Close
Faqja 41 prej 110 FillimFillim ... 3139404142435191 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Postuar më parë nga xhamia
    Kush eshte autor i Dhjates se Vjeter ?? A eshte Jezusi???

Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Hahaa,

Natyrisht se Shkrimi i Shenjt, BV dhe BR është e shkruar nga autor te frymezuar nga Zoti, qëllimi dhe arti i shkrimit në këtë Vepër, ëshë me shumë frymzim dhe me ndikim të plotë të Zotit për periudhat e ndryshme si historike ashtu edhe me ato metafizike.

Beslidhja e Vjetër dhe ajo e Re u shkruan nga shumë autorë të ndryshëm, të frymëzuar nga Perednia.

Me thuaj ti mua se;

Kush është autor i njeriut, i njerzve, njerëzit nga e kan perardhjen? Thjshtë, a eshte njeriu krijesë e Zotit?

Po keta a qen te frymezuar nga Jezusi apo ndonje zot tjeter ??
    Sa pa lidhje!!

Si thua ndodnjë zot tjeter? çka je duke thënë? S'po te kuptoj? Ti e din se kush eshte Zoti i te krishterëve dhe kush eshte Krishti per te krishteret, pash beses!!!!

Po, Frymëzimi ishte Perendisë. Perndia është Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjt.

Nuk me je pergjigjur ne pytjen time, lexoje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-12-2009 më 17:08
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Sa pa lidhje!!

Si thua ndodnjë zot tjeter? çka je duke thënë? S'po te kuptoj? Ti e din se kush eshte Zoti i te krishterëve dhe kush eshte Krishti per te krishteret, pash beses!!!!

Nuk me je pergjigjur ne pytjen time, lexoje.
    O Toni nuk po dihet ju a e besoni Jezusin bir te Zotit a Zot a ku me dit qka

Nuk po te kuptoj a e ke shum problem me then po ishte Jezusi frymezim per Dhjaten e Vjeter ose jo nuk ishte , po gjithmon mundohesh me kompliku situaten .

Njerzit kane prejardhjen nga dheu , dhe krijues i njeriut eshte Allahu

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    O Toni nuk po dihet ju a e besoni Jezusin bir te Zotit a Zot a ku me dit qka

Nuk po te kuptoj a e ke shum problem me then po ishte Jezusi frymezim per Dhjaten e Vjeter ose jo nuk ishte , po gjithmon mundohesh me kompliku situaten .

Njerzit kane prejardhjen nga dheu , dhe krijues i njeriut eshte Allahu
    Jo unë as me mend nuk mund ta marr se qka je ka don me thënë.

Kur thuhet ZOTI, ajo nenkupton se esht ZOTI-Perendia - HYJI.

Kur thuhet diçka per Perendinë ajo nenkupton Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjt.= Perendia.

Unë te jam pergjigj more burr i dheut tri her:

Postuar më parë nga toni77_toni
    Hahaa,

Natyrisht se Shkrimi i Shenjt, BV dhe BR është e shkruar nga autor te frymezuar nga Zoti, qëllimi dhe arti i shkrimit në këtë Vepër, ëshë me shumë frymzim dhe me ndikim të plotë të Zotit për periudhat e ndryshme si historike ashtu edhe me ato metafizike.

Beslidhja e Vjetër dhe ajo e Re u shkruan nga shumë autorë të ndryshëm, të frymëzuar nga Perednia.

Pra edhe njeher; Beslidhja e Vjeter ëshë me shumë frymzim dhe me ndikim të plotë të Perendisë. Krishti është Perendia por ne kohen e BV ende bota nuk e nihte si Jezus Krisht, por e pritke Krishtin. Krishti në kohen e BV ishte në lavdi të vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 03-12-2009 më 17:36

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Jo unë as me mend nuk mund ta marr se qka je ka don me thënë.

Kur thuhet ZOTI, ajo nenkupton se esht ZOTI-Perendia - HYJI.

Kur thuhet diçka per Perendinë ajo nenkupton Atin, Birin dhe Shpirtin e Shenjt.= Perendia.

Unë te jam pergjigj more burr i dheut tri her:

Pra edhe njeher; Beslidhja e Vjeter ëshë me shumë frymzim dhe me ndikim të plotë të Perendisë. Krishti është Perendia por ne kohen e BV ende bota nuk e nihte si Jezus Krisht, por e pritke Krishtin. Krishti në kohen e BV ishte në lavdi të vet.
    O Toni Jezu Krishti=Perendia sipas juve , pra vetem emri ju ka ndryshu asgje me shum , e as qe ju ka shtu ndoj funksion ma shum e as qe ju ka hjek .

Nese bota se ka njoft si Krishte e ka njoft sikur perendi dhe qfare dallimi ka se me qfare emri e ka njofte njerzimi .

Po mbasi qenka Dhjata Vjeter me frymezim te Krishtit , pse qe nevoja me zbrit zoti ne Toke per me ndryshu ligjet qe i ka caktu ai vet

Kam edhe nje pytje a e pranon krishterizmi qe ka bote dhe jet tjera ne univers ??

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    O Toni Jezu Krishti=Perendia sipas juve , pra vetem

Po mbasi qenka Dhjata Vjeter me frymezim te Krishtit , pse qe nevoja me zbrit zoti ne Toke per me ndryshu ligjet qe i ka caktu ai vet
    hahahaa, thojnë Gjakovsit; "a mohalife a"?

Krishti erdhi në mesin e tyre dhe nuk iu binden e lere ma sikurse mos te ishte ardhur fare? Njerzimi ende ishte në ligjet e kohes. Edhe sot ende ka njerez se mendojnë se do te shpetohen pa Krishtin në bazë të ligjit dhe traditave. Krishti erdhi jo sikurse thua ti "per të ndryshuar ligje" por per ta shpetuar boten, per ta shpetuat njeriun, per ta çliruar njeriun nga mëkati i vdekjes, per ta çliruar njeriun edhe nga ato gjëra se u ngarkuan gjatë shekujve. Pra Krishti erdhi per ta persosë Boten dhe ligjet, ligjeve i dha krejt një kahje tjeter; Duaje Hyjin tëndë dhe krahas kësaj; diaje të afermin porsi vetveten ky eshte ligji mbi te gjitha ligjet.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    hahahaa, thojnë Gjakovsit; "a mohalife a"?

Krishti erdhi në mesin e tyre dhe nuk iu binden e lere ma sikurse mos te ishte ardhur fare? Njerzimi ende ishte në ligjet e kohes. Edhe sot ende ka njerez se mendojnë se do te shpetohen pa Krishtin në bazë të ligjit dhe traditave. Krishti erdhi jo sikurse thua ti "per të ndryshuar ligje" por per ta shpetuar boten, per ta shpetuat njeriun, per ta çliruar njeriun nga mëkati i vdekjes, per ta çliruar njeriun edhe nga ato gjëra se u ngarkuan gjatë shekujve. Pra Krishti erdhi per ta persosë Boten dhe ligjet, ligjeve i dha krejt një kahje tjeter; Duaje Hyjin tëndë dhe krahas kësaj; diaje të afermin porsi vetveten ky eshte ligji mbi te gjitha ligjet.
    Po pse pra nuk jetoni ju me kete dashuri por keni Biblen si udherrefyes ??
    Sikur te mjaftonte kjo dashuri a do te duhej te ishte edhe Bibla??

Edhe nuk mu pergjigje ne pytjen a e pranon krishterizmi se ka jete dhe bote tjera jashte tokes??

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Po pse pra nuk jetoni ju me kete dashuri por keni Biblen si udherrefyes ??
    Sikur te mjaftonte kjo dashuri a do te duhej te ishte edhe Bibla??

Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij për jetët tona.

Edhe nuk mu pergjigje ne pytjen a e pranon krishterizmi se ka jete dhe bote tjera jashte tokes??

Po more si jo. Krishterimi (Kisha Katolike) natyrisht beson ne ekzistencen e botes pas vdekjes.

Merre një kafe pash mua se jena lodhë.

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij për jetët tona.

Po more si jo. Krishterimi (Kisha Katolike) natyrisht beson ne ekzistencen e botes pas vdekjes.

Merre një kafe pash mua se jena lodhë.

Po kur te shpeton dashuria nuk te nevojitet edhe Bibla apo jo
    Toni ja sme kuptove ja nuk deshte mem kuptu , une te pyeta a e pranon Bibla jeten jashte tokes , dmth a i pranon jashtetoksort

Flm per kafe , e me ja bashkangjit kafes mere pak torte
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    [QUOTE=xhamia;2507064]Po kur te shpeton dashuria nuk te nevojitet edhe Bibla apo jo
    QUOTE]

Unë u pergjigja se; Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij për jetët tona.

Bibla nuk është shpetimi, por Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij. Shpetim eshte Zoti. Bibla eshte frymzim i Zotit dhe as qe mendohet as besohet se është shpetimi, as nuk adhurohet. Zoti eshte shpetimi.

Toni ja sme kuptove ja nuk deshte mem kuptu , une te pyeta a e pranon Bibla jeten jashte tokes , dmth a i pranon jashtetoksort
    Unë ndodhë se nuk te kam kuptuar, ajo qe unë mendova se ishte pytja ishte se a besohet ne boten tjeter pas vdekjes, te thash se po.

Ndersa pere kete qe thua; "pranon Bibla jeten jashte tokes"? Pergjigja ishte dhe eshte se po.

Ndersa kjo qe thua; "dmth a i pranon jashtetoksort"? Nuk kam kuptuar dhe nuk po te kuptoj se per çka është fjala.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Unë u pergjigja se; Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij për jetët tona.

Bibla nuk është shpetimi, por Bibla na shfaq Zotin dhe planin e Tij. Shpetim eshte Zoti. Bibla eshte frymzim i Zotit dhe as qe mendohet as besohet se është shpetimi, as nuk adhurohet. Zoti eshte shpetimi.

Unë ndodhë se nuk te kam kuptuar, ajo qe unë mendova se ishte pytja ishte se a besohet ne boten tjeter pas vdekjes, te thash se po.

Ndersa pere kete qe thua; "pranon Bibla jeten jashte tokes"? Pergjigja ishte dhe eshte se po.

Ndersa kjo qe thua; "dmth a i pranon jashtetoksort"? Nuk kam kuptuar dhe nuk po te kuptoj se per çka është fjala.
    E ke fjalen qe Bibla na shfaq Zotin qe vdes ashtu?!!! Zotin qe vdes nga tortura e ca romakeve te flliqur hmmmmm!!!!

Bibla , cfar nuk na shfaq Bibla

GV_USA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 03-12-2009 më 18:56
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 41 prej 110 FillimFillim ... 3139404142435191 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •