Close
Faqja 93 prej 110 FillimFillim ... 43839192939495103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Pse pra Jezusi ka 2000 vjet dhe akoma ska zbritur.A mos jeni ju qe zgjidhni apo Zoti?

27:59.
    Thuaj (o i dërguar): "Falënderimi i qoftë All-llahut, e shpëtimi qoftë ndaj robërve të Tij që Ai i zgjodhi (pejgamberët)! A më i mirë (për të besuar) është All-llahu, apo ata që ia bëjnë shok?"

Unë e kuptoj frymen e juaj te rrenes, njëjtë sikurse Muha i juaj, edhe ai sjelli botes rrena dhe prodhoj rrena mbi Zotin dhe te vertetene Tij në Krishtin, tash edhe ju te njëjtene vazhdoni.

Fjala ishte krejt diçka tjeter e jo ajo qe ti tash thua, kjo qe ti tash thua është frymë djalli e qellimshme per të humbur kahjen asaj qe ishte fjala!!

Ndalu këtu: Fja ishet dhe secili mund ra lexoj se ti ne shkrimet tuaja, ke shkruar se; kur Krishti deklaroj se mbi apostujt do të zbritë Shpirti i Shenjt, ju mendoni se Krishti foli per Muhen, prandaj unë pasi ajo me duke shumë qesharake e dhash ketë shembull:

Postuar më parë nga toni77_toni
    hahaaa, merre me mend, Jezusi u tha apostujve të qendrojnë në qytet derisa të vishen me Shpirtin e Hyji, sikurse te ishte fjala per Muhen, apostujt do të pritshin gjatë (600 vite) në qytet, sepse Ai u tha;”Qëndroni në qytet”!!!
    Pra kjo ishte ajo qe demanton genjeshtren e juaj duke keqinterpretuar Biblen dhe fjalene Perendisë, sipas Shkrimit, Krishti u tha apostujve pra" qendroni ne qytete" dhe sikurse te ishte fjala per Muhen, apostujt vertetë eshte dashtë të presin gjatë - mëse 600 vite në qyetet dhe sigurisht se i kishte zënë dimri!

Prandaj kjo ishte ajo qe thash dhe ta thotë e Verteta biblike dhe mos genjejë tjeter dhe mendoj se mjaft kjo metodë e jotja duke keqinterpretuar Biblen.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unë e kuptoj frymen e juaj te rrenes, njëjtë sikurse Muha i juaj,
    O cuni papes, mundohu ti respektosh te tjeret dhe tua shkruash emrat tamam.Muhamedi a.s eshte njeri publik dhe duhet respektuar .Jezusi sdo ta kishte bere kete kurre qe ke bere ti.Ne muslimanet nuk tallemi me emrin Jezus edhe pse eshte emr grek dhe as me emrin krisht.Ne i nderojme profetet e Zotit dhe nuk jemi bukeshkale.Une i kam thene dhe moderatorit se nese ti vazhdon me kete ofendim te japi perjashtim dhe te syrgjinosi ne vatikan.
    "Shoku Mjekesise"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    O cuni papes, mundohu ti respektosh te tjeret dhe tua shkruash emrat tamam.Muhamedi a.s eshte njeri publik dhe duhet respektuar .Jezusi sdo ta kishte bere kete kurre qe ke bere ti.Ne muslimanet nuk tallemi me emrin Jezus edhe pse eshte emr grek dhe as me emrin krisht.Ne i nderojme profetet e Zotit dhe nuk jemi bukeshkale.Une i kam thene dhe moderatorit se nese ti vazhdon me kete ofendim te japi perjashtim dhe te syrgjinosi ne vatikan.
    Mjaft me ato muhabete ti. Permbaju temes per ndryshe shkelja. Per mua Muha nuk eshte profet dhe as kryetar fshati nuk e mriton te jet, per mua ai ishte një kriminel qe vrau masovikisht njerez, i vrau dhe i pergjaki te gjithë ata qe nuk mendonin si ai, dhunoj, martoj me dhjetra gra, martoj fëmij të mitur gjasht vjeqare - Ajshen, martoj vajzene halles - Zejnepen, u kap ne flagrancë duke kurveruar me sherbtoren - Maria etje etje qe janë të shumta, normal ai e ka vendin ne burgje sipas demokracive te avancuara. Te gjitha keto qe i thash i them duke u bazuar ne shkrimet dhe burimet islame. Mund edhe ta deshmoj.

Nuk ka fyrje me të madhe qe ia bën ti Zotit se sa je duke e bërë me shkrimet tua ne kët forum. Krishti eshte Zot dhe njeri, Krishti eshte Perendia i te krishterve dhe nese shkruan dhe mohon Hyjinë e Krishtit dhe këtë e bënë ne emer te Bibles, je duke ua fye Shkrimin e Shenjt, besimin e të krishterve, dhe Hyjin e tyre. E këtë e bënë duek genjyer dhe manipoluar me shkrimet biblike. Prandaj, është mirë të bëjsh vetit një qetesi - shujtje shpirtërore, të pakten edhe nëse nuk beson, të jeshë më i qetë, të ndalesh pakëz sulmet kunder Bibles dhe Perendisë dhe te vertetes së Tij në Krishtin, këtë këshillë ta jap per të miren tënde.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-03-2010 më 08:38
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mjaft me ato muhabete ti. Permbaju temes per ndryshe shkelja. Per mua Muhamedi paqa e Zotit qwofte mbi te nuk eshte profet Bibles dhe Perendisë dhe te vertetes së Tij në krishtinker, këtë këshillë ta jap per të miren tëmde.
    Shiko dhe fjalen Krisht e ke shkruar keq.je qatolik ti apo qe je.U cuni Papes duhet te sillesh mire se bibla nuk te meson keshtu.Une nuk debatoj me me ty perderisa nuk shkruan mire emrin Muhamed a.s
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Nuk na lejohet ne muslimaneve te bejme krahasim per profetet e Zotit sepse nuk kemi ardhur per ti krahasuar por per ti besuar.Ato i ka nderuar Zoti qe te gjithe.

285. I dërguari i besoi asaj që iu shpall prej Zotit të Tij, si dhe besimtarët. Secili i besoi All-llahut, engjëjve të Tij, shpalljeve të Tij, të dërguarve të Tij. Ne nuk bëjmë dallim në asnjërin nga të dërguarit e Tij, dhe thanë: "Dëgjuam dhe respektuam. Kërkojmë faljen tënde o Zoti ynë! Vetëm te Ti është ardhmëria jonë."

Profetet ishin modeste
    11
    Në të vërtetë po ju them: ndër ata që janë lindur prej gruas nuk ka dalë kurrë ndonjë më i madh se Gjon Pagëzori; por më i vogli në mbretërinë e qiejve është më i madh se ai.Mateu 11

Po keshtu Jezusi shkoi tek gjoni per tu pagezuar me uje per modestine dhe nderimin qe ai i bente profetit Gjon pagezorit.

13
    Atëherë erdhi Jezusi nga Galileja në Jordan te Gjoni për t'u pagëzuar prej tij.
    14
    Por Gjoni e kundërshtoi fort duke i thënë: ''Mua më duhet të pagëzohem prej teje dhe ti po vjen tek unë?''.
    15
    Dhe Jezusi, duke iu përgjigjur, u tha: ''Lejo të bëhet për tani, sepse në këtë mënyrë përmbushim çdo drejtësi''. Atëherë ai e lejoi.Mateu 3

3414. Na ka treguar Jahja b. Bukejr prej Lejthit,ky nga Abdulaziz b. Ebu Seleme,ky nga Abdullah b. Fadli,ky nga A'rexhi, e ky nga Ebu Hurejreja r. a. i cili ka thënë:
    "Një ditë një hebre ekspozonte mallin e vet. Për kundërvlerë iu ofrua diçka që nuk e kënaqte dhe ai tha:
    - Jo,pasha Atë që e zgjodhi Musain mbi të gjithë njerëzit!
    Një ensarij e dëgjoi,i ra me shuplakë dhe tha:
    - Ti thua:Pasha Atë që Musain e zgjodhi mbi të gjithë njerëzit,ndërkaq Pejgamberi s. a. v. s. është në mesin tonë!"
    Ai vajti te Pejgamberi s. a. v. s. dhe i tha:"O Ebul-Kasim,unë kam mbrojtjen dhe premtimin!Si mund ai njeri të më bjerë me shuplakë"?
    - Pse i ra shuplakë?- e pyeti Resulull-llahu dhe ai i tregoi. Pejgamberi s. a. v. s. aq shumë u hidhërua sa që hidhërimi i shihej në fytyrë,pastaj tha:"Mos bëni dallim në mes pejgamberëve të All-llahut. Kur do të fryhet në Sur,gjithçka çka ka në qiej e në tokë do të bien si në të fiktë,me përjashtim të atij që All-llahu do ta dojë,mos i bie të fiktë. Pastaj përsëri do të fryhet në Sur,unë do të ringjallem i pari,ndërkaq Musai atëbotë do të mbahet për Arshi. Nuk di, kjo do të ndodhë kështu sepse atij i ra të fiktë atë ditë në Tur,ose do të jetë ringjallur para meje. Unë nuk them për askend se është më i mirë se Junus b. Metta".
    Mire pra, nese ty s'te lejohet, atehere po i pyesim ata qe s'jane as myslimane, as te krishtere...
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Mire pra, nese ty s'te lejohet, atehere po i pyesim ata qe s'jane as myslimane, as te krishtere...
    Dielli yt une e kam thene qarte qe ne si besimtare sduhet te bejme lufte kush eshte me i mire nga profetet por ti besojme.Ju kristianet sduhet te ndiqni shembullin e cifuteve qe nuk e besonin jezusin paqa e Zotit qofte mbi te per shkak te fanatizmit qe kishin ndaj Musait paqa e Zotit qofte mbi te.

Une se kuptoj dhe vertet s'arrij ta imagjinoj pse ju i doni hebrejte nderkohe ato vrane profetet e Zotit?Cfare dashnie te lidh me nje popull qe vret profetet nese je besimtar.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Pas rasteve te fundit te abuzimeve seksuale nga ana e priftave katolik ne shum vende te botes , ne Austri 17% e katolikeve mendojn qe ta braktisin kishen katolike , ndersa 38% thojn se kan ndryshuar qendrimin e tyre per kishen katolike dhe mendojn negativisht per te dhe se sdo te leshonin femijet e tyre ne institucionet kishtare.

Shkaku i gjith ketyre ndodhive duhet te jet ndalesa per tu martuar e prifterinjve , me intereson se si ka ardh deri te ky vendim , eshte ndonje interpretim i Bibles ose ndonje vendim i ndonje kleri katolik. Edhe me konfuze behet ceshtja kur dihet se vetem kleri katolik nuk martohet (?) dhe murgjerit ortodoks gjithashtu.

A esht e mundur te ndryshohet kjo ndales ?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une shoh tek mbulimi i femres nje NDRYDHJE shume me fustruese seksuale, Kumanova, se sa rastet qe permend ti ne boten katolike.

Prandaj edhe mbi 90% e muslimaneve ne Shqiperi jane distancuar nga ai urdher...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Une shoh tek mbulimi i femres nje NDRYDHJE shume me fustruese seksuale, Kumanova, se sa rastet qe permend ti ne boten katolike.

Prandaj edhe mbi 90% e muslimaneve ne Shqiperi jane distancuar nga ai urdher...
    Femrat e mbuluara nuk e kane te ndaluar martesen, e pse mendon qe jane me te ndrydhura (ne kete aspekt) sesa prifterinjte apo motrat e nderit qe e kane haram martesen????

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Renea

Ne Kishen Katolike nuk te detyron kush me u be prift. Ata qe behen prifterinj, duhet ta marrin parasysh kete ndalese. Por, kjo ndalese nuk eshte e vetmja. Prifterinjte duhet te heqin dore dhe nga pasuria dhe duhet t'ju binden 100% peshkopeve. Pra jane disa rregulla qe duhen mbajtur nga ata qe zgjedhin ate rruge.
    Nqs nje prift e sheh se e ka te pamundur te vazhdoje, mund te largohet nga prifteria dhe te kthehet ne nje besimtar te thjeshte. Por, nuk jam dakord me faktin se meqenese nje rregull shkelet nga disa, ky rregull eshte i keq dhe duhet hequr.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •