndodhi po e tregon vellai i ri qe i ka ndodhur disa vite me pare .Ne fillim mu duk si habi ,aq sa e mora me rezerve "si mund te ndahej Bibla nga Krishti"?!
    Por sot kuptoj se ai vella kishte shume te drejte.Bibla,Shkrimet qe marrim aty kane ushqim kur aty kerkojme nje gje: KRISHT!po tjeter? -vetem KRISHT!
    Ne se verejme me kujdes, do te kanstatojme se Bibla mundet qe vargjet kur lexohen me "mendje" kthehen ne shpate per argumente,dhe ku aty nuk ndodhet me Krishti .
    Dhe "mendja" kerkon aty ,ate argument qe desheron ti per t'ja vervitur vellait (dhe cuditerisht Bibla ta jep vargun e cmuar per tja thyer turite atij vellai qe te kundershton pa llogjike !
    Cudia ndodh neser, kur ti i bindur se do ta kapesh mat vellane, me te cilin je diametralisht kunder dhe je i pregatitur nga Bibla me shum argumente , vjen ai me akoma me shume argumenta nga kapituj dhe vargjet edhe ai po nga Bibla...,si mburoje e shpate kunder teje!dhe Lufta me e ashper ndodh kur per vargjet,qe ti ndjeheshe i forte, i degjon nga kundershtari me arsyetime krejt te kundert nga te tuat!
    Dhe te mos harrojme se jane ndare kishat ne dy tre te tjera.Jane ndare ne lloje donominacjane,per nje varg qe nje kishe e ka me te cmuar ,nje tjeter as do ta degjoje fare!dhe mund te shkojne ne gjykime deri atje sa te gjykojne faktin se ne ate kishe a mund te shpetohesh!!
    Me dhimbje por eshte shume e vertete.Ne jemi te Krishtere e themi me krenari qe jemi.Askush nuk thote une jam Bibliar....
    Fryma nuk mund te qendroj vetem ne Bibel.Krishti tha une nuk bej asgje nga vetja ,por eshte Ati ne mua..dhe ne themi asgje nuk bejme dot nga vetja por Krishti qe eshte ne,dhe ne e gjejme shpesh Krishtin ne Bibel,por edhe ne deshmi te shkruara e te deklaruara nga vellezer e motra edhe sot.Krishti i gjalle dhe i fresket e jep veten ne shume forma.Larmia e ushqimit Frymor te Krishtit eshte e madhe.
    Por cdo ushqim sado i shijshem te jete(kujto ushqimin me te preferuar qe ke, a do te pranoje te haje vetem ate ne mengjes,dreke e darke?
    Atehere a mundet ne ta kufizojme e mardhenjen me Zotin e Gjithesise vetem
    me ngrenjen(leximin) e vargjeve te Bibles?-Mundet.por shum te varfer!

Ėshtė me tė vėrtetė e rrezikshme tė shfrytėzosh Biblėn pėr tė luftuar bashkėbesimtarin tėnd. Rreziku vjen nga ne njerėzit nga ne qė quhemi tė Krishtit dhe nuk ecim me Frymėn por me idetė tona njerėzore. Personalisht mė habit jashtė mase pozicioni qė mbani ndaj kėsaj ēėshtjeje dhe ideja qė pėrhapni se i krishteri nuk e ka tė nevojshėm leximin e pėrditshėm tė Biblės. Ėshtė e hera e parė qė nė jetėn time si i krishterė dėgjoj njė gjė tė tillė. Kurrė nė jetėn time e pėrsėris kurrė nuk kam dėgjuar njė gjė tė tillė nga goja e njė vėllai tė krishterė. Kam dėgjuar vetėm inkurajim dhe sugjerim tė leximit tė pėrditshėm tė Biblės.

Nuk mund tė bėsh njė krahasim tė njerėzores me hyjnoren. Nuk mund tė krahasosh njė ushqim njerėzor me njė ushqim hyjnor. Nuk mund tė krahasosh njė ushqim njerėzor kėnaqėsia e tė cilit zgjat pėr sa kohė je duke e ngrėnė, me kėnaqėsinė qė tė jep ushqimi frymor.

Kisha ndėrmend ti pėrgjigjesha edhe marcus1 mė poshtė por nuk do e bėj. Gjithashtu kisha ndėrmend tė sillja diēka nga Bibla, por duke lexuar kėto postime, mendova tė hesht dhe tė kėrkoj nga ju tė dy tė mė sqaroni pozicionin tuaj ndaj Biblės. Personalisht besoj se ėshtė shumė serioze kjo. Nuk i pėrgjigjem pyetjes me pyetje por thjesht pėrpara se tė vazhdojmė diskutimin tonė, ndjej tė nevojshėm kėtė sqarim. marcus1 i kam parasysh pyetjet qė mė ke parashtruar dhe do kesh edhe pėrgjigjen konkrete por pasi tė kemi sqaruar kėtė kapitull tė rėndėsishėm.

Ēfarė ėshtė Bibla pėr ju dhe ēfarė pozicioni mbani ju ndaj Biblės?

Nėn Hirin e Tij,

ns

Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Peniel, i krishteri ka nevojė tė jetojė 24 orė me Krishtin qė ėshtė Oksigjeni i Tij. Krishti ėshtė Oksigjeni i tė krishterit, jo bibla. Kjo do tė thotė, se dikush mund tė marrė Krishtin edhe nėse nuk e lexon Biblėn ēdo ditė, ndėrsa dikush mund tė mos marrė Krisht edhe nėse e lexon Biblėn ēdo ditė. I krishteri duhet tė qėndrojė vazhdimisht me Tė, nė mėnyrė qė tė ushqehet vazhdimisht nga Ai.

Leximi i Biblės nuk ėshtė gabim, pėrkundrazi, por kur ajo bėhet doktrinė, humbet qėllimin qė ka. Leximi i Biblės nuk ėshtė oksigjeni, por mjeti qė tė ēon tek Oksigjeni. Gabimi qė ndodh me tė krishterėt sot, ėshtė se ata kufizojnė mundėsitė e Zotit vetėm nė leximin e Biblės. Ėshtė sikur Zoti mund tė zbulohet vetėm aty, nė atė libėr.

Kam njė pyetje. Kishat e shekullit tė parė nuk kishin Bibėl. Shumica e besimtarėve ishin analfabetė. Si mendon ti, ishin ata tė deprivuar nga privilegji i tė njohurit dhe tė jetuarit Krishtin?
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kam njė pyetje. Kishat e shekullit tė parė nuk kishin Bibėl. Shumica e besimtarėve ishin analfabetė. Si mendon ti, ishin ata tė deprivuar nga privilegji i tė njohurit dhe tė jetuarit Krishtin?
    Marcus,

Me fal qe po hyj nga kendorja drejt e ne fushe, por desha te nderlidhem vetem me kete varg. Besimtaret e shekullit te pare, me te vertete ishin analfabete e nuk kishin Bibla, por ata i kishin njerezit e gjalle qe kishin jetuar me Fjalen dhe u flisnin per fjalen. Pra, nuk mblidheshin ashtu hajde se po mblidhemi e po e adhurojme Zotin. Por, e kishin nje bari qe u fliste dhe i drejtonte, e ata degjonin edhe pse s'kishin Bibla e nuk dinin te shkruanin e te lexonin.

Per mua personalisht, pervec marrjes pjese ne Meshen Shenjt dhe meditimit te fjales se dites, leximi edhe i pjeseve te tjera nga Bibla eshte mese i domosdoshem. Normalisht, pa u tepruar, dhe duke u perpjekur qe fjala e marre te jetohet ne bashkim sa me te ngushte me Krishtin, nen drejtimin e Shpirtit Shenjt.

Mos ma merr per ters nderhyrjen, por m'u duk e arsyeshme ta jap edhe mendimin tim.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Me fal qe po hyj nga kendorja drejt e ne fushe, por desha te nderlidhem vetem me kete varg. Besimtaret e shekullit te pare, me te vertete ishin analfabete e nuk kishin Bibla, por ata i kishin njerezit e gjalle qe kishin jetuar me Fjalen dhe u flisnin per fjalen. Pra, nuk mblidheshin ashtu hajde se po mblidhemi e po e adhurojme Zotin. Por, e kishin nje bari qe u fliste dhe i drejtonte, e ata degjonin edhe pse s'kishin Bibla e nuk dinin te shkruanin e te lexonin.

Per mua personalisht, pervec marrjes pjese ne Meshen Shenjt dhe meditimit te fjales se dites, leximi edhe i pjeseve te tjera nga Bibla eshte mese i domosdoshem. Normalisht, pa u tepruar, dhe duke u perpjekur qe fjala e marre te jetohet ne bashkim sa me te ngushte me Krishtin, nen drejtimin e Shpirtit Shenjt.

Mos ma merr per ters nderhyrjen, por m'u duk e arsyeshme ta jap edhe mendimin tim.

Te fala ne Krishtin!
    Dielli, sapo tė gjej kohė do tė tė pėrgjigjem edhe ty edhe Penielit, por tani pėr tani do doja tė tė pyesja, pėr cilėt njerėz tė gjallė e ke fjalėn dhe pėr cilėt barinj?

P.S. Ėshtė kėnaqėsi tė ndėrhysh ti edhe Toni77 dhe shpresoj qė tė mos ketė problem as Penieli pėr ndėrhyrjet tuaja. Unė nuk ju konsideroj miq kėtu, por pjesėtarė tė familjes sepse jeni vėllai dhe motra ime nė Krisht.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Po, po, Marcus, edhe une ty si vella ne Krishtin te shoh! Respektet e mia per ate cka mundesh me deshmu.

Krishti i shuguroi apostujt, te shtatedhjete e dyte e te gjithe ata te tjeret qe nuk permenden ne ungjij, dhe i nisi per te perhapur Lajmin e Mire. Pra, keta shpallnin dhe mbareshtonin fene. Ndersa Pjetrin Jezusi e la per drejtues/bari te grigjes se Tij, Kishes.

Te fala ne Krishtin!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Marcus,

Te fala ne Krishtin!
    Dielli dhe te tjerė, vellezer dhe motra, pershendetje dhe bekime per ju

Te gjithė ne qe lexojmė nga shkerimet e shenjta themi se Ato duhet te lexohen – me - tė - njėjten Ferymė qe edhe janė shkruar nėse deshirojmė tė kuptohen. Mirpor, ajo, mendoj se nuk ėshtė, - nuk vlenė vetem per Biblen por edhe pere shkrimet apo fjalet qe njeriu I flet, per jeten e perditshme.

Ndodhė nganjėher dhe njereiu nuk e kupton njeriun dhe kjo mundet edhe te sjellė pasoja, mirpor neve, apo ne kete rast, ne kete teme nuk duhet tena ndodhė ashtu. Prandaj, per ata edhe marr guximim edhe shkruaj ne kete temė edhe ne tema te tjera ne kete komunitet.

Nėse mendojmė tė kuptojmė njėri tjetrin, atėher duhet tia japim lirinė Frymes-Shpirtit dhe tė na flet, poashtu, duhet tė ia japim lirinė Frymes tė na shtjellon dhe tė na bėjė tė kuptojmė se ēka deshti vėllau apo motra tė thotė me kėto qe I tha. Nėse nuk veprojmė ashtu, mendoj se edhe mund te gabojmė ndaj njėri tjetrit dhe ėshtė e pa deshirueshme edhe per Zotin.

Dielli moter, ne kete rast dua te flas me ty pasi qe nihemi bashk dhe kemi kontakte si vella dhe moter dhe nihemi drejt per drejt, pos asaj jemi edhe te njejtes Kishė. Jam I bindur se ti ose me kundershton ose pajton me mua nen ndikimimin e dashurisė sė Krishtit, jam I sigurtė per kėtė.

Unė me vemendje kam percellur shkrimet ne kete temė dhe jam I bindur se; Fyma apo sikurse themi ne, Shpirti I Zotit ėshtė duke I levizur gjėrat nė kėto shkrime neper mes atyre qe I besojnė Perendisė - per te miren tone tė perbashkėt, pa dallime, te gjithė ne qe lexojmė dhe shkruajm. Kėshtu qe jam I bindur se kjo qe eshte shkruar eshte Frymė e Hyjit dhe per te miren tone – ushqim.

Ajo qe mė duket ėshtė se nuk e keni kuptuar (thellsinė) e shkrimeve te marcus1, as ti as tė tjeret, kjo edhe ishte arsyeja pse po shkruaj kėtė artrikull, nuk them per te tjerat. Nuk ėshtė qellimi i njė dueli se kush tha ashtu dhe kush kėshtu, por qellimi ėshtė tė arrijmė qe duke biseduar nė mes vedi, tė ndajmė nėmes vedi dashurinė dhe zbulesat qe kemi mga Zoti. Pra, Ai - marcus1, ne asnjė shkrim nuk ka thėnė (tė pakten ashtu unė nuk kam kuptuar) se most e lexohen dhe te besohen shkrimet biblike, bile ne njė rast ka terhjekur verejtjen; “kujdes” dhe duke thėnė se Bibla eshte mėse e nevojshme, por diēka ka me tė thellė ne kėtė shkrim, tė pakten mua ato shkrime ashtu po me flasin. Mendoj se nė jeten shpirtrore, sikurse kemi patur Dielli, edhe ne debatin tim dhe tendin kur u takuam heren e fundit, unė ashtu e kuptoj dhe e shpalli se Krishti dhe asgjė tjeter, jo shumė gjėra nė jeten e te krishterit por Krishti dhe gjithė tjerat pas Tij, jo edhe shumė doktrina, mesime dhe gjėra e sende por Krisht. Jo pse nuk janė tė dobishme edhe ato, por nė disa raste pikėrisht ato munden edhe ia ndajnė zemren njeriut nga Krishti, apo ato mund edhe tė ia zėnė frymen FRYMES duke ia mbushur menden njeriut se ia ke arritur, pra te gjitha gjėrat - te tjerat nė sherbim tė Krishtit, me Tė dhe ne Tė.

Dielli, Bibla duhet lexuar, pa tjeter, ēdo rresht bile, ketu pajtoj me seciln qe keshtu e thotė, per mua ėshtė Bibla ajo qe mi ka sjellur sytė, Krishti mė ka folur dhe mė folė nė rreshta te Bibles dhe mė ka orientue ka Ati im qiellor. Mirpor, mos te harrojmė se Biblen e lexojnė edhe njerezit qe as qe I besojnė fare bile, dhe asgjė nuk u flet, per kunderasaj, shumher u ka folur edhe djalli me ndoni rresht dhe I ka perfituar edhe mė shumė per boten e tij!
    Pse ndodhė kjo?

Bibla duhet te lexohet dhe pa njeriu mund tė jetė I varfer, por mos harrojmė se Biblen e lexojnė edhe ata qe besojnė se Krishti ėshtė njė profet dhe po me rreshta tė Bibles ata sherbehen per te argumetuar dhe arsyetuar bindjet e veta kunder te vertetes sė Hyjit nė Krisht!
    Pse ndodhė kjo?

Bibla duhet lexuar dhe nėse nuk lexohet per secilen ditė, unė ndjejė mungesė, por jo per rreshta por per Krishtin, por mos harro se Biblen elexojnė edhe ata qe besojnė se Jezusi ėshtė njė Engjull, dershmojnė se Jezusi nuk ėshtė Hyji dhe deshmitė e tyre janė ēdoher (sipas atyre) tė bazuara nė Bibel!
    Pse ndodhė kjo?

Biblen e lexojnė dhe e degjojnė njerėzit nė predikime dhe meditime nė mesha qe mbahen , nuk e di nese njeh ndonjėrin nga ata, por, unė njoh dhe kam parė me sy tė mij menjėher, pasi qe ka dalur njeriu prej Kishe, ishte pjesmarres ne meshė, kishte degjuar fjalen e Zotit nga Bibla dhe meditimet e lutjet, ai e ka vra njeriun nė afersi te Kishes!
    Pse ndodhė kjo?

Pse Dielli? moter e dashur, pse ndodhin kėto? Po te tregon vėllau I yt, sepse nuk e kan Krishtin por rreshtin. E kėtu ėshtė edhe problemi kryesor, sepse ai njeh shkrimet por nuk e njeh Krishtin e gjallė dhe nuk ia ka hapur deren e shtepisė.

Shumher rreshti ėshtė bė barikadė, ia ka verbuar sytė njeriut, rreshti i ėshtė bė doktrinė dhe pikėrisht ajo doktrinė i ėshtė bė barikadė dhe ia ka zėnė sytė e ballit njeriut. Shumher rreshti ėshtė bė arsye dhe njeriu ka marrur pushtet duke harruar se pushtet kishte edhe Adami por ai pushtet e verboi. Pushtet kishte dhe ka edhe djalli bile aq pushtet sa njėher edhe te Birit te Perendisė ia paraqiti dhe deshi ta godas, por pushteti ia humbi praninė e Zotit. Shumher rreshti na ėshtė bė arsyeja e bindjeve tona pa Krisht dhe po ai rresht na ka mbushur menden se jemi nė rregull dhe na ka verbuar sytė e ballit. Shumher rreshti nuk na ka lėnė tė kuptojmė se unė apo ai ėshtė sherbetor i Krishtit, po ai rreshti i thotė se Krishti ėshtė sherbetor i yti dhe ai ashtu ka menduar, ka qe ende ashu mendojnė dhe thonė se "unė e komandoj Krishtin"!!. Etj etj.

Bibla pa Krishtin ėshtė mallkim dhe faqe e zezė per at person. Nėse lexojmė Biblen duhet tė lexojmė Krishtin dhe tė mėsojmė se qka na flet Krishti per jeten e perditshme e jo te shiqojmė se ēka na flet rreshti biblik per ta arsyetue bindjen tone, apo dokktinen tonė, apo edhe faqen e zezė tonen.

Babagjyshi dhe katragjyshi I im, te paret e mij dhe ate tjerėt sikurse as nėna ime as nuk e kan lexuar Biblen, as nuk e kan pa me sy bile kurr, por ata kan degjuar zėrin e Zotit ne formen qe Zoti I ėshtė zbuluar, kan besuar nė Krishtin dhe i janė bindur dashurisė dhe urdhėrave te Zotit , jan pagėzuar dhe Fryma ka vepruar nė ta dhe neper mes asajė njeriu ėshtė shpetuar-shelbuar.

Ke thėnė:
    “por ata i kishin njerezit e gjalle qe kishin jetuar me Fjalen dhe u flisnin per fjalen.”
    Jo moter per besė, jo pse je large realitetit, je shumė afer dhe Zoti te don dhe te ka bekuar, por nuk je thellė, nuk e ke hedhur rrjetin thellė sikurse kerkon Jezusi nga Pjetri: “Grahi nė ujė tė thellė e hidhni rrjetat tuaja pėr tė zėnė peshk.”

Ishte dhe ėshtė Shpirti I Hyjit Ai qe na flet dhe na deshmon, nėse kishin jetuar dhe folur njerezit per Fjalen, unė atėher e kam besimin njerezor. Jo, jo, njerezit jo, Shpirti dhe jo njerezit. Jo historia po Shpirti, JO hirarkia por Shpirti, jo tradita por Shpirti, jo Sakramenti por Shpirti, jo Bibla por Shpirti dhe vetem SHPIRTI I SĖ VERTETES – HYJI. Gjithēka tjeter per njeriun duhet tė jetė e vdekur.

Misioni I Jezusit ishte edhe Ubgjilli I kthimit, por Misioni I Ungjillit, kryesori, ishte dhe ėshtė; ta njohim tė Birin.
    Ajo qe secili I krishter duhet tė mendoj ėshtė se Jezusi nuk na la njė Ungjill te shkruar dhe tė kaloj nė mbreterinė e vet, por Jezusi na dha Shpirtin e Atit dhe qe nepermes Shpirtit ne tė njohim Ungjillin dhe te Verteten. Bile bile ne ni rast Jezusi na th se; "as mos mendoni se ēka do te flitni, sepse Ai do tė flet".

Rasti shumė I mire ėshtė per tė kuptuar kėto qe po I them nėse meditojmė mbi Veprat e apostujve. Te gjithė e dime se Jezusi veq ua kishte shpalosur Ungjillin apostujve per tri vite me radhė, ēdo gjė Krishti ua kishte shpjeguar, pra atyre nuk u mungonte njohuria biblike aspak, por u mungonte FRYMA. Prandaj, besoj se u kujtohet se kur erdhi FRYMA te diellen erreshajve, ēka ndodhi? Vetem atėher e kuptuan Jezusin ZOT dhe fjalet e TIJ, Vetem atėher ata filluan tė shpallin Krishtin e ngjallur!! Deri atėher ata shpallen Krishin e vdekur dhe edhe vet ishin te vdekur.

Zoti me ju dhe qoftė lavduar Krishti

toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 16-11-2009 mė 20:14
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    Ėshtė me tė vėrtetė e rrezikshme tė shfrytėzosh Biblėn pėr tė luftuar bashkėbesimtarin tėnd. Rreziku vjen nga ne njerėzit nga ne qė quhemi tė Krishtit dhe nuk ecim me Frymėn por me idetė tona njerėzore. Personalisht mė habit jashtė mase pozicioni qė mbani ndaj kėsaj ēėshtjeje dhe ideja qė pėrhapni se i krishteri nuk e ka tė nevojshėm leximin e pėrditshėm tė Biblės. Ėshtė e hera e parė qė nė jetėn time si i krishterė dėgjoj njė gjė tė tillė. Kurrė nė jetėn time e pėrsėris kurrė nuk kam dėgjuar njė gjė tė tillė nga goja e njė vėllai tė krishterė. Kam dėgjuar vetėm inkurajim dhe sugjerim tė leximit tė pėrditshėm tė Biblės.

Nuk mund tė bėsh njė krahasim tė njerėzores me hyjnoren. Nuk mund tė krahasosh njė ushqim njerėzor me njė ushqim hyjnor. Nuk mund tė krahasosh njė ushqim njerėzor kėnaqėsia e tė cilit zgjat pėr sa kohė je duke e ngrėnė, me kėnaqėsinė qė tė jep ushqimi frymor.

Kisha ndėrmend ti pėrgjigjesha edhe marcus1 mė poshtė por nuk do e bėj. Gjithashtu kisha ndėrmend tė sillja diēka nga Bibla, por duke lexuar kėto postime, mendova tė hesht dhe tė kėrkoj nga ju tė dy tė mė sqaroni pozicionin tuaj ndaj Biblės. Personalisht besoj se ėshtė shumė serioze kjo. Nuk i pėrgjigjem pyetjes me pyetje por thjesht pėrpara se tė vazhdojmė diskutimin tonė, ndjej tė nevojshėm kėtė sqarim. marcus1 i kam parasysh pyetjet qė mė ke parashtruar dhe do kesh edhe pėrgjigjen konkrete por pasi tė kemi sqaruar kėtė kapitull tė rėndėsishėm.

Ēfarė ėshtė Bibla pėr ju dhe ēfarė pozicioni mbani ju ndaj Biblės?

Nėn Hirin e Tij,

ns

Shpesh kur degjojme nje mesazh te forte Frymor dritherohemi, ndjejme ate gezim qe ate cast e sjell Fryma e se Vertetes qe hyn me bollek nder dejet tona.
    Por rrall here mund te marrim edhe mesazh trondites qe nuk i kishim menduar me pare, dhe mund te themi me dyshim : Krisht a je ti?
    Natyrisht,ne raste te tilla brenda nesh Fryma vepron vrullshem,ndryshe nga mesazhi i perditeshmit ,por Fryma e Shenjte fillon te na qartesoje,me deshiren per te na ngritur nje shkalle me te Larte te njohjes se Tij.
    Por jo c'do mesazh mund te jete burim nga Fryma e te Vertetes,por ne vetem t'i drejtohemi Atij,dhe do te jete po ky Krisht,dhe po kjo Fryme e se Vertetes qe do te na mbroje dhe kthjelloje! A nuk u trondit duke u rezuar per toke vella Pali?,kur degjoi Zerin e Krishtit,qe tha : Saul,Saul..pse me perndjek..eshte e rende per ty te godasesh me shkelm kunder gjembave..!!
    Ne e dime, qe vella Pali ishte i bindur se po bente vullnetin e Perendise dhe po shkonte te ndeshkonte te krishteret si armiqte e Tij...!!
    Sa gabim mund te veprojme kunder njerezve te Perendise te bindur se po bejme me zell vullnetin e Tij
    Po te tregoj se per here te pare jam prezantuar me Krishtin nga nje Bibel(Beslidhja e Re)perkthimi katolik rene ne dore ilegalisht ne1988ne Tirane.Dhe keshtu nuk kam asgje dhe nuk ka llogjike te jem kunder Shkrimeve te Shenjte(Bibles) Tani vazhdojme :
    Krishti' a nuk e krahesoi Vehten me Buken e Veren."Une jam Buka e Jetes,kush vjen tek Une ,nuk do te kete me kurre uri dhe kush beson ne Mua,Nuk do te kete me kurre etje".
    Mos te harrojme se po diskutojme per kishe organike qe ushqehet organikisht nga Krishti dhe qe Ai po i porosit te hane mishin e Tij dhe te pine gjakun e Tij( sigurisht e thene ne menyre figurative)porosi te cilen mund ta kuptojme vetem ne qe jemi Bij nga Fryma. Lavdi Krishtit!
    Ne Te Krishteret kemi nje privilegj Hyjnor qe nuk e ka askush tjeter,qe perpiqet te ndjeke Perendine.
    Ajo eshte FRYMA e SHENJTE."Une do t'i lutem Atit dhe Ai do t'ju jape nje Ngushullues tjeter,qe do te qendroje pergjithmone me ju,Frymen e se Vertetes,qe Bota nuk mund ta marre,sepse nuk e njeh,por ju e njihni,sepse qendron me ju dhe do te jete ne ju" .
    A nuk kane Myslimanet nje liber?a nuk kane mormonet nje liber,po jehovajt nuk e kane?,por a nuk e kane gjith sektet e botes nje liber ku bazohen?
    Ju lutem te me kuptoni drejt,nuk dua te bej as krahasimin me te vogel te brendesise te Bibles me te tjerat.
    Epersina qe na jep Fryma e Shenjte e cila banon brenda nesh, na ka bere qe te kemi brenda vehtes natyre te Re,qe te ushqehet nga vete Perendia,dhe qe mund te na sjelle ushqim te bollshem!
    Per 3 shekujt e pare duket se kishat funksjononin me mire se sot(fakti qe per studim kemi letrat, qe na zbulojne si jetonin, dhe si ushqeheshin Frymerisht) dhe Bibla qe kemi ne sot ne dore nuk mund te imagjinohej dot atehere, as nga vellai ne Krisht me i guximshem i atyre shekujve.
    Ne kishat e sotme(per mua nje nder mesimet me interesante eshte te mesoj si jetonte kisha e asaj kohe, dhe si e ndiqnin Krishtin, kur sigurisht nuk kishin Bibel dhe studim biblik),
    Pra ne Bibel sot studjohen letrat qe nje vella me eksperjence, nga qe ishte ai qe ju kishte shpallur Krishtin(psh nje vella si Pali) ju dergonte leter me mesazhe Frymore dhe porosi praktike,shpesh dhe pergjigje per pyetje qe i kishin bere vete Ata nga jeta e perditeshme e gjalle ne Krisht(Kisha te Lavdishme!).
    Ne forum, mes mesazheve ku shkruajne disa nga ju(flasim per te Krishteret). A nuk marrim ushqim nga njeri tjetri? a nuk na del nga zemra : "Lavdi Krishti" kur nje vella shkruan dicka qe na prek ne Fryme? A nuk flet Vete Krishti me gojen e ketij vellai a motre? A nuk po punon Krishti mes nesh? Nje vella sjell nje mesazh nga Fjala, e disa te tjere e zberthejne. Pastaj nje moter a nje vella sjell disa poezi e kenge adhurimi per Krishtin!Disa pastaj i komentojne.
    Nje vella tjeter sjell shkrime nga zbulesa te vellezerve e motrave nga perjetime ne shekuj me ecjen e tyre ne Krisht, "Perla" te verteta.
    Pra Fjala shperndahet, nga nje vella ne nje moter e nga nje moter ne nje vella,a nuk eshte Krishti i gjalle mes te veteve?
    Por dikush mund te thote : por ketu ka edhe gjera per te cilat une mendoj ndryshe gjera qe une nuk jam dakort.Po mos valle ne pretendojme te jemi te ditur aq sa te perplasim kembet se dime gjithshka?!Urtesia dhe ngadalsia ne gjykim na ben te degjojme Frymen se c'far po na dergon Mesuesi.
    Asnjehere nxenesi nuk do jete me i ditur se Mesuesi,e shumta mund te behet si Ai.
    E pra a nuk eshte Mesuesi yne Qiellor vete Jezus Krishti? Pra, porosia nuk ishte :
    "Rruga per tek Ati te jete : te lexoni te pakten 1 here ne dite Biblen sepse ndryshe me deshperoni!
    Por ne fakt na tha : "Rruga e vetme per tek Ati jam Une"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 17-11-2009 mė 00:07

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Dielli dhe te tjerė, vellezer dhe motra, pershendetje dhe bekime per ju

Te gjithė ne qe lexojmė nga shkerimet e shenjta themi se Ato duhet te lexohen – me - tė - njėjten Ferymė qe edhe janė shkruar nėse deshirojmė tė kuptohen. Mirpor, ajo, mendoj se nuk ėshtė, - nuk vlenė vetem per Biblen por edhe pere shkrimet apo fjalet qe njeriu I flet, per jeten e perditshme.

Ndodhė nganjėher dhe njereiu nuk e kupton njeriun dhe kjo mundet edhe te sjellė pasoja, mirpor neve, apo ne kete rast, ne kete teme nuk duhet tena ndodhė ashtu. Prandaj, per ata edhe marr guximim edhe shkruaj ne kete temė edhe ne tema te tjera ne kete komunitet.

Nėse mendojmė tė kuptojmė njėri tjetrin, atėher duhet tia japim lirinė Frymes-Shpirtit dhe tė na flet, poashtu, duhet tė ia japim lirinė Frymes tė na shtjellon dhe tė na bėjė tė kuptojmė se ēka deshti vėllau apo motra tė thotė me kėto qe I tha. Nėse nuk veprojmė ashtu, mendoj se edhe mund te gabojmė ndaj njėri tjetrit dhe ėshtė e pa deshirueshme edhe per Zotin.

Dielli moter, ne kete rast dua te flas me ty pasi qe nihemi bashk dhe kemi kontakte si vella dhe moter dhe nihemi drejt per drejt, pos asaj jemi edhe te njejtes Kishė. Jam I bindur se ti ose me kundershton ose pajton me mua nen ndikimimin e dashurisė sė Krishtit, jam I sigurtė per kėtė.

Unė me vemendje kam percellur shkrimet ne kete temė dhe jam I bindur se; Fyma apo sikurse themi ne, Shpirti I Zotit ėshtė duke I levizur gjėrat nė kėto shkrime neper mes atyre qe I besojnė Perendisė - per te miren tone tė perbashkėt, pa dallime, te gjithė ne qe lexojmė dhe shkruajm. Kėshtu qe jam I bindur se kjo qe eshte shkruar eshte Frymė e Hyjit dhe per te miren tone – ushqim.

Ajo qe mė duket ėshtė se nuk e keni kuptuar (thellsinė) e shkrimeve te marcus1, as ti as tė tjeret, kjo edhe ishte arsyeja pse po shkruaj kėtė artrikull, nuk them per te tjerat. Nuk ėshtė qellimi i njė dueli se kush tha ashtu dhe kush kėshtu, por qellimi ėshtė tė arrijmė qe duke biseduar nė mes vedi, tė ndajmė nėmes vedi dashurinė dhe zbulesat qe kemi mga Zoti. Pra, Ai - marcus1, ne asnjė shkrim nuk ka thėnė (tė pakten ashtu unė nuk kam kuptuar) se most e lexohen dhe te besohen shkrimet biblike, bile ne njė rast ka terhjekur verejtjen; “kujdes” dhe duke thėnė se Bibla eshte mėse e nevojshme, por diēka ka me tė thellė ne kėtė shkrim, tė pakten mua ato shkrime ashtu po me flasin. Mendoj se nė jeten shpirtrore, sikurse kemi patur Dielli, edhe ne debatin tim dhe tendin kur u takuam heren e fundit, unė ashtu e kuptoj dhe e shpalli se Krishti dhe asgjė tjeter, jo shumė gjėra nė jeten e te krishterit por Krishti dhe gjithė tjerat pas Tij, jo edhe shumė doktrina, mesime dhe gjėra e sende por Krisht. Jo pse nuk janė tė dobishme edhe ato, por nė disa raste pikėrisht ato munden edhe ia ndajnė zemren njeriut nga Krishti, apo ato mund edhe tė ia zėnė frymen FRYMES duke ia mbushur menden njeriut se ia ke arritur, pra te gjitha gjėrat - te tjerat nė sherbim tė Krishtit, me Tė dhe ne Tė.

Dielli, Bibla duhet lexuar, pa tjeter, ēdo rresht bile, ketu pajtoj me seciln qe keshtu e thotė, per mua ėshtė Bibla ajo qe mi ka sjellur sytė, Krishti mė ka folur dhe mė folė nė rreshta te Bibles dhe mė ka orientue ka Ati im qiellor. Mirpor, mos te harrojmė se Biblen e lexojnė edhe njerezit qe as qe I besojnė fare bile, dhe asgjė nuk u flet, per kunderasaj, shumher u ka folur edhe djalli me ndoni rresht dhe I ka perfituar edhe mė shumė per boten e tij!
    Pse ndodhė kjo?

Bibla duhet te lexohet dhe pa njeriu mund tė jetė I varfer, por mos harrojmė se Biblen e lexojnė edhe ata qe besojnė se Krishti ėshtė njė profet dhe po me rreshta tė Bibles ata sherbehen per te argumetuar dhe arsyetuar bindjet e veta kunder te vertetes sė Hyjit nė Krisht!
    Pse ndodhė kjo?

Bibla duhet lexuar dhe nėse nuk lexohet per secilen ditė, unė ndjejė mungesė, por jo per rreshta por per Krishtin, por mos harro se Biblen elexojnė edhe ata qe besojnė se Jezusi ėshtė njė Engjull, dershmojnė se Jezusi nuk ėshtė Hyji dhe deshmitė e tyre janė ēdoher (sipas atyre) tė bazuara nė Bibel!
    Pse ndodhė kjo?

Biblen e lexojnė dhe e degjojnė njerėzit nė predikime dhe meditime nė mesha qe mbahen , nuk e di nese njeh ndonjėrin nga ata, por, unė njoh dhe kam parė me sy tė mij menjėher, pasi qe ka dalur njeriu prej Kishe, ishte pjesmarres ne meshė, kishte degjuar fjalen e Zotit nga Bibla dhe meditimet e lutjet, ai e ka vra njeriun nė afersi te Kishes!
    Pse ndodhė kjo?

Pse Dielli? moter e dashur, pse ndodhin kėto? Po te tregon vėllau I yt, sepse nuk e kan Krishtin por rreshtin. E kėtu ėshtė edhe problemi kryesor, sepse ai njeh shkrimet por nuk e njeh Krishtin e gjallė dhe nuk ia ka hapur deren e shtepisė.

Shumher rreshti ėshtė bė barikadė, ia ka verbuar sytė njeriut, rreshti i ėshtė bė doktrinė dhe pikėrisht ajo doktrinė i ėshtė bė barikadė dhe ia ka zėnė sytė e ballit njeriut. Shumher rreshti ėshtė bė arsye dhe njeriu ka marrur pushtet duke harruar se pushtet kishte edhe Adami por ai pushtet e verboi. Pushtet kishte dhe ka edhe djalli bile aq pushtet sa njėher edhe te Birit te Perendisė ia paraqiti dhe deshi ta godas, por pushteti ia humbi praninė e Zotit. Shumher rreshti na ėshtė bė arsyeja e bindjeve tona pa Krisht dhe po ai rresht na ka mbushur menden se jemi nė rregull dhe na ka verbuar sytė e ballit. Shumher rreshti nuk na ka lėnė tė kuptojmė se unė apo ai ėshtė sherbetor i Krishtit, po ai rreshti i thotė se Krishti ėshtė sherbetor i yti dhe ai ashtu ka menduar, ka qe ende ashu mendojnė dhe thonė se "unė e komandoj Krishtin"!!. Etj etj.

Bibla pa Krishtin ėshtė mallkim dhe faqe e zezė per at person. Nėse lexojmė Biblen duhet tė lexojmė Krishtin dhe tė mėsojmė se qka na flet Krishti per jeten e perditshme e jo te shiqojmė se ēka na flet rreshti biblik per ta arsyetue bindjen tone, apo dokktinen tonė, apo edhe faqen e zezė tonen.

Babagjyshi dhe katragjyshi I im, te paret e mij dhe ate tjerėt sikurse as nėna ime as nuk e kan lexuar Biblen, as nuk e kan pa me sy bile kurr, por ata kan degjuar zėrin e Zotit ne formen qe Zoti I ėshtė zbuluar, kan besuar nė Krishtin dhe i janė bindur dashurisė dhe urdhėrave te Zotit , jan pagėzuar dhe Fryma ka vepruar nė ta dhe neper mes asajė njeriu ėshtė shpetuar-shelbuar.

Ke thėnė:
    “por ata i kishin njerezit e gjalle qe kishin jetuar me Fjalen dhe u flisnin per fjalen.”
    Jo moter per besė, jo pse je large realitetit, je shumė afer dhe Zoti te don dhe te ka bekuar, por nuk je thellė, nuk e ke hedhur rrjetin thellė sikurse kerkon Jezusi nga Pjetri: “Grahi nė ujė tė thellė e hidhni rrjetat tuaja pėr tė zėnė peshk.”

Ishte dhe ėshtė Shpirti I Hyjit Ai qe na flet dhe na deshmon, nėse kishin jetuar dhe folur njerezit per Fjalen, unė atėher e kam besimin njerezor. Jo, jo, njerezit jo, Shpirti dhe jo njerezit. Jo historia po Shpirti, JO hirarkia por Shpirti, jo tradita por Shpirti, jo Sakramenti por Shpirti, jo Bibla por Shpirti dhe vetem SHPIRTI I SĖ VERTETES – HYJI. Gjithēka tjeter per njeriun duhet tė jetė e vdekur.

Misioni I Jezusit ishte edhe Ubgjilli I kthimit, por Misioni I Ungjillit, kryesori, ishte dhe ėshtė; ta njohim tė Birin.
    Ajo qe secili I krishter duhet tė mendoj ėshtė se Jezusi nuk na la njė Ungjill te shkruar dhe tė kaloj nė mbreterinė e vet, por Jezusi na dha Shpirtin e Atit dhe qe nepermes Shpirtit ne tė njohim Ungjillin dhe te Verteten. Bile bile ne ni rast Jezusi na th se; "as mos mendoni se ēka do te flitni, sepse Ai do tė flet".

Rasti shumė I mire ėshtė per tė kuptuar kėto qe po I them nėse meditojmė mbi Veprat e apostujve. Te gjithė e dime se Jezusi veq ua kishte shpalosur Ungjillin apostujve per tri vite me radhė, ēdo gjė Krishti ua kishte shpjeguar, pra atyre nuk u mungonte njohuria biblike aspak, por u mungonte FRYMA. Prandaj, besoj se u kujtohet se kur erdhi FRYMA te diellen erreshajve, ēka ndodhi? Vetem atėher e kuptuan Jezusin ZOT dhe fjalet e TIJ, Vetem atėher ata filluan tė shpallin Krishtin e ngjallur!! Deri atėher ata shpallen Krishin e vdekur dhe edhe vet ishin te vdekur.

Zoti me ju dhe qoftė lavduar Krishti

toni77
    Amen, Amen, Amen! Tė falem nderės vlla pėr ushqimin me tė cilin u ushqeva. Mora Krisht prej Krishtit tand e e shijova sa s'ka ma.

Tė falem nderės edhe pėr se ti ke kuptue tamam ate qi kam dash me than. Tė falem nderės vlla, se mbram para se me fjet i thash Zotit: Sa here qi hapet kjo temė pėr Biblėn, tė tjerėt nuk mė kuptojnė dhe kujtojnė se unė dal kundėr saj. Tė lutem o Zot, nesėr kur t'u jap pėrgjegjen vllazėnve dhe motrave, tė jesh Ti qė do mė udhėzosh, se due qi ta kuptojnė se qka kam dash me than, due qi ta kuptojnė se unė due me t'vu Ty o Zot nė vend tė parė. Dhe kur u njeva sonte nadje dhe pash shkrimin tand, pash se Zoti nuk priti hiq pėr pergjegjen teme, por tė pėrdori ty o vlla.

Paqja e Zotit kjoft me ty e me tė gjithė vllaznit e motrat qi marrin pjesė nė kyt bisedė.

P.S. Kur tė gjej kohė do tė pergjegjem edhe unė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Toni,

M'kishte marre malli per shkrimet e tua plot zjarr . Nuk i heq nje presje asaj qe thua ti. Nuk e di ku t'u duk qe e ndava Biblen nga Krishti.

Marcus,

Assesi nuk te kam keqkuptuar, e me te thene te drejten, as nuk te kam lexuar plotesisht. Nderhyrja ime e vetme u be vetem per ato rreshta qe i kam cituar dhe gjithcka ka qene e zeze mbi te bardhe.

Por po m'vjen mire qe shkrimet e nxjerrin njeri-tjetrin dhe e pasurojme shpirtin e njeri-tjetrit.

Te fala krejtve ne Krishtin!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dielli_ime : 17-11-2009 mė 09:08

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po, po, Marcus, edhe une ty si vella ne Krishtin te shoh! Respektet e mia per ate cka mundesh me deshmu.

Krishti i shuguroi apostujt, te shtatedhjete e dyte e te gjithe ata te tjeret qe nuk permenden ne ungjij, dhe i nisi per te perhapur Lajmin e Mire. Pra, keta shpallnin dhe mbareshtonin fene. Ndersa Pjetrin Jezusi e la per drejtues/bari te grigjes se Tij, Kishes.

Te fala ne Krishtin!
    Nuk e kisha vėnė re mė parė pėrgjigjen tėnde, Dielli. Pėrgjigja jote nuk ėshtė shumė konkrete. Mė lejo ta konkretizoj unė pak me disa pyetje tė tjera.

Pali, kur mbillte kisha, pėr sa kohė qėndronte me ato kisha? Dhe pasi largohej, si funksiononin ato kisha pa bibla dhe pa Palin?

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •