Close
Faqja 2 prej 110 FillimFillim 12341252102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Mire se na ke ardh Ademgashi.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Une deshta te pyse ,sipas krishterizmit pra sipas Bibles,ajan te gjith njerzimi apo te gjitha fet te njejt karshi krijusit Zotit,dhe a dote shkojn te gjith ne parajs ,kuptohet nese jan ne rruge te Zotit, me respekt.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Une deshta te pyse ,sipas krishterizmit pra sipas Bibles,ajan te gjith njerzimi apo te gjitha fet te njejt karshi krijusit Zotit,dhe a dote shkojn te gjith ne parajs ,kuptohet nese jan ne rruge te Zotit, me respekt.
    Zoti eshte Ati i te gjithe njerezve, krijuesi i gjithesise dhe i cdo gjeje qe ekziston ne kete toke. Ai eshte Ati yne dhe ne jemi te gjithe bij te Tij. Cdo njeri eshte i barabarte ne syte e Hyjit, besimtar apo jobesimtar dhe secilin njeri do ta gjykojne para Hyjit veprat e veta dhe dashuria qe ka bere dhe ushtruar ne kete jete.

Per te krishteret, shelbimi kalon vetem neper kryq te Jezusit dhe ai nuk eshte kryqezuar vetem per ata qe e besojne, por per te gjithe boten. Pra, eshte pune e Hyjit se cfare plani ka per shelbimin e atyre qe nuk e besojne Jezusin te kryqezuar dhe te ringjallur, por eshte e vertete feje per te krishteret qe te qenurit ne hir te Zotit, kryqi e ringjallja e Krishtit, dhe meshira e Hyjit jane rruga per shelbim. Mendimet e Zotit nuk jane tonat, dhe rruget e tija nuk jane tonat.

Le te kerkojme te gjithe qe te jetojme ne paqe dhe hir te Zotit, e te lusim meshiren e tij gjate cdo dite te jetes sone. Cdo mund i drejte shperblehet shumefish ne fund.

Paqja e Krishtit!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Unë kisha një pyetje shumë të thjeshtë, të cilën nëse e konsideroni si për qëllim provokimi, përqarje, tallje apo diqkaje të ngjajshme, ju them ta fshieni !!!

Dua të di nëse paguhen ende Priftërinjtë për shlyerjen e Mëkateve ?!
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Unë kisha një pyetje shumë të thjeshtë, të cilën nëse e konsideroni si për qëllim provokimi, përqarje, tallje apo diqkaje të ngjajshme, ju them ta fshieni !!!

Dua të di nëse paguhen ende Priftërinjtë për shlyerjen e Mëkateve ?!
    Pyetja jote ne koncept nuk eshte e sakte. Ti thua ende, por une nuk e di qe te kete pasur ndonjehere rrefim me pagese ne historine e Kishes, dhe as nuk ka. Une nuk e kam hasur gjekundi kete qe po thua.

Mos e ngaterro detyrimin qe e ka cdo i krishtere per te ndihmuar vazhdimin e cdo pune ne famulli apo me gjere.

Paqja me ty!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Pyetja jote ne koncept nuk eshte e sakte. Ti thua ende, por une nuk e di qe te kete pasur ndonjehere rrefim me pagese ne historine e Kishes, dhe as nuk ka. Une nuk e kam hasur gjekundi kete qe po thua.

Mos e ngaterro detyrimin qe e ka cdo i krishtere per te ndihmuar vazhdimin e cdo pune ne famulli apo me gjere.

Paqja me ty!
    Martin Luteri kishte dalë para shumë vitesh kundër priftërninjëve të cilët abuzonin me postin e tyre (prej Prifti) duke kërkuar para nga Gabimtarët që të shlyenin mëkatet, kështu dolën shumë njerëz në mbështetje të Martin Luterit, ku më pas krijoi disa gurthemele në fe, e më pas vendosi një meditim të ri të quajtur "Protestanizëm".

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kisha jane njerezit, te cilet mekatojne, e te qenurit te krishtere nuk i perjashton nga ky fakt e nuk i ben ata te pagabueshem. Pra, edhe nese ka ndodhur kjo qe ti po permend, eshte gabim i njerezve dhe jo i doktrines fetare. Une nuk di qe te jete i shkruar gjekundi si detyrim kjo qe ke shkruar ti. Vete personalisht kam lexuar per veprimtarine e Kishes perpara Luterit dhe nuk e kam hasur gjekundi. Megjithate, nese ti e ke kete dokument, te lutem ndaje edhe me ne ketu.

Paqja me ty!

Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Mirë nëse arsyet e krijimit të Protestanizmit nuk janë këto që thash unë, cilat janë atëherë ?!

Protestanizmi kishte për qëllim reformimin e kishave Katolike atëkohë të devijuar komplet, priftërinjtë që abuzonin, që bën shumë gjëra në kundërshtim me Fenë e Krishtit !!!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Mirë nëse arsyet e krijimit të Protestanizmit nuk janë këto që thash unë, cilat janë atëherë ?!

Protestanizmi kishte për qëllim reformimin e kishave Katolike atëkohë të devijuar komplet, priftërinjtë që abuzonin, që bën shumë gjëra në kundërshtim me Fenë e Krishtit !!!
    ILMGAP, ti po flet per indulgjencat. Indulgjencat ishin një shpikje e kishes katolike atehere, për të mbledhur para. Ata pretendonin se kushdo që blinte ato copa letre, merrte faljen e mëkateve. Ishte kjo që e bëri Luterin, një monk katolik atëhere, të distancohej nga keto veprime hipokrite te klerikëve katolik të asaj kohe.

Me sa di unë, kjo gjë nuk ndodh më në kohet e sotme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 29-10-2009 më 10:36
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Po, Marcus, kjo eshte dicka qe nuk ndodh tani.

Te fala ne Krishtin!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 29-10-2009 më 10:47

Faqja 2 prej 110 FillimFillim 12341252102 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •