Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Mulla Arben Hyseni (1980-1998)

Mulla Arben Hyseni (1980-1998)

Nga Mexhid Yvejsi, Gjakovė

“Dėshira ime e vetme ėshtė tė bie shehid pėr lirinė e Kosovės.”

Mulla Arben Hyseni njė hoxhė dėshmor qė u vra pėr Kosovė me armė n’dorė…

Arben Hyseni, djali i Rexhep Hysenit, u lind me 12 Prill 1980, nė katundin Godanc nė rrethin e Shtimes. Rrjedh nga njė familje e varfėr fshatare, por e pasur nga trashėgimia fetare e atdhetare…
    Mėsimet fillestare i kreu nė fshatin e lindjes, me rezultat tė shkėlqyeshėm, ku dallohej nė lėndėn e historisė dhe tė edukatės fizike.
    Nė vitin 1995 u regjistrue nė Medresenė “Alauddin” nė Prishtinė, ku e vazhdoi mėsimin me shumė interesim dhe ishte ndėr nxėnėsit mė tė mirė tė klasės sė vetė.
    Kėshtu vazhdoi deri sa e kreu vitin e tretė. Viti qė e kreu vitin e tretė, viti 1998, ishte viti vendimtar pėr kėtė dhe pėr atė jetė…
    Pse? Sepse ai kishte njė dėshirė tė vetme dhe ajo ishte:
    “Dėshira ime e vetme ėshtė tė bie shehid pėr lirinė e Kosovės.”
    Arben Rexhep Hyseni, hoxha i.ardhshėm, e la shkollėn e dashur, medresėnė, e la familjen dhe u nisė nė luftė pėr atdhenė…
    Ishte data 18 gusht, e vitit 1998, kur Mulla Arben Hyseni, me disa shokė nga katundi, u rreshtue nė radhėt e Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės nė Krojmir tė Drenicės…
    Nė Krojmir tė Drenicės, por edhe nė vise tė tjera, nė Kosovė e Shqipni, kudo qė Mulla Arbeni shkoi, tė gjithė e thėrrisnin Mulla Arben, Hoxha Arben, kudo qė kishte shkuar, ai ishte njė personalitet shumė i nderuar…
    Hoxha, Mulla Arbeni, pėrveē qė ishte trim e guximtar, ishte i dashur, modest e bujar. I kryente pa fjalė, me pėrkushtim tė gjitha detyrimet fetare, luftarake, kombėtare…
    Dėshmon shoku i tij , Enis Rexha, shok shkolle, nė Medresenė “Alauddin” nė Prishtinė, njėherėsh edhe bashkėluftėtar, kur, gjatė kohės sė luftės, e kishin pyet njė herė hoxhėn, Mulla Arbenin, se:
    “Cila ishte dėshira e tij e vetme nė kėtė jetė?”
    Hoxha, Mulla Arbeni, shokėve ushtarė, eprorė, bashkėluftėtarė, iu pėrgjigjet:
    “Njė ditė tė gjithė do tė takohemi me vdekjėn, kush mė herėt e kush mė vonė, por dėshira ime e vetme ėshtė tė bie shehid (dėshmor) pėr lirinė e Kosovės”.
    Me 14 dhjetor 1998, duke u kthyer nga Shqipnija me armatim, sė bashku me 149 ushtarė tė UĒK-sė, prej tė cilėve u vranė 36 ushtarė , nė mesin e tyre ishte edhe hoxha, Mulla Arben Hyseni qė u vra nė Kosovė, pėr Kosovėn…
    Dėshirėn e tij tė vetme nė kėtė jetė, siē e tha vetė, ishte tė bie shehid, dėshmor, pėr Kosovė, e kėte ia plotėsoi Zoti i Madh dhe i Vėrtetė…

Mexhid YVEJSI, Gjakovė

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Ke ndonje foto te tij?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615
    Po, kemi foto, foto me uniformė tė UĒK-sė...

Mexhidi

Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Po a ben me e pa se une dajt i kam te asaj ane, eshte mire te postojme te gjithe deshmoret tane, te dihet kush jane ata se kane mundesuar ekzistencen dhe lirine tone

Citim Postuar mė parė nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    Po, kemi foto, foto me uniformė tė UĒK-sė...

Mexhidi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    615
    rozi,

Mė tregoni mėnyrėn se qysh kam mundėsi me ta dėrgue atė forografi.

Pėrshėndetje,

M.Y.

Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Shiko Mesazhin Privat.

Citim Postuar mė parė nga Mexhid Yvejsi Lexo Postimin
    rozi,

Mė tregoni mėnyrėn se qysh kam mundėsi me ta dėrgue atė forografi.

Pėrshėndetje,

M.Y.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •