Close
Faqja 69 prej 110 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 681 deri 690 prej 1091
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Po mire pra dhe ti nuk e shikon si duhet sepse Jezusi foli me shembelltyra kur se kuptuan hebrejte ne kohen e tyre dhe ne gjuhen e tyre po e kupton ti sot te perkthyer dhe jashte fenomenit dhe ngjarjes.Ska sens ajo qe thua.
    "Shoku Mjekesise"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ka sens, sepse deshmite e komunitetit te krishtere, ne kohen kur u shkruajt ungjilli, e shohin ne ate kuptim qe te kam dhene me larte.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Kush deshmi?
    Sipas Jezusit vetem nxenesit e tij e kuptonin shembelltyrat e Tij.
    Tani cfaj kam une nese Pali si ka kuptuar mire disa gjera.Cfaj kam une kur mijera njerez ne bote i thojne nje njeriu qe ecen Zot, nderkohe vete ky njeri deshmon dhe thote se Jam Bir Njeriu, dhe Adhuroni Zotin tim e Zotin tuaj.Cfaj kam une kur llogjika juaj nuk punon duke i shtremberuar kuptimet e verseteve qe flasin jo ne mynyre te drejteperdrejte si ato qe ia kam permend dhe Tonit.Fundi fundit prandaj Zbriti Kurani per tiu treguar qe shtremberimet njerzore nuk jane e verteta e Jezusit.Prandaj erdhi dhe Jezusi qe tu thote hebrejve qe shtremberimet e tyre ne ligje nuk jane te vertetat e Zotit.

Kurani mbylli ciklin profetik ndersa Jezusi nuk e mbylli.Jezusi tha do te shkoj se do vije nje Ngushullues tjeter qe do tu tregoje per mua.Kush qe ai qe tregoj per Jezusin pervec Muhamedit a,.s.Kush erdhi me nje liber hyjnor per ta bindur boten per mekat sepse kishin shtremberuar besimin dhe mesimet e Jesusit.

Pse keto 2000 vjet ska asnje profet ne toke ?

Nqs Zoti e filloi me Ibrahimin ciklin e trashegimise se profeteve dhe me pas me Isakun pse mendoni ju qe nuk do ta perfundonte me Muhamedin , pasardhesin e Ismailit djalit te Ibrahimit.Vete bibla deshmon qarte per te.

Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira....Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari.Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme (Mekës)...(Galatsve 4/22-25)
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ke faj, sepse e banalizon logjiken per te dale atje ku do ti. Une po te them se ne mund te flasim vetem ne DY rafshe:

Kur Jezusi thote jam Zot i se Shtunes, duhen pare se pari dy aspekte:

1. Cfare kuptonte audienca e tij (hebrejte), kur Ai u drejtohej me keto fjale?

2. Cfare donin te thoshin nxenesit e Jezusit qe e paraqiten kete episod ne Ungjill?

Ne te dyja rastet 1. Hebrejte e akuzonin Jezusin se me keto qe thoshte Ai e bente veten Zot megjithese ishte njeri. 2. Komuniteti i krishtere, nga ku vjen Ungjilli, kane pare ne keto pasazhe deklaraten e Jisuit se eshte Zot.

Ne nuk mund te marrim mentalitetin musliman arab te shek.7 per te gjetur interpretimin e ketyre vargjeve, sepse nuk eshte i njejte.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ja nje test:

gjej nje profet te Dhiates se vjeter qe te shprehet sikurse Jezusi (apo qofte edhe ata qe pretendojne pas tij) se:

eshte Zot i se Shtunes; se eshte me i madh se tempulli; se ka pushtet mbi jeten edhe vdekjen; se eshte BARIU i Izraelit; se eshte DRITA e Botes; se eshte JETA e Botes etj.

Vetem nje pyetje kam qe kurre nuk e kam kuptuar,ju her thoni qe Zoti eshte jezusi,dhe njeher tjeter bir i Zotit,dhe se maria eshte nena e Zotit.A mun te ma shpjegoni thjeshte.Me rrespekt
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Vetem nje pyetje kam qe kurre nuk e kam kuptuar,ju her thoni qe Zoti eshte jezusi,dhe njeher tjeter bir i Zotit,dhe se maria eshte nena e Zotit.A mun te ma shpjegoni thjeshte.Me rrespekt

Ja nje shembull i thjeshte, qe gjithsesi ka kufizimet e veta.

Ne rastin se ti do ishe femija e nje shqiptari me nje amerikane. Atehere paralel ne do thoshim se:

Ti je shqiptar (sepse ke lindur nga nje babe shqiptar) // Jezusi eshte Zot, sepse ka te njejten natyre me Atin.

Ti je bir shqiptari (ne relate me babane tend) // Jezusi eshte Bir i Zotit, Bir pra ne relate me Atin.

Nena jote eshte nene shqiptari (edhe pse ajo vete nuk eshte shqiptare) // Maria, edhe pse njeri i thjeshte eshte Nena e Zotit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 23-01-2010 më 06:54

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    1 e Korintasve

Kapitulli 7

10
    Kurse të martuarve u urdhëroj, jo unë, por Zoti, që gruaja të mos ndahet nga burri,

12
    Dhe të tjerëve u them unë, jo Zoti: në qoftë se një vëlla ka një grua jobesimtare dhe ajo pranon të jetojë bashkë me të, të mos e lërë atë.

--

A me tregon dikush kush esht ky qe ka marr guximin me shkrujt ne Bibel mendimet e veta ?
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po mire, Renea, po ti pse i falesh gurit te Qabese (ben nje shtate xhiro rreth e qark) VETEM se, sipas Abu Bekrit, keshtu ka bere Muhamedi?

Apo se meqe ska parqe ne Meke, kjo eshte nje menyre argetimi?

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Po mire, Renea, po ti pse i falesh gurit te Qabese (ben nje shtate xhiro rreth e qark) VETEM se, sipas Abu Bekrit, keshtu ka bere Muhamedi?

Apo se meqe ska parqe ne Meke, kjo eshte nje menyre argetimi?
    Upsss Seminarist ...te zuri ngusht apo qfare qe kerceve kshtu ??

Faqja 69 prej 110 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •