Close
Faqja 100 prej 110 FillimFillim ... 50909899100101102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 991 deri 1,000 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Seminarist, por si Nestoriane mund te klasifikohen protestantet?

Psh qe besojne se Krishti si Perendi eshte i ndryshem ne person nga Krishti njeri, ndaj dhe Maria nuk ka pse quhet Nena e Perendise?
    Matrix,
    Nuk te duket,se po e mbush trurin me gjera pa vlere nese ti merr sado pak ushqim qe quhet Krisht nga keto diskutime...une do te kerkoja te falur!
    Por,do te keshilloja me shume miqesi : Ktheje Veshtrimin vetem ndaj Zotit Tend Jezus Krishtit!
    Ti rrezaton shume dashuri te vertete ne shkrimet kur deklaron per Te.
    Ndersa kur merresh me analiza te tilla,me duket si nje person qe kerkon te gjej toke pjellore,kur ne fakt po kerkon ne mocal.
    Jo me kot thuhet"mos u perpiq te te drejtoje rrugen i verberi se ai vete bie ne grope te hedh edhe ty.

E pra ti e ke Mesuesin e Vertete Jezus Krishtin,MOS U LARGO ASNJEHERE NGA AI dhe te gjitha pergjigjet e pyetjeve te tua,i gjen vetem tek Ai!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Zbulesa 5:8 Kur e mori librin katër Gjallesat e njëzet e katër udhëheqësit ranë përmbys para Qengjit.

Secili kishte harpën dhe një kupë ari plot me kem, d. m. th. me lutje të shenjtërve.

Zbulesa 8:3-4

3 Dhe ja, një tjetër engjëll erdhi e qëndroi mbi lter: në dorë kishte një kemore të artë dhe iu dha shumë kem për ta kushtuar bashkë me lutjet e të gjithë shenjtërve mbi lterin e artë para fronit.

4 Nga dora e engjëllit tymi erëndshëm i kemit u ngrit para Hyjit bashkë me lutjet e shenjtërve.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Se pari, Une nuk kam sjelle vargje VETEM nga DHV.
    Se dyti, DHV eshte vijimesi me DHR, jane ne harmoni e jo kundershtim.
    Mos do thuash se gjate Epokes se DHV, Bijte e Zotit lejoheshin te paraqiteshin perpara Zotit, e nder ta edhe djalli, sic e DESHMON JOBI, ndersa ne DHR, kjo mundesi bie poshte!!!!!!!!! Ky eshte absurditet. Logjika biblike ta do qe me DHR aq me teper Bijte e Zotit mund te paraqiten para Zotit, sepse tashme ata jane ne komunion te plote me Te, sepse jane me Krishtin. Mos jeni duke thene se, nqs Krishti, pas Ngjitjes ne qiell, rri ne te djathte te Atit edhe ndermjeton, shenjtoret qe jane prane Krishtit ne qiell jane me PUSHIME???????
    Cfare lloj EKLESIOLOGJIE do ishte kjo?
    Shenjtoret ne qiell prane Krishtit vazhdojne te ndjekin Krishtin edhe ta imitojne Ate, sikurse e imituan kur ishin mbi toke. Nga kjo eshte FARE e lehte te kuptosh se, perderisa Krishti ne qiell rri ne te djathe te Atit EDHE NDERMJETON, ne Krishtin, kete do bejne edhe shenjtoret.
    Këtu fillojnë edhe ngatërresat. Dhiata e Vjetër dhe Dhiata e Re sigurisht që janë në harmoni të plotë dhe kanë lidhje të ngushtë me njëra-tjetrën sepse tregojnë vazhdimësinë e Fjalës së Perëndisë drejtuar njeriut, karakterin e Tij, dashurinë e Tij dhe planin e Perëndisë për njeriun. Shumë gjëra në Dhiatën e Vjetër ishin tipike, kalimtare, me të meta dhe sipas Letrës drejtuar Hebrenjve vetë Dhiata e Vjetër ishte e tillë. Për të mos u zgjatur më tepër me këtë çështje lexo Letrën dretjuar Hebrenjve dhe do të kuptosh shumë gjëra. Jo më kot Fryma e Shenjtë e ka diktuar këtë temë në këtë letër.

Në lidhje me shenjtorët. Ju -ortodoksët dhe katolikët- konsideroni shenjtorë të gjithë ata që kishat tuaja i kanë shpallur shenjtorë. Ky veprim ka në vetvete shumë mangësi dhe gabime. Akoma nuk keni kuptuar se çfarë e bën diçka të shenjtë, qoftë ky njeri, qoftë objekt apo vendndodhje dhe sende (Tabernakulli dhe Tempulli në DhV). Nëse prania e Perëndisë në DHV e bënte Tempullin të Shenjtë, prania e Perëndisë sot në njeriun besimtar, a nuk e bën atë të shenjtë?

1 Korintasve kapitulli 3, vargjet 16-17:

16_A nuk e dini ju se jeni tempulli i Perëndisë dhe se Fryma e Perëndisë banon në ju?

17_ Në qoftë se dikush e prish tempullin e Perëndisë, Perëndia do ta prishë atë, sepse tempulli i Perëndisë, i cili jeni ju, është i shenjtë.

1 Korintasve, kapitulli 6, vargu 19-20:

19 A nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në ju, të cilin e keni nga Perëndia, dhe se nuk i përkitni vetvetes?

20 Sepse u bletë me një çmim! Përlëvdoni Perëndinë, pra, në trupin tuaj dhe në frymën tuaj, që i përkasin Perëndisë.

2 Korintasve, kapitulli 6 vargu 16:

16 Dhe çfarë marrëveshje ka tempulli i Perëndisë me idhujt? Sepse ju jeni tempulli i Perëndisë së gjallë, sikurse tha Perëndia: ''Unë do të banoj në mes tyre, dhe do të ec ndër ta; do të jem Perëndia i tyre dhe ata do të jenë populli im''.

Efesianëve, kapitulli 2, varget 19-20:

19 Ju, pra, nuk jeni më të huaj, as bujtës, por bashkëqytetarë të shenjtorëve dhe pjestarë të familjes së Perëndisë,

20 të ndërtuar mbi themelin e apostujve dhe të profetëve, duke qënë Jezu Krishti vetë guri i qoshes,

21 mbi të cilin gjithë ndërtesa, e lidhur mirë, rritet për të qenë një tempull i shenjtë në Zotin,

22 në të cilin edhe ju jeni bashkëndërtuar për të qenë një banesë e Perëndisë në Frymë.

Ups!!! Sipas vargjeve të mësipërm (ka edhe më) i bie që nga katalogu i kishave tuaj të mungojnë shenjtorët e kishës së Korintit, e kishës së Efesit, e kishës së Sardës (Apok. 3:12) dhe milionat apo miliardat e shenjtorëve në lavdi (Apok. 7:9-17). Domethënë i bie që pretendimet tuaja në lidhje me shenjtorët, të jenë fallco!! Këto vargje nuk kanë nevojë për interpretim por thjesht për lexim. Edhe një besimtar i thjeshtë ti lexojë, do kuptojë se çdo të thotë të jesh i shenjtë. Kur ju në kishat tuaja nuk i inkurajoni besimtarët të lexojnë Fjalën e Perëndisë, përfundimi është që ata të gëlltisin fjalët tuaja pa i përtypur më parë. Interpretimi dhe leximi i Fjalës së Perëndisë janë dy gjëra të ndryshme. Perëndia është kujdesur për këtë dhe në Kishën e Tij ka vendosur mësues të Fjalës, kështu që leximi nuk i bën dëm askujt dhe nuk ndalohet.

Pikerisht KETU eshte GABIMI yt. Nuk e mbaruan punen e tyre, por e plotesuan, dhe se ne Krishtin fitimtar tani ata jane me te vertete shume me teper ndermjetes.
    Nëse priftërinjtë që ju keni sot në kishat tuaja, vazhdojnë të jenë ndërmjetësit, atëhere ti jo vetëm mohon Fjalën e Perëndisë por edhe e hedh poshtë atë për shkak të doktrinës të kishës tënde. Kur Fjala e Perëndisë thotë: një është ndërmjetësi, kjo do të thotë se nuk ka të dytë dhe as të tretë, e kështu me rradhë dhe vetë fjala ndërmjetës, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në greqisht kanë të njëjtin kuptim: ai që është midis dy grupeve dhe ndërmjetëson për diçka ose lidh dy pika; në këtë rast Krishti ndodhet midis njeriut dhe Perëndisë. NJË I VETËM.

Ngatërresa juaj ndodh pikërisht në të kuptuarit e rolit të priftit në shërbesën e tij ndaj Perëndisë. Është temë e gjatë kjo por do të mjaftohem duke të thënë që ne sot si besimtarë të krishterë jemi prifëtrinj dhe Krishti është kryeprifti. Për të mos u zgjatur akoma me vargje, po të sjell përfundimin:

Apokalipsi, kapitulli 5, vargjet 6-10:

6_Dhe pashë, në mes të fronit dhe të katër gjenieve të gjalla dhe në mes të pleqve, një Qengj si i therur, i cili kishte shtatë brirë dhe shtatë sy, që janë të shtatë Frymërat e Perëndisë, të dërguar në gjithë dheun.

7_ Ai erdhi dhe mori librin nga dora e djathtë e atij që rrinte mbi fron.

8_Dhe, mbasi e mori librin, të katër qeniet e gjalla dhe të njëzet e katër pleqtë ranë përmbys përpara Qengjit, duke pasur secili një qeste dhe disa kupa ari plot me erë të këndshme, të cilat janë lutjet e shenjtorëve.

9_Dhe këndonin një këngë të re duke thënë: ''Ti je i denjë ta marrësh librin dhe të hapësh vulat e tij, sepse ti u there, dhe me gjakun tënd na bleve te Perëndia nga çdo fis, gjuhë, popull dhe komb,

10_dhe na bëre mbretër dhe priftër për Perëndinë tonë, dhe do të mbretërojmë mbi dhe''.

Normal qe Kisha "ngaterrohet" ne ate ROL, sepse eshte TRUPI i Zotit.
    Psh, mbi cfare baze e ka Kisha pushtetin te FALE mekatet, kur kete pushtet e ka VETEM Zoti (shih Gjoni 20:22-23)?
    Nqs e ka kete pushtet te fale mekatet meqe eshte Trup i Krishtit, atehere pse se paska kete pushtet edhe per te ndermjetuar?

Nqs ndermjetesi eshte VETEM Krishti si INDIVID, sic thua ti, dhe se Kisha nuk mund te ngaterrohet ne kete rol, atehere PERSE ndermjetoni juve me lutje per te tjeret neper bashkesira, ne nje kohe qe ti thua se NUK DUHET te ngaterroheni ne kete rol?

Pse Kisha tokesore mund te ndermjetoje, ndersa Kisha qiellore JO?

Ajo cfare nuk ka baza Biblike eshte qe te thuash se TRUPI PUSHON se vepruari ne qiell, ndersa atje Kreu i Trupit vazhdon e ndermjeton!!!!

Ne (besimtarët e kishave ungjillore) nuk ndërmjetësojmë kur lutemi për dikë. Ky pohim është i gabuar dhe jo biblik. Në të gjithë Dhiatën e Re, ndërmjetësi i vetëm është Krishti dhe jo njeriu dmth ne si besimtarë. Roli i Kishës është mjaft i njohur dhe i përcaktuar në Dhiatën e Re. Për më tepër Kisha është një unitet gjymtyrësh brenda një trupi në të cilin trup kreu i vetëm është Krishti. Lexo 1 Korintasve, kapitulli 12, vargjet 12-31. Krishti është kreu i çdo besimtari, familjeje të krishterë, bashkësie apo kishe të krishterë dhe kjo ndodh nëse ne e lejojmë Krishtin të jetë kreu i çdo gjëje në jetën tonë. Në vargjet që të kam thënë të lexosh, flitet shumë qartë për mënyrën se si funksionon Kisha dhe se çfarë roli ka gjithsecili prej nesh brenda saj. Çfarë roli ka kreu yt në trupin tënd? A mund të ngatërrohet në këtë rol ndonjë pjesë e trupit tënd? Kështu ndodh edhe me Kishën. Krishti si kreu i Kishës ka rolin e Tij dhe askush nuk mund të ngatërrohet në këtë rol.

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Kjo pune shkon keshtu:

Po ti thoshin keta Palit, se MBI CFARE baze biblike apo vargu biblik thote (Pali) se "një është ndërmjetësi i Perëndisë dhe i njerëzve, Krishti njeri", ATEHERE, meqe Pali bazohej jo ne ndonje varg te caktuar te Bibles, keta edhe me Apostollin Pal s'kishin per tu marr vesh...

Pali kishte zbulesë për Krishtin nga Fryma e Shenjtë. A nuk të ka çuditur fakti se Pali nuk e njohu Krishtin personalisht ashtu si Apostujt e tjerë por flet për Krishtin njësoj si ta kishte njohur atë nga afër? Nëse brenda teje banon Fryma e Shenjtë, nuk ka mosmarrëveshje midis shenjtorëve.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 15-04-2010 më 07:10
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Për të mos u zgjatur më tepër me këtë çështje lexo Letrën dretjuar Hebrenjve dhe do të kuptosh shumë gjëra. Jo më kot Fryma e Shenjtë e ka diktuar këtë temë në këtë letër.
    Nder te tjera, meqe prmend kete leter, del nje aspekt tjeter. Letra e Hebrejve, ka qene nje leter shume e diskutuar per te qene pjese e kanonit te DHR. U njoh perfundimisht vetem ne shek.4. A e di nga cila Kishe dhe se cfare besimi kishte ajo?

Në lidhje me shenjtorët. Ju -ortodoksët dhe katolikët- konsideroni shenjtorë të gjithë ata që kishat tuaja i kanë shpallur shenjtorë. Ky veprim ka në vetvete shumë mangësi dhe gabime. Akoma nuk keni kuptuar se çfarë e bën diçka të shenjtë, qoftë ky njeri, qoftë objekt apo vendndodhje dhe sende (Tabernakulli dhe Tempulli në DhV). Nëse prania e Perëndisë në DHV e bënte Tempullin të Shenjtë, prania e Perëndisë sot në njeriun besimtar, a nuk e bën atë të shenjtë?
    E KE SHUME GABIM! Madje, mu ne kete teme edhe tek tema tjeter paralele "Sofra per te krishteret", ku une e diskutoj me Marcus1 kete gje, ne hamroni me mesimin e Kishes, une e pranoj qe te krishteret jane shenjtore, MEGJITHATE bej DALLIM, sepse kete dallim e ben edhe vete Bibla (meqe te pelqen te argumentoj keshtu) MIDIS shenjtorit ne kete jete, ne ecuri e siper me Zotin EDHE shenjtorit te KUROREZUAR ne fund te garres (Jetes).

Kam sjelle edhe vargje nga Bibla. Por mesa duket nuk je treguar i vemendshem!!!! Shihi prape:

Rom 8: 26-27
    " 26 Gjithashtu edhe Fryma na ndih nde dobesirat t'ona, sepse nuke dime per c'fare gjeje te falemi sikundre duhete, po vete Fryma lutete per ne me psheretima te-pazeshme. 27Edhe ay qe vezhgon zemerate e di sec eshte mendimi i Frymese, se pas dashurimit te Perendise lutete per shenjtorete.

Sic e shikon, sidomos tek fjalet me BOLD, behet fjale per shenjtore qe kane dobesira, qe nuk dine per cfare te luten, qe kane nevoje per nje ndermjetues.

Kete, te qenit shenjtor, por ne ecuri e siper me Zotin, e jo si te persosur, e ve ne dukje edhe Pali vete:

Filip3:13-14
    12 Jo, si t’ia kisha arritur,

as, si të isha bërë i përsosur,

por ‑ vrapoj që, në ndonjë mënyrë, të mund ta zë,

sepse edhe vetë kam qenë zënë prej Krishtit [Jezus].

13 Vëllezër, unë nuk mendoj se ia kam arritur, di vetëm kaq:

harroj çka kam lënë pas

dhe zgjatem drejt së ardhmes,

14 sulem drejt qëllimit,

drejt shpërblimit të thirrjes qiellore të Hyjit në Krishtin Jezus
    .

Pra, eshte e qarte qe Pali flet per nje proces, proces qe te con drejt kurorezimit.

Ja dhe nje vend tjeter:

1Kor 9:24-27

24 Po a nuk e dini se ata që vrapojnë në fushë vrapimi, ndonëse të gjithë vrapojnë, vetëm njëri e fiton shpërblimin? Ashtu vraponi që të fitoni! 25 Të gjithë atletët i bëjnë vetes shtrëngime të mëdha; ata për të fituar kurorën e shkatërrueshme e ne kurorën që nuk shkatërrohet. 26 Unë, prandaj, ashtu vrapoj ‑ jo si pa qëllim, ashtu grushtoj ‑ jo si të gjuaja ajrin, 27 por e marr me të keq trupin tim dhe e mbaj nën sundim që, duke u pasë predikuar të tjerëve, të mos jem i përjashtuar vetë.

Kurse tek 2Tim4:6-8, Pali perdor tjeter gjuhe, sepse tashme ishte ne fund te ketij procesi, afer KUROREZIMIT.

"Sa për mua – gjaku im tashmë po derdhet në nder të Hyjit dhe koha të nisem për atë jetë arriti! 7 Luftën e mirë e luftova, vrapimin e kreva, fenë e ruajta. 8 Që tani më pret gati kurora e drejtësisë, që atë Ditë do të ma japë Zoti, Gjykatësi i drejtë; dhe jo vetëm mua, por të gjithë atyre që do ta presin me dashuri Ardhjen e tij.

Duket qarte pra se ka DALLIM mes Pali shenjtor drejt kurorezimit e persosmerise edhe Palit te kurorezuar!

Ata qe Kisha quan shenjtore, jane pikerisht ata qe, me zbulese, Kisha e di se Zoti u dha kuroren e drejtesise. Ata nuk jane me ne proces fitimi gare, apo sulmi drejt qellimit, apo te persosmerise.

Nëse priftërinjtë që ju keni sot në kishat tuaja, vazhdojnë të jenë ndërmjetësit, atëhere ti jo vetëm mohon Fjalën e Perëndisë por edhe e hedh poshtë atë për shkak të doktrinës të kishës tënde. Kur Fjala e Perëndisë thotë: një është ndërmjetësi, kjo do të thotë se nuk ka të dytë dhe as të tretë, e kështu me rradhë dhe vetë fjala ndërmjetës, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në greqisht kanë të njëjtin kuptim: ai që është midis dy grupeve dhe ndërmjetëson për diçka ose lidh dy pika; në këtë rast Krishti ndodhet midis njeriut dhe Perëndisë. NJË I VETËM.
    Prifterinjte jane ndermjetes NE Krishtin dhe JO perkrah e vecmaz Krishtit, pasi jane duke kryer funksionet ne emer te Krishtit.
    Psh, sic e dime, vetem ZOTI ka pushtet te fale mekatet. Atehere, mbi cfare BAZE tek Gjoni20:23, pushteti i te falurit te mekateve i jepet edhe KISHES?

Pali kishte zbulesë për Krishtin nga Fryma e Shenjtë. A nuk të ka çuditur fakti se Pali nuk e njohur Krishtin personalisht ashtu si Apostujt e tjerë por flet për Krishtin njësoj si ta kishte njohur atë nga afër? Nëse brenda teje banon Fryma e Shenjtë, nuk ka mosmarrëveshje midis shenjtorëve.

Nën Hirin e Tij,

ns
    Pikerisht pra! Ti je duke pranuar qe Zbulesa nuk eshte ne vetvete NJE LIBER. Me vjen shume mire qe me ne fund po e pranon se teoria e Sola Scriptures, nqs e thote Bibla shprehimisht e besoj, nqs jo se besoj, del absurde!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 15-04-2010 më 08:00

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Peniel,

Kerkoj falje qe po hyj pak si nga kendi, por u nxita prej ketyre rreshtave qe i ke shkruar. Besoj se krejt keto shkrime, edhe pse nuk i kam lexuar me shume vemendje, bejne fjale per rolin e Kishes (ku futen edhe prifterinjte, meshtaret) si ndermjetesuese. Nese jam gabim, injorojeni kete shkrim. Nese jam ne teme, atehere po i drejtoj pyetjet e meposhtme per te kuptuar pak me shume ate qe dua te them.

Ti thua se kerkon vargje nga Bibla. E pyetja ime eshte: Nga cila Bibel? Pra, kush e hartoi Biblen qe e kemi ne duar ti dhe une sot? Kur u hartua ajo? Pergjigjja eshte fare e thjeshte: Bibla u hartua diku rreth shekullit IV pas Krishtit. Ata qe punuan per hartimin e saj ishin te krishteret e asaj kohe qe ndaheshin sipas ritit lindor dhe atij perendimor. Pra, ishin prifterinj, murgj, besa edhe pape qe vendosen per percaktimin se cfare do te quhet liber i shenjte (i frymezuar nga Shpirti Shenjt) e cfare jo.

Po si ia kishin bere te krishteret te shkonin perpara ne ecjen e tyre shpirterore pa shkrime te shenjta? Pa Bibel? E kam zhvendosur kete bisede dhe kete pyetje tenden sot ne kohe, dhe mendoj per Penielin e para 1700 vjeteve qe pyet "E ku eshte kjo ne Bibel?". E Penieli e merr vetem nje pergjigje: Cfare eshte Bibla? Nuk ka! Keshtu kane vepruar Apostujt e te tjeret pas tyre. Pra, njerezit bazoheshin ne Traditen e Shenjte. Por, ne rrebelim e siper, Luteri e Kalvini e shkelen me kembe traditen 16-1700-vjecare. A thua se sot mund te flasim se Dielli_ime ka ekzistuar vetem pse ajo shkruan ne kete forum. Po te mos kete shkruar ketu, ajo nuk mund ta vertetoje dot ekzistencen e vet. Edhe pse Matriksi apo Toni mund te deshmojne se e kane pare, kane folur me te, se ajo ka vepruar keshtu e ashtu, sipas ketij morali apo atij morali, serish ajo nuk mund ta vertetoje ekzistencen e vet, nese nuk deshmon forumi, forma e shkruar. A ka ndonje fare logjike kjo?!?!?

Po i kthehemi serish hartuesve te Bibles. Po mire xhanem, po kaq truthare ishin Jeronimi me shoke qe e vulosen njehere e mire Biblen dhe nuk i shkruan dot dy rreshta per veten, per legjitimimin e pushtetit te tyre? Se tek e fundit, protestantet nuk do te kundershtonin dot asgje qe eshte e shkruar ne Bibel. Apo keta nuk e dinin qe do te vinin keta e te tjere pas tyre qe do t'i lexonin ndryshe keto fjale? Njesoj sic nuk e dinin edhe qe do te vinte Muhamedi e do te pretendonte se Ngushelluesi eshte ai vete. Ndoshta as ai vete s'e ka menduar kete, por ndjekesit e tij kane shkruar neper hadithe c'u ka frymuar ne koke. Ne fakt, eshte e vertete krejt e kunderta. Ata bazoheshin ne Traditen e Shenjte dhe librat vec i permblodhen, pa pasur nevoje qe t'i ndryshonin asgje.

I falenderojme shume qe na e lane Biblen, qe ta perdorim per mbushjen tone shpirterore dhe per referim sa me te mire te shkrimeve. Por, assesi nuk duhet marre vetem Bibla e te hidhet poshte Tradita. Keto te dyja shkojne tok, assesi nuk mund te ndahen. Nese nuk ju pelqen tradita e Jeronimit me shoke, atehere mos e merrni per referim as vepren e hartuar prej tyre, Biblen. Ku e dini se kjo eshte e sakta? Kush jua garanton kete? Luteri apo Kalvini?

Pas gjithe kesaj, do t'ju lutesha te gjitheve qe te reflektonit pak me shume kur te pyesni se ku eshte kjo ne Bibel, apo pse behet kjo, apo ajo gje. Vete Shen Gjoni Apostull dhe Ungjilltar na thote se ne shkrimin e tij nuk jane perfshire shume e shume gjera nga jeta e Jezusit. A thua nuk u transmetuan keto ne Traditen e Shenjte? Te gjitha veprimet e Kishave institucionale (sic parapelqeni t'i quani) jane te bazuara ne Shkrimin Shenjt, por, nuk jane asnjehere te ndara nga Tradita e Shenjte. Asnje bashkesi nuk jeton e vepron dot pa traditen. Do te ishte sikur te mos kishte ekzistuar as Krishti e as Kisha nese nuk do ishte mbajtur tejet e gjalle kjo tradite, e cila shume vite me vone u permblodh ne leter.

Shpresoj se ky shkrim do te lexohet me shume urtesi dhe mirekuptim.

Te fala ne Krishtin!

Dielli_ime. Nuk dua të replikoj për një çështje të cilën e kemi diskutuar shumë herë. Gabimi më i rëndë që bëhet është mënyra e të menduarit si tek pjesa e nënvizuar me të zeza. Të krishterët e parë ecnin në jetën e tyre frymore me mësimet e Apostujve që qarkullonin nëpër kishat e atëhershme gojarisht nga nxënësit e Apostujve por edhe nga letrat e shkruara nga Apostujt apo edhe nga vetë Apostujt. Mësimi i tyre ishte nga Dhiata e Vjetër në lidhje me Krishtin, nga mësimet e Krishtit dhe nga zbulesa e Frymës. Krishti gjatë jetës së Tij në tokë, në mënyrë të vazhdueshme u fliste nga Dhiata e Vjetër dhe u shpjegonte nga Dhiata e Vjetër. Kur Pali fliste nëpër sinagoga dhe nëpër kisha, fliste me bazë Dhiatën e Vjetër, Apostujt e tjerë po ashtu.

Atëhere me çfarë baze flet ti me pohimin e mësipërm? Për të mbrojtur dogmën tënde kishtare duhet të bësh pohime të tilla të rrezikshme? Kjo tregon edhe njëherë se leximi i Biblës nuk është pjesë e jetës tënde sepse nëse do e lexoje Biblën - Dhiatën e Re, këto gjëra lehtësisht i lexon aty dhe i kupton sepse shumë vargje flasin haptazi dhe në mënyrë të qartë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Peniel,

Tradita eshte jete dhe jo dogme. Gjithsesi, me fal qe te detyrova te shkruash me paragjykime dhe supozime. Gjuha jone duhet te jete dashuria dhe jo nencmimi. Perndryshe, askush nuk do te na besoje as nga fjalet e as nga veprat qe jemi te krishtere, pra ndjekes te Krishtit.

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ja nje pike tjeter se pse Kisha, duke qene NJE ne dhe me Krishtin, njesohet me veprimin e Tij.

Ja cfare thote Apostolli Pal:

Kol1:24
    24 Dhe tani vetë u gëzohem vuajtjeve të mia për të mirën tuaj dhe plotësoj në trupin tim çka u mungon mundimeve të Krishtit për Trupin e tij ‑ Kishën.

Sa ortodokse e katolike kjo fjali!

Sa anti-protestante!

Nuk ka nevoje per koment.
    Ketu nuk ka asgje anti - protestante me sa shikoj une.
    Pali po thote se vuajtjet qe po kaloj neper burgje dhe me te rrahura dhe perndjekje po me ndodhin per te miren tuaj qe ata te shpetohen? Si thua ti vepra e shpewtimit nuk ishte e plote? Nes thua po atehere eshte herezi .
    Me kupton seminarist nuk behet fjale per shpetimin.

Dhe pjesa tjeter qe eshte ne shkrimin tend .pali ploteson ne trupin e tij cka u mungon mundimeve te trupit te krishtit.
    Tani si thua ti Krishti nuk pesoj vuajtje aq sa duhet per te marre gjithe mekatet e botes? Nese po eshte herezi

Apo mendon se pali duhet te perfundonte punen e paperfunduar te Krishtit? KJo do te ishte herezi.

Perndryshe do te themi se edhe Pjetri ishte duke vuajtir per Krishtin a mos ndoshta ai po plotesonte vuajtjet qe krishti nuk hoqi ne kryq?
    A kishte ndonje vuajtje qe krishtit i ngeli pa e pesuar ne golgota per te marre mekatet tona?

Te kerkoje te me japesh pergjigje per keto pyetje.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk mund tu jap pergjigje disa personave njekohesisht, aq me shume qe deshmuesi i ka postet kilometrike. Pak nga pak te gjitheve.

Por, per nje gje ju siguroj qe, edhe pse nuk zhgenjehem, sepse e di mire menyren se si mendoni, keni shkruajtur pa perjashtim te gjithe gabim, ne lidhje me pikat ne diskutim.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Desha te postoj nje shkrim ne temen " Kur Matrixi moderen ne tolerancen fetare" por ajo teme ishte mbyllur prandaj po e postoj ketu sepse me duket vendi me i pershtatshem te shprehi ate mendim.

Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Dritë, jam plotësisht dakort me sygjerimet që ti ke sjellë. Jam absolutisht kundër temave të konvertimeve të të dyja palëve, tema të cilat duhet të hapeshin vetëm në komunitetet përkatëse.

Mendoj se Matrix, në vënd që të hapte tema të reja, do mund t'i shtronte ato pyetje në sofrën muslimane, kjo do shkaktonte më pak, për të mos thënë aspak pakënaqësi nga ana e muslimanëve.

Megjithatë më duhet të vë në dukje diçka që unë kam vënë re nga ana e muslimanëve. Nuk e kuptoj dot, përse tremben muslimanët dhe e konsiderojnë armik këdo që bën pyetje, akoma edhe nëse ato janë delikate, nëse ato pyetje drejtohen ashtu si duhen. Unë si i krishter nuk do kisha asnjë problem për çfarë do pyetje që të më drejtohej. Kam vënë re se Matrix ka shumë njohuri nga feja muslimane dhe më vjen keq që ai, si moderator që është, nuk ka lirinë e plotë të bëjë pyetje të ndryshme rreth fesë suaj. Unë kam mësuar shumë gjëra nga pyetjet e tij, gjëra që ju nuk do t'i zbulonit kurrë. Por nga ana tjetër, këto tema tendojnë të prishen nga ekstremistë të të dyja palëve, prandaj edhe unë nuk marr pjesë në to, por vetëm lexoj në heshtje.

Pra, problemi juaj është se Matrix bën pyetje të vështira dhe që i vë besimtarët muslimanë në siklet, apo mënyra se si ai i ka bërë ato, duke hapur tema të veçanta. Nëse është e dyta, jam plotësisht dakort me ju dhe e thashë që në fillim se ato pyetje duheshin shtruar në sofrën muslimane, por nëse është e para, më vjen keq por janë shenja frike dhe pasigurie për besimin tuaj.

Shpresoj të mos jeni ndier të ofenduar nga ndërhyrja ime.
    Pershendetje

Nuk desha te shkaruaj fare ne kete teme por kur shofe persona si Drita dhe macusi1 qe japin mendimet/sygjerime me nje edukat njerzore ateher patjeter qe me shtohet deshira ti theme edhe un ja dy fjale sepse kuptoj qe te pakten jane disa persona qe kane edukat dhe mund te bisedosh me ta. Se ne cfar eshte shendruar ky forum me mir nuk po flas hiq sepse te gjithe po e shofim kete.
    I nderuar marcus ketu po flasim per moderatorin ne fjal dhe nuk po flasim per disa militant musliman, krishter dhe ateist. Problemi i nderuar nuk eshte se muslimanet tremben nga ndonje pytje por problemi eshte se ato pytje nuk shtrohen per te marre pergjegje/shpjegim por per ti komentuar ne menyr ofenduse dhe nenqmuse, prandaj disa muslimane siq eshte Drita "frigohen" edhe te hyjn ne ato debate sepse ne ato debat nuk po kerkohet bised por po kerkohet kush eshte me i zoti te poshtron njeri tjertin me shum, ketu qendron problemi friges.

Pastaj i nderuar ke thene qe ke mesuar nga Matrixi disa gjera qe "ju" d.m.th ne muslimanet nuk do ti kishim zbuluar kurr !!! Ke mundesi i nderuar te me tregosh cilat gjera nuk po i zbulojm ne se vertet nuk e kame te qart kete ?!!! Mos ndoshta e ke fjalen per martesat e Pejgamberit Muhamedit ? Beso qe jame ka mendona se per qfar tjeter mund ta kesh fjalen por nuk po arrij te kuptoj !!! I nderuar nese ti mendon se ne muslimanet nuk do i kishim zbuluar keto gjera (siq pretendon ti) ateher e ke shum gabim, e ke gabim sepse po te ja hedhesh nje sy komunitetit musliman ose cdo web faqe islame apo edhe cdo libri ku pershkruhet jete e Muhamedit a.s aty do ti gjejsh te gjitha ato gjera qe ty te duken qe ne muslimanet i mbajn sekret, prandja i nderuar kjo puna e zbulese eshte shum e pakuptime sepse muslimanet asgje nuk mbajn sekret nga ana e besimit te tyre.
    Un nuk u ndjeva i ofenduar marcus, per kete te jesh i sigurt, thjesht po shkruaj mendimet e mija.

Edhe ne kete forum jane disa musliman qe mundohen ne cdo form dhe menyr ti bejen te krishteret te ndjhen keq, keta nuk po i justifikon askush bile un quditem kur disav ju djeg kur fyhet islami apo nenqmohen muslimant, jo mer te nderuar mos te ju djeg aspak sepse kur ti ofendon dhe nenqmon ateher cka pret prej "kundershtarit" qe te lavdroj dhe uroj a !!!
    Per mos me zgjat kete muhabet me teper un mendoj qe moderatoret qe jane te toleranca fetare duhet te kene me teper kujdes sepse me te vertet ashtu siq tha edhe Drita, ndoshta je i interesuar te beshe nje bised me dikend por kur shef lloj lloj ofendime dhe nenqmime pastaj po largohesh me vrap nga ato tema.

toni77, kame vrejtur te ti qe disa here permbahesh te mos ofendosh dhe nenqmosh por ndonjeher po shperthen dhe po e tregon ate urrejtjen tende te madhe qe ke per islamin, prandaj i nderuar nese i thua vetit besimtar i devotshem heke kete urrejtjen nga shpirti sepse me qene besimtar i devotshem edhe me pase ne shpirtit urrejtje kjo nuk shkon, nuk eshte e kuptushme. E di qe urrejtjen nuk mund ta hekesh si rroben prej trupit menjeher por te pakten mundohi ta largosh per hire te Zotit tend sepse edhe Ai kete e deshiron. Luft e vogel eshte ajo kur del ne betej, luft e madhe eshte ajo kur lufton me vet veten tende, me egon tende, ka thene nje burr i urte. Po ti theme ty keto fjal sepse me dukesh qe je besimtar, disa te tjeret ketu (edhe disa musliman) fene e kane vetem hobi dhe per kalim kohe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 25-04-2010 më 17:03

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Bani gjk,

Mirë se t'ka pru Zoti në sofrën tonë dhe ulu njiher kamkryq e po t'qesim nji filgjan qaj, e q'ka po t'don e bardha zemër.

Të falem nderës për butësinë tande e për mirkuptimin tand e uroj qi kjo të vazhdojnë për nji kohë të gjatë nga të dyja palët.

Për sa i përket t'jerave, po lej nji her me fol vllaznit dhe motrat e ksaj sofre, e mandej po e them edhe medimin tem.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •