Close
Faqja 42 prej 110 FillimFillim ... 3240414243445292 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 1091
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    [QUOTE=toni77_toni;2507084]
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po kur te shpeton dashuria nuk te nevojitet edhe Bibla apo jo
    QUOTE]

Unë u pergjigja se; Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij për jetët tona.

Bibla nuk është shpetimi, por Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij. Shpetim eshte Zoti. Bibla eshte frymzim i Zotit dhe as qe mendohet as besohet se është shpetimi, as nuk adhurohet. Zoti eshte shpetimi.

Unë ndodhë se nuk te kam kuptuar, ajo qe unë mendova se ishte pytja ishte se a besohet ne boten tjeter pas vdekjes, te thash se po.

Ndersa pere kete qe thua; "pranon Bibla jeten jashte tokes"? Pergjigja ishte dhe eshte se po.

Ndersa kjo qe thua; "dmth a i pranon jashtetoksort"? Nuk kam kuptuar dhe nuk po te kuptoj se per çka është fjala.
    Po mundeni ju edhe mos me lexu libren vetem me dashurin me arrit parajsen e jetes tjeter .

Kurse sa per jashttoksoret jane gjithe ato qenie qe jetojne jashta tokes .

Pra Bibla e pranon jeten jashta tokes .
    [QUOTE=Gostivari_usa;2507093]
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    E ke fjalen qe Bibla na shfaq Zotin qe vdes ashtu?!!! Zotin qe vdes nga tortura e ca romakeve te flliqur hmmmmm!!!!

Bibla , cfar nuk na shfaq Bibla

GV_USA
    Pse a po mbytka Zoti a??

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Po mundeni ju edhe mos me lexu libren vetem me dashurin me arrit parajsen e jetes tjeter .
    PO. Edhe nese dikush kurr nuk e ka lexuar Biblen, në Krishtin mund te shpetohet dhe shpetohet. Ka plot njerez qe e lxojnë Biblen dhe e citojnë por nuk do te thotë se pse lexojnë apo citojnë Biblen do ta kenë shpetimin. Shpetimi nuk vjen nga njohna e Bibles, por nga njohja e Zotit,.

Kjo nuk nenkupton se njeriu nuk duhet apo nuk nevojitet ta lexoj Biblen, Biblen duhet lexuar, por se Bibla duhet lexuar po me të njëjtin Shpirt qe edhe është shkruar, nëse nuk lexihet me at Frymë, kjo dmth sikurse nese flet me dikë ne një gjuhë se nuk ekupton, psh nese flet me nje gjerman a ne anen tjeter nuk e njeh gjuhen gjermane. Pra, gjuha e Bibles është Fryma e Shenjt. Pa Frymë mund ta lexojsh dhe të njohesh një teori të vdekt dhe sipas mendjes dhe llogjikes së botes por realisht nuk e ke gjetur Zotin e Bibles dhe, ne vend te shpetimit, mund te behet shkak mallkimi

Kurse sa per jashttoksoret jane gjithe ato qenie qe jetojne jashta tokes .
    Bibla e pranon ekzistencen e shpirtërave.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Pse a po mbytka Zoti a??
    "Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallë për shekuj të shekujve"

Kur e pashë, rashë para këmbëve të tij porsi i vdekur. Ai vuri mbi mua të djathtën e vet e tha: »Mos u tremb! Unë jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallë për shekuj të shekujve dhe unë i kam çelësat e Vdekjes dhe të Nëntokës! (Zb 1; 17-18)

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Pse a po mbytka Zoti a??
    KEshtu besojne te krishteret !!! Nqs eshte e vertete ose jo, kete nuk e di!!!
    Akoma nuk kam pasur fatin qe te bisedoj me Jezu Krishtin sic e kane disa te krishter ketu. Kur do me jepet rasti qe te bisedoj me Jezu Krishtin do ta pyes nqs se vdes ose nuk vdes Perendija, dhe pergjigjen qe do mar do ta shperndaj me juve , e kam fjalen me ty Kushtrim dhe me te gjithe forumistat e forumit

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    PO. Edhe nese dikush kurr nuk e ka lexuar Biblen, në Krishtin mund te shpetohet dhe shpetohet. Ka plot njerez qe e lxojnë Biblen dhe e citojnë por nuk do te thotë se pse lexojnë apo citojnë Biblen do ta kenë shpetimin. Shpetimi nuk vjen nga njohna e Bibles, por nga njohja e Zotit,.

Kjo nuk nenkupton se njeriu nuk duhet apo nuk nevojitet ta lexoj Biblen, Biblen duhet lexuar, por se Bibla duhet lexuar po me të njëjtin Shpirt qe edhe është shkruar, nëse nuk lexihet me at Frymë, kjo dmth sikurse nese flet me dikë ne një gjuhë se nuk ekupton, psh nese flet me nje gjerman a ne anen tjeter nuk e njeh gjuhen gjermane. Pra, gjuha e Bibles është Fryma e Shenjt. Pa Frymë mund ta lexojsh dhe të njohesh një teori të vdekt dhe sipas mendjes dhe llogjikes së botes por realisht nuk e ke gjetur Zotin e Bibles dhe, ne vend te shpetimit, mund te behet shkak mallkimi

Bibla e pranon ekzistencen e shpirtërave.
    Pra toni nese une nuk e pranoj Biblen dhe e besoj Zotin , qe sdo me than qe duhet me besu Jezu Krishtin a do ta fitoj parajsen ??

O toni per te 3 her po te pyes edhe spom pergjigjesh si duhet , a e pranon krishterizmi jeten jashttoksore . Dmth qeniet si ne , qenie intelegjente , qe jetojne ne trupa , jo domosdorisht si tonat .
    "Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallë për shekuj të shekujve"

Kur e pashë, rashë para këmbëve të tij porsi i vdekur. Ai vuri mbi mua të djathtën e vet e tha: »Mos u tremb! Unë jam i Pari dhe i Fundit, i Gjalli! Isha i vdekur dhe, ja, jam i gjallë për shekuj të shekujve dhe unë i kam çelësat e Vdekjes dhe të Nëntokës! (Zb 1; 17-18)
    Kur ishte Zoti i vdekur kush sundonte boten ??

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Pra toni nese une nuk e pranoj Biblen dhe e besoj Zotin , qe sdo me than qe duhet me besu Jezu Krishtin a do ta fitoj parajsen ??
    Unë aty nuk jam kompetent as gjykates, është Zoti e jo unë, unë vetem shfaqi besimin tim e besimi im është se Jeta e perjetshme është në Krishtin, Krishti është Jeta.

Gjithsesi unë nuk mund të nguli këmbë dhe të kufizoj Zotin edhe pse Ai u shfaq në personin Jezus, kush e di, ndoshta Zoti shfaqet edh ne forma te tjera sepse Ai është Zoti ështe i gjithpushtetshem dhe mundet gjithçka. Por besimi im është në Jezusit, vetem nepermes Jezusit unë e shpresoj Jeten.

O toni per te 3 her po te pyes edhe spom pergjigjesh si duhet , a e pranon krishterizmi jeten jashttoksore . Dmth qeniet si ne , qenie intelegjente , qe jetojne ne trupa , jo domosdorisht si tonat .

Pasha besen eZotit Xhamia nuk jam duke te kuptuar o vella. Ndoshat ndonji anetar i tjeter me sqaron me ter,ologjite biblike se qka eshte kjo sepse verette nuk po kuptoj.

Mos u bë i pa sinçert sepse ti e din se ne, unë dhe ti kemi biseduar shumë per dy natyrat e Jezusit dhe ishte bisedë edhe kjo qe po thua tash por po zezatë. Prandaj ti e din se si bsojnë të krishterët lidhur me vdekjen eJezusit ne Kryq. Jezusi Zot dhe Njeri, Zoti nuk vdiq dhe nuk ka se si te vdes. Zoti ngjalli edhe trupin Jezusit. Nejse, e ke parasyh ti sepse mund mos ta besojsh, pr nuk te mungon ky informacion dhe sqarim lidhur me kete qe ke thene.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-12-2009 më 19:55

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    KEshtu besojne te krishteret !!! Nqs eshte e vertete ose jo, kete nuk e di!!!
    Akoma nuk kam pasur fatin qe te bisedoj me Jezu Krishtin sic e kane disa te krishter ketu. Kur do me jepet rasti qe te bisedoj me Jezu Krishtin do ta pyes nqs se vdes ose nuk vdes Perendija, dhe pergjigjen qe do mar do ta shperndaj me juve , e kam fjalen me ty Kushtrim dhe me te gjithe forumistat e forumit

GV_USA
    Do të bisedojsh me Jezusin, kete ta siguroj. Edhe ke biseduar shumher me të por nuk iu ke bindur, prandaj Ai kurr nuk do te pushoj duke te folur dhe ftuar ne jeten e perjetshme sepse Ai deshiron qe secili të shpetohet. Ai na fton dhe thrret per dit kështu:

Ejani tek unë të gjithë ju
    që jeni të lodhur prej barrës së rëndë
    e unë do t’ju çlodh.
    Merrni mbi vete zgjedhën time
    e pranoni t’ju mësoj unë
    që jam zemërbutë e i përvuajtur.
    Kështu do të gjeni pushim për shpirtrat tuaj,
    sepse, vërtet, zgjedha ime është e ëmbël
    e barra ime e lehtë”.

Mt.11,28vv.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219

Megjithe se ti le per te desheruar per pyetjet qe ben, sepse nuk dukesh te kesh njohuri te mjaftushme per ato qe pyet.
    Gjithmon me kujton policin qe kerkonte lavatrice duke e ngateruar me frigorifer!Ose, si ai femija qe pyeste gjithkohes te jatin per lloj -lloj pyetjesh dhe mbasi merrte pergjigje nga i ai, perseri e pyeste : -Po Ariu"?

1. Ne Mbreterine Qiellore ka Mbret(Ati) ka Bij, me gjak Mbreteror. Ku i Pari eshte Jezus Krishti qe eshte ne krah te Djathte te Atit,pastaj do te jemi Ne,qe kemi marre ate Jete ate Gjak qe ka edhe Krishti.
    Ka Krye engjej,dhe ushtri(engjellore).
    Pastaj ka edhe shume.. shume..sherbetore qe sherbejne.(qe jani si ju)!!

2.DHE JEZUSI BERTITI ME ZE TE LARTE DHE THA :
    "O ATE, NE DUART E TUA PO E DORZOJ FRYMEN TIM!"DHE SI THA KETO,DHA FRYME .Luka23/46
    --- Pra e sundoi Perendia ATE. (per ato tre dite)dhe... Qielli dhe Toka ishte e mushur. me KryeEngjej dhe ushtri Engjellore.. ne pritje te nje komande, qofte edhe nje komande...nga Perendia ATE!
    AI qe e ka Sunduar nga Perjetesia,qe vazhdon,dhe do te vazhdoje ta Sundoje Perjetesisht bashke me BIRIN qe e ka ne te djathte!
    Ato tre dite Satani mendoi, se fitoi, Betejen Finale ndaj Zotit!(Ashtu si mendoni ju edhe sot!)

3. Per jashte toksoret, mqs ka shume versjone(edhe une e kam nje).
    Do te deshiroja me pare te lexoja komentin tend ( edhe primitiv)pastaj do te t'a shuaj edhe une ty kurjozitetin per cfar pyet.
    Nese vertet je i ineresuar, ndryshe mos abuzo me mirsjelljen e admirueshme te Tonit ndaj jush!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 03-12-2009 më 21:22

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    toni77_toni pershendetje
    ata 3 mbreterit e shenjt qe e kan kerkue Jezu Krishtin
    per qfar arsye e kan kerkue para se me lind Ai ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    toni77_toni pershendetje
    ata 3 mbreterit e shenjt qe e kan kerkue Jezu Krishtin
    per qfar arsye e kan kerkue para se me lind Ai ?
    Shume simpatike e ke foton qe ke vene,por s'te kuptoj. Asnjehere s'merr guxim te thuash gje, por shpejt fut dicka sa per te lene ne krye emrin, qe realisht s'thote kurre asgje .Thua taktika te jete.per te mbuluar ate qe se pertyp dot!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Luani33 : 04-12-2009 më 10:45

Faqja 42 prej 110 FillimFillim ... 3240414243445292 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •