Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 23
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274

Kosovë: Fillon ndërtimi i pallatit të Operës dhe Baletit

Dje, zyrtarisht iu vu themeli ndërtesës së operës dhe baletit në Kosovë. KJo gjë do të duhej ta gëzon gjithësecilin ngaqë Kosovës i mungon ky pallat që në një form është një nga simbolet e shtetësis!
    Por megithatë, siç duket akoma në Kosovë bartesit e veprimtarive Politike apo edhe të veprimtarive Publike nuk mund të lirohen nga mendesia KOMUNISTE që patjetër një objektë apo edhe një ndërtes Publike duhet të emertohet me emrin e një Personi!
    Tashti, nëse kanë vendosur që Objektin e ri "që do të ndërtohet ta emërojnë me emrin " Ibrahim Rugova" kjo nuk i shkon dhe më së paku do të duhej që ky palalt të mbajë emrin e Ibrahim Rugovës.
    Ibrahim Rugova asgjë s'ka bërë për Operën, teatrin, Dramën, Muzikën apo edhe Filmin!
    Pra, një emertim i tillë është POLITIK dhe jo i Merituar!

Mendimi im është - që Pallati i Operës dhe i baletit të mbajë emrin e bilbilit të Këngës shqipe " NEXHMIJE PAGARUSHËS" ngaqë kjo tërë jetën e saj punoj dhe veproj pikrishtë për ato veprimtari që parashikohet ky pallat!
    Pra Ndertesa e Operës dhe e baletit të mbajë emrin e NEXHMIJE PAGARUSHËS" dhe jo atë të ibrahim rugovës.
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Preng,ngushellime ty e Llapit se e di sa jeni merzit
    nji gja nuk e mora vesh,ti po vuen po Thaqi vet e vuri gurthemelin,nuk e pash se dikush e shtyu me zor,jo para kamerave

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    uuu gadi harrova
    URIME O POPULL,URIME!

VIHET GURTHEMELI I SHTËPISË TË TEATRIT, OPERËS DHE TË BALETIT “DR IBRAHIM RUGOVA”

Krerët e shtetit sot kanë marrë pjesë në ceremoninë shtetërore të aktit solemn të vënies së gurthemelit të Shtëpisë së Teatrit, Baletit dhe Operës që do të mbajë emrin e ish presidentit Ibrahim Rugova, ndërtimi i së cilës filloi pikërisht në 65 vjetorin e lindjes së tij....
    Postuar: 16:37:21 / 02.12.2009
    Presidenti i vendit, Fatmir Sejdiu e vlerësoi ndërtimin e Shtëpisë së Teatrit, Operës dhe Baletit, një përkushtim që duhet realizuar sepse ishte edhe projekt i ish presidentit Rugova , emrin e të cilit do ta mbaj ky institucion, që sipas presidentit Sejdiu është një përkushtim e realizimit të amanetit të tij.

“Shtëpia e Teatrit, Operës dhe Baletit shënon kulmin e pjekurisë edhe kulturore edhe shtetërore të vendit, andaj përkushtimi për të bërë këtë objekt, që ka qenë edhe projekt i presidentit Rugova, shënon një hap të rëndësishëm të përmbylljes të asaj pjese të peripecive dhe për të lëvizur shpejt”, ka thënë presidenti Sejdiu.

Edhe kryeministri i Kosovës Hashim Thaçi e vlerësoi këtë ditë të veçantë, për të cilën tha ai se kemi investuar të gjithë për të arritur që edhe ne si shtet të fillojmë të investojmë në ndërtimin e institucioneve e kulturore.

“Sot jam i nderuar që marrim pjesë bashkërisht në vënien e gurthemelit, një shtëpi kjo e munguar në Kosovë, por që i kushtohet sakrificës së qytetarëve tanë dhe vizionit tonë për të ardhmen euroatlantike”, ka thënë kryeministri Thaçi.
    Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Valton Beqiri, i siguroi artistët se ministria që ai drejton do të angazhohet për kthimin e dinjitetit të tyre artistik dhe profesional.

“Ndërtimi i kësaj shtëpie të madhe do t’ i ndihmojë tri mediume të fuqishme artistike, teatrin, operën dhe baletin, që janë personifikim i drejtpërdrejt i shtetësisë së Kosovës”, ka theksuar ministri Beqiri.

Në nderim të 65 vjetorit të lindjes së presidentit Ibrahim Rugova, presidenti Sejdiu me bashkëpunëtorë bëri homazhe tek varri i tij. Sejdiu tha se presidenti Rugova po i mungon shumë Kosovës, sepse ai është njeriu që bëri epokë në zhvillimet më të rëndësishme për vendin. Tek varri i ish presidentit Rugova kanë bërë homazhe edhe kryetari i Prishtinës Isa Mustafa dhe zyrtarë të tjerë të LDK-së.
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Dje, zyrtarisht iu vu themeli ndërtesës së operës dhe baletit në Kosovë. KJo gjë do të duhej ta gëzon gjithësecilin ngaqë Kosovës i mungon ky pallat që në një form është një nga simbolet e shtetësis!
    Por megithatë, siç duket akoma në Kosovë bartesit e veprimtarive Politike apo edhe të veprimtarive Publike nuk mund të lirohen nga mendesia KOMUNISTE që patjetër një objektë apo edhe një ndërtes Publike duhet të emertohet me emrin e një Personi!
    Tashti, nëse kanë vendosur që Objektin e ri "që do të ndërtohet ta emërojnë me emrin " Ibrahim Rugova" kjo nuk i shkon dhe më së paku do të duhej që ky palalt të mbajë emrin e Ibrahim Rugovës.
    Ibrahim Rugova asgjë s'ka bërë për Operën, teatrin, Dramën, Muzikën apo edhe Filmin!

Mendimi im është - që Pallati i Operës dhe i baletit të mbajë emrin e bilbilit të Këngës shqipe " NEXHMIJE PAGARUSHËS" ngaqë kjo tërë jetën e saj punoj dhe veproj pikrishtë për ato veprimtari që parashikohet ky pallat!
    Pra Ndertesa e Operës dhe e baletit të mbajë emrin e NEXHMIJE PAGARUSHËS" dhe jo atë të ibrahim rugovës.
    S`ke c`i ben, mos u merzit. Jane bere punet sic thoshte Noli n`kohe te vet:
    Tradhtori dinak, hipokrit e kusar
    U ngrit gjer në kulm dhe u bë kryetar
    Kush vidhte më tepër ay ish usta
    Dhe kush nuk plaçkiste, ish krejt budalla.

Edhe kryetari jone vetem nafte dhe hekur i shiste Serbise ne kohe lufte, kur Amerika i kishte vene embargo. Sot e kemi shpallur clirimtarin e Kosoves. Meqe po na "bashkon" me Kosoven po i jep Bollanos Vorio-Epirin dhe kanalin e Otrantos.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kavir : 03-12-2009 më 05:17
    -

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Preng Sherri Lexo Postimin

Preng ke ne i thojm ....do rrosh me shume se une kur ta merr mendimin.

une jam simpatizant i Rugoves,por do me pelqete emri i Pagarushes.

ps.enveri ju ka lene pasoja edhe juve.

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Mbase e perdorin edhe per mitingje .
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nuk duket i qelluar emri i rugoves per kte pallat..

mundet me ja vnue PAGARUSHA..ose pa emerr fare.. teatri operas i Kosoves..

tash per prengen edhe sikur rugova te kish qen pavarot ai skish pranue me ja vnue emrin.. rugov.. per arsye qe dihen..pra per arsyet syloistefarukomilionerolahperiste e bllaco m.utaviste..

nji mik pi gjeneve thot bllaci na kish sjell falas nji opel.. me shkue me krye vrasjet..
    a mos asht qay opeli qe vrau dhe drinin.. ai i kuqi.. si thu preng.. a mos din gja kush asht opel-dhurusi pi gjeneve..

lol

Sejdiu ne se don me nderue Rugoven ban mire me qen ma vigjilent kur cfaqen bllacat vet..mbasi me i zbulue spo asht i zoti..

Mos kish dal vet Bllaca.. Kosova do te vazhdonte me fjet me gjarprinjte..

nji gja ja lypi Sejdiut qe.. ishalla drejtor te ketij pallati mos na e vnoj ndoj faruk a farukeshe te qos-syles..se klos edvinit..

kaq ne se mundet e.. e ka krye detyren..

Sa antar mendoni i ka shiku syloqosist?

un them 120 000 mije..

nga 500 euro sejcili ne muaj..

sa i bejn..

he dragush se ti ke punu ne ntshus..

lol

..

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Peshku n'det, tigani n'zjarr ... pallati akoma s'ka filluar, sherri per emer vlon ...

ni gjo di me thon ... a ka qen ndonji nikita ne ate inaugurim? Shpresoj se jo ...

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anëtarësuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Më pëlqeu mendimi i kaviarit më lartë sikurse mendimi i dragues për pasojat që i kemi trashëguar vetëm që e kishte gabuar emrin: Në vend të Jozhës e kishte shkruar Enver!
    Sa i përket shtëpis së Teatrit Operës dhe Baletit - emërtimit - kemi të bëjmë me një veprim më shumë Politik nga ata të cilët ishin rritur dhe edukuar me fryma të kultëve të individëve!
    Kjo Shtëpi do të duhej të emertohej me emrin e NEXHMIJE PAGARUSHËS por nuk do t'thotë që në të ardhmen edhe nuk mundet të hiçet emri i propozuar e të mos i vëhet emri i Bilbilit të Këngës Shqipe por edhe Primadonës së Teatrit dhe të Filmit ngaqë jo pak role në Teatër dhe Film ka luajtur Artistja e jonë e madhe!
    Tashti, në Tiranë i nderuari drague kemi Pallatin e Opërës dhe baletit dhe nuk mbanë emrin e ndonjë personaliteti që do t'thotë se megithatë nuk kemi të bëjmë ne " kosovarët" me ndonjë pasojë " enveriste" por jemi më shumë me pasoja " titiste".
    Kosova ka mundur këtë shtëpi ta emërojë edhe me emra tjerë që kanë dhënë shumë në fushën e Artit që nga Katarina Josipi, Rexho Mulliqi, Lorenc Antoni, Faruk Begolli, Muharrem Qena ( aktor, rexhisor, muzikantë) etj etj.
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PËRMENDË KAM!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga RTP Lexo Postimin
    Preng,ngushellime ty e Llapit se e di sa jeni merzit
    nji gja nuk e mora vesh,ti po vuen po Thaqi vet e vuri gurthemelin,nuk e pash se dikush e shtyu me zor,jo para kamerave ;)
    o rts nuk jam merzit as pallushka spo me han
    mas me rensie eshte qe ai ka cof
    e ju ngjitjani emrin si te doni
    edhe ti rts mos e len pa ja siell naj balerin nga beligradi e le ti sillen kah vorri ati coftaku
    veq mos harro se me hy ne Republiken e Kosoves u duhet pasaporta e jo me hi e me dal siq ini msue ju si ne bahqe te babes jo jo rts kan kalue ato kohra
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •