Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 86
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Pėrshėndetje Gostivar USA,

Ti parashtrove kėto pyetje nė fund tė shkrimit:

Psh me trego ti mua, pse nje musliman nuk ben te leshoj mjekren keshtu ne menyre moderne me thene ?!! Mos valle nese nje musliman do e leshoj mjekren ne kete menyre do te dali nga dini e imani ?!!!
    Me trego ti mua pse nje musliman nuk duhet te shikoj televizor ?!! Pse nje musliman nuk duhet te degjoj muzik etj etj ?!!!!!

Mos valle sepse ne si musliman mesimet e fese duhet me i marr prej cifuteve , edhe ate prej cifuteve Amish?!!!!
    1.) Sepse lėshuarja e mjekrres ėshtė caktuar shumė kohė mė parė, pra nėse ti kėrkon diqka moderne do tė thotė qė po kėrkon risi nė fe, do tė thotė s'dua ta mbaj siq mė ėshtė obliguar por dua ta mbaj nė sistemin modern. Pse ti nuk thua "Psh me trego ti mua, pse nje musliman nuk ben t'i fal vetem 2 namaze (vakte,kohe) keshtu ne menyre moderne me thene ?!!" Ti nuk thua kėshtu sepse e din qė njė gjė e tillė ėshtė nė kundėrshtim me Islamin, pra edhe Mjekrra tė mbahet ndryshe nga ajo qė na ka obliguar Muhammedi s.a.v.s., ėshtė nė kundėrshtim me Islamin.

2.) Jo nuk do tė dali nga imani, por do tė ketė mundėsi tė dali, mund tė ketė mundėsi tė devijoj, "Sot po shkurtoj mjekrrėn, nesėr namazin". Kjo ndodh me njė njėri i cili ka mangėsi nė Iman (besim), me njė njėri i cili nuk dėshiron t'i nėnshtrohet komplet urdhėrave tė All-llahut pėr shkak tė dunjas.

3.) Njė Musliman nuk e ka tė ndaluar tė shikoj televizior, por e ka tė ndaluar tė shikoj gjėra haram (tė ndaluara) nė televizior, njė Musliman nuk e ka tė ndaluar tė ndėgjoj muzikė por e ka tė ndaluar tė ndėgjojė muzikė haram (tė ndaluar).

4.) Ne nuk i marrim mėsimet nga ēifutėt, mėsimet tona burimin e kanė nga Sunneti dhe Kur'ani.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga ILMGAP Lexo Postimin
    Pėrshėndetje Gostivar USA,

Ti parashtrove kėto pyetje nė fund tė shkrimit:

1.) Sepse lėshuarja e mjekrres ėshtė caktuar shumė kohė mė parė, pra nėse ti kėrkon diqka moderne do tė thotė qė po kėrkon risi nė fe, do tė thotė s'dua ta mbaj siq mė ėshtė obliguar por dua ta mbaj nė sistemin modern. Pse ti nuk thua "Psh me trego ti mua, pse nje musliman nuk ben t'i fal vetem 2 namaze (vakte,kohe) keshtu ne menyre moderne me thene ?!!" Ti nuk thua kėshtu sepse e din qė njė gjė e tillė ėshtė nė kundėrshtim me Islamin, pra edhe Mjekrra tė mbahet ndryshe nga ajo qė na ka obliguar Muhammedi s.a.v.s., ėshtė nė kundėrshtim me Islamin.

2.) Jo nuk do tė dali nga imani, por do tė ketė mundėsi tė dali, mund tė ketė mundėsi tė devijoj, "Sot po shkurtoj mjekrrėn, nesėr namazin". Kjo ndodh me njė njėri i cili ka mangėsi nė Iman (besim), me njė njėri i cili nuk dėshiron t'i nėnshtrohet komplet urdhėrave tė All-llahut pėr shkak tė dunjas.

3.) Njė Musliman nuk e ka tė ndaluar tė shikoj televizior, por e ka tė ndaluar tė shikoj gjėra haram (tė ndaluara) nė televizior, njė Musliman nuk e ka tė ndaluar tė ndėgjoj muzikė por e ka tė ndaluar tė ndėgjojė muzikė haram (tė ndaluar).

4.) Ne nuk i marrim mėsimet nga ēifutėt, mėsimet tona burimin e kanė nga Sunneti dhe Kur'ani.
    Cfar risije ne fe ILMGAP , cfar risije ne fe !!!! Cfar lidhje ka mjekra me fene aman?!!! Si me mjeker si pa mjeker , ti je njeri dhe i lutesh Zotit njelloj!!!
    Cfar deshiron te me thuash ti mua se dikush qe ka mjeker i lutet Zotit me mire se dikush qe nuk ka mjeker ose qe mjekren e mban ta marrim ne menyre moderne ?!!
    Come one ILMGAP, mendo !!!

Namazi dhe mjekra jane dy gjera qe lidhjeeeee nuk kane njera me tjetren!!!!
    Namazin mund ta bejsh edhe me mjeker edhe pa mjeker!!!
    Dhe nje njeri qe nuk din te bej dallimin midis namazit dhe mjekres me fal qe e them kete , po ai njeri duhet te mesoj edhe shum kohe fene okay.
    Namazin ia KE BORXH ALLAHUT , ndersa mjekren nuk e mban per Allahun , po e mban per te respektuar a.s. Muhamedin, sepse Allahu nuk ka mjeker okay, dhe nuk do te kete mjeker, andaj mjekren ti nuk e mban per te respektuar Allahun por per te respektuar Profetin ILMGAP, per te respektuar profetin.
    Dhe keshtu kur vjen puna psh tek ndegjueshmeria midis Profetit dhe Allahut shembull po e mari okay, dicka qe ka thene Profeti neve psh mund te mendojme per te njejten gje ekzistojne menyra me te mira per te realizuar te njejten pune, pra mund qe mendimet tona te mos puqen me mendimet e profetit, psh profeti ka udhezuar qe enet te lahen me uje dhe me rere ashtu, ndersa une mendoj se profeti nuk e ka gabim por ama me i lajt enet me sode , me sapun eshte shum me paster se sa me i lajt me uje dhe me rere ashtu !!!!
    Pra profeti ne kete rast jo se e ka gabim por une kam me shum te drejte se profeti ashtu, ne kete rast e kam fjalen.
    Por kur vjen puna tek ndegjueshmeria ndaj Allahut, Allahu te ka urdheruar qe ti degjojsh ligjet e tija qe jane LIGJE UNIVERSALE, nuk kane ndryshuar ne te kaluaren as do te ndryshojne ne te ardhmen okay:

LIGJI UNIVERSAL NR.1 BESIMI NE NJE ZOT
    LIGJI UNIVERSAL NR.2 BESIMI NE PROFETET E ZOTIT
    LIGJI UNIVERSAL NR.3 BESIMI NE LIBRAT E ZOTIT
    LIGJI UNIVERSAL NR.4 BESIMI NE MELAQET E ZOTIT
    LIGJI UNIVERSAL NR.5 BESIMI NE NE DITEN E KIJAMETIT
    LIGJI UNIVERSAL NR.6 FALJA E NAMAZIT
    LIGJI UNIVERSAL NR.7 DHENIA E ZEQATIT ETJ ETJ

Keto ILMGAP jane rregulla qe kurre nuk do te ndryshojne sepse vijne drejtpersedrejti nga ALLAHU okay.
    Une e respektoj personalitetin e profetit dhe me psotimet e mija kete e kam deshmuar dhe e deshmoj cdo dite, por ama kur vjen puna tek mjekra jam i bindur 100% qe ai nuk e ka mbajtur mjekren keshtu sic neve na predikojne sot VEHABISTAT, 1000% jam i bindur qe ai e ka mbajtur mjekren ndryshe!
    Nuk kam fuqi te ta vertetoj qendrimin tim, por as ti nuk ke fuqi qe te vertetojsh qendrimet e tua qe i mbeshtet ne hadithe qe jane shkruajtur 250 VITE PAS VDEKJES SE PROFETIT!!!!!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Per te qeshur eshte kjo,apo like a publicity?
    Feel the pump √

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Dj-GabrieL Lexo Postimin
    Per te qeshur eshte kjo,apo like a publicity?
    Nuk behet fjale per publicitet okay. Behet fjale qe te dali e verteta ne shesh!!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    gostivar ni korrigjim te vogel kam per ty

ne rast se e pate fjalen per Amish people qe jetojn ne amerik ato nuk jan cifute, por kristjane. kan prejardhejn nga europa ma sakt nga pjesa gjermane e zvicres e gjermania jugore.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    gostivar ni korrigjim te vogel kam per ty

ne rast se e pate fjalen per Amish people qe jetojn ne amerik ato nuk jan cifute, por kristjane. kan prejardhejn nga europa ma sakt nga pjesa gjermane e zvicres e gjermania jugore.
    Sa e di une ata jane cifut, por nese nuk jane cifut atehere jam i sigurte qe eksiston nje sekt cifut qe eshte i ngjajshem me keto amishet.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Sa e di une ata jane cifut, por nese nuk jane cifut atehere jam i sigurte qe eksiston nje sekt cifut qe eshte i ngjajshem me keto amishet.

GV_USA
    per kto amish qe jetojn ne amerik jam i sigurt 100% qe nuk jan.

me sa di un orthodox jews nuk i pranojn komoditetet po se sa ekstrem jan ne ket pik nuk e di

na falni per nderhyrjen vazhdoni diskutimin.
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga derjansi Lexo Postimin
    per kto amish qe jetojn ne amerik jam i sigurt 100% qe nuk jan.

me sa di un orthodox jews nuk i pranojn komoditetet po se sa ekstrem jan ne ket pik nuk e di

na falni per nderhyrjen vazhdoni diskutimin.
    Its okay, agnostiket jane te mireseardhur ne debat , perderisa debati po mbahet ne ambiente virtuale, se nqs se ky debat do te mbaheshte ne ambiente te sunduara nga Arabia Saudite, atehere nuk e di se cfar do te ndodhte me ty, por e di qe mua do me kishin vra menjeher duke me akuzuar si "kafir".

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

pershenndetje te ghitheve , per punen e mjekres eshte diskutuar njeher ne forum por si duket nuk paska mjaftuar ,une per vete nuk mbaj mjeker , sdo me than qe sjam besimtar musliman , sepse jam , prandaj mjekra eshte
    SYNET , e jo vaxhib.... nese e mban ok , nese nuk e mban prap ok .

po ata te cilet mbajne mjekra se pari nuk i plotesojn synetet e namazeve e shum synete tjera ,edhe do tju kisha lutur mos diskutoni per keto gjera sepse ju jepni material te tjereve.

ngeleni te pershendetur E.A.
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Mjekrra ėshtė vaxhib (obligim) jo sunnet (e preferuar) !!! Prandaj duhet tė rrespektohet, sepse ėshtė urdhėr i All-llahut, pra rrespektojeni atė siq duhet dhe siq u ėshtė thėnė, nuk keni pse e ndryshoni urdhėrin e All-llahut !!!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •