Mos e shko nėpėr mėnd, neutralizoje fare atė pjesė tė trurit e cila tė thotė se dhe nė Shqipėri do tė bėsh tė njėjtėn jetė qė bėn nė Seatle.
Jo se nuk dua qė tė kthehen Shqiptarėt nė Shqipėri, por do ta kesh tė pamundur pėr tė mbijetuar.
diku aty lart, thuhet se po tė gjesh njė punė nė tė cilėn merr 400 Euro bėn jetė, normale, ndėrsa unė nuk e konceptoj dot se si mund tė bėsh jetė normale me 400 Euro nė muaj, kur mua kėtė javė qė shkoi rreth $ 600.00 mu mbajtėn pėr taksa.
Unė nuk e imagjinoj dot shtėpinė time nėn, apo mbi 70 F (nuk e di sa i bie nė Celsius) nė verė apo nė dimėr, kjo ėshtė pothuajse e paarritshme nė Shqipėri, pasi mungon energjia elektrike.
Unė bėj dy banja nė ditė, dhe po ashtu dhe kjo ėshtė e kushtėzuar nė Shqipėri nga Energjia Elektrike, dhe Uji.
Punoj fort pėr tė arritur ato qė dua nė jetė, dhe me sakrifica por ja arrij qėllimit. Ndėrsa nė Shqipėri e kam provuar nė tė gjitha mėnyrat dhe nuk mu dha mundėsia.
Kėtu ku jam unė pothuajse i kam ndėrruar makinat ēdo vit, tani kam makinė tė 2009-s tė cilėn e kam blerė tė re nė dyqan, por tė gjitha kėto kėrkojnė njė punė tė mirė, e cila ta mundėson njė gjė tė tillė, ndėrsa njė punė e mirė nė Shqipėri cilėsohet njė punė me rreth 50 000 tė reja nė muaj, kjo nuk mjafton pėr tė paguar faturėn mujore tė makinės, po shtėpia? Po dritat? Po uji? Po telefonat? Po TV? Po ushqime? Po veshmbathje? Po para qefi? etj etj.
Pastaj pėr dikė qė shkon nė Shqipėri nga jashtė, bėhet si shėnjestėr pėr tė vjelė para! Edhe lypsat nė rrugė qė nuk kanė asnjė klasė shkollė, janė nė gjėndje tė piketojnė se kush vjen nga jashtė dhe vendosin tė tjera standarte nga ato qė u kėrkojnė Shqiptarėve tė Shqipėrisė.
Opinioni im ėshtė PRIT, mos u nxito!!!!!!!!
Gjėrat kanė filluar tė ndryshojnė dhe me shpresėn tek Zoti do tė bėhet mirė dhe atje.
Krijoni Kontakt