Besoj se miqte e vertete jane shume te veshtire per tu gjetur,por nuk do te thote qe nuk ekzistojne.
Besoj se miqte e vertete jane shume te veshtire per tu gjetur,por nuk do te thote qe nuk ekzistojne.
I can love
But I need his heart
I am strong even on my own
But from him I never want to part
He's been there since the very start
My angel Gabriel
Oscar Wilde thoshte : " Me mire nje kartmonedhe 100-she , sesa 100 monedha 1-she " ...se kur te vije dita qe te nevojiten , ato monedhat 1-she nuk do arrish kurre ti mbledhesh e ti besh 100.
Prandaj MIKU i vertete egziston . Kurse , nese pyetja eshte per MIQTE ( ne numrin shumes ) atehere fatkeqesisht detyrohem ta hedh poshte si ide. Veshtire qe ne kete bote kaosi te kesh " shume " miq te vertete.
Vetem mos harroni qe , mikun e vertete do e gjeni vetem atehere kur zemra juaj te jete aq e paster e bujare sa ta dashuroje dhe ta respektoje " Miqesine " e vertete. Nese dikush nuk vlereson fjalen " Miqesi " ne kulm , atehere kurre nuk do arrije te vleresoje nje MIK dhe shume shpejt do ta humbi ..... nese arrin ta fitoje ndonjehere.
Pershendetje !
A ekzistojne miqte e vertete?
Sigurisht qe ekzistojne pa dyshimin me te vogel. Une ne jeten time nje here vetem jam zhgenjyer nga nje mikesha ime por perseri asnjehere nuk e humba besimin tek nje shoqeri e vertete. Me teper kam pasur triumfe dhe fat ne shoqeri se zhgenjime ndaj dhe me bindje te plote them qe miqte e vertete ekzistojne.
Sic e shprehu me siper rudi_c33 nese ti vete je nje njeri i denje ne pergjithesi me njerez te atille do shoqerohesh e njerez te atille do terheqesh.
ciao belli,
Toleranca, eleksiri i lirisė.
miqt e vertet egzistojn dhe nuk jan te pakt sic shprehen disa,
por mardheniet mes njerezve jan shum te komplikuara dhe delikate,si rrjedhim qendrueshmiria e nje miqesie,apo me mir jetgjatesia e saj varet nga interesa e rregula qe kur keto te fundit fillojn te ndryshojn,ndryshon dhe ftohet miqesia apo shoqeria.
Secili flet nga eksperienca personale. Miq te mire ka por varet se cfare kerkon ti nga miqte e tu. Nuk e di kur hyn ne mes interesi se c'mund te ndodhe...Eksperienca ime nuk eshte edhe shume e mire ne kete drejtim.Megjithate nuk dua te besoj se nuk ka miq te vertete- mbase mua nuk me ra rasti te jem me fat.
Maredheniet midis njerezve jane shume te komplikuara, duhet te besh shume toleranca. Nqse tolerancat behen vetem nga nje pale, atehere miqesia ftohet dhe pak nga pak prishet. Por jane vertet me fat ata qe kane miq te vertete.
Miqte e vertet ekzistojne si jo po jan shume te ralla. Shumica e shoqerise tani nuk te duan po mos paten nje far interesi apo te ta ken me hile hiqen te mire per nje kohe te gjata sa mund ti besosh per cdo gje dhe njere kur ja prish te kethen kurizin. Shoqeia e vertet nuk duhet te jete keshu ai qe ta do vertet te mire dhe te respekon, te shan atje ku e ke gabim te jep nje mendim kur te ndodhet afer ne nje rast te veshtire kur te gjith njerzit heqin dore nga ty athere mund ta quaj vertet shoqeri.
Te Dua Ty
ndoshta eshte e kot
Por si loti ne sy
nuk te largoj dot
Por do jete shume vone
s'ke per te me takuar mua
Edhe pse ende do te Dua.
:^xhan
Me ndonje shoqe djersisim neper palestra,me shoqen tjeter takohemi vazhdimisht neper caffeterira ose Restorante, me disa te tjera per Shoping e keshtu me radhe...
Ne kemi shoqeri (mendojm ne)
Ne te vertet mund te jete vetem nje njohje, pjese e Networksit tone.
Kur mbeshtetet perfundimisht nje "shoqeri me koke"?
Perse Idealizohemi ne ditet e sotme (perseri) kaq shume?
Cila eshte pengesa per te gjetur nje gjetur nje "shoqeri me koke"? e mbi te gjitha : per ta mbajtur perjete kete shoqeri???
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Per mua ekziston nje shoqeri por ajo quhet ENDERR.ne kte jete ne kte bote akoma nuk kuptojm fjalen shoqeri.Kjo eshte nje fjale qe per mua personalisht nuk ekziston eshte dicka qe nuk arrrihet eshte dicka qe nuk shihet pra eshte thjesht nje enderr.
PSE? Nje shoqeri ska genjeshtra midis tyre,Nje shoqeri ska sekrete midis tyre,Nje shoqeri ska te meta midiis tyre,Nje shoqeri ska ironi midis tyre,Nje shoqeri ska xhelozi midis tyre,nje shoqeri ska zhgenjime midis tyre.Nese dikush nuk i ka kto gjera qe thash me lart per shoqerin e tyre atehere ai ka arritur nje enderr te vertete te lumtur qe quhet SHOQERI
Nuk besoj se ka ndonje recete per gjetjen e shoqerise se mire dhe se vertete.
Une besoj se pengesa me e madhe per egzistencen e "miqesise se vertete" eshte fakti qe shoqeria njerezore eshte shnderruar ne shoqeri konsumiste,qe per fat te keq nuk kursen as vlera te tilla.
Dikush ka thene :Statusi "mik"mund te jepet vetem ne fund te jetes"
Une kam frike se ne kete shoqeri qe jetojme as ne momentet e fundit nuk mund te jepet si status.Megjithate do me pelqente te isha e gabuar.
per te gjetur nje shoqeri te mire pik se pari duhet edhe vete te jemi shoke te mire dhe te vertete ...
Krijoni Kontakt