Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Rregullore e forumit Toleranca Fetare

Rregullore e forumit Toleranca Fetare .Nuk po e sjell ketu regulloren por tek kjo rubrike me duket se kjo nuk shkon. Secili komunitet ka rubriken e vet , ndersa ne kete rubrike duhet te na lejohet dhe replika.ketu tregohet se kush ka tolerance.Ndryshe do te benim vetem hipokrizi.Eshte detyra juaj qe per elemente te pa edukuar te nderhyni, gje qe rralle e keni bere.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Patjeter qe replika do lejohet, por cdo gje duhet te jete me gjakftohtesi dhe ne sherbim te mirekuptimit te pergjithshem.

Besoj qe pika 3 e qarteson kete:

3-) Cdo shkrim qe ka si synim fyerjet dhe ofendimet ndaj nje komuniteti apo besimi fetar, do te fshihet. Nderkohe qe diskutimet midis besimtaresh te feve te ndryshme ,me gjakftohtesi, jane te mirepritura.

Per cdo verejtje me kontaktoni ne privat
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Motoja e vetme e ketij forumi duhet te jete:

Si mundet qe feja ime t'i sherbeje sa me mire popullit tim? Si mund t'i sherbej te afermit tim qe nuk ka fene time?

Dhe nje here ju kujtoj se ky forum nuk ka si qellim debatin se cila fe eshte me e sakte

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Ani de bash mire Matrix se ketu ne kete nenforum ka shume manipulime. Ka p.sh. tema propagandistike qe i kane larguar anetaret nga ky forum. Mos te kalojme ne vullgarizem po p.sh. keta islamiket fyhen se nje ortodokse ose katolike martohet me nje serb. Neve normal si shqiptare s'mund te themi se kjo eshte gje e mire, se brengosemi se atje vetem do te shfrytezohet sidomos ato qe martohen ne fshatra megjithese e respektojme vendimin e saj, e ajo asesi nuk duhet te nderpret lidhjet me atdheun e vet dhe familjen e vet. Por nese nje i krishter flet per asimilimin e miliona shqiptareve 'myslimane' ne Turqi ne Turq, keta thojne se kjo eshte 'urrejtje' e 'islamofobi' per islamin dhe per myslimanet. Keta flasin lirisht kunder heronjeve tane kombetare duke na marre nderin e duke na provokuar, p.sh. GJergj Kastriotit, heroit me te madh kombetar qe edhe ne shkolla femijet mesohen ta respektojne dhe ta nderojne e ne nese protestojme kunder kesaj, keta te akuzojne per jo-tolerance, po nese dikush ofendon Muhamedin keta qohen te paret dhe kalojne ne cmenduri. Ose p.sh. Jezusin nese ofendohet keta edhe pse e besojne si profet, kurre skane protestuar, por per Muhamedin jane ne gjendje edhe te ofendojne, dhe ne jeten reale islamiket te vrasin. Nese une e kam prish 'tolerancen' fetare lirisht mund te me thoni qe te mos postoj me, e une nuk do te postoj me, por ketu duhet te kete debate e jo propaganda te serbo-arabeve islamove dhe miqeve te tyre. Ska dal asnje krishter kurre qe ka fole kunder nje heroit me prejardhje myslimane, as nuk ka me dal kurre.

Sot ne Irak u vrane mbi 130 veta sa i ndegjova lajmet ne RTK, pra islamiket i vrane, e ne nese themi se ata vrasesit po e ndjekin mesimet e fese islame dhe 'profetit' te tyre qe krenohet ne Hadithe se ka dale fitimtar me terrorizem, kta neve na akuzojne per 'islamofobi' dhe 'urrejtje' + paragjykime ndaj myslimaneve e keta kurre skane dale kunder ketyre vrasjeve, jo qe s'kane dale kunder, por na kane demonizuar, ofenduar, e kercenuar edhe neve qe kemi fole kunder. Se Zoti s'osht me dhune, e beson e se beson, ajo eshte qeshtje individuale e secilit, e me obligim kurkush se ka se pretendojme vendet e zhvilluara, pra te perfitojme nga te mirat e perendimit, nuk d.m.th. qe te behemi materialiste si ta, por te marrim te mirat, ligjin, rregullin etj. Kemi fole edhe kunder forumeve fashiste te cilat krenohen kur vriten miqte tane amerikane qe po mundohen t'i sjellin lirine atyre popujve dhe gjithashtu lirine e tyre per me qen kristiane, une kam shok nga afganistani qe eshte be krishter, e nga ne cka pritet, asgje hiq.

Kta jon met kerkah hiq, kta as anej e knej...

e qiten permendoren e Gjergj Kastriotit Skenderbeut ne Shkup, u qune vahabistat dhe thane se kjo eshte provokim (jo per maqedone) per shqiptare, keta se dojne kerkon, e populli shqiptar po vetedijesohet i respekton heronje edhe jane njerez te dashur e besnik

Me te mira me nje thenie te Gjergj Kastriotit

'I didn't bring you freedom, I found it among you' - George Kastriotus Skanderbeg, haha

Lirine nuk ua solla une, e gjeta ne mesin tuaj... Gjergj Kastrioti Skenderbeu
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 25-10-2009 mė 12:25

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Shiu, faleminderit per opinionin tend

Toleranca fetare nuk mund te vendoset nga nje njeri i vetem, qofte moderator apo anetar i thjeshte. Duhet te kontribuojme te gjithe per kete.

Toleranca fillon duke pare gabimet tek vetja dhe jo tek tjetri.
    Eshte nje sfide per secilin nga ne.

Te pershendes

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Motoja e vetme e ketij forumi duhet te jete:

Si mundet qe feja ime t'i sherbeje sa me mire popullit tim? Si mund t'i sherbej te afermit tim qe nuk ka fene time?

Dhe nje here ju kujtoj se ky forum nuk ka si qellim debatin se cila fe eshte me e sakte
    Po kjo qe shpreh ti eshte oportunizem, nuk perfshin debatin, perjashton ballafaqimin , kritiken,lejon deformimin historik, perjashton iluministet, perjashton ateistet.rendesi ka qe secili te tregoje edukatene tij e nese shkelet kjo , jeni te lutur te nderhyni.Besoj se nuk e keni te veshtire.Une kam vene re se nga anetare kosovare qe ortodoksit apo katoliket nuk i merrnin per shqipetare , gradualisht shoh se po ndryshojne qendrim, pra dhe nje fyerje e lehte nuk prish pune pasi ne fund arrihet pajtimi dhe fitojme antarin me koncepte te reja.Ka prej tyre qe pas konflitit, me kane afruar miqesine , e kjo e zbukuron rubiken.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Une kam vene re se nga anetare kosovare qe ortodoksit apo katoliket nuk i merrnin per shqipetare ,
    Genjeshter e shpifur! Pikerisht eshte e kunderta: te krishteret nuk prajne se perhapuri propagande ku thone se muslimanet nuk jane shqiptare dhe quhen turq, arabe e magjupe. Turp ju qofte, qe edhe felliqesirat tuaja ia hedhni tjeterkujt. Manipulante te neveritshem!
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Feja nuke eshte leck me ndrru sa her ti teket dikuj .Ata qe e ndrrojn fen si ai shoku nga afganistani si duket e trajtojn fen si kostum. mua sme pengo feja e tjetrit po sa e vlerso fen time nese ai e urren fen time edhe une nuke rri duar kryq po gjithnji duke sjell argumente qe i mohon veq ai qe ska deshir me u besu dhe eshte i pa fe thjeshte se do as fene qe thirret ne te . Te gjith te gerguarit na kan para lajmru se duhet ti besojm profetit Muhamed a.s dhe thjesht njerzit te zotet e mendjeve te tyre i besojn. Njeriu qe don nji hasem te kombite te tij nuke eshte as fetare as komtare,ai eshte turpi kombite .Shqiptaret shkuan me pshtu koken se serbet i shfarosnin ,kurse turku i strehonte pra ai qe thote per kto gjera diq duhet gjykuar nga nji kande me sy real . Ne as nji her si kemi akuzu shqiptaret ortodokse se serbet na vran e dogjen . A mose po kerkojn qe falje tu kerkojm serbve pse iken ne turqi e si knaqen duke na djeg edhe femijet .Miqsia juaj esht e shkurt ajo duhet te jet e sinqert .Serbi as qe na ka kerku nji her te falure per te zezat qe na i ben.Kushdo qe derdhe gjak foshnjash ase seshte fetare as m...t . Sa me irito sjellja e disaveqe rrehen fetare e as qe e dine qa eshte feja . Njerzit e dijes e shkences nga te krishter po behen musliman . Kjoesht fe qe zoti do ta perhap

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ofendimet jane te papranueshme
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-11-2009 mė 04:51

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Anesti ti je llum , debil ....

Ku ke pare qe "kosovaret" i quajn shqiptaret te krishter apo ortodoks grek ??
    Dhe ti me ke thene sa here , por dhe ke per te me thene perseri, shikoi shkrimet e mija dhe ke per te pare se sa te verteta jane ato qe them une.Dhe ne provokimin qe berea ne nje teme (kombesia greke ) ishin te shumte ato qe thoshnin -hikni nje dite e me pare nga shqiperia.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •