Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Oj shqipe a kupton ti se nuk je kerkah me rregullat e drejteshkrimit , mbas qdo fjale ve presje , shkruan pa etik etj.
Morre kure SHIKOJE LAJMET NE ALL SAT dhe ne TV une NUKE I KUPETOJE,shpejte FLASIN dhe KURKUNDE PRESJE E ASE PIKA SKANE,DHE ASE PIKE PYETJE,po FOLIN SHPEJT KURSE UNE PO SHKRUEJ SI FOLIN ,KREJT TV DHE RADIOT E SHQYPNISE.
NJI NJERI I THJESHTE, HEBRE, ZOT I SHQIPETARIT,kure vet HEBREJTE, Se PRANOJNE,shume mire,JEZU KRISHTI ASHTE PROFET,dhe nuke mundet te jet tjeter,mirepo munde te thuhet,sepse gjdo individ ka drejte te caktoje se si do ta thire,mirepo nuke KA DREJTE NE GJUHEN SHQIPE TE THOTE ZOT,se kjo fjal dhe ky emen asht i imi ,vetem i imi,nuke keni drejt ase KATOLIKET E ase MUSLIMANET TA PERDORNI,emni ZOT egziston para feve te juaja,shume para feve te cilave ju tashe i besoni prandaj ju lutem KORIGJONI VEHTEN sepse une ne fjalen ZOT kupetoje tjeter sende,dhe i takon BESIMIT TIM e une nuke kame BESIM ase ne KRISHTER e ASE ne MUSLIMANIZEM,arabet kane Allahun Kurse KATOLIKET JEZUHIN dhe no PROBLEM.PRA edhe NJIHER FJALA ZOT ASHTE I BESIMIT TIM PELAZG ILIR SHQIPETARE dhe quhe ashtu.ZOT
Kam nje pyetje per ju te krishteret e kesaj sofre.
Pse e mbani kryqin si simbol te juajin, kur sipas jush ne te eshte maltretuat Jezusi?
Ma jipni nje shpjegim, sepse e kam shume te pa kjarte. Mua me duket e pakuptushme sepse p.sh. mua ma mbyt dikush nje te aferm timin me thike dhe tash une ta marre ate thike si simbol identifikimi!
E nese ka tjeter histori ky simbol, atehere ma shpjegoni nese keni mundesi.
Pershendetje!
....e lexova nje teme te tille dhe tani.... le te kthehet bota permbys ne deshe...... pak shaka.
Repektet e mia per juve te gjithe qe jeni te bashkuar si vellezer te nje gjaku, ashtu sic jemi ne te vertete . Le te largojme nga mesi yne elementet extremiste te te dyja besimeve dhe le te mesojme e njohim njeri - tjetrin!
Selam!
Bese dhe hakmarrje.
APOSTUJ thjeshte ashte nji titull ne kohenat e vjetra ashte perdore edhe ne kultin e DODONEs,e ka perdorun edhe LEKA i MADHE,dmth PRIFT thjeshte PRIFTE,dhe kurgja ma shume,kurse Kryqi ashte simbole shume i vjeter i Dodones,sikurse dihet edhe Babilonet e kane perdorun ,kure nuke ka egzistue ase Moisiu,para 5000 vjete,i pari qe u hudhe ne kryqe ashte Spartaku pastaje te tjeret pase 100 vjete edhe krishti,meqense thuhet se ka qene prej druni,dhe ka pase jo formen e kryqit,egziston ende nji dru me forme te kryqit,pore nuke ashte koplet kryqe i vjeter afer 2000 vjet,
gjithashtu ka takuar apostujt e tjere pasi ka besuar tek Jezusi dhe ka folur me ta dhe pa qe ata kishin te njejtin besim keta ishin apostujt qe i rrinin afer Jezusit dhe e njihnin me nga afer.
Prandaj Pali eshte i besueshem , sigurisht qe shikojme qe mesazhi i Palit nuk ishte ne kundershtim me ungjillin (mesazhin e Jezusit) dhe nuk ishte ne kundershtim me besimin e dishepujve te tjre qe e kishin njohur Jezusin nga afer.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
dijetar, problemi asht se kjo temë asht tuj pas sukses të madh e se po ecën me ritme jashtzakonisht të shpejta. Un për vedi, nuk kam mujt me i lexue shumicën prej tyne. Rastësisht tesh e pash pytjen tande. Atëhere më lejo të përgjigjem.
Ju mislimanët e pranoni Krishtin, por jo si Zot, por si njeri, si një profet. Për ne ashtu krejt njisoj sikur nuk e pranoni hiq. Kur ne themi se ju nuk e pranoni Krishtin, nënkuptojmë se nuk e pranoni si Zot.
Për muhamedin, nuk e pranojmë se asht i derguem i Zotit, pse ato qi ka lan ai në Kuran, janë drejtpërdrejtë në kundërshtim me ato qi besojmë na.
Por kjo nuk do të thotë se na nuk jemi tolerant ndaj jush dhe nuk repsektojmë besimin tuej. Ka të krishter qi nuk e respektojnë besimin tuej, ashtu siq ka edhe mulsimanë qi nuk e respektojnë besimin tonë, por kjo asht gabim.
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Krijoni Kontakt