Close
Faqja 36 prej 110 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 1091
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Dielli, po aq interesante eshte ajo puna e konsiderimit te metafores tek une, sa edhe tek ti.

Ndersa per te ta shuar kureshtjen se pse ne merremi me Biblen kur nuk e besojme ate, po te tregoj ate qe e kam treguar disa here ne kete sefer. Pra ne besojme se ne Bibel ka ndonje citat origjinal qe nuk ka pasur nderhyrje njerezore ne te dhe ata mund te jene keta qe flasin per pejgamberine e Jezusit, per Njeshmerine e Zotit si nje i vetem, etj. Dhe pastaj une po ju pyes se cili eshte qendrimi juaj rreth ketyre gjerave qe mua me duken ndryshe nga ju. Kjo eshte e tera.

Pershendetje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Luan me fal, por nuk e kam te kjarte se cfare po thua.

Pershendetje!
    Eh...
    E para nuk di seksin tuaj, nese je femer edhe mund ta kishe te veshtire ta kuptoje shembullin,por jam i bindur qe cdo i krishtere do ta kuptonte ..
    Nejse per respekt po te sqaroj dicka. Se nuk jam i pari qe ka kuptuar se Bibla dhe Kurani po u mbajt ne "mendje" behet shpate ndaj te afermit,por po u mbajt ne "zemer" behet burim dashurie dhe urtesie!
    Tani po e marr edhe une pak Biblen me "mendje"
    A mund te me shpjegosh. A jane myslimanet pasardhesit e Ismailit djalit te pare te Abrahamit dhe Agares skllaves egjiptjane?
    P.s.me qene se je e ftuar ne sofer te krishtereve,edhe mund te mos pergjigjesh.flm

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Eh...
    E para nuk di seksin tuaj, nese je femer edhe mund ta kishe te veshtire ta kuptoje shembullin,por jam i bindur qe cdo i krishtere do ta kuptonte ..
    Nejse per respekt po te sqaroj dicka. Se nuk jam i pari qe ka kuptuar se Bibla dhe Kurani po u mbajt ne "mendje" behet shpate ndaj te afermit,por po u mbajt ne "zemer" behet burim dashurie dhe urtesie!
    Tani po e marr edhe une pak Biblen me "mendje"
    A mund te me shpjegosh. A jane myslimanet pasardhesit e Ismailit djalit te pare te Abrahamit dhe Agares skllaves egjiptjane?
    P.s.me qene se je e ftuar ne sofer te krishtereve,edhe mund te mos pergjigjesh.flm
    A.S. Ibrahimi ka pasur dy gra okay dhe asnje skllave!!! Ate qe ne sot quajme ndimese shtepiake, me pare , dmth ne kohen e A.S. Ibrahimit i kane quajtur si roberesha whatever!!!
    Por Hagari ne asnje menyre nuk mund te krahasohet me robereshat ne menyren se si ne e perceptojme kete fjale okay. Robereshat dihet qe jane keq trajtuar, kjo nuk ka ndodhur me Hagarin!!! Robereshat dijet qe nuk jane respektuar, kjo perseri nuk ka ndohur me Hagarin!!
    Sikur A.S. Ibrahimi te mos respektonte Hagarin, Ai kurre nuk do te martoheshte me te , okay!
    Pastaj , jeni ju ato qe beni dallime midis femijevete A.S. Ibrahimit, jeni ju ato qe ofendoni femijet e A.S. Ibrahimit e jo muslimanet!!!
    Ne i respektojme femijet e tij, si a.s. Isakun poashtu edhe a.s. Ismailin!!!
    Ndersa juve e veconi ose e lartesoni Isakun dhe Ismailin e quani KOPIL!!!!
    Mendoni se a do ti ishte be qefi Abrahamit sikur te dinte se shum vite me vone ata qe do te besonin ne te do tia quanin njerin djale KOPIL !!! Mendo , per kete qe te them okay.

E sa i perket pse ne muslimanet merremi me Biblen, te jap pergjigje shum te thjeshte!
    Ne , muslimanet e kemi per detyre tua shpallim juve fene e vetme te vertete dhe njokohesisht tua tregojme gabimet ne besimin tuaj.
    Nuk perdorim force, jo. Nuk ju detyrojme me dhune te ndroni fe , jo. Ne fe nuk ka dhune!!! Ky eshte urdher nga i madhi Zot.
    Tani mbetet tek ju te zgjidhni se cfar do te beni.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Luan, mbreti i Egjiptit i'a ka dhene Sares nje robresh per tu kujdesur per te, pasiqe ajo ishte sterile dhe ne moshe. Dhe pas nje kohe ajo i propozoj Ibrahimit a.s. (Abrahamit) qe te martohet me Haxheren qe kishte vyrtyte te larta njerezore. Dhe Ibrahimi a.s. e beri kete dhe u lindi djali i pare Ismaili. Dhe dihet pastaj me vone ne moshe shume te shtyer u lindi djali i dyte Is'haku me Saren, kuptimi i te cilit eshte "qesharak", sepse u lindi ne pleqeri, atehere kur Sara s'kishte me shpresa per nje femije. Gjenealogjia e Muhamedit a.s. eshte prej Ibrahimit a.s. nepermjet Ismailit, pra eshte pasardhes i tyre.

Pershendetje!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A.S. Ibrahimi ka pasur dy gra okay dhe asnje skllave!!! Ate qe ne sot quajme ndimese shtepiake, me pare , dmth ne kohen e A.S. Ibrahimit i kane quajtur si roberesha whatever!!!
    Por Hagari ne asnje menyre nuk mund te krahasohet me robereshat ne menyren se si ne e perceptojme kete fjale okay. Robereshat dihet qe jane keq trajtuar, kjo nuk ka ndodhur me Hagarin!!! Robereshat dijet qe nuk jane respektuar, kjo perseri nuk ka ndohur me Hagarin!!
    Sikur A.S. Ibrahimi te mos respektonte Hagarin, Ai kurre nuk do te martoheshte me te , okay!
    Pastaj , jeni ju ato qe beni dallime midis femijevete A.S. Ibrahimit, jeni ju ato qe ofendoni femijet e A.S. Ibrahimit e jo muslimanet!!!
    Ne i respektojme femijet e tij, si a.s. Isakun poashtu edhe a.s. Ismailin!!!
    Ndersa juve e veconi ose e lartesoni Isakun dhe Ismailin e quani KOPIL!!!!
    Mendoni se a do ti ishte be qefi Abrahamit sikur te dinte se shum vite me vone ata qe do te besonin ne te do tia quanin njerin djale KOPIL !!! Mendo , per kete qe te them okay.

E sa i perket pse ne muslimanet merremi me Biblen, te jap pergjigje shum te thjeshte!
    Ne , muslimanet e kemi per detyre tua shpallim juve fene e vetme te vertete dhe njokohesisht tua tregojme gabimet ne besimin tuaj.
    Nuk perdorim force, jo. Nuk ju detyrojme me dhune te ndroni fe , jo. Ne fe nuk ka dhune!!! Ky eshte urdher nga i madhi Zot.

Me Respekt
    GV_USA
    GV_USA,

Mos u bej merak shume per ne, se ka menduar Krishti perpara teje per besimin tone .

Myslimani nuk detyron me dhune, por as nuk lejon qe i krishteri me e ushtru fene e vet ne nje vend islamik. E kesaj i thone perseri dhune . E tash mendo mos me t'leju ty me u fale ne Rome!!! Ose thjesht me dale neper rruge me veshjen tende karakteristike, qofsh femer a mashkull.

Tash, feja jote eshte qysh t'i sherbesh Zotit, apo qysh te merresh me te krishteret, judenjte, ateistet, etj??? Sa perqind ze debati argumentues per 'te metat' tona ne fene tende krahasuar me detyrimet e tjera qe i ka Islami?

Mua s'me pengon aspak feja jote per te jetuar fene time. Une vec mundem me u lute per shpirtin tend, njesoj sic lutem per te gjithe shqiptaret dhe njerezit neper bote, por assesi qe te te bej propagande ty per fene tende. Jezusi ka thene qe te mos u flasim atyre qe nuk duan te degjojne. Luka 9, 5 "Nëse ndokush nuk do t’ju pranojë, kur të dilni prej atij qyteti, shkundni pluhurin prej këmbëve tuaja si dëshmi kundër tyre.”

Krishti thote se duhet me e dashte Zotin dhe te afermin. Te dyja keto urdheresa jane paresore per nje te krishtere. Thote edhe qe te shkojme ne cdo cep te botes e ta shpallim Lajmin e Mire. E une lajm te mire nuk shpall dot nese nuk e dua Zotin dhe te afermin. Pra, detyra jone eshte qe se pari ta shpallim lajmin me jeten tone, e pastaj me fjale. A eshte e njejta gje edhe per ty, sipas Islamit? Nese po, atehere te lutem per pak me shume respekt ne sofren tone.

Paqja me ty!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219

Me Respekt
    GV_USA[/QUOTE]

Pershendetje ! Ne po diskutojme. Vertet ne besime te ndryshme por jemi shqiptare ne komb e gjuhe,e kjo e vlen me i thene gjerat me qetesi si nje gjimnastike te mendjes.
    Persa me siper gjerat nuk jane saktesisht ashtu si i komenton ti(si ne sofer nuk po te drejtohem me ju)
    Tani po diskutojme duke e marre kete ngjarje te mirfillte nga nje nga Librat me te vjeter te njerzimit ngaTora(pjese e Bibles)-historia e hebrejnjve tek zanafilla.
    Per te thene hapur gjerat, kur ky Liber u mesonte ,hebrenjve historine e Abrahamit ketij burri (me dy "rr") te jashtezakonshem qe me besnikerine e tij ndaj Perendise,beri qe te lidhesh Beslidhja e pare dhe e qendrueshme e Perendise me njeriun mbas renjes, , ne toke duhet te kaloninin akoma mijra vite,te shpallesh Lajmi i Mire nga Jezus Krishti,dhe akoma me vone Muhameti te shpallte trashigimine e popujve muslimane nga Ismaili birit te Abrahamit. Prandaj me duket pa vend te diskutohet vertetesia e shkrimeve kaq te vjeter qe pervec vete Perendise asnje njeri ne toke mijra vjet me pare nuk do te parashikonte dhe do te "ndryshonte"ato, qe ne te ngateroheshim sot(per keto fakte do te futeshit ne nje diskutim te kote me historine e hebrejve,nga kane prejardhjen gjithe profetet qe ndodhen edhe ne Kuran. Po e permbledh historine me vertetesi :
    Abrahami dhe Sara marrin premtim nga Perendia se do t'ju lindte trashegimtar. Por duke qene se vitet kalonin dhe Sara nuk mund te lindte me, e keshillon te shoqit te flinte me sherbetoren egjyptjane,e cila ra ne shtrat me Abrahamin dhe mbeti shtatezane.
    Pos kesaj u soll keq me Saren dhe Abrahami e perzuri,por nje engjell i Zotit i thote kthehu perulju zonjes tende,djalit verja emrin Ismail,
    ky djale bishe mali do te jete,
    dora e tij kunder te gjitheve do te jete,
    dhe dora e te gjitheve kunder tij do te jete!
    Do ta ngule cadren kundruall te gjithe vellezerve te tij.
    Agara u kthye dhe u be pjese familjes,bashke me Ismailin(qe per te vertete lindi nga mos durimi i pritjes se Premtimit te Perendise nga Sara dhe Abrahamit)
    Por ne nje kohe qe Abrahami dhe Sara ishin shume te shtyre ne moshe ,lind Isaku per te cilin Perendia kish dhene premtim:
    Sara gruaja jote do te linde djale emrin verja Isak.Beslidhje te perhershme do lidh me te.Edhe Ismailin do ta bekoj..dhe prej tij do te rredh nje popull i madh.Por Beslidhjen Time do ta lidh me Isakun qe do ta linde Sara.
    Rritja e Ismailit beri qe Sara te shqetesohet ,dhe ti thote prap Abrahamit ta largoje sherbetoren dhe te birin.Atij i vjen keq per te birin Ismailin, Por Perendia i thote qe mos te vije keq as per femijen as per sherbetoren por degjoje Saren,se neper Isakun bresnite do ta mbajne emrin tend.
    Ngjarja vazhdon me debimin e Agares dhe djalit,tecilet Perndija jo vetem nuk i le te vdese ne shkretetire por i merr ne mbrojtje deri sa rritet dhe e jema e marton me nje egjyptjane.Perendia i mban premtimet ku vertet mbi prejardhjen e Ismailit beri popull te madh.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    E paske gjetë sikurse ti ke gjetë shumë gjëra në Bibel sipas deshires sate, kurr në jeten time nuk kam takuar nji mashtrues sikurse je ti dhe kjo mund te konfirmohet ne shkrimet tua lidhur me Biblen. Tash çka të them? e paske gjetë mushtin ne Bibel dhe çka?! E ki fituar një karamel ne at dynja!

Ti merre nji bakllavë, pije shpejt e shpejt nji qaj dhe del ne koridor se nuk e ke vendin ketu, degjo ne Koridor dhe rri ne heshtje kur te flasin te diturit dhe ata qe janë ne ndikim te Zotit.

Sepase ata qe i prishin sofrat dhe krijojne torllovi ne sofra, e kemi adet dhe i qesim ne koridor, bile mos me ditë e me ndejt, i qesim edhe perjashta krejt. Ky eshte ligj i shqiptarve.
    Bibla njehere thore vera njehere mushti dhe njehere uthulla.Jezusi cfare i ofruan ushtaret vere apo uthull.Si ka mundesi qe ne bibel ndalohet vera pastaj po me ane te kesaj vere behen vepra cnjerezore.Biles sipas bibles dhe Davidi e deu me vere gjeneralin qe ta conte te shoqin e Bear shebes ne lufte dhe ti merrte nusen.

Sipas bibles shume profete piken vere dhe po sipas bibles vera eshte e ndaluar po ajo gezon Zotin dhe njerzit.

Une jam dileme se cfare behet fjale ne bibel kur flitet per profetet per uthull musht apo vere? me jepni nje pergjigje
    "Shoku Mjekesise"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin

Pershendetje ! Ne po diskutojme. Vertet ne besime te ndryshme por jemi shqiptare ne komb e gjuhe,e kjo e vlen me i thene gjerat me qetesi si nje gjimnastike te mendjes.
    Persa me siper gjerat nuk jane saktesisht ashtu si i komenton ti(si ne sofer nuk po te drejtohem me ju)
    Tani po diskutojme duke e marre kete ngjarje te mirfillte nga nje nga Librat me te vjeter te njerzimit ngaTora(pjese e Bibles)-historia e hebrejnjve tek zanafilla.
    Per te thene hapur gjerat, kur ky Liber u mesonte ,hebrenjve historine e Abrahamit ketij burri (me dy "rr") te jashtezakonshem qe me besnikerine e tij ndaj Perendise,beri qe te lidhesh Beslidhja e pare dhe e qendrueshme e Perendise me njeriun mbas renjes, , ne toke duhet te kaloninin akoma mijra vite,te shpallesh Lajmi i Mire nga Jezus Krishti,dhe akoma me vone Muhameti te shpallte trashigimine e popujve muslimane nga Ismaili birit te Abrahamit. Prandaj me duket pa vend te diskutohet vertetesia e shkrimeve kaq te vjeter qe pervec vete Perendise asnje njeri ne toke mijra vjet me pare nuk do te parashikonte dhe do te "ndryshonte"ato, qe ne te ngateroheshim sot(per keto fakte do te futeshit ne nje diskutim te kote me historine e hebrejve,nga kane prejardhjen gjithe profetet qe ndodhen edhe ne Kuran. Po e permbledh historine me vertetesi :
    Abrahami dhe Sara marrin premtim nga Perendia se do t'ju lindte trashegimtar. Por duke qene se vitet kalonin dhe Sara nuk mund te lindte me, e keshillon te shoqit te flinte me sherbetoren egjyptjane,e cila ra ne shtrat me Abrahamin dhe mbeti shtatezane.
    Pos kesaj u soll keq me Saren dhe Abrahami e perzuri,por nje engjell i Zotit i thote kthehu perulju zonjes tende,djalit verja emrin Ismail,
    ky djale bishe mali do te jete,
    dora e tij kunder te gjitheve do te jete,
    dhe dora e te gjitheve kunder tij do te jete!
    Do ta ngule cadren kundruall te gjithe vellezerve te tij.

Agara u kthye dhe u be pjese familjes,bashke me Ismailin(qe per te vertete lindi nga mos durimi i pritjes se Premtimit te Perendise nga Sara dhe Abrahamit)
    Por ne nje kohe qe Abrahami dhe Sara ishin shume te shtyre ne moshe ,lind Isaku per te cilin Perendia kish dhene premtim:
    Sara gruaja jote do te linde djale emrin verja Isak.Beslidhje te perhershme do lidh me te.Edhe Ismailin do ta bekoj..dhe prej tij do te rredh nje popull i madh.Por Beslidhjen Time do ta lidh me Isakun qe do ta linde Sara.
    Rritja e Ismailit beri qe Sara te shqetesohet ,dhe ti thote prap Abrahamit ta largoje sherbetoren dhe te birin.Atij i vjen keq per te birin Ismailin, Por Perendia i thote qe mos te vije keq as per femijen as per sherbetoren por degjoje Saren,se neper Isakun bresnite do ta mbajne emrin tend.
    Ngjarja vazhdon me debimin e Agares dhe djalit,tecilet Perndija jo vetem nuk i le te vdese ne shkretetire por i merr ne mbrojtje deri sa rritet dhe e jema e marton me nje egjyptjane.Perendia i mban premtimet ku vertet mbi prejardhjen e Ismailit beri popull te madh.
    Ku do te dalish me kete postim?!! Bjeri drejte dhe thuaje pa droje ate qe ke ne zemer.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Dielli, thuaju te marrin pash mua sepse kan harrue krejt dhe u ftofen qeto meze. Merrni u lutem kush e don, dhe mos bëhi merak se do te flasim dhe do ta zgjasim sa te dojna.
    Toni cfare mishi keni pas sot per darke.

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Flm Dielli dhe Matrix per pergjigjjen, e mendoja edhe une si shprehje metaforike.

Perderisa Bibla shquhet per fjale metaforike, atehere a mund te jete e termi "Bir i Zotit" i tille dhe nese jo pse? Gjithehere duke pasur parasysh theniet metaforike si kjo p.sh.

"Lum pajtuesit, sepse do te quhen bijte e Hyut" (Mateu 5-9) . Ose kjo:

"...e ta lavdojne Atin tuaj qe eshte ne qiell" (Mateu 5-16)

Pra qe njerezit e devotshem te quhen bijte e Zotit d.m.th. ne kuptimin i dashur i Zotit, rob i Zotit etj. ndersa per Jezusin mund te vlen edhe termi i derguar i Zotit.
    Kurse 'Ati jua'ne kuptimin metaforik per Zotin tuaj, Krijuesin tuaj, Furnizuesin tuaj etj.

Pershendetje!

Ne fakt eshte si puna toka e Zotit, shtepia e Zotit, qielli i Zotit, njerzit e Zotit.Por nuk nuk jane bijte e Zotit ne kuptimin fizik

Ja nje varg tjeter i deformuar

"Kur njerëzit filluan të shumohen mbi faqen e dheut dhe u lindën atyre vajza, djemtë e Perëndisë panë që vajzat e njerëzve ishin të bukura, dhe morën për gra të gjitha ato që i zgjodhën vetë". (zanafilla 6:1-2)
    Sa budalla eshte "Odisea"

Faqja 36 prej 110 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •