Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 76
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876

BE: Te hiqen kryqet nga shkollat

Gjykata Europiane per te Drejtat e Njeriut ka vendosur sot qe prania e kryqeve ne klastat e shkollava publike eshte kundra te drejtes se prinderve per ti edukuar femijet e tyre sipas bindjeve fetare qe deshirojne. eshte kundra lirise se fese.

Problemi eshte hapur nga nje nene italiane me origjine finlandeze Soila Latusi.
    Ne vitin 2001 ajo u ndje e fyer nga prezenca e kryqit ne shkollen qe frekuentonin femijet e saj 11 dhe 13 vjeē ne Padova dhe kerkoj heqjen. Ajo i ishte referuar nje rasti te vitit 2000 ku gjykata e kasacionit kishte marre vendimin qe te hiqeshin kryqet nga sallat e votimit. Ne 2002 shkolla vendosi te mbante kryqet. Pas nje beteje te gjate Gruaja arriti qe qeshtja te shkonte ne Strasburg nga ku erdhi vendimi i sotem.

http://www.lastampa.it/redazione/cms...9024girata.asp

http://www.lastampa.it/redazione/cms...9034girata.asp
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Ky vendim eshte per nje shkolle italiane o talebani tjeter ēallmazi , gjysem hena e idhujtarive muhamedane eshte e sigurt qe nuk do ta zevendesoje ama ne ate shkolle .

Shkolla le te rrije pa kryq se nuk eshte kishe .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 03-11-2009 mė 10:56

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Ky vendim eshte per nje shkolle italiane o talebani tjeter ēallmazi , gjysem hena e idhujtarive muhamedane eshte e sigurt qe nuk do ta zevendesoje ama ne ate shkolle .

Shkolla le te rrije pa kryq se nuk eshte kishe .

hajde mendja hajde. menjehere me fyerje.
    kush te tha se ēfare feje kam? me sa di ti mund te jeme edhe hinduist.
    une thjesht hapa temen per te diskutuar mbi diēka qe ka dale sot ne gazete.
    kaq tru paske ti. menjehere sa dikush hap nje teme qe nuk te pelqen qenka taleban. bravo!
    edhe ajo gruaja finlandeze eshte "talebane" ne ate mendjen tende te semure.

gjykata europiane e te drejtave te njeriut paska dhene nje vendim "qe vlene vetem per shkollat italiane" ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 03-11-2009 mė 11:18
    Vasudhaiva Kutumbakam

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    patjeter .duhen hequr ...........dhe ne vend te tyre te vihen gjysemhenat

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Zotrote se ēfare je e pashe vetem ne titull te temes tendencioze , pastaj siē pritej edhe ne postimet e ne temat e tjera .

Pse nuk ke sjelle gjithe artikullin qe pashe ne gazete qe vete kishe sjelle linkun por e kishe krasitur ashtu siē do te mund te botohej ne afganistan ?

Aty kishte qendrime nga shume pale , te ndryshme , nga forca politike ministra dhe masat qe do merrnin ata si italian per te mbrojtur identitetin e tyre , se kryqin nuk ua vuri kush aty ne shkolle por e kane vene vete kushedi sa vjet me pare si pasoje e katolicizmit te tyre .

Gruaja finlandeze ka arsyet e saj ateiste , por ama as gjysem hena , as 5 pushime per lutje nga meka , as udhetime te organizuara per haxhi ndaj nxenesve s'kane per te ndodhur si pasoje , eshte thjesht diēka simbolike qe nuk ndryshon asgje . Megjithese une uroj nje rizgjim te identitetit evropian te krishtere me program shkollues perkates .

Keshtu qe edhe sikur t'i heqin kryqet , gje qe nuk besoj se e pranojne italianet , per momentin eshte diēka natyrale pasi shkolla ne program te saj eshte laike .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 03-11-2009 mė 11:29

Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga daniel00 Lexo Postimin
    Zotrote se ēfare je e pashe vetem ne titull te temes tendencioze , pastaj siē pritej edhe ne postimet e ne temat e tjera .

Pse nuk ke sjelle gjithe artikullin qe pashe ne gazete qe vete kishe sjelle linkun por e kishe krasitur ashtu siē do te mund te botohej ne afganistan ?

Aty kishte qendrime nga shume pale , te ndryshme , nga forca politike ministra dhe masat qe do merrnin ata si italian per te mbrojtur identitetin e tyre , se kryqin nuk ua vuri kush aty ne shkolle por e kane vene vete kushedi sa vjet me pare si pasoje e katolicizmit te tyre .

Gruaja finlandeze ka arsyet e saj ateiste , por ama as gjysem hena , as 5 pushime per lutje nga meka , as udhetime te organizuara per haxhi ndaj nxenesve s'kane per te ndodhur si pasoje , eshte thjesht diēka simbolike qe nuk ndryshon asgje . Megjithese une uroj nje rizgjim te identitetit evropian te krishtere me program shkollues perkates .

Keshtu qe edhe sikur t'i heqin kryqet , gje qe nuk besoj se e pranojne italianet , per momentin eshte diēka natyrale pasi shkolla ne program te saj eshte laike .

sa per dieni une ka 2 vite qe jam i lidhur me nje vajze te krishtere dhe besimtare.
    praktikisht bashkejetoj me te dhe ne shtepi kam kryq, padre pion e nene terezen.
    kam hyre ne 50 kisha e katedrale ne mbare europen.
    madje naten krishtlindjeve 2007 kam qene ne notre dame te parisit.
    kjo per te te vertetuar ty se sa taleban jam......
    ajo urrejtja qe ke ndaj islamit ndoshta te ka verberuar dhe te ben ti shikosh te gjithe si talebane. objektiviteti nuk eshte pika jote e forte.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Golden Tear Maska e **rozi**
    Anėtarėsuar
    05-10-2009
    Vendndodhja
    G-land
    Postime
    116
    Ikonat fetare nuk duhet te paraqiten neper shkolla publike. Nese shkollat jane fetare, ateher duhet te jete e lejueshme. Une kam vijuar mesimet ne nje shkolle katolike, ku vetem dy vete kishim perkatesi tjeter fetare, une muslimane dhe nje protestante. Nuk ndiheshim te fyera assesi, por kjo duhet te shihet si rregull e pergjithshme.

Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    o messia! menyra jote e te arsytuarit eshte shume qesharake.
    si ka mundesi qe diēka absurde qe ndodhe ne ndonje vend musliman ti e lidhe me kuranin???
    si te duket ndokusht te te thoshte ty qe ato burra qe vrasin bashkeshorten e tyre ne rusi e bejne kete ne emer te fese se krishtere? ketu behet fjale per 9500 gra ne vit. numri 1 ne bote.
    po per ato rreth 25000 perdhunime qe ndodhin ēdo vit ne france? si do te dukej qe ndokush te thoshte qe e bejne ne emer te bibles.
    ne amerike ēdo 4 minuta perdhunohet nje femer. edhe kjo ka lidhje me fene ne ate mendjen tende te ēuditshme?
    tani mos fillo te me fyesh duke me thene arab e turk e taleban etj etj sepse nuk praktikoj asnje fe. por kam diēka qe ti nuk e ke. RESPEKT per besimin e te tjereve.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=21

Ja postimi jot rrespektues , tolerant , me keto mendime ne koke e paske kaluar naten e Krishtlindjes ne Notre Dame te Parisit ?

Une vetem objektivisht flas , mbi bazen e dezinformimit dhe shpifjes tende si dhe keta shembuj te tute jane kryekeput llogjika e nje talebani , nese nuk e di e nese te habit .

Qe kur qenka gjykata e Strasburgut vete BE ? Nje vendim i marre nga nje nje juri gjykatesish bie poshte nga nje vendim tjeter i marre nga Shteti italian apo nga vete gjykata e Strasburgut ne nje proces tjeter derisa mos te kete pakenaqsi tek vete popullata autoktone . Nuk u pergjigje gjithsesi kesaj pyetjeje te vetme qe te bera me lart .

Pse nuk ke sjelle gjithe artikullin qe pashe ne gazete qe vete kishe sjelle linkun por e kishe krasitur ashtu siē do te mund te botohej ne Afganistan ?

Nuk je taleban ēallmazi , qenke i mbuluar , me ferexhe , se te paska shqetesu mjaft ai vendimi i Sarkozis kunder , dhe e paske mbrojt ne nje teme tjeter ferexhene me mish e me shpirt lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga daniel00 : 03-11-2009 mė 12:25

Sensual
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Mos e ktheni ne teme feje ... se vetem sherr pastaj

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-06-2009
    Vendndodhja
    webcam or email ne tek tvsh21@yahoo.com
    Postime
    825
    eshte hipokrizi te i vesh me deshire nga vete myslymanet emrin nje aeroporti, nje shkolle etj te nje figure qe vete papa i romes e beri shenjtore e ketej te kerkosh te hiqen kryqet.

me duket disa bishta duan acarime nder-fetare e trrubullira. mendoni se kryqi eshte shenja plus e harrojeni.

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •