Close
Faqja 25 prej 110 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ja cila është e vërteta e asaj që pretendon ti!

Acts 1:2 deri në ditën në të cilën u muarr në qiell, pasi u kishte dhënë urdhërime nëpërmjet Frymës së Shenjtë apostujve që ai kishte zgjedhur.
    Acts 1:3 Atyre, pasi pati vuajtur, iu paraqit i ngjallur me shumë prova bindëse, duke u parë prej tyre për dyzet ditë dhe duke folur për gjërat e mbretërisë së Perëndisë.
    Acts 1:4 Dhe, duke u gjendur bashkë me ta, i urdhëroi ata që të mos largoheshin nga Jeruzalemi, por të prisnin premtimin e Atit: ''Që, tha ai, e keni dëgjuar nga unë,
    Acts 1:5 sepse Gjoni pagëzoi me ujë, por ju do të pagëzoheni me Frymën e Shenjtë, mbas jo shumë ditësh''.
    Acts 1:6 Kështu ata që ishin mbledhur bashkë e pyetën, duke thënë: ''Zot, a do ta rivendosësh në këtë kohë mbretërinë e Izraelit?''.
    Acts 1:7 Por ai u tha atyre: ''Nuk ju takon juve të dini kohët dhe momentet e përshtatshme, që ka përcaktuar Ati me autoritetin e vet.
    Acts 1:8 Ju do të merrni fuqi kur Fryma e Shenjtë do të vijë mbi ju dhe do të bëheni dëshmitarët e mi në Jeruzalem dhe në gjithë Judenë, në Samari dhe deri në skajin e dheut''.
    Acts 1:9 Mbasi i tha këto gjëra, ndërsa ata po e vështronin, u ngrit lart; dhe një re e përfshiu dhe ua hoqi prej syve të tyre.
    Acts 1:10 Dhe, si ata po i mbanin sytë e ngulitur në qiell, ndërsa ai po largohej, ja dy burra në rroba të bardha iu paraqitën atyre,
    Acts 1:11 dhe thanë: ''Burra Galileas, pse qëndroni e shikoni drejt qiellit? Ky Jezus, që u është marrë në qiell nga mesi juaj, do të kthehet në të njëjtën mënyrë, me të cilën e keni parë të shkojë në qiell''.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    T'falenderoj per pyetjen e tash uroj qe ta gjesh dike me t'ba muhabet ne sofer, se une pernjimend shkova me fjete .

Paqja me ty!
    hahaaaa, o Zot çka kam qeshur o Dielli.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Kjo ishte pyetja e jote!
    Markus , pas kryqezimit, Jezusi nuk erdhi ne Toke, trupi i tij ishte ne Toke, i vdekur per tre dite, pastaj u ringjall, okay.
    Dmth nuk behet fjale per ardhjen e tij, por behet fjale per ringjalljen e tij , ashtu.

Sipas Bibles tregimi vazhdon deri ne ate moment kur Jezusi u thot apostujve se Ai do te largohet, do te shkoj tek Ati DHE se do te kthehet perseri tek apostujt perderisa ata te jene gjalle!!!

Dmth Jezusi u premton apostujve qe pas largimit te Tij, Ai do te kthehet perseri tek apostujt perderisa ato do te jene gjalle!!!

Apostujt nje nga nje vdiqen, dhe Jezusi nuk erdhi perseri midis tyre!!! Pse ?!!

Pse Jezusi nuk mbajti fjalen e dhene ?!!!

A me tregon kete ose jo.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Markus , pas kryqezimit, Jezusi nuk erdhi ne Toke, trupi i tij ishte ne Toke, i vdekur per tre dite, pastaj u ringjall, okay.
    Dmth nuk behet fjale per ardhjen e tij, por behet fjale per ringjalljen e tij , ashtu.

Sipas Bibles tregimi vazhdon deri ne ate moment kur Jezusi u thot apostujve se Ai do te largohet, do te shkoj tek Ati DHE se do te kthehet perseri tek apostujt perderisa ata te jene gjalle!!!

Dmth Jezusi u premton apostujve qe pas largimit te Tij, Ai do te kthehet perseri tek apostujt perderisa ato do te jene gjalle!!!

A me tregon kete ose jo.

Me Respekt
    GV_USA
    Më gjej më parë vargun ku e thotë këtë gjë!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin

A me tregon kete ose jo.

Me Respekt
    GV_USA
    Atëhere, mesa duket ti e ke pasur fjalën për këto vargje:

John 16:16 Pas pak nuk do të më shihni më; e përsëri një kohë e shkurtër e do të më shihni, sepse unë po shkoj tek Ati''.
    John 16:17 Atëherë disa nga dishepujt e tij thoshnin midis tyre: ''Ç'është kjo që po na thotë: "Pas pak nuk do të më shihni më", dhe: "e përsëri një kohë e shkurtër e do të më shihni" dhe: "Sepse unë po shkoj te Ati"?''.
    John 16:18 Thoshnin pra: ''Ç'është kjo "Pas pak", për të cilën flet? Ne s'dimë ç'don të thotë''.
    John 16:19 Jezusi, pra, e kuptoi se ata donin ta pyesnin dhe u tha atyre: ''Ju po pyesni njeri tjetrin pse thashë: "Pas pak nuk do të më shihni më", dhe: "E përsëri një kohë e shkurtër e do të më shihni"?
    John 16:20 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: ju do të qani dhe do të mbani zi dhe bota do të gëzohet. Ju do të pikëlloheni, por pikëllimi juaj do të kthehet në gëzim.
    John 16:21 Gruaja, kur lind, ka dhembje, sepse i erdhi ora; por, sapo e ka lindur fëmijën, nuk kujton më ankthin prej gëzimit që lindi një qenie njerëzore në botë.
    John 16:22 Kështu edhe ju tani jeni në dhembje, por unë do t'ju shoh përsëri dhe zemra juaj do të gëzohet, dhe askush nuk do t'ua heqë gëzimin tuaj.
    John 16:23 Atë ditë ju nuk do të më bëni më asnjë pyetje. Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them se çdo gjë që t'i kërkoni Atit në emrin tim, ai do t'jua japë.
    John 16:24 Deri tani ju s'keni kërkuar asgjë në emrin tim; kërkoni dhe do të merrni, që gëzimi juaj të jetë i plotë.
    John 16:25 Jua kam thënë këto gjëra në shëmbëlltyra, por po vjen ora kur nuk do t'ju flas më me shëmbëlltyra, por do t'ju flas haptas për Atin.
    John 16:26 Në atë ditë ju do të kërkoni në emrin tim; dhe nuk po them se unë do t'i lutem Atit për ju;
    John 16:27 Ati vetë në fakt ju do, sepse ju më deshët mua dhe keni besuar se unë dola nga Perëndia.
    John 16:28 Unë dola nga Ati dhe erdha në botë; përsëri po e lë botën dhe kthehem tek Ati''.

Po i vendos vargjet këtu dhe le të përgjigjen të krishterët e tjerë se nuk kam kohë tani. Kur të kthehem do jap edhe unë përgjigjen time, nëse nuk është përgjigjur njeri.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Më gjej më parë vargun ku e thotë këtë gjë!
    Lexo vargjet ne vijim:

Kur t’ju salvojnë në njërin qytet, ikni në tjetrin! Përnjëmend, po ju them: nuk do t’i përshkoni qytetet e Izraelit para se të vijë Biri i njeriut.

“Për të vërtetë po ju them: ka këtu ndër ju nga ata që nuk do të vdesin para se të shohin se arriti me fuqi Mbretëria e Hyjit.”

Ose kjo qe i ve kapakun

Mësimi i fikut

(Mt 24, 32‑35; Mk 13, 28‑31)

29 Pastaj u tregoi shëmbëlltyrën:

“Vëreni fikun e të gjitha pemët. 30 Kur të bulëzojnë edhe vetë e dini se vera është afër. 31 Kështu edhe ju, kur të shihni se po ndodhin këto, dijeni se Mbretëria e Hyjit është afër. 32 Për të vërtetë po ju them: nuk do të kalojë kjo brezni derisa të ndodhin të gjitha. 33 Qielli e toka do të zhduken, e fjalët e mia nuk do të bien poshtë.”

Mi sqaro keto vargje nese ben .

Me respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Pyetja qe i parashtroj te krishtereve eshte:
    Ati,Biri dhe Shpirti i Shenjte jane nje person apo tre? Nese jane tre, atehere secili prej tyre qendron ne vetvete apo jo? A kane karakteristike te vecanta qe i dallojne nga te tjeret apo jo? Apo jane thjesht cilesi qe mbeshteten ne nje esence?

Pershendetje!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Per GV_USA,

Ajo qe une mendoj eshte se ajo qe behet fjale ne ato vargje eshte shkaterrimi i Jerusalemit nga romaket. Gje qe u plotesua ne vitin 70 pas Krishtit, pra ne te njejten brezni me apostujt.

Ti do thuash se aty flitet dhe per vendosjen e mbreterise se Hyjit. Por kjo ndodhi ne momentin kur Shpirti i Shenjte erdhi mbi apostujt, pra tashme ne jemi ne Mbreterin e Hyjit. Krishti tha se ajo mbreteri nuk vjen ne menyre te dukshme.

Kjo mbreteri eshte Kisha. Pra, ne vitin 70, Jerusalemi u gjykua per pabesine qe tregoi ndaj Krishtit.
    (Vitet 33-70 ishin vite qe ju lane Jerusalemit per pendese, por sic dihet kjo nuk ndodhi, ndaj dhe gjykimi erdhi mbi te)

Megjithate mund te kete dhe interpretime te tjera qe do doja t'i lexoja nga te krishteret e tjere
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-11-2009 më 12:03
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Per uvejsen,

Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte jane 3 persona, por nje Hyj i vetem.
    Nuk jane 3 cilesi te te njejtit person dhe as 3 hyj te ndryshem.

Dallohen vetem nga fakti qe Ati eshte i palindur, Biri i lindur prej Atit ne perjetesi (pra nuk ka pasur asnje kohe kur Biri nuk ka ekzistuar) dhe Shpirti i Shenjte buron prej Atit ne perjetesi (Pra nuk ka pasur asnje kohe kur Shpirti i Shenjte nuk ka ekzistuar)
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    D.m.th. qenkan te barabarte si ne dije, fuqi dhe cdo gje tjeter?

Faqja 25 prej 110 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •