Mire se na ke ardh Ademgashi.![]()
Mire se na ke ardh Ademgashi.![]()
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Une deshta te pyse ,sipas krishterizmit pra sipas Bibles,ajan te gjith njerzimi apo te gjitha fet te njejt karshi krijusit Zotit,dhe a dote shkojn te gjith ne parajs ,kuptohet nese jan ne rruge te Zotit, me respekt.
[COLOR="Blue"][/COLO
Duart e plakes, jan duar te arta.
Zoti eshte Ati i te gjithe njerezve, krijuesi i gjithesise dhe i cdo gjeje qe ekziston ne kete toke. Ai eshte Ati yne dhe ne jemi te gjithe bij te Tij. Cdo njeri eshte i barabarte ne syte e Hyjit, besimtar apo jobesimtar dhe secilin njeri do ta gjykojne para Hyjit veprat e veta dhe dashuria qe ka bere dhe ushtruar ne kete jete.
Per te krishteret, shelbimi kalon vetem neper kryq te Jezusit dhe ai nuk eshte kryqezuar vetem per ata qe e besojne, por per te gjithe boten. Pra, eshte pune e Hyjit se cfare plani ka per shelbimin e atyre qe nuk e besojne Jezusin te kryqezuar dhe te ringjallur, por eshte e vertete feje per te krishteret qe te qenurit ne hir te Zotit, kryqi e ringjallja e Krishtit, dhe meshira e Hyjit jane rruga per shelbim. Mendimet e Zotit nuk jane tonat, dhe rruget e tija nuk jane tonat.
Le te kerkojme te gjithe qe te jetojme ne paqe dhe hir te Zotit, e te lusim meshiren e tij gjate cdo dite te jetes sone. Cdo mund i drejte shperblehet shumefish ne fund.
Paqja e Krishtit!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
Unë kisha një pyetje shumë të thjeshtë, të cilën nëse e konsideroni si për qëllim provokimi, përqarje, tallje apo diqkaje të ngjajshme, ju them ta fshieni !!!
Dua të di nëse paguhen ende Priftërinjtë për shlyerjen e Mëkateve ?!
Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.
Pyetja jote ne koncept nuk eshte e sakte. Ti thua ende, por une nuk e di qe te kete pasur ndonjehere rrefim me pagese ne historine e Kishes, dhe as nuk ka. Une nuk e kam hasur gjekundi kete qe po thua.
Mos e ngaterro detyrimin qe e ka cdo i krishtere per te ndihmuar vazhdimin e cdo pune ne famulli apo me gjere.
Paqja me ty!
Martin Luteri kishte dalë para shumë vitesh kundër priftërninjëve të cilët abuzonin me postin e tyre (prej Prifti) duke kërkuar para nga Gabimtarët që të shlyenin mëkatet, kështu dolën shumë njerëz në mbështetje të Martin Luterit, ku më pas krijoi disa gurthemele në fe, e më pas vendosi një meditim të ri të quajtur "Protestanizëm".
Kisha jane njerezit, te cilet mekatojne, e te qenurit te krishtere nuk i perjashton nga ky fakt e nuk i ben ata te pagabueshem. Pra, edhe nese ka ndodhur kjo qe ti po permend, eshte gabim i njerezve dhe jo i doktrines fetare. Une nuk di qe te jete i shkruar gjekundi si detyrim kjo qe ke shkruar ti. Vete personalisht kam lexuar per veprimtarine e Kishes perpara Luterit dhe nuk e kam hasur gjekundi. Megjithate, nese ti e ke kete dokument, te lutem ndaje edhe me ne ketu.
Paqja me ty!
Mirë nëse arsyet e krijimit të Protestanizmit nuk janë këto që thash unë, cilat janë atëherë ?!
Protestanizmi kishte për qëllim reformimin e kishave Katolike atëkohë të devijuar komplet, priftërinjtë që abuzonin, që bën shumë gjëra në kundërshtim me Fenë e Krishtit !!!
ILMGAP, ti po flet per indulgjencat. Indulgjencat ishin një shpikje e kishes katolike atehere, për të mbledhur para. Ata pretendonin se kushdo që blinte ato copa letre, merrte faljen e mëkateve. Ishte kjo që e bëri Luterin, një monk katolik atëhere, të distancohej nga keto veprime hipokrite te klerikëve katolik të asaj kohe.
Me sa di unë, kjo gjë nuk ndodh më në kohet e sotme.
Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 29-10-2009 më 10:36
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Po, Marcus, kjo eshte dicka qe nuk ndodh tani.
Te fala ne Krishtin!
Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 29-10-2009 më 10:47
Krijoni Kontakt