Close
Faqja 53 prej 110 FillimFillim ... 343515253545563103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 521 deri 530 prej 1091
    Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Per mua kjo Sofer eshte nje lloje testi se a mund te bashkepunojne te krishtere te kishave te ndryshme, qofte dhe per te bere dicka te thjesht si dhenia e pergjigjeve ndaj besimtareve muslimane ketu ne forum. Por nqs ne nuk jemi ne gjendje ta bejme kete, une do propozoja ta mbyllnim kete dhe te hapnim 2 sofra ne vend te kesaj:

Sofra orthodhokse dhe katolike per besimtaret muslimane
    Sofra e te krishtereve evangjeliste/protestante, etj.. per besimtaret muslimane.

Mirepres idete tuaja
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Matrix

megjithese une jam vete ekumenist, une nuk besoj ne funksionimin e ketij eksperimenti, aq me teper nder te krishtere, sepse muslimanet jane teresisht sunite ne forum sidoqe te jete.

Mos te ngaterrojme protestantizmin me evangjelizmin, aq me teper me evangjelizmin e ardhur ne Shqiperi.
    Ne fakt as me katoliket nuk mund te funksionoj sepse teologjite jane te ndryshme. Aq me pak kur edhe katoliket shpesh ne forum jane semi-evangjeliste nga ato se cfare thone dhe nuk perfaqesojne aspak teologjine tradicionale katolike.

Po doni mendimin tim, duhet te kete liberalizem ne forumet fetare. Forumet une i shoh si mundesi per debat, dhenie-marrje informacioni, e jo vend per tu edukuar ne asnjelloj drejtimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Per mua kjo Sofer eshte nje lloje testi se a mund te bashkepunojne te krishtere te kishave te ndryshme, qofte dhe per te bere dicka te thjesht si dhenia e pergjigjeve ndaj besimtareve muslimane ketu ne forum. Por nqs ne nuk jemi ne gjendje ta bejme kete, une do propozoja ta mbyllnim kete dhe te hapnim 2 sofra ne vend te kesaj:

Sofra orthodhokse dhe katolike per besimtaret muslimane
    Sofra e te krishtereve evangjeliste/protestante, etj.. per besimtaret muslimane.

Mirepres idete tuaja
    me duket interesant si mendim .Por mua me duket se gjithmone ka kend veshtrime te ndryshme, por edhe nese ka qe mendojne ndryshe ,s'ka ndonje te keqe ketu nuk jemi ushtri me nje mendim unik.por nese ka provokatore, gjithmone do kete perplasje.
    Ju dukeni i matur dhe kam respek qe perpiqeni ta mbani ne shkalle te pelqyeshme kulture.
    Gjej rastin te kerkoj nga antaret te me kuptojne per momentin .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 23-12-2009 më 13:34

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk ka nevoje per Sofra fare!
    E cfare nevoje ka dikush per sofra virtuale?! Shihini me teknikisht gjerat.

Ne kete forum, sic ka qene, duhet ndaluar vetem propaganda fetare qe prononcohet direkt kundra kombit; fyerjeve te drejtperdrejta pa asnje baze teologjike.
    Sa per te tjerat, lerini te tjeret te diskutojne cfare te duan, lerini te bejne debat ne cfaredo temash duke i hedhur a ngrejtur fene njeri tjetrit. Le te diksutohet ketu ajo qe nuk mund te behet brenda forumeve te feve te ndryshme.

Psh, nqs nje evangjelist ka nje pyetje-sfide per nje ortodoks a katolik, apo e kunderta, etj etj, le ta bej ne kete forum.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Aq me pak kur edhe katoliket shpesh ne forum jane semi-evangjeliste nga ato se cfare thone dhe nuk perfaqesojne aspak teologjine tradicionale katolike.
    Te krishterët janë të ftuar qe të jetojnë ne të VERTETEN, prandaj, të lutna qe ta argumentojsh apo të pakten ta sçarosjsh këtë qe thua, nëse jo, atëher ....!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Matrix

megjithese une jam vete ekumenist, une nuk besoj ne funksionimin e ketij eksperimenti, aq me teper nder te krishtere, sepse muslimanet jane teresisht sunite ne forum sidoqe te jete.

Mos te ngaterrojme protestantizmin me evangjelizmin, aq me teper me evangjelizmin e ardhur ne Shqiperi.
    Ne fakt as me katoliket nuk mund te funksionoj sepse teologjite jane te ndryshme. Aq me pak kur edhe katoliket shpesh ne forum jane semi-evangjeliste nga ato se cfare thone dhe nuk perfaqesojne aspak teologjine tradicionale katolike.

Po doni mendimin tim, duhet te kete liberalizem ne forumet fetare. Forumet une i shoh si mundesi per debat, dhenie-marrje informacioni, e jo vend per tu edukuar ne asnjelloj drejtimi.

Është e vërtetë se bisedat me ty, Seminarist mund të bëhen vetëm në nivel teologjik dhe jo në atë frymor dhe vëllazëror (në sensin e krishter), pasi nuk duket se kemi të njëjtën frymë. E shumta që mund të më ndodhë kur lexoj shkrimet e tua, është të bie dakort në sensin logjik, me disa mendime të tua, por fryma ime nuk preket aspak nga shkrimet e tua, akoma edhe kur ke të drejtë.

Unë nuk mendoj se ti je ekumenist në shpirt, por elitist që i gjykon njerëzit nga doktrina dhe nga shkronja e ligjit dhe kjo ndodh, sipas mendimit tim, sepse ti nuk je në gjëndje të shohësh përtej ligjit të shkruar dhe nuk mund të shohësh se të tjerët kanë marrë një ligj të shkruar në zemrat e tyre.

Hidhi një sy firmës time dhe do kuptosh se për çfarë e kam fjalën.
    Ndryshuar për herë të fundit nga marcus1 : 23-12-2009 më 15:20 Arsyeja: shtesë
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    sa do me behesh qefi qe dhe politika te -
    shkoje kaq shum sa shkojne fete me njera tjetren !!!!!!
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk ekziston nje nivel frymor qe te jete jashte dhe kundra atij teologjik.
    Kur flasim per nivel teologjik, e kemi fjalen qe te leme menjeane sensivitetet personale dhe flasim seriozisht ne menyre shkencore.

Ti Marcus1 mos po thua se bie dakord me nivelin frymor te Luani33?!

Po ai pak postime me pare blasfemon ne fryme (meqe e ka qejf ket frazeologji) Krishtin, kur e komenton si idiote dhe pagane idene e pagezimit te Krishtit!

Ai moderatori tjeter i juaji thote se nuk i lutet as Birit e as Frymes por vetem Atit! Nivel frymor eshte edhe ky?!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk ekziston nje nivel frymor qe te jete jashte dhe kundra atij teologjik.
    Kur flasim per nivel teologjik, e kemi fjalen qe te leme menjeane sensivitetet personale dhe flasim seriozisht ne menyre shkencore.

Ti Marcus1 mos po thua se bie dakord me nivelin frymor te Luani33?!

Po ai pak postime me pare blasfemon ne fryme (meqe e ka qejf ket frazeologji) Krishtin, kur e komenton si idiote dhe pagane idene e pagezimit te Krishtit!

Ai moderatori tjeter i juaji thote se nuk i lutet as Birit e as Frymes por vetem Atit! Nivel frymor eshte edhe ky?!
    Po, Seminarist, po, ekziston niveli frymor akoma edhe pa njohuri teologjike. Hidhi një sy të verbërit të cilit Jezusi i hapi sytë. Ai nuk ja kishte haberin teologjisë, aq sa farisenjtë nuk mund të pranonin mësime nga ai. (hmmm, edhe ti m'i kujton shumë ata)

Të flasim në mënyrë shkencore? Nuk të kuptoj. Sa mund të fliste Pjetri, një analfabet, në mënyrë shkencore, po aq do doja të flisja edhe unë në çështjet e Krishtit.

Niveli frymor i Luanit mund të jetë më i lartë se sa mund ta imagjinosh ti. Por ai frymor ama, jo ai teologjik. Megjithatë ti nuk mund ta kuptosh këtë gjë sepse sipas teje niveli teologjik = nivel frymor.

Po Nikodemi të kujtohet? Ai kishte një nivel të lartë teologjik, por Jezusi "u habit" që ai nuk mund të kutponte gjëra aq të thjeshta.

Edhe një herë, Jeta, jo drita është baza e unitetit. Nëse ke Krishtin, ke Jetën, akoma edhe nëse njohuritë teologjike nuk pajtohen me ato të tuat.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mundet te ekzistoj nje nivel frymor pa njohuri teologjike, por kur ky person me kete nivel frymor pa njohuri teologjike fillon e shprehet per Zotin, AI FLET sakte dhe asnjehere kundra kuptimit te teologjise.

Cuditerisht ishin te verberit ata qe shihnin tek Krishti pa ditur teologji nje Krisht qe dhe vete Apostojt e kishin te veshtire ta perceptonin. Nje nivel frymor qe vjen prej Zotit nuk mund te flase kurre budallalleqe.

Kjo eshte ajo qe ngjet edhe me apostojt qe megjithese te paarsimuar shume prej tyre, ato qe shprehen per Krishtin e Trinine jane te verteta absolute prej ku mesojme te gjithe.

Ndryshe, nqs niveli frymor flet gjera qe jane kundra nivelit te se vertetave teologjike/doktrines, atehere kemi te bejme me proven se ky person qe pretendon te kete nivel frymor ka fryme te lige, ose eshte i semure psiqik!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •