Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    ILIR NĖ GEN Maska e flory80
    Anėtarėsuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzė Vjosės Kaltėroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar mė parė nga ELAA Lexo Postimin
    Ka kohe qe jam ne Amerike dhe jam ne dileme te kthehem ne Shqiperi me familjen, apo jo. Besoj shume emigrante te tjere ndodhen ne kete dileme. Perderisa ne s'jetojme ne Shqiperi s'e kemi idene cfare na pret aty po te vijme. Nje ndihme e madhe do te ishte nese shqiptare qe jetojne aktualisht ne Shqiperi te ndihmonin me fakte dhe shifra persa i perket kostos se jeteses ne Shqiperi.

Me falni nese nota naiviteti dhe mungese realizmi tingellojne ne pyetjen time, por eshte e vertete, s'kam se si ta perfytyroj realitetin nese dikush nuk me tregon faktet.

Jam munduar te kerkoj ne Internet dhe te lexoj gazetat shqiptare qe te marr vesh dicka me shume. Qofsha gabuar, por duket qe gazetat jane aq te lidhura ngushte me politiken dhe te lene shijen sikur shkrimet s'kane shume vertetesi.

Ndihma juaj do te jete shume e vlefshme per mua dhe emigrante te tjere qe deshirojne te kthehen ne Shqiperi, por kane nevoje te lidhen me realitetin si fillim.

Faleminderit.
    Mos e shko nėpėr mėnd, neutralizoje fare atė pjesė tė trurit e cila tė thotė se dhe nė Shqipėri do tė bėsh tė njėjtėn jetė qė bėn nė Seatle.
    Jo se nuk dua qė tė kthehen Shqiptarėt nė Shqipėri, por do ta kesh tė pamundur pėr tė mbijetuar.
    diku aty lart, thuhet se po tė gjesh njė punė nė tė cilėn merr 400 Euro bėn jetė, normale, ndėrsa unė nuk e konceptoj dot se si mund tė bėsh jetė normale me 400 Euro nė muaj, kur mua kėtė javė qė shkoi rreth $ 600.00 mu mbajtėn pėr taksa.
    Unė nuk e imagjinoj dot shtėpinė time nėn, apo mbi 70 F (nuk e di sa i bie nė Celsius) nė verė apo nė dimėr, kjo ėshtė pothuajse e paarritshme nė Shqipėri, pasi mungon energjia elektrike.
    Unė bėj dy banja nė ditė, dhe po ashtu dhe kjo ėshtė e kushtėzuar nė Shqipėri nga Energjia Elektrike, dhe Uji.
    Punoj fort pėr tė arritur ato qė dua nė jetė, dhe me sakrifica por ja arrij qėllimit. Ndėrsa nė Shqipėri e kam provuar nė tė gjitha mėnyrat dhe nuk mu dha mundėsia.
    Kėtu ku jam unė pothuajse i kam ndėrruar makinat ēdo vit, tani kam makinė tė 2009-s tė cilėn e kam blerė tė re nė dyqan, por tė gjitha kėto kėrkojnė njė punė tė mirė, e cila ta mundėson njė gjė tė tillė, ndėrsa njė punė e mirė nė Shqipėri cilėsohet njė punė me rreth 50 000 tė reja nė muaj, kjo nuk mjafton pėr tė paguar faturėn mujore tė makinės, po shtėpia? Po dritat? Po uji? Po telefonat? Po TV? Po ushqime? Po veshmbathje? Po para qefi? etj etj.
    Pastaj pėr dikė qė shkon nė Shqipėri nga jashtė, bėhet si shėnjestėr pėr tė vjelė para! Edhe lypsat nė rrugė qė nuk kanė asnjė klasė shkollė, janė nė gjėndje tė piketojnė se kush vjen nga jashtė dhe vendosin tė tjera standarte nga ato qė u kėrkojnė Shqiptarėve tė Shqipėrisė.

Opinioni im ėshtė PRIT, mos u nxito!!!!!!!!
    Gjėrat kanė filluar tė ndryshojnė dhe me shpresėn tek Zoti do tė bėhet mirė dhe atje.
    EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Flory, ne mos 2 here per te bere dush si puna jote,1 here do e bej se sben. Se ka uje dhe atje

Ne lidhje me hapesen e temes, ajo thote "deshiroj te kthehem me familjen". Tani me familje po supozoj familje + femije. Cfaredo lloj moshe qofshin, mendoje mire kur ti kthesh atje!!
    Keto mundesi qe te ofrohen ne usa per edukim, mireqenie nuk do i gjesh atje.

Sa per koston e jeteses, ne rradhe te pare do te duhet nje pune te pakten te besh 1milion ne muaj vetem ti si person. Cift shto dhe 1 tjeter qe ti afrohesh shpenzimeve, dhe nivelit qe po jeton tani. Do jete nje ndryshim i madh e menyres se jeteses. Merre parasysh, se nuk do jete e lehte. Do te duhet te kthehesh mbrapa ca vite dhe ti pershtatesh po prape mentalitetit atje e shume gjerave te tjera....

nese je me familje aty, mua me duket absurde te kthehesh. E nese je beqare, dhe nese te eshte ngritur mendja keq.. shko e provoje. Por le opsion hapur per tu rikthyer prape, sido qe te vijne punet.

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Ne c'do shtet qe te shkosh ka nivele te ndryshme jetese.Asgje s'eshte fix.Edhe cmimet jane te shume llojshme.Varet nga kualiteti qe ti zgjedh.Po mos harro se baze eshte vlera jote.C'fare lloj aftesish ti ke per te ecur ne jet???Sa e pregatitur je per jeten?!Smund te pretendojme qe nje puntor Tiranas te jetoj njelloj me nje intelektual Tiranas.Por ama te dy jetojne ne tirane.Te dy kane menyren e tyre te jeteses qe i pershtatet nivlit qe ata kan..
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ka kohe qe jam ne Amerike dhe jam ne dileme te kthehem ne Shqiperi me familjen, apo jo. Besoj shume emigrante te tjere ndodhen ne kete dileme. Perderisa ne s'jetojme ne Shqiperi s'e kemi idene cfare na pret aty po te vijme. Nje ndihme e madhe do te ishte nese shqiptare qe jetojne aktualisht ne Shqiperi te ndihmonin me fakte dhe shifra persa i perket kostos se jeteses ne Shqiperi.

Me falni nese nota naiviteti dhe mungese realizmi tingellojne ne pyetjen time, por eshte e vertete, s'kam se si ta perfytyroj realitetin nese dikush nuk me tregon faktet.

Jam munduar te kerkoj ne Internet dhe te lexoj gazetat shqiptare qe te marr vesh dicka me shume. Qofsha gabuar, por duket qe gazetat jane aq te lidhura ngushte me politiken dhe te lene shijen sikur shkrimet s'kane shume vertetesi.

Ndihma juaj do te jete shume e vlefshme per mua dhe emigrante te tjere qe deshirojne te kthehen ne Shqiperi, por kane nevoje te lidhen me realitetin si fillim.

Faleminderit.
    DO te ishte mire qe me mijera shqiptaret nga SHBA e BE te kthehen menjehere qe te hollojne pak mentalitetin otomano-bizantin qe mbizoteron ne Shqiperi. Une nuk te keshilloj te kthehesh, por shpresoj e kam shume deshire qe shqiptare te edukuar jashte te kthehen e ta ndryshojme kete vend qe eshte mos me keq.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afėr kojshisė
    Postime
    228

Smile Kurren E Kurres

Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    DO te ishte mire qe me mijera shqiptaret nga SHBA e BE te kthehen menjehere qe te hollojne pak mentalitetin otomano-bizantin qe mbizoteron ne Shqiperi. Une nuk te keshilloj te kthehesh, por shpresoj e kam shume deshire qe shqiptare te edukuar jashte te kthehen e ta ndryshojme kete vend qe eshte mos me keq.
    Edvin 83, te keshilloj te mos kthehesh kurren e kurres ne Shqiperi, se do gjesh belane me komshine qe ka zgjeruar kufirin ne pronen tende e do te duhet te perballesh nepermjet gjykatave te cilat t'i marrin te gjitha fitimet e krijuara me mund e djerse, pavaresisht se prona (apartamenti) kopshti personal etj. para se te largoheshe kane qene tuajat.

Secili jep mendjen e vete, por hallexhesha qe ka hapur temen pak na ka thene pse do te kthehet ne Shqiperi. Po te dinim arsyen mbase dhe do te jepnim nje mendim me objektiv. Arsyet me te forta qe mund te bejne nje njeri te kthehet ne Shqiperi jane keto: Hapje biznesi (qe ia vlen), ngelje pa pune ne Amerike (sot ne keto kohe eshte mese normale) dhe per te mos humbur kohen kot kthehesh ne Shqiperi (prape ia vlen), nuk mund te perballosh dot me vetmine (nuk ia vlen se ne Shqiperi jane bere rrobt Allahu na ruajt ). Nese jane dy arsyet e para, prape te them qe kthehu e provoje. Nese dy te parat nuk perbejne problem, rri aty ku je se je mire. Thjesht qarteso mendimet dhe vizionet e tua per te ardhmen.
    Per cdo arsye tjeter qe nuk po na bie ndermend, na shkruaj dhe te japim keshilla me gjithe qejf
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anėtarėsuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    sa per koston ka nivele te ndryshme, por nese ke nje shtepi dhe nje fare kapitali dicka me ndryshe eshte, pjesa tjeter eshte mundim, dhe perpjekje, jeta eshte bere e veshtire kudo te jesh, atje ca me keq kuptohet,por mendoj se njeriu kur e ndan mendjen per tu kthyer i mungojne ca gjera te tjera me te rendesishme (qe i di gjithsecili) dhe rrjedhimisht llogarite behen lehte! cfare vlen me shume?
    failure is not an option!

Erando
    Anėtarėsuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865

Faleminderit.

Ela, nqs puno ne tirane, do besh jete dhe atje, bile me mire se ne Amerike.
    Une i shof perdite shqiptaret dhe me te thene te drejten shumica jetojne, hane e pine e punojne nga 24 ore, kurse ne shqiperi eshte ndryshe, te pakten me ate rroge qe merr nuk paguan taksa e budalliqe te tjera, kurse sa per uje e drita ke sa te duash, nuk eshte ndonje gje e madhe te lahesh 2 here ne dite sic e tha Flory, kto qe thote Flory i thone njerzit frikacake qe nuk kan mundesi te jetojne ne shqiperi se vdesin per buke, dmth me pak fjale nuk kane kapacitet nuk jane te afte te hane jeten ne shqiperi se jane mesuar ne vendet jashte shtetit duke marr makina me qira mujore e duke punuar gjith diten per te paguar billat,

Sic e tha Elona, mvaret sa e afte je ti per jetesen ne shqiperi, per te jetuar jeton kudo ne bote po pate tru te punosh, un per vete kam ber shum investime ne shqiperi dhe do kthehem shum shpejt se vendi i huaj nuk eshte kurre si i joti, ta them un me plote bindje se shqiperia ka ndryshuar, nuk eshte si me perpara, ato qe e shajne nuk kane ***** te jetojne atje.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    a jeton dot zenuni ne shqiperi.. ne se une i dergoj atij nje mikrobus ose kamioncine.. e ai te punoje me te..?

Per flory80

..dhe qe ta dish 70F = 21.1 Celcius, formula eshte, (F-32) : 9 x 5 = Celcius
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ASrock4u2 : 28-12-2009 mė 18:50
    Emrin e kam Agim dhe me therrisni, Gimi.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •