Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Perkthimin/leximin e cilit liber preferoni?

I inspiruar nga postimet dhe njohurite e disa anetareve desha te pyes se cilet libra do kishit preferuar te lexohen dhe pse jo te perkthehen ne shqip?

Nuk behet fjale vetem per libra te huaj, por edhe libra ne shqip. Spektri nuk eshte i kufizuar, mund te jene romane, libra shkencore, filozofike e tjere, te cilet i shihni si mbresalenes.

*

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ne shqip mungon "Metafizika" e Aristotelit pavarsisht qe s'ka burr nene ta kuptoje edhe po te perkthehet.
    > Eshte nje nga librat me te thelle te mendimit njerezor dhe duhet te njohesh gjuhen filozofike per ta kuptuar.
    > Kam pershtypjen se duhet te jete edhe ne shqip sepse duket si nje dritare e mbyllur kundrejt filozofise pa e patur ate liber te perkthyer.
    La verita' ti rendera' libero!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ka plot libra qe do doja ti lexoja , por tani per tani eshte romani i Dan Brown " Last symbol" qe do doja te perkthehet sa me pare ne shqip .

Hap krahet e fluturoj...! Maska e zogu dukagjinas
    Anėtarėsuar
    15-06-2009
    Vendndodhja
    Nen embelsinee lotit Tend... !!
    Postime
    3,741
    Harry Potter And The Deathly Hallows !!
    Askush nuk ta bėn atė qė ta bėn vetvetja !!

Zogu Arberor Maska e zogu kosovar
    Anėtarėsuar
    19-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Internet
    Postime
    408
    Te gjithe librat e llojeve te ndryshme kisha pas deshire te ishin ne gjuhen shqipe
    Kurrė mos thuaj kurrė.

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    The Fountainhead nga Ayn Rand

Libri qe me ka lene me teper mbresa nga cdo tjeter. Sa e kam dashur aq edhe e kam urryer ne te njejten kohe. Meqe e kam lexuar kur isha ne te mesmen, mezi prisja 10 minutat e pushimit gjate nderrimit te klasave qe te vidhja pak kohe per te lexuar. S'me leshohej nga dora, edhe pa gjume kam ndejtur per ta mbaruar. Mbasi shpendezoja ore rrjeshte duke lexuar, prap mendja me rrinte tek libri kur beja pushim, me ka bere shume te mendoj....(ne ate kohe se dija qe ishte liber filozofie prandaj edhe ma bente koken corap)... Kur te kem kohe mbase do ta ri-lexoj serisht, te shohim nese do ta pelqej/urrej si heren e pare.

i love my friends Maska e *romantiku*
    Anėtarėsuar
    25-01-2011
    Vendndodhja
    mes luleve...
    Postime
    176
    libri im i preferuar eshte plaku dhe deti..
    NE QOFTE SE NJEREZIT FLASIN PRAPA KRAHEVE TE MI,ATEHERE DO TE THOTE QE UN JAM NJE HAP PERPARA TYRE.?

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anėtarėsuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Te gjitha librat e Dan Brown ju preferoj.

E dua letėrsinė Maska e eralni
    Anėtarėsuar
    01-10-2004
    Vendndodhja
    Roma
    Postime
    151
    Citim Postuar mė parė nga orhideja Lexo Postimin
    Te gjitha librat e Dan Brown ju preferoj.
    Nese ke lexuar librat e tiere mos e lexo kte te fundit (do ngelesh shume e zhgenjyer).

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •