Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.
Përshëndetje..
Tregom ti mua se si All-llahu (Zoti) s.v.t.a qe krijoj shtat par qjej ka nevoj per njeriun është e pa logjikshme dhe mos harro se sikur te kishte qen puna... qe All-llahu (Zoti) s.v.t.a te kishte nevoj per adhurim do ti kishte len vetem melaiket prej te cilav ka qe prej qe jan krijuar nuk jan larguar prej sexhdes ..dhe sju kishin duft asgjë krijesat exhin dhe njeri..pra i kishte len vetem melaiket per adhurim (dhe besoj se kjo do te mjaftonte), por nuk është punë adhurimi..
Por All-llahu s.v.t.a me urtesin e ti te krijoj ty dhe mua, dhe qdo gjë qe egzsiton, qe e shofim apo nuk e shofim.. "I largë te metav është Ai (All-llahu) s.v.t.a."
T'pershendes... dhe te uroj qdo te mirë.
Jezusi (Isai a.s) është sikurse edhe gjithë profetët tjerë rob i zgjedhur dhe i dërguar i Allahut.
feja eshte faktori kryesor i vuajtjes , i lufterave ,
feja frymezon lufte
rivalitet
racizem
shtypje
dhune
dhimbje
poshterim
revoluciuone
turperime
banalitet
skandalizem
feja katolike ne papen qe une e quaj antikrisht dhe agjent i satanit per shekuj me radhe , ka shkaktuar me miliona viktima , ka shkaktuar luftera dhe revolucione ne europe e azi e amerike
mos te permendim skandalet e paturpshme te papeve dhe klerikeve
feja orthodhokse me prifterinjte e paskrupullt qe vjellin vrer dhe ndjellin lufte dhe percarje midis popujve , duke lidhur traditat dhe ritet e tyre fetare me ide dhe deshira patriotike ne sherbim te shtetit dhe ne interes te popullit perkates,
klerike dhe prifterinje qe zoterojne me mliarda te ardhura , pa i shpenzuar per misione humanitare dhe per shpalljen e ungjllit por denden dhe shfryhen ne lluks dhe mireqenien e tyre vetjake.
feja protestante , bije dhe pjelle e fese katolike , njerez qe gjoja jetojne sipas vullnetit te zotit dhe bazohen ne shkrimin e shenjte ne lutje dhe ne besimin e tyre vetjak , pa tradita dhe rituale fetare, por ne te vertete jane mosperfilles , kritikues dhe egoiste, qe ndihen te mbrojtur ne kupolen e tyre te besimit vetjak.
feja muslimane , njerez qe brohorasin dhe shperthejne ne manine e tyre per te sherbyer fese se tyre dhe interesave te tyre vetjake dhe jo ZOTIT TE MADHERISHEM .
miliona njerez qe kanre nje besim te verber per te luftuar dhe vrare e prere gjoja per ZOTIN.
fe dhe sekte dhe doktrina nje hile e djallit qe i ben njerezit si milingona qe vetshtypen ne shtepite e tyre te genjeshtert.
feja e vertete eshte ZOTI DHE VETEM ZOTI ,
sa besnik i qendron ZOTIT?
sa e do ZOTIN?
sa miqesi ke me ZOTIN?
kjo eshte feja e vertete , ne zemren e njeriut .
shikoni vete shqiperine se si eshte kastandisur vec sepse ka pare fete dhe sahan lepiresit fetare.
por me shume urrej papen .
feja eshte faktori kryesor i vuajtjes , i lufterave ,
feja frymezon lufte
rivalitet
racizem
shtypje
dhune
dhimbje
poshterim
revoluciuone
turperime
banalitet
skandalizem
feja katolike ne papen qe une e quaj antikrisht dhe agjent i satanit per shekuj me radhe , ka shkaktuar me miliona viktima , ka shkaktuar luftera dhe revolucione ne europe e azi e amerike
mos te permendim skandalet e paturpshme te papeve dhe klerikeve
feja orthodhokse me prifterinjte e paskrupullt qe vjellin vrer dhe ndjellin lufte dhe percarje midis popujve , duke lidhur traditat dhe ritet e tyre fetare me ide dhe deshira patriotike ne sherbim te shtetit dhe ne interes te popullit perkates,
klerike dhe prifterinje qe zoterojne me mliarda te ardhura , pa i shpenzuar per misione humanitare dhe per shpalljen e ungjllit por denden dhe shfryhen ne lluks dhe mireqenien e tyre vetjake.
feja protestante , bije dhe pjelle e fese katolike , njerez qe gjoja jetojne sipas vullnetit te zotit dhe bazohen ne shkrimin e shenjte ne lutje dhe ne besimin e tyre vetjak , pa tradita dhe rituale fetare, por ne te vertete jane mosperfilles , kritikues dhe egoiste, qe ndihen te mbrojtur ne kupolen e tyre te besimit vetjak.
feja muslimane , njerez qe brohorasin dhe shperthejne ne manine e tyre per te sherbyer fese se tyre dhe interesave te tyre vetjake dhe jo ZOTIT TE MADHERISHEM .
miliona njerez qe kanre nje besim te verber per te luftuar dhe vrare e prere gjoja per ZOTIN.
fe dhe sekte dhe doktrina nje hile e djallit qe i ben njerezit si milingona qe vetshtypen ne shtepite e tyre te genjeshtert.
feja e vertete eshte ZOTI DHE VETEM ZOTI ,
sa besnik i qendron ZOTIT?
sa e do ZOTIN?
sa miqesi ke me ZOTIN?
kjo eshte feja e vertete , ne zemren e njeriut .
shikoni vete shqiperine se si eshte kastandisur vec sepse ka pare fete dhe sahan lepiresit fetare.
por me shume urrej papen e romes.
Cfare te ka bere Papa ty more djale?
Ne fakt pati shume faj Papa (po flas si pozicion dhe jo per pape te caktuar, pasi jane te shumte e s'mund t'i permend dot te gjithe) qe i la meshtaret katolike ne Shqiperi qe te punonin per Fe e per Atdhe. Besoj se ti nuk e di qe Shqiperia dhe Polonia jane te vetmet vende ne bote ku prifterinjte katolike kane pasur liri qe te merreshin me veprimtari atdhetare. Po flas sidomos per shekullin XIX dhe XX. E kesaj pune ia pame hajrin une dhe ti sot qe shkruajme me kete gjuhe shqipe qe mesojme. Se qe te mos shkruanim turqisht (ose me alfabet turk me e pakta qe mund te ndodhte pa asnje problem), u desh dora e forte e Ate Gjergj Fishtes. E ne mos e ditsh ende, ky ka qene prift katolik, i bindur ndaj Papes dhe e ka zhvilluar kete veprimtari me leje te tij.
Pra, djale i dashur, nese ende s'e ke marre vesh, ti dhe une sot, kemi kete alfabet dhe kete gjuhe te shkruar dhe te folur, pikerisht prej Papes se Romes (serish po flas per pozicionin). E te cohesh pak ne kembe kur behet fjale per kete rast.
Normalisht qe ka pasur njerez ne kete detyre me pak te shenjte se disa te tjere, por edhe keta jane njerez. Por, mesimet e Kishes nuk i vendos asnje Pape, por i ka themeluar Krishti me jeten dhe vdekjen e tij. Ato cka jane te verteta feje, te themeluara nga Krishti, nuk ka Pape qe i ndryshon!!! Papa vec siguron mbareshtimin e mesimeve te Krishtit. Disiplina e ushtruar ne shekuj eshte subjekt ndryshimi per t'iu pershtatur kohes kur dhe vendit ku jetojme.
Mos harro se sic ka pasur Pape qe kane bere gabime ne detyren e tyre, poashtu ka pasur Pape qe kane kerkuar falje per keto gabime.
Qofte levduar Jezu Krishti!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
"Unë nuk i krijova xhinët dhe njerëzit për tjetër pos që të më adhurojnë.
Unë nuk kërkoj prej tyre ndonjë furnizim e as nuk dëshiroj të më ushqejnë ata.
All-llahu është furnizues i madh. Ai, fuqiforti.
S'ka dyshim se atyre që bënë mizori u përket dënimi si pjesa e dënimit të shokëve të tyre, andaj të mos e kërkojnë shpejtimin e tij.
Të mjerët ata që nuk besuan për atë ditën e tyre të premtuar!"
(Kur’an, Dharijatë, 55-60)
Postuar më parë nga ervin2005
Ervin
Na jep ca informacion me shume se si e mendon ti relacionin me Zotin
Je besimtar i krishtere?
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Krijoni Kontakt