Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 74
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Domethėnė kuptohet edhe pa pleqtė, edhe pa takimin e sė Djelės edhe pa studimin biblik?!

Po mė vjen ēudi! A mund tė mė tregosh ku ekziston kjo kishė ungjillore qė nuk i ka kėto tre elemente? Sepse deri tani nuk e kam gjetur njė tė tillė.

Nuk ka asgjė pėr tu ēuditur nė kėtė mes. Kisha tė tilla ka kudo. Nuk janė ato tre elemente qė mbajnė tė gjallė njė kishė tė tillė, por ėshtė Krishti vetė. Nuk mund tė kuptosh njė Kishė tė tillė nėse e shikon nga larg, por duke qenė brenda saj duke jetuar brenda saj. Ashtu siē nuk mund tė kuptosh Krishtin duke e parė nga larg, por, e kupton duke jetuar dhe duke qenė brenda Tij. Ėshtė Krishti vetė qė i gjallėron dhe ju jep jetė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Keto lloj kishash (dmth organike) ju i klasifikuat si ungjillore, por kjo nuk eshte e sakte.

Nje kishe ungjillore nuk mund te kuptohet pa disa elemente te cilet jane:

1-) Ekzistenca e Pastorit/Plakut apo Pleqesise
    2-) Takimi i te dieles, i cili ka nje strukture te miratuar nga liderat e kishes
    3-) Studimi biblik

A jemi dakord deri ketu?
    Desha informacion per keto kishat Organike dhe kur te kesh mbaruar ndoshta do te shkruaj dicka por gjate kohes se shkrimit edhe do te bej pyetje.

Ndersa sa per kishat ungjillore Nuk eshte shume e sakte qe pa keto elemente nuk quhen ungjillore, por se gjate kohes qe egziston ajo kish do te zgjidhen edhe njerezit e duhr nga Fryma per te qene drejtuesit ose pleqte , ketu nuk ka asgje te keq merre me mend edhe bota ka pleqesi jo me kisha bota ka kopjuar kishen dhe kisha largohet nga kjo e vertete biblike? Pali vet zgjodhi pleqte per kishat e sapombjellura ne Azine e vogel , a veproi keq ai?

kJo ishta sa per te dhene nje ide qe te mund te te ndihmoje, per me vone ne temn qe ke hapur, por gjithsesi kjo teme eshte vetem per te treguar pak per kishat Organike. Si strukture, organizim, koha me njeri-tjetrin, koha me Zotin sebashku, koha personale me Zotin, koha me fjalen etj, ndoshta edhe doktrinen
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mire Alban, para se te vazhdoj me ate qe di mbi kishat organike, do doja t'ju pyes:

A ka kishe ungjillore qe gjate gjithe jetes se saj ka funksionuar pa ato 3 elemente?

Mund te me pergjigjeni thjesht me PO ose JO

Une kam 18 vjet ne besimin e krishter dhe nuk e kam hasur nje te tille. Une kam pare shume kisha ungjillore dhe tek te gjitha ato, i kam gjetur keto elemente. Nqs di ti ndonje qe nuk i ka, thjesht ma thuaj se do kisha deshire ta vizitoja

(Dhe nje sqarim: Te thuash qe nje kishe nuk funksionon pa nje element, nuk eshte turp dhe as akuze.
    Psh Kishat Orthodhokse dhe Katolike nuk funksionojne pa prifterinjte dhe traditen. Ky nuk eshte turp te pohohet. Ky eshte fakt qe te gjithe e dine.Nuk eshte turp ta pohojme te verteten dhe per Kishat Ungjillore.)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 11:59
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Mire Alban, para se te vazhdoj me ate qe di mbi kishat organike, do doja t'ju pyes:

A ka kishe ungjillore qe gjate gjithe jetes se saj ka funksionuar pa ato 3 elemente? JO

Mund te me pergjigjeni thjesht me PO ose JO

Une kam 18 vjet ne besimin e krishter dhe nuk e kam hasur nje te tille. Une kam pare shume kisha ungjillore dhe tek te gjitha ato, i kam gjetur keto elemente. Nqs di ti ndonje qe nuk i ka, thjesht ma thuaj se do kisha deshire ta vizitoja

uNE NUK THASHE QE KA KISHA UNGJILLORE PA PASTOR OSE TE TJERET.
    Une thashe qe ka raste qe kur nje kishe mbillet , ndoshta ka raste qe aty nuk ka nje pastor por me kalimin e kohes deri sa te gjendet nje i tille qe e ka ne zemer mund ta drejtoje Misionari qe e mbolli, por duhet ditur qe Misionari nuk eshte thirrur per te qene Pastori por per te zaktuar Pastorin dhe per te shkuar e te mbjelle kisha te tjera.Nje Misionar ka si thirrje te mbjelle kisha dhe te caktoje pastore dhe te vazhdoje pastaj punen e tij ne nje vend tjeter.

(Dhe nje sqarim: Te thuash qe nje kishe nuk funksionon pa nje element, nuk eshte turp dhe as akuze.
    Psh Kishat Orthodhokse dhe Katolike nuk funksionojne pa prifterinjte dhe traditen. Ky nuk eshte turp te pohohet. Ky eshte fakt qe te gjithe e dine.Nuk eshte turp ta pohojme te verteten dhe per Kishat Ungjillore.)
    Patjeter nuk ka asnje problem besoj qe e kam sqaruar pak me larte. tek germat blu ne kuadratin e erret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 04-11-2009 mė 14:45
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Patjeter nuk ka asnje problem besoj qe e kam sqaruar pak me larte.
    Alban, kam pėrshtypjen se nuk i je pėrgjigjur akoma pyetjes sė Matrix.

"A ka kishe ungjillore qe gjate gjithe jetes se saj ka funksionuar pa ato 3 elemente? "
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje Marcus

Alban, kam pėrshtypjen se nuk i je pėrgjigjur akoma pyetjes sė Matrix.

"A ka kishe ungjillore qe gjate gjithe jetes se saj ka funksionuar pa ato 3 elemente? "

Patjeter qe i jam pergjigjur shikoje mire pergjigja eshte tek kkuadrati i erret dhe eshte ashtu sic ma kerkoi Matrix

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Alban sapo vura re se ti je pėrgjigjur, por i ke lėnė pėrgjigjet e tua brėnda citimit tė Matrix. Tė lutem bėji ndarjet se nuk kuptohet asgjė.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Po e kuptoj

Alban sapo vura re se ti je pėrgjigjur, por i ke lėnė pėrgjigjet e tua brėnda citimit tė Matrix. Tė lutem bėji ndarjet se nuk kuptohet asgjė.

Pergjigja ime ishte jo. Te pakten keshyu e di une

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Patjeter qe i jam pergjigjur shikoje mire pergjigja eshte tek kkuadrati i erret dhe eshte ashtu sic ma kerkoi Matrix
    Alban, qė pėrgjigja jote tė ngelet jashtė citimeve duhet qė tė shkruhet jashtė kėsaj kėtu:
    qė ndodhet nė fillim tė citimit dhe kėsaj kėtu:
    qė ndodhet nė fund tė shkrimit. Qė ta bėsh kėtė gjė, duhet qė kėtė tė dytėn qė ndodhet nė fund tė shkrimit ta bėsh cut&paste poshtė ēdo pasazhi qė ti do tė postosh. Ndėrsa quotimin qė ndodhet nė fillim tė pasazhit duhet ta bėsh copy&paste. Shpresoj ta kesh kuptuar tashmė. Bėje sa ke kohė akoma pėr ta ndryshuar shkrimin.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Duket se nuk ta kam shpjeguar mirė dhe me sa shoh nuk jam i mirė nė shpjegime. I lutem moderatorit tė tė dėrgojė njė mp ku tė tė shpjegojė si tė bėsh disa citime nė tė njėjtin post.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •