Lumturia nuk varet,liria po,ne njefare kuptimi,kur ke xhepin plot,ne shume aspekte je i lire.
Lumturia nuk varet,liria po,ne njefare kuptimi,kur ke xhepin plot,ne shume aspekte je i lire.
Paraja ,lumturia ,liria
Paraja ti hap dyerte e se ardhemes dhe te tjeret te respektojn me shum
Lumturia nuk gjendet vetem tek parat ka shum arsye me te bukura per te qen i lumtur paraja nukt te ben te lumtur
Liri sod te thote qe edhe nese ske para qe nuk je ilir ilir je pate e nuk pate para
Per mua paraja esht nje ndihmes por jo lumturi.
Apsolutisht paraja nuk eshte lumturi! Kete nuk mund ta mendosh kurre por influencon ne rritjen apo uljen e dozes se Lumturise .
Kurse lirine mendoj ta kushtezon shume,sepse une dhe shume shqiptare te tjere nese nuk do te ishte faktori ekonomik ne mes nuk do te jetonim jashte Shqiperise,
une po te zgjidhja sigurisht qe te jetoja ne Shqiperi por fakti qe aty puna ime nuk ka vleren ne para qe ka ne Itali dhe si rrjedhoje ndikon ne mirqenien time ,per kete fakt jetoj ne Itali,mendoj qe faktori ekonomik ne kete rast ma kushtezon lirine te zgjedh ku dua te jetoj.Ose nje rast tjeter shume prinder kane deshire qe femijet ti shkollojne ne shkolla private por ekonomikisht jane te paperballueshme per ta dhe ne kete rast ju kushtezohet liria ....
Pasuria esht nje rrug qe te ndihmon qe te coj afer lumturis me pas varet nga personi vet![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice...!
po varen...ne hapsire dhe kohe.
Po pate shum para sdo jesh kurre i lumtur...dhe lumturia qe do perjetosh do te jete shum e shkurter dhe me shum pak sodisfaksion...
* Im a Slow Walker...But i Never Walk BaCk *
klara2009!Asnjehere lumturia dhe liria nuk vjen nga paraja!
E dime qe tek lumturia njeriu kerkon dicka me teper ,por lumturia nuk eshte gje tjeter vecse te kesh me te domosdoshmet...vertet ju per nje lek me shume kini emigruar kudo ne bote po ky ishte fillimi dhe na dukej se kushedi si ishte andej.Kur vjen vellai im nga puna qe shofer punonte ketu e shofer andej,njekohesisht edhe ime kunate qe vertet marrin shume por nuk permenden ,nga puna e rende qe bejne, qe kemi vajtur ne nga shqiperia e te kenaqemi...Shoqeria njerezore kudo ndahet ne klasa keshtu qe te tere nuk mund te studiojne privatisht prandaj jane shkollat publike qe kush ka mundesi t'i ndjeke ,une jam qe jap mesim tek privati dhe te shteterorja!I njejti program eshte vecse me nje ndryshim shume te madh,ne shkollat publike vijne nxenes shume te perkedhelur,te pavemendshem dhe ne na duket sikur e dine edhe ata qe kane me shume lek se te tjeret dhe nuk mesojne qofte edhe neper universitete private e dine qe kane lek prinderit e tyre dhe i marrin provimet me para...e dalin fushe nga njohurite e mjere shoqeria nga kush do te drejtohet ne te ardhmen...
Te kesh nje bashkeshort te mire qe nuk sjell probleme ne familje e trajton mire gruan e femijet,te kesh me te domosdoshmet ne shtepi ose ta kesh shtepine ne funksionin tend ,te punojne anetaret e familjes e te sjellin te mira materiale ne shtepi dhe mbi te gjitha nje shendet te mire per te gjithe e besoj se ....lumturine e ke shume prane mike!
Te lumtur te ben vetem njeriu,dhe jo paraja ajo te mban gjalle te fut ne shoqeri dhe se vret mendjen per te tjeret a kane apo jo leke,por nuk e mendoj qe te ben te lumtur, p,sh sic jane vipat qe jane gjithmone te mbuluar dhe sjane te lire,smund te pine nje birre ne rruge, ata nuk jane te lumtur dhe pse kane shum para.Dhe ne Shqiperi ka njerez dhe sidomos grate qe kane para nuk jane te lumtura se rrine gjith diten mbullur te vila e saj dhe skane me asne kontakt mos ta zgjas me teper i kane te gjitha te mirat por lumuria i mungon.
Klara,e vėrtete se mungesa e disa gjėrave materiale tė kushtezon jo vetem lumturin por edhe shumėēka tjeter,,je shumė bindėse me atė shembullin qė more,,por pa u larguar nga ky shėmbull, unė do tė thoja se mund tė shohim edhe anėn tjeter tė ti,,nėse ai baba qėndron mirė materialisht,dhe u plotėson gjitha nevojat dhe dėshirat fėmijeve tė ti,dhe femijet marrin rrugėt e gabuara,(ndoshta pikerisht ato te mirat materiale janė shkaku kryesor qė femija merret me drogė apo diēka tjeter),atėher me siguri qe ai baba prap nuk do te ishte i lumtur ,dhe do te mallkonte paran ,ndoshta edhe jetėn...
Me para mund tė blejmė nderimin ,por jo edhe dashurin,,,me para mund tė kemi shėrbetor por jo miq,,,me para mund te kemi ushqimin ,por jo oreksin,,,me para mund te kemi njė femer,por jo nje dashuri tė vertetė,,,me para mund te kemi njė shtepi te bukur,por jo nje familje tė mirė,,me para mund tė blejmė ilaēin por jo edhe shendetin...
Krijoni Kontakt