Close
Faqja 21 prej 110 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 1091
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    Nese ka mundesi nje intervenim te vogel procedurial:

Une kete teme e kuptoj si Pyetje-Pergjigje dhe jo si dijalog mes Muslimanit dhe te Krishterit.

P.sh

Muslimani e pyet te krishterin:

- A eshte Jezusi sipas jush biri i Zotit?

Kurse i krishteri pergjigjet:

- Po, Jezusi sipas krishterimit eshte bir i Zotit.

Me kete, pyetja e parashtruar prej Muslimanit e mori pergjigjen.

Argumentimi i saktesise se pergjigjes te Krishterit, nuk eshte materia e kesaj teme.

Pra shkurt:

- Pyet Muslimani te krishterin se cka thote krishterimi per ....ketë, ketë, ketë ?

- I krishteri pergjigjet nga kendveshtrimi krishtere se ....kjo eshte keshtu, keshtu, keshtu.

Dhe ketu mbaron gjithcka.

A eshte i sakte qendrimi i fese Krishtere per nje ceshtje ose jo, kjo nuk eshte "brumi" i kesaj teme.

Une te pakten keshtu e kuptoj kete teme, sepse po e shoh qe prej temes Pyetje-Pergjigje, dolem ne teme Dijalog

dhe Debat mes Muslimaneve dhe te Krishtereve.

Per saktesine e mendimeve, debate dhe dijalogje, hapni nje teme tjeter.

Esselamu Alejkum te gjith shqiptareve !
    Drejt e ke kuptuar, Explorer!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    GV_USA,

Nuk jemi ne qe e zgjedhim Zotin, por eshte Zoti qe na zgjedh dhe na therret. E ne pastaj ne lirine tone te plote i pergjigjemi dhe e ndjekim ne cdo hap. Te pakten keshtu ndodh me te krishteret.

Paqja me ty!
    Pra me gjithe jo te krishteret Zoti ja paska harru me na thirre ne rrugen e tij....ja po na ben me hile
    Citim Postuar më parë nga marcus1 Lexo Postimin
    Nuk e di pse e bëni vazhdimisht këtë gjë o miq muslimanë, por e kam vënë re se merrni vargje të shkëputura jashtë kontekstit. Ja ta sjell vargun e plotë:

Matt 26:39 Dhe, si shkoi pak përpara, ra me fytyrë për tokë dhe lutej duke thënë: ''Ati im, në qoftë se është e mundur, largoje prej meje këtë kupë; megjithatë, jo si dua unë, por si do ti''.

Pra në fund ju nënshtura tërësisht vullnetit të Atit. Tani dua të shpjegoj diçka që ju nuk e kuptoni dot. Kur erdhi Krishti këtu në tokë, zgjodhi të jetonte 100% si njeri dhe si i tillë jetoi çdo ditë të jetës së Tij, si i tillë u përbuz, si i tillë u ndoq, si i tillë u tundua, si i tillë u kryqëzua dhe si i tillë vdiq.

Prandaj edhe për sa i përket vargut tjetër që ti ke sjellë, "Perëndia im, përse më braktise" e thotë se në atë çast, Krishti u bë mëkati i gjithë botës. Të gjitha mëkatet e botës, ranë mbi të dhe Perëndia në atë moment e kishte braktisur Krishtin.

Kush ka sy të shohë, le të shohë dhe kush ka veshë të dëgjojë, le të dëgjojë.
    Thua ti se Jezusi ishte 100% njeri ne Toke ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Xhamia,

Zoti e ka planin e vet me ty dhe planin e vet me mua. Ti jeto si nje mysliman i devotshem, e te njejten gje te kerkoj une ne jeten time si e krishtere.

Vazhdojme me pyetjet e radhes.

Paqja me ne!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Thua ti se Jezusi ishte 100% njeri ne Toke ??
    Xhamia,

Te lutem lexo edhe njehere tekstin e Marcusit dhe vere me kujdes fjalen me ngjyre te kuqe.

Pra në fund ju nënshtura tërësisht vullnetit të Atit. Tani dua të shpjegoj diçka që ju nuk e kuptoni dot. Kur erdhi Krishti këtu në tokë, zgjodhi të jetonte 100% si njeri dhe si i tillë jetoi çdo ditë të jetës së Tij, si i tillë u përbuz, si i tillë u ndoq, si i tillë u tundua, si i tillë u kryqëzua dhe si i tillë vdiq.

Paqja me ty!

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Xhamia,

Te lutem lexo edhe njehere tekstin e Marcusit dhe vere me kujdes fjalen me ngjyre te kuqe.

Paqja me ty!
    Ne rregull mbas zgjedhjes ai eshte 100% njeri apo?

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Xhamia,

Zoti e ka planin e vet me ty dhe planin e vet me mua. Ti jeto si nje mysliman i devotshem, e te njejten gje te kerkoj une ne jeten time si e krishtere.

Vazhdojme me pyetjet e radhes.

Paqja me ne!
    Dielli, mua edhe në musliman më flet Krishti. Unë edhe në musliman e shoh Jezusin. Problemi është se muslimani nuk e sheh në mua Zotin. Nëse muslimani vetdijsohet këtu, bota do të shkoj per se mbari.

Qoftë lavduar Krishti
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 01-11-2009 më 08:11
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ne rregull mbas zgjedhjes ai eshte 100% njeri apo?
    Kur të vijë Jezusi për herë të dytë nuk do vijë më si një njeri i thjeshtë i hypur në një gomar, por do vijë si:

Rev 1:6 Ja, ai vjen me retë dhe çdo sy do ta shohë, edhe ata që e tejshpuan; dhe të gjitha fiset e dheut do të vajtojnë për të. Po, amen.

Rev 1:7 ''Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi'', thotë Zoti ''që është dhe që ishte dhe që vjen, i Plotfuqishmi''.

Rev 1:9 Isha në Frymë ditën e Zotit dhe dëgjova pas meje një zë të madh si nga një bori,
    Rev 1:10 që thoshte: ''Unë jam Alfa dhe Omega, i pari dhe i fundit, dhe çfarë sheh, shkruaji në një libër dhe ua dërgo shtatë kishave që janë në Azi: në Efes, në Smirnë, në Pergam, në Tiatirë, në Sardë, në Filadelfi dhe në Laodice''.
    Rev 1:11 Dhe u solla të shoh zërin që foli me mua. Dhe, si u solla, pashë shtatë shandanë ari
    Rev 1:12 dhe, në mes të shtatë shandanëve, një të ngjashëm me një Bir njeriu, të veshur me një petk të gjatë deri te këmbët dhe ngjeshur me një brez ari në gjoks.
    Rev 1:13 Dhe kryet e tij dhe flokët e tij ishin të bardhë si lesh i bardhë, si bora, dhe sytë e tij e ngjanin një flake zjarri.
    Rev 1:14 Dhe këmbët e tij ngjanin me bronz të kulluar, si të skuqur në furrë dhe zëri i tij si zë shumë ujërash.
    Rev 1:15 Dhe kishte në dorën e tij të djathtë shtatë yje dhe nga goja e tij dilte një shpatë e mprehtë, me dy tehe, dhe fytyra e tij si dielli që ndrin me forcën e tij.
    Rev 1:16 Dhe kur e pashë, rashë para këmbëve të tij si i vdekur. Dhe ai vuri dorën e tij të djathtë mbi mua, duke më thënë: ''Mos u tremb! Unë jam i pari dhe i fundit,
    Rev 1:17 dhe i gjalli; isha i vdekur, por ja, jam i gjallë në shekuj të shekujve, amen; dhe unë i kam çelësat e vdekjes e të Hadesit.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Shpresoj t'jua hapen sytë dhe të shihni me Kë keni të bëni dhe të bini përdhe nga frika me shpresën se do ju pranojë dhe nuk do bini në gjykimin e Tij.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nuk kuptove Marcus , une te pyeta ne kohen kur ishte Jezusi gjalle a ishte ne forme 100% njeriu apo jo ??

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Nuk kuptove Marcus , une te pyeta ne kohen kur ishte Jezusi gjalle a ishte ne forme 100% njeriu apo jo ??
    Xhamia, unë dhe ti kemi folur shumë per kete se tani pyet; dy natyrat e Jezusit, njerzorja dhe hyjnorja, Jezusi Zot dhe njeri.

Per ndryshe, Jezusi ishte 100% Njeri dhe 100% Zot. Krishti është Zot dhe njeri. Personi Jezus njeri ndermjetson njeriun - njerëzit në Zotin. Krishti njeri është ndermjetes. Ai na ndermjetson para Atit tonë qiellor.

Kur themi 100% njeri, duhet ta kemi parasyshë se njeri në kuptimin e njeriut te pa mëkat, e jo te njeriut mekatar. Ne duhet ta kemi parasysh se njeriu në fillim nuk e kishte mekatin, por mekati erdhi te njeriu dhe pastaj u bë mekatar, per ata themi Jezusi 100% njeri.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 21 prej 110 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •