Close
Faqja 13 prej 110 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 1091
    i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Kam pershtypjen se pyetjet bresheri nuk do ta bejne te kendshem kete forum as per ne qe shkruajme as per ata qe lexojne. Mos beni me pyetje pa marre pergjigje ato qe jane bere. Secili nga ne e ka kohen te kufizuar dhe nuk jemi 24 ore on line.

>>Po mundohem ti pergjigjem kesaj ketu poshte.
    Citim:
    Postuar më parë nga presHeva-Lee
    përshëndetje, pyetja ime është : A mundet një i Krishterë të besoj një Zot pa trinin dhe a esht mekat nese ndokush beson kshtu(po flas per nje krishtere).

te nderuar vllezer shqiptar krishter un kam bo ni pytje po me sa duket nuk esht vrejtuar nga pytjet e shumta apo nuk ka pergjigje ndokush ?

>>> Per mendimin tim do ishte, me shume se mekat, nje budallallek te mos besosh ekzistencen e Trinise kur njera nga arsyet e ardhjes se Krishtit ishte dhe kjo, tregimi i te vertetes mbi natyren Zotit.
    > Kete mund te na e tregoje vetem dikush qe ben pjese ne kete Trini pra nuk mundej ndonje profet ta bej kete.
    > Krishti tha: "Kush sheh mua ka pare Atin". Kete e tha kur i kerkuan, na trego Atin qe te besojme.
    La verita' ti rendera' libero!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga ocean Lexo Postimin
    Përshëndetje të nderuar vëllëzer dhe motra shqiptarë. Ju uroj për temën që keni hapur dhe shpresoj që të shprehemi me sa më shumë respekt ndaj njëri tjetrit.

Një pyetje për besimtarët e Krishterë.

Ç'farë ju pëlqen juve personalisht, si besimtarë të Krishterë, tek feja Islame? Çka nga këndvështrimi juaj konsideroni pozitive në Islam? Ju lutem përgjigjuni vetëm në qoftë se keni dicka pozitive për të thënë.

Ju faleminderit
    >>> I dashur Ocean. Mund te pergjigjem si person jo duke perfaqesuar mendimin e krishtere ngaqe nuk kam informacion mbi qendrimin e kishes per kete gje.
    > Ajo qe shoh pozitive ne islam eshte fakti islami eshte nje rruge shpetimi nese ndiqet mire.
    > Ka kushte strikte jetese qe me shume mundesi nese i zbaton, rrin larg nga e keqja.
    > Por ajo qe nuk duhet anashkaluar qe e gjitha kjo te funksionoje, eshte dashuria. Me pak fjale nese nje islamik i ben te gjitha keto me dashuri atehere eshte ne rruge te mbare. Por nese fene e tij e jeton mekanikisht atehere heret a vone do gaboje.
    La verita' ti rendera' libero!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Octopus Lexo Postimin
    Cili është qëndrimi i të krishterëve lidhur me marrjen/dhënien e kamatës?
    Pershendetje!

Ne disa raste njerëzit e shpjegojnë në mënyra dhe forma te ndryshme, mirpor realisht, shkrimet e shenjta e ndalojnë dhënjen e parasë me kamatë. Unë asnjëher në Kishë nuk kam degjuar duke mësuar dikush qe të ipet paraja me kamatë, por kunder asaj, nuk është e mirë sipas mesimeve kishtare dhenja e parave me kamatë. Unë asnjëher nuk kam dhënë dhe as qe mendoj, nuk e deshiroj këtë punë dhe as qe i pelqej keta njerez.

Në anen tjeter, bankat japin para me kamatë në shtetet e krishtera, por Kisha është e ndarë nga shteti.

Nëse shiqojmë realisht, te gjithë njerëzit japin nga kapitali i vet me kamatë!

Psh. ai qe ka një kapital; dijen, pa marrë parasyshë se ciles lami i perket, ai me at dije te cilen e fitoj me punë, angazhime dje shpenzime, tash ai sherben me të dhe merr të holla, sigurisht se merr shumfishin e asaj qe ka dhënë! Edhe kjo është njëlloj kamate, por nuk eshte e ndaluar.

Secili njeri qe ka një dhuratë nga Zoti, pra shpirterore, ai at dhuratë-kapital e shfrytezon per te tjeret por me pagesë dhe sigurisht merr prej sajë gjatë gjithë kohes. Edhe kjo është një kamatë por nuk eshte e ndaluar me shkrime.

Secili njeri qe nderton një objekt, ai pasi qe ta ndertoj, e jep me qera, sigurisht se shuma e dhënun i shumfishohet. Edhe kjo është një kamatë por jo e ndaluar me shkrim.

Secili njeri qe mbjellë aren e misrit dhe diçka tjeter, ai e shet frytin dhe e nxerrë shumfishin e shpenzimeve. Edhe kjo është një lloj kamate por e pa ndaluar me shkrim.

Apo, dhënja e automjeteve me qera, apo pllaceve, etje etj.

Kete e thash se ne ligj është e ndaluar dhënja e parasë me kamatë, mirpor paraja është kapital, dhe njeriu nuk është i vetdieshem se gjithmon kapitalin qe ka, secili e jep me kamatë sepse nxerrë shumfishin e shpenzuar, si në aspektin material, intelektual dhe profesional, ashtu edhe atë shpirtëror. Por, paraja me kamatë është e ndaluar.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Nuk ke qe nevoja mu nxeh

As qe bëhet fjalë per nxemje as ftohje, nuk te kuptoj se ku u bazove se thua kështu, apo, e verejte ne vetveten.

Problemi qendron dikund tjeter;
    Së pari, nëse ka mundesi, kerkohet qe të jemi të sinçert sepse vetem nëse I thrrasim ndergjegjes dhe sinçeritetit mund edhe të bisedojmë ashti sin a ka hije.

Per sa di unë, kjo edhe mund të konfirmohet nga ti në artikujt e meparshem ne kete temë> Shkrimi I yt fillimisht tregoj se nuk je I informuar mire se a është quajtur apo respektuar - adhuruar Jezusi si Zot para kohes së sh. Palit apostull? Kjo është kështu Xhamia. Unë pastaj të postova shkrime te argumentuara nga shkrimet e shenjta qe unë u besoj ku sipas atyre shkrimeve; Jezusi është quajtur, adhuruar dhe nderuarua Zot dhe Shpetimtar para se të kishte ardhur në botë si njeri, diten kur është lindë nga virfjëresha Mari në Betlehem, ditet e para të takimeve të Tij me apostujt (Pjetrin), gjatë veprimtarisë së vet, pasi u ngjall nga vdekja dhe diten qe u ngjit në qiej. Ka edhe të tjera por unë të postova nga këto pika pasi qe këto ngjarje pershkruajnë Jezusin Zot net ë gjitha kohërat, pra ishte një pershkrim - deshmi e te gjitha koherave të Jezusit. Kjo është e rendesishme.

E dyta ishte ajo paqartesi e jotja duke sjellur shkrime kinse kundershtimet mbi Jezusin Zot kishin filluar ne kohen e këshillit të Niketes. Kësi lloj bindjesh I pershkoreve disaher, s’ka rendesi, bindjet mund të jenë të ndryshme, por e rendesishme është se unë të sjella argumente nga shkrimet e shenjta se nuk është ashtu sikurse ti thua. Pra, të sjella shkrime ku deshmojnë se pikërisht për ata Jezusi u kundershtua nga krerët dhe udhëheqësit fetarë të asaj kohe, nga pushtetarët dhe të tjerë, për at arsye së fundi edhe u denua me vdekje. Kjo deshmon se nuk është kundershtimi ndaj Jezusit Zot ashtu sikurse thua ti, pra ne kohen e këshillit të Niketes por qe në kohen e djallit të mallkuar në shkretëtirë, kjo ndodhi kur djalli provoj të mposhtë Jezusin por deshtoj, ai pra provoj duke I thënë; “nëse je…” kjo e percolli Jezusin gjatë gjithë kohen e veprimtarisë së Tij, edhe pas ngjalljes dhe është trashiguar deri ne kohen e sotme. Pra edhe sot fryma e djallit nxitë njerëzit qe t’I thonë Jezusit; “nëse je..?”! Ai pra është dhe dyshimet në hyjninë e Tij ndodhen edhe më pare. Prap ti nuk u ndale me aq por vazhdove duke sjellur shkrime te bindjeve tuaja dhe akuza kinse aty filluar kundershtimet. Per këtë unë te sjella edhe deshmi tjera duke të thënë se jo, nuk është ashtu, Jezusi u kundershtua dhe u perndjek qe ne kohen kur Ai ishte fëmij dhe per atë ka deshmi te shkrimeve te shenjta se Jozefi dhe Maria u detyruan të ikun dhe të shkojnë per një kohë në Egjipt. Kjo është deshmi se Jezusi u kundershtua nga njerëzit dhe pushtetaret e kësaj bote qe kur ishte fëmijë, pra djalli u tmerruan nga Ai qe kur ishte fëmijë dhe nxiti njerëzit e pushtetshem kunder Tij!. DMTH, jo, nuk është ashtu sikurse thua ti por edhe më parë u kundershtua Jezusi dhe pati bindje të ndryshme mbi Krishtin.

Të gjitha këto mund të konfirmohen sepse kështu janë të shkruara, prandaj, këtu as qe bëhet fjalë per nxemje apo ftohje. Këtu bëhet fjalë per temen dhe punë muhabeti pavarësisht nëse dikujtë I pelqen. Ndersa secili nga ne të jemi pergjigjur ty dhe secilit qe ka pytur në këtë temë, jeni te mirseardhur.

Ajo qe kerkohet nga ju është:

Mos mendoni se per hire të "tolerances", unë apo dikush tjeter do tua maroj qejfin duke u pershtatur ne bindejt e juaja. Jo, ne kemi besimin dhe bindjet tona.

Mos mendo ti apo dikush tjeter se unë apo dikush tjeter nga te krishterët duhet të sjellim deshmi tjera pos atyre bidnjeve te krishtere të bazuara në shkrimet e shenjta dhe mësimet e Kishes. Binduni se nuk është qellimi per nxemje apo ftohje, por është parim dhe rregull të sjellim deshmi dhe besimin tone ta deshmojmë. Jo duke degjuar deshiren e dikujt tjeter, por vetem të ZOTIT tone JEZUS.

Po ti ke referim nje gje qe per mua eshte e pa vertet , dhe si mund te argumentosh ti ?? Apo ndoshta i argumenton vetvetes ??

Edhe kjo qe thua tash me çuditë! Unë nuk shkruaj të duket ty mirë apo të pershtatet ty, por jap deshmi te shkrimeve mbi ato qe unë i besoj. Kjo nuk ka varësi nga tjetri nëse beson apo jo. Shkrimet nuk i bënë të sigurta dhe të verteta nëse dikush i beson apo jo, sikurse as Zotin nuk e bënë të sigurtë në të Verteten dhe ekzistencen e Tij besimi i njeriut, por, realisht e rendesishme është se Ai ekziston dhe everteta e Tij është në Bibel.

Sikurse edhe të kam thënë, të thash dhe pot ë them, besimi im në Zotin është mbeshtetur në Bibel dhe jo ne ndonji shkrim tjeter. Unë dhe te krishterët. Kisha, kemi edhe informime te tjera nga shkrime te ndryshme dhe autorë te ndryshem te frymezuar nga Zoti, kan edhe pervojen e vet shpirtetrore dhe pervoja nga vellezerit dhe motrat ne Krishtin, por baza dhe deshmia e ime mbi Zotin është Bibla. Zoti I Vertetë dhe I pavdekshem është I pershkruar në Bibel. ZOTI I Bibles është Zot I Vertet, I Gjallë - I Pavsdekshem. ZOT I vetem PERENDI. Kurr në jetë mos prit nga unë deshmi tjera pos te shkrimeve të shenjta mbi Zotin. Krishti është autori I këtyre mësimeve, sepse Jezusi iu pergjigj djallit dhe provokimeve të tij në shkretëtirë duke u bazuar në shkrimet e shenjta. Kjo pra është porosi e Jezusit per secilin të krishter.

E di qe kundershtimet skan qene vetem gjate kohes se keshillit te Nikes por edhe perpara sepse ata njerze qe kane qen ne ate keshille skan qen femi por burra , pra kundershtimet kan qen edhe nje kohe para keshillit.

Ashtu është, gjatë gjithë histories, deri edhe në ditet e sotme, njerëzit ka trashiguar dhe percjellur frymen e Herodit gjatë historisë:

13 Pasi u nisën Dijetarët, ja se, engjëlli i Zotit iu dëftua në ëndërr Jozefit e i tha: “Çohu, merre fëmijën dhe të ëmën e tij e ik në Egjipt. Rri atje derisa të them unë, sepse Herodi do ta kërkojë fëmijën për ta vrarë.” 14 Ky u çua, natën e mori fëmijën dhe të ëmën e tij e shkoi në Egjipt. 15 Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim.”

Vrasja e fëmijëve të pafajshëm

16 Atëherë Herodi, kur pa se e mashtruan Dijetarët, u zemërua së tepërmi dhe urdhëroi të vriteshin të gjithë fëmijët meshkuj që ishin në Betlehem dhe në mbarë rrethinën e tij dy vjeç e poshtë

Kam nje pytje : Pse Krishtlindja festohet me 25 dhjetor =me solsticin dimeror(rilindja e Diellit , tek paganet) ??

Eh! Mos kalove edhe ne paragjykime? Ok.

Pse? Sepse ashtu ka vendosur Zoti, I Gjithpushtetshmi. Pikërisht besimin e paganëve të atëhershem qe besonin në zotit te rrejshem, Ati I ynë qiellor arriti ta kthen në besimin e ZOTIT të gjallë – JEZUSI. Lavdi ZOTIT

Unë me kënaqesi kujtoj këtë, gjithnjë më forcon kjo në fe, më forcon kur mendoj se kjo dikur është kremtuar nga njerëzit në bindje te zotave te rrejshem, por ja edhe Vullneti I mire I Zotit, por ja edhe pushteti I Zotit të gjithpushtetshem, Ai ua zbuloj edhe pagënëve vetveten. Lutna qe kjo të ndodhë te secili pagan dhe te secili njeri qe nuk e njeh Zotin Jezus, qe Ai të lindë në zemren dhe jeten e tij, secili njeri të kremtoj Krishtlindje të vertetë në jeten dhe familjen e tij shpirtërore.

Respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 31-10-2009 më 05:31
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Jo se nuk dua të lodhem unë, por me të vërtetë shumë do doja po sikur të më sjellnit të paktën një link se ku mund t'i gjej në përpikmëri festat e Katolikëve !!!

Ju Falendëroj paraprakisht
    ILMGAP,

Lirisht lyp ne internet. Ashtu qysh gjen informacion mbi "Gabrielin - Shpirti Shenjt", ashtu mundesh me gjete informacion edhe mbi kalendarin katolik.

Sa per sqarim, per te krishteret cdo dite eshte feste. Ne cdo dite e perkujtojme ne Meshen Shenjt mundimin, vdekjen dhe RINGJALLJEN e Zotit tone, Jezu Krishtit, baras me Atin dhe Shpirtin Shenjt, Hyj per te gjithe shekujt e shekujve.

Kalofsh bukur!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    As qe bëhet fjalë per nxemje as ftohje, nuk te kuptoj se ku u bazove se thua kështu, apo, e verejte ne vetveten.

Problemi qendron dikund tjeter;
    Së pari, nëse ka mundesi, kerkohet qe të jemi të sinçert sepse vetem nëse I thrrasim ndergjegjes dhe sinçeritetit mund edhe të bisedojmë ashti sin a ka hije.

Per sa di unë, kjo edhe mund të konfirmohet nga ti në artikujt e meparshem ne kete temë> Shkrimi I yt fillimisht tregoj se nuk je I informuar mire se a është quajtur apo respektuar - adhuruar Jezusi si Zot para kohes së sh. Palit apostull? Kjo është kështu Xhamia. Unë pastaj të postova shkrime te argumentuara nga shkrimet e shenjta qe unë u besoj ku sipas atyre shkrimeve; Jezusi është quajtur, adhuruar dhe nderuarua Zot dhe Shpetimtar para se të kishte ardhur në botë si njeri, diten kur është lindë nga virfjëresha Mari në Betlehem, ditet e para të takimeve të Tij me apostujt (Pjetrin), gjatë veprimtarisë së vet, pasi u ngjall nga vdekja dhe diten qe u ngjit në qiej. Ka edhe të tjera por unë të postova nga këto pika pasi qe këto ngjarje pershkruajnë Jezusin Zot net ë gjitha kohërat, pra ishte një pershkrim - deshmi e te gjitha koherave të Jezusit. Kjo është e rendesishme.

E dyta ishte ajo paqartesi e jotja duke sjellur shkrime kinse kundershtimet mbi Jezusin Zot kishin filluar ne kohen e këshillit të Niketes. Kësi lloj bindjesh I pershkoreve disaher, s’ka rendesi, bindjet mund të jenë të ndryshme, por e rendesishme është se unë të sjella argumente nga shkrimet e shenjta se nuk është ashtu sikurse ti thua. Pra, të sjella shkrime ku deshmojnë se pikërisht për ata Jezusi u kundershtua nga krerët dhe udhëheqësit fetarë të asaj kohe, nga pushtetarët dhe të tjerë, për at arsye së fundi edhe u denua me vdekje. Kjo deshmon se nuk është kundershtimi ndaj Jezusit Zot ashtu sikurse thua ti, pra ne kohen e këshillit të Niketes por qe në kohen e djallit të mallkuar në shkretëtirë, kjo ndodhi kur djalli provoj të mposhtë Jezusin por deshtoj, ai pra provoj duke I thënë; “nëse je…” kjo e percolli Jezusin gjatë gjithë kohen e veprimtarisë së Tij, edhe pas ngjalljes dhe është trashiguar deri ne kohen e sotme. Pra edhe sot fryma e djallit nxitë njerëzit qe t’I thonë Jezusit; “nëse je..?”! Ai pra është dhe dyshimet në hyjninë e Tij ndodhen edhe më pare. Prap ti nuk u ndale me aq por vazhdove duke sjellur shkrime te bindjeve tuaja dhe akuza kinse aty filluar kundershtimet. Per këtë unë te sjella edhe deshmi tjera duke të thënë se jo, nuk është ashtu, Jezusi u kundershtua dhe u perndjek qe ne kohen kur Ai ishte fëmij dhe per atë ka deshmi te shkrimeve te shenjta se Jozefi dhe Maria u detyruan të ikun dhe të shkojnë per një kohë në Egjipt. Kjo është deshmi se Jezusi u kundershtua nga njerëzit dhe pushtetaret e kësaj bote qe kur ishte fëmijë, pra djalli u tmerruan nga Ai qe kur ishte fëmijë dhe nxiti njerëzit e pushtetshem kunder Tij!. DMTH, jo, nuk është ashtu sikurse thua ti por edhe më parë u kundershtua Jezusi dhe pati bindje të ndryshme mbi Krishtin.

Të gjitha këto mund të konfirmohen sepse kështu janë të shkruara, prandaj, këtu as qe bëhet fjalë per nxemje apo ftohje. Këtu bëhet fjalë per temen dhe punë muhabeti pavarësisht nëse dikujtë I pelqen. Ndersa secili nga ne të jemi pergjigjur ty dhe secilit qe ka pytur në këtë temë, jeni te mirseardhur.

Ajo qe kerkohet nga ju është:

Mos mendoni se per hire të "tolerances", unë apo dikush tjeter do tua maroj qejfin duke u pershtatur ne bindejt e juaja. Jo, ne kemi besimin dhe bindjet tona.

Mos mendo ti apo dikush tjeter se unë apo dikush tjeter nga te krishterët duhet të sjellim deshmi tjera pos atyre bidnjeve te krishtere të bazuara në shkrimet e shenjta dhe mësimet e Kishes. Binduni se nuk është qellimi per nxemje apo ftohje, por është parim dhe rregull të sjellim deshmi dhe besimin tone ta deshmojmë. Jo duke degjuar deshiren e dikujt tjeter, por vetem të ZOTIT tone JEZUS.

Edhe kjo qe thua tash me çuditë! Unë nuk shkruaj të duket ty mirë apo të pershtatet ty, por jap deshmi te shkrimeve mbi ato qe unë i besoj. Kjo nuk ka varësi nga tjetri nëse beson apo jo. Shkrimet nuk i bënë të sigurta dhe të verteta nëse dikush i beson apo jo, sikurse as Zotin nuk e bënë të sigurtë në të Verteten dhe ekzistencen e Tij besimi i njeriut, por, realisht e rendesishme është se Ai ekziston dhe everteta e Tij është në Bibel.

Sikurse edhe të kam thënë, të thash dhe pot ë them, besimi im në Zotin është mbeshtetur në Bibel dhe jo ne ndonji shkrim tjeter. Unë dhe te krishterët. Kisha, kemi edhe informime te tjera nga shkrime te ndryshme dhe autorë te ndryshem te frymezuar nga Zoti, kan edhe pervojen e vet shpirtetrore dhe pervoja nga vellezerit dhe motrat ne Krishtin, por baza dhe deshmia e ime mbi Zotin është Bibla. Zoti I Vertetë dhe I pavdekshem është I pershkruar në Bibel. ZOTI I Bibles është Zot I Vertet, I Gjallë - I Pavsdekshem. ZOT I vetem PERENDI. Kurr në jetë mos prit nga unë deshmi tjera pos te shkrimeve të shenjta mbi Zotin. Krishti është autori I këtyre mësimeve, sepse Jezusi iu pergjigj djallit dhe provokimeve të tij në shkretëtirë duke u bazuar në shkrimet e shenjta. Kjo pra është porosi e Jezusit per secilin të krishter.

Ashtu është, gjatë gjithë histories, deri edhe në ditet e sotme, njerëzit ka trashiguar dhe percjellur frymen e Herodit gjatë historisë:

13 Pasi u nisën Dijetarët, ja se, engjëlli i Zotit iu dëftua në ëndërr Jozefit e i tha: “Çohu, merre fëmijën dhe të ëmën e tij e ik në Egjipt. Rri atje derisa të them unë, sepse Herodi do ta kërkojë fëmijën për ta vrarë.” 14 Ky u çua, natën e mori fëmijën dhe të ëmën e tij e shkoi në Egjipt. 15 Banoi atje derisa vdiq Herodi që të plotësohej fjala e Zotit e thënë me gojë të profetit: “Nga Egjipti e thirra Birin tim.”

Vrasja e fëmijëve të pafajshëm

16 Atëherë Herodi, kur pa se e mashtruan Dijetarët, u zemërua së tepërmi dhe urdhëroi të vriteshin të gjithë fëmijët meshkuj që ishin në Betlehem dhe në mbarë rrethinën e tij dy vjeç e poshtë

Eh! Mos kalove edhe ne paragjykime? Ok.

Pse? Sepse ashtu ka vendosur Zoti, I Gjithpushtetshmi. Pikërisht besimin e paganëve të atëhershem qe besonin në zotit te rrejshem, Ati I ynë qiellor arriti ta kthen në besimin e ZOTIT të gjallë – JEZUSI. Lavdi ZOTIT

Unë me kënaqesi kujtoj këtë, gjithnjë më forcon kjo në fe, më forcon kur mendoj se kjo dikur është kremtuar nga njerëzit në bindje te zotave te rrejshem, por ja edhe Vullneti I mire I Zotit, por ja edhe pushteti I Zotit të gjithpushtetshem, Ai ua zbuloj edhe pagënëve vetveten. Lutna qe kjo të ndodhë te secili pagan dhe te secili njeri qe nuk e njeh Zotin Jezus, qe Ai të lindë në zemren dhe jeten e tij, secili njeri të kremtoj Krishtlindje të vertetë në jeten dhe familjen e tij shpirtërore.

Respekte
    U bazova tek fjalet tua sepse pavarsishte dallimeve mes neve dyve s'duhet te kete tejkalim emocionesh

Te thash edhe une qe nuk ka patur kundershtime edhe para keshillit te Nikes , por gjate keshilli jane shprehur kundershtimet tek votimi per natyren e Jezusit .

Perseri ti i referohesh vetem Bibles per ngjarje te ndryshme , kurse per ne Bibla nuk eshte burim refence .

Vazhdo te besosh Toni se Zoti deshi ta zevendesoj veten me Zotin Pagan .

A eshte festu Krishtlindja edhe para vitit 325 ?

A ka tjer testament perveq ketyre qe egzistojne ne Bibel ??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    I/E dashur Xhamia,

Pyetjet e tua nuk me duket se kane synim te zbulojne dicka te re te ty, pasi po duket se ti i di pergjigjet para se ti besh pyetjet. Askush prej nesh ketu nuk ka me t'i dhane pergjigjet qe ti i di, pasi per ne nuk ekziston asgje per Jezusin jashte Bibles dhe mesimeve te Nenes Kishe.

- Nuk eshte me rendesi fort te madhe se kur festohet Krishtlindja. Me rendesi eshte qe festohet Krishtlindja!

- Po, ka pasur ungjij te tjere apokrife, nga te cilet e mori zanafillen edhe Kur'ani. Mos u prek nga kjo fjale. Sic e ke ti bindjen tende per Biblen, e kam edhe une nje bindje per Kur'anin.

- Kundershtime per Jezusin ka pasur, ka dhe do te kete gjithmone, per aq kohe sa djalli sundon si princ i kesaj bote.

Per fund, ju kisha lutur te gjitheve qe t'i beni pyetjet nje e nga nje, pasi nuk jemi te ngjitur pas tastieres se kompjuterit. Te pakten keshtu veprohet edhe ne sofer - secili flet me radhe.

Paqja me ju!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Pershendetje!

Ne disa raste njerëzit e shpjegojnë në mënyra dhe forma te ndryshme, mirpor realisht, shkrimet e shenjta e ndalojnë dhënjen e parasë me kamatë. Unë asnjëher në Kishë nuk kam degjuar duke mësuar dikush qe të ipet paraja me kamatë, por kunder asaj, nuk është e mirë sipas mesimeve kishtare dhenja e parave me kamatë. Unë asnjëher nuk kam dhënë dhe as qe mendoj, nuk e deshiroj këtë punë dhe as qe i pelqej keta njerez.

Në anen tjeter, bankat japin para me kamatë në shtetet e krishtera, por Kisha është e ndarë nga shteti.

Nëse shiqojmë realisht, te gjithë njerëzit japin nga kapitali i vet me kamatë!

Psh. ai qe ka një kapital; dijen, pa marrë parasyshë se ciles lami i perket, ai me at dije te cilen e fitoj me punë, angazhime dje shpenzime, tash ai sherben me të dhe merr të holla, sigurisht se merr shumfishin e asaj qe ka dhënë! Edhe kjo është njëlloj kamate, por nuk eshte e ndaluar.

Secili njeri qe ka një dhuratë nga Zoti, pra shpirterore, ai at dhuratë-kapital e shfrytezon per te tjeret por me pagesë dhe sigurisht merr prej sajë gjatë gjithë kohes. Edhe kjo është një kamatë por nuk eshte e ndaluar me shkrime.

Secili njeri qe nderton një objekt, ai pasi qe ta ndertoj, e jep me qera, sigurisht se shuma e dhënun i shumfishohet. Edhe kjo është një kamatë por jo e ndaluar me shkrim.

Secili njeri qe mbjellë aren e misrit dhe diçka tjeter, ai e shet frytin dhe e nxerrë shumfishin e shpenzimeve. Edhe kjo është një lloj kamate por e pa ndaluar me shkrim.

Apo, dhënja e automjeteve me qera, apo pllaceve, etje etj.

Kete e thash se ne ligj është e ndaluar dhënja e parasë me kamatë, mirpor paraja është kapital, dhe njeriu nuk është i vetdieshem se gjithmon kapitalin qe ka, secili e jep me kamatë sepse nxerrë shumfishin e shpenzuar, si në aspektin material, intelektual dhe profesional, ashtu edhe atë shpirtëror. Por, paraja me kamatë është e ndaluar.
    Kure ka pase perpara para hua me kamata,nuke ka pasur pore duhet ditur PSE PSE HUA PA KAMATA,?sepse PARAJA KA QEN PREJ ARGJENDI,dhe PREJ ARI,ti dha 10 DUKAT,kthemi 10 dukat,kurse sot INFLACIONI,ti dha 10 euro mi kthen 10 euro,mirepo qmimet ne treg nuke jane te njejta pas nji jave,10euro vlejne 8 euro pase 10 jave 5 euro pase nji viti euro ashte kurgja,kamata,ashte per me sigurue vleren e huas,dhe ska ketu ligje dhe jo ligje,me fale nuke ka,duhet meritue me pune,dhe me njers,pastaj te ja dijshe vleren,parave,ose mose jame ne GABIM?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Hoteli,

Me gjithe respektin ndaj shkrimit tend, sinqerisht nuk munda ta kuptoj qarte se cfare deshe te thuash.

Ju kisha lutur te gjitheve qe te respektojme drejtshkrimin qe te mos keqkuptohemi.

Faleminderit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-03-2009
    Postime
    633
    U bazova tek fjalet tua sepse pavarsishte dallimeve mes neve dyve s'duhet te kete tejkalim emocionesh

Te thash edhe une qe nuk ka patur kundershtime edhe para keshillit te Nikes , por gjate keshilli jane shprehur kundershtimet tek votimi per natyren e Jezusit .

Perseri ti i referohesh vetem Bibles per ngjarje te ndryshme , kurse per ne Bibla nuk eshte burim refence .

Vazhdo te besosh Toni se Zoti deshi ta zevendesoj veten me Zotin Pagan .

A eshte festu Krishtlindja edhe para vitit 325 ?

A ka tjer testament perveq ketyre qe egzistojne ne Bibel ??
    NUMER NJI ,fakti qendronper natyren e jezu Krishtit,NUMER DY,prej SHEN HIERONIMIT ASHTE SHKRUE LIBRA ose BIBLA,nder tre,e PAMUNDUR nume KATER,ashte FESTUE ,dhe ka qene NATA E VITIT TE RI NDRIMI I VITIT NE KALENDARIN E EGJYPTIT,dhe PES PO KA TESTAMENTE te SHKRUARA EDHE NE GJUHEN E KOPTEVE,GJYHEN ARMENE,NE GJUHE ILIRE,NE GUHEN LATINE NE GJUHEN GREKE NE GJUHEN BESSE { FIS ILIR] GJUHEN HEBREJE NE GJUHEN ARAMISHTE,NE GJUHEN ARABE,dhe pothuajse pake ka ndryshime,pore ato ndryshime sote jane KATROSTOFALE ne KRAHASIM ME VITIN 323, 325,pastaj viti 385 ,dhe sot ashte ZGJERUE PA MASE vetem SHEN HIERONIMIT i BESOHET NE BIBEL ,mirepo edhe ajo u ndryshue ne shekullin e 16 ,me evangelistet,ose martin luterin,dhe ne shekullin 20 BIBLA nuke ashte ma origjinale,sepse shume pjese u ndruen,dhe permirsuen per nevojat e kishes,dhe BESIMTARE TE FESE KRISHTERE.

Faqja 13 prej 110 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •